Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 máj. 3, 10:44 
Ne sirj Gabesz, nem olyan nagy a baj ...
Képzeld el, ha a macska megette volna az összes madaradat és széttörte volna a ketreceket !!! ...
Lehetne rosszabb is.
Sajnálom, hogy nincs kellemesebb biztatásom, de ez is tapasztalatból van ... :30:
Legalább megtudtuk kik a szakmai nagyok, honnan kell majd következő alkalommal madarakat beszerezni ...
Köszönjük a részletes tájékoztatást, kicsit ilyen lettem tőle ... :75:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 máj. 3, 9:30 
Akkor ha már a végén száll le a tojó akkor már ne tegyél be pasit mert pont a pasi miatt szállt le....!!! Ezt csak az elején lehet bevetni....most már nem érek rá de majd folytatom !

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 máj. 3, 8:38 
Mona írta:
...de ezután még nagyobb kincsként fogom ezeket a madarakat kezelni idehaza!...

Na én aztán egy cseppet sem!
Mind kinyúvasztom!:91: :41: Az összeset!!!!!
Kitekerem a nyakukat és megsütöm vacsorára majd megeszeeeeem!!!!! :60:
A tegnap telt volna ki a 14 nap :46: , de Icámat, egész reggel óta nem érdekelte a fészek :03: . Próbáltam visszaterelni a pasival, később a fészket is kivettem, de semmi eredmény. Három tojásban élt a fióka :73: , de ez ma már nem érdekes... Se nem tetves, se nem ijesztette meg semmi, és ráadásul beindulva sincs. RÁNTANIVALÓÓÓ!!!

Ne mondjam, hogy Ilusom sem tojt azóta többet, de rá sem néz fészekre az sem :shock: :? . Úgyhogy a mákban szépen elvannak a tojások.

Szííívás!!!! :16:.
Kivagyok. Kész. Itt a vég. Nincs tovább.
Gabesz, a csendes őrült

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 máj. 3, 3:28 
Gizmó írta:
Ti mit tudtok az alábbi mag minőségéről? Alfi mageleség (70% köles,20% fénymag, 10% mohar) - gyártja Kiss és Társai Járokszállás, forgalmazza Alpha-Vet, Székesfehérvár. Az az igazság, hogy nagyon jó árban van. Mivel Gabesz is olvassa, ezért írom: 500 gramm 2 lej. Vettem 1 zacsekkal.

Szia Gizmó!
A pintyeidnek ez jó, de a kanárik ezen néhány hét-hónap alatt simán éhen halnak! Ebből egyedül a fénymagot eszik meg szívesen....
Kanáriknak olyat vegyél (ez az alap, ettől természetesen bizonyos fokig el lehet térni!) amiben a fénymag-repce felesben kb. 70%, a maradék kb. 15-15% meg mindenféle lisztes és olajos magvak egyenlő arányban. (Amit be tudsz szerezni...lisztes: kölesfélék, muhar, hántolt zab ; olajos: kendermag, négermag, lenmag)
A kész, gyári keveréknek is közel ilyen legyen az összetétele.

brimston írta:
...Teljesen olyan mint Anker Alfonz Repülő keresztrejtvény című könyvében a postagalambos vérvonalak bemutatása. ...

Szeva Brimston!

Ha már szóba került Anker, meg a postagalambászat....Nem mellékesen tökéletes a párhuzam a két fajta (mármint a roller és a postagalamb) tenyésztése között!
Ráadásul legtöbbször a szívás is mindkettőnél ugