Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2009 máj. 21, 20:39 
Hallo Gabesz!

A light ivermectire rá van írva! Más a higítása! Szerintem rolleree ( kis méretű madár ) csak a light-t szabad használni!

üdv

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 máj. 21, 17:55 
Hm... jó kérdés. Édesanyámtól voltam kénytelen visszahozni itthonról elpaterolt madaraimat. Közülük az egyik rettenetesen csúnyán zörtyögött elég régóta, légúti megbetegedésre megkapta már régebben a gyógyszeres kezelést (még mit Friccel vetettem), de változás semmi. Úgyhogy gondolva atkára, ebből cseppentettem rá tarkóra,- merthogy tavaly amit kipurcantottam tojót ( :? , itt is bocsi, Neco), arra nem jól cseppentettem. Ezek szerint nem csak ez volt a gond, hanem már maga a szer is igen erős volt... :(

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 máj. 21, 17:28 
Gabesz írta:

Marcsika, Doromboló, Neco, Iker, súgjatok nekem kicsit lécci! Ha egy üvegcsén azt írja, hogy DRH-Ivermectin 1,0% spot-on cseppek A.U.V., akkor ez lehet a "light" ??? Aszongya: összetétel: 1 ml oldat tartalmaz 10 mg Ivermectint. Nem egyébért, mert sikeresen kinyúvasztottam ismét egy madarat csupa egy cseppel "szakszerűen" tarkóra cseppentve :shock: .

No, keserű a kávé...

Drága Bogaram! Mi a fészkes francnak csepegtetsz? Milyen élősködőt akarsz kiirtani?

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 máj. 21, 17:25 
zotya001 írta:
ma vannak 1 honaposak
már csipegetnek egy kis kaját

Szedd ki őket, 25 napos koruktól tuti elvannak már magukba.

Lágyeledelt adj nekik naponta kétszer. A leválsztás után 10 nappal már csak egyszer kapjanak lágyat, amennyit 3-4 óra alatt megesznek.
Folyamatosan legyen előttük külön áztatott-, és száraz magkeverék. A leválasztás után néhány nappal a száraz tetejére tégy áztatottat m.k.-t, majd a tizedik napután az á.-t folyamatosan csökkenteni majd kb.3 hét után el lehet az á.-t hagyni.
Én legalábbis emigyen szoktam.

Hozzászólás 2009 máj. 21, 15:52 
Nem. Azt írja, hogy "oldat, külsőleges használatra, 10 ml" Meg hogy gondosan zárjam el... Hm. Lehet itt tévedtem :evil: .

Hozzászólás 2009 máj. 21, 15:28 
feketemarcsi írta:
Szerintem ez normál Ivermectin, a light-on rajta van, hogy light. A normálból egy csepp fél kilónyi madárra való.

Szuper. :shock: Akkor basszus, mért írja a cetlijén, hogy "Célállat: kedvtelésből tartott állatok: kisrágcsálók, dísz- és énekes madarak, posta- és díszgalamb, terráriumi állatok." Még ilyet... Akkor ezeket is itt sorra gyilkolhatnám vele... Egy galamb, vagy egy fehér egér kétlem, hogy lenne fél kiló. No, elő az üstöt!

Hozzászólás 2009 máj. 21, 15:13 
Édes bogárka!!!! :D Olyan igazi finom babaillatuk van az ilyen kis picikéknek... Úgy jön ölbevenni! :D

Itt is rettenetesen porzik minden. A hegyekben körbe karikába az erdők mind lefogták az esőfelhőket... Azt tartják az öregek, hogy addig, míg az erdő fái meg nem szívják magukat vízzel becsülettel, addig itt a medencében ne is várjunk esőt... Lehet, hogy jól mondják?

Madaraim (2 zebra, 2 színkanári, 2 rollerlurkó, 1 roller tojó és 2 hím) a hétvége óta kint örülhetnek a tágas térnek a röpdében. Prímán elvannak! Idebenn pedig Gerti eteti szorgosan a mindjárt háromhetes fiakat (3), Gizim pedig újból randizgat Illéssel miközben önállóságot tanul 3 egyhónapos csurija. Icám egy hete ül négy tojáson, hogy egyáltalán lesz-e belőle valami... nemtom. Ezek a román csajok nagyon kiviselték magukat!

Marcsika, Doromboló, Neco, Iker, súgjatok nekem kicsit lécci! Ha egy üvegcsén azt írja, hogy DRH-Ivermectin 1,0% spot-on cseppek A.U.V., akkor ez lehet a "light" ??? Aszongya: összetétel: 1 ml oldat tartalmaz 10 mg Ivermectint. Nem egyébért, mert sikeresen kinyúvasztottam ismét egy madarat csupa egy cseppel "szakszerűen" tarkóra cseppentve :shock: .

No, keserű a kávé...

Hozzászólás 2009 máj. 21, 14:47 
:D , szia Marcsika! Jaja, fészkes fene :lol: ... Éppen kávézom, kérsz te is? Hogy vagy, jobban vagy már? Gyere, "locsogjuk-fecsegjük" szét kicsit ezt a topikot, mert rettenetesen leszáradt :shock: Mesélj! Hogy van a bébi? És volt eső nálatokfele? No meg hogy vannak a csurik? Édesítőt vagy tejszínhabot? :wink:

Hozzászólás 2009 máj. 21, 14:40 
Zottya! Aszond meg, hímmel nevelkedtek? Mert ha igen, akkor nem lesz gond, ha külön veszed a papával a fiatalokat (olvasd Ikert), nem beszélve arról, hogy bizonyára fiasak a tojások is. De ha nem, akkor betetted a hímet "idejében" párzani a tojóval? Mert ha nem, akkor meg a tojásokat kellene kiszedned!

Valódi név: Fett Zoltán

Hozzászólás 2009 máj. 21, 14:11 
ma vannak 1 honaposak
már csipegetnek egy kis kaját

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2009 máj. 21, 13:49 
Szia Zotya!

Ha a tojó már az új tojásokon kotlik, akkor valószínűleg nem eteti tovább a kirepült fiatalokat. Ha hímmel neveltek, akkor a hím etetheti tovább őket, akkor a hímet a kirepült fiókákkal egy új kalitba kell áttenni. Ha csak a tojó nevelt, akkor figyeld, nehogy még tépje is a fiatalokat, ée hogy etet-e? Ha nem etet, néhány napon belül éhen pusztulhatnak a fiókák! Mesterségesen egy kis fecskendővel lehet begybe táplálni a kicsiket. Javaslom az esti kényszeretetést, mert akkor nappal már talán éhségében magától elkezd szedegetni.

üdv Feri

Hozzászólás 2009 máj. 21, 7:46 
zotya001 írta:
sziasztok

a kis kanáriaim kirepültek a fészekből ,az anyuci tojt ujabb tojásokat
de a fiatalok este viszamennek a fészekbe
nem kéne elvennem a kicsiket ? (de még nem tudnak enni önáloan)

Szeva' Zoli! Hány naposak a kölkök?

Valódi név: Fett Zoltán

Hozzászólás 2009 máj. 20, 19:05 
sziasztok

a kis kanáriaim kirepültek a fészekből ,az anyuci tojt ujabb tojásokat
de a fiatalok este viszamennek a fészekbe
nem kéne elvennem a kicsiket ? (de még nem tudnak enni önáloan)

Hozzászólás 2009 máj. 20, 14:34 
Gabesz írta:
...Neco, mi lesz így?...

Hogy mi?! Három röpdébe be fog férni a maradék, oszt azok ellátását már rá tudom bízni bárkire ha elutazom.
Édesapám betöltötte a 73 évet. Eddig hősiesen jött etetni ha kellett, de most már nem igazán szeretném ezzel terhelni, másra meg csak így tudom hgagyni a rigókat.

Aztán meg arra így is marad elég, hogy Dorombit megfogjam, ha nem figyel oda. :wink: :lol:

Ja...!! ...a madarak elkeltek!

Hozzászólás 2009 máj. 20, 9:59 
:67: , Alszik a Tündérke! Édes nagyon!!! :D
És te Marcsika??? Ugyan mit keresel a kórházban :shock: ? És a madarak? És honnan netezel? Hú, ez cuccos kórház :lol: . Már két hete én is szinte ott lakom... Édesanyám van bent, de szerencsére már kifele vagyunk a bajból.

Fricc, gratulálok a nagy esemény alkalmából! Sok boldogságot és "egy szekerderek" gyermeket! :D

Neco, mi lesz így??? Decemberre, azaz januárra marad még madarad??? :shock:

És a többi? És a többi??? Hunn van mindenki? A nyári nap elpárologtatott Titeket??? Na tessék: Igazolatlan hiányzás! Doromboló, neked is. Úgy.
:28:

Hozzászólás 2009 máj. 20, 4:19 
Szabadidő hiányában meg kell válnom állományom harmadától, ezért
eladó 4 hím és 8 tojó roller kanári. 2007-08-as madarak.
Hímek 8, tojók 5000ft. egyben 60 ezres.
A madarak hibátlanok, remek vérvonalúak.

Pilisvörösváron
tel: +36-30-9-382-862
vagy neco@citromail.hu

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2009 máj. 19, 13:25 
Varga Tibor írta:
HELLÓ MINDENKINEK :!: FERINEK(FRICC)-NEK Gratulálok házasság kőtése alkalmábol :31: Sok szerencsét és boldogságot KIVÁNOK nektek :!: .............AMARYL neked is gratulálok az unokáidhoz :!: ...Nekem is van 3-éves kis ANGYALOM aki már besegit a rollerokat rendezni,majd rakok fel képet róla...........TISZTELETTEL VARGA TIBI :54:

Kösz,szépen remélem kívánságot valóra válik,majd rakok fel képet a momentumról,természetesen ha nem gond.

Hozzászólás 2009 máj. 18, 11:08 
HELLÓ MINDENKINEK :!: FERINEK(FRICC)-NEK Gratulálok házasság kőtése alkalmábol :31: Sok szerencsét és boldogságot KIVÁNOK nektek :!: .............AMARYL neked is gratulálok az unokáidhoz :!: ...Nekem is van 3-éves kis ANGYALOM aki már besegit a rollerokat rendezni,majd rakok fel képet róla...........TISZTELETTEL VARGA TIBI :54:

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2009 máj. 16, 23:13 
Gabesz írta:
Sziasztok, rolleresek!

Csudaszép napsütéses ez a reggel is :) Végre! Nagy munkának gyürkőztem ma neki: kipakolom a tollaskáim a kinti röpdébe! Hú... már igencsak sok volt idebent az etető, itató, no, meg a takarítanivaló a reggeli zsivaj-lármáról nem is beszélve! :roll: .

Amaryl, igazán büszke lehetsz az unokáidra! Nagyon aranyosak, főleg a két kis törpe :) És ne várd, hogy majd lejár ez, majd eltelik az és majd aztán én is... nem, most, ma csináld úgy, hogy te is örömed leld kedvelt elfoglaltságaidban!

Doromboló, ha "már ráérsz", akkor ne csak megóvasd ezt a topikot, hanem pötyögj is, hallod? :wink: Itt a fiúk nem látod, hogy tépelődnek magukban? :lol: Jól jönne nekik egy kis atyai útravaló a nagy lépés előtt... Ja, bocs, Friccnek ma már bekötik a fejét. Hihi... vagy nem is neki, hanem a csinos Friccnének! Tényleg, hogy mondják azt, ha a pasi adja el a bőrét? Igába áll? :lol:

No, virághabos szép hétvégét kívánok mindenkinek!
Puszi nektek: Gabesz

Szia,Gabesz ha hiszed hanem ma alairtam,nem tudom ha esetleg jol dontottem vagy nem de azt ido tudjatok sok mindent eldont ugy a madarakban,mint az eletben,egy dolgot tudok alltalaba a madarakkal a donteseim bejonnek,de az eletbe hogy mi lesz nem tudom,de remenykedem,hogy erre is raerzek,de ez is az ido rejtelye de a remeny hal meg utojara.

Hozzászólás 2009 máj. 16, 8:35 
Sziasztok, rolleresek!

Csudaszép napsütéses ez a reggel is :) Végre! Nagy munkának gyürkőztem ma neki: kipakolom a tollaskáim a kinti röpdébe! Hú... már igencsak sok volt idebent az etető, itató, no, meg a takarítanivaló a reggeli zsivaj-lármáról nem is beszélve! :roll: .

Amaryl, igazán büszke lehetsz az unokáidra! Nagyon aranyosak, főleg a két kis törpe :) És ne várd, hogy majd lejár ez, majd eltelik az és majd aztán én is... nem, most, ma csináld úgy, hogy te is örömed leld kedvelt elfoglaltságaidban!

Doromboló, ha "már ráérsz", akkor ne csak megóvasd ezt a topikot, hanem pötyögj is, hallod? :wink: Itt a fiúk nem látod, hogy tépelődnek magukban? :lol: Jól jönne nekik egy kis atyai útravaló a nagy lépés előtt... Ja, bocs, Friccnek ma már bekötik a fejét. Hihi... vagy nem is neki, hanem a csinos Friccnének! Tényleg, hogy mondják azt, ha a pasi adja el a bőrét? Igába áll? :lol:

No, virághabos szép hétvégét kívánok mindenkinek!
Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 149  Következő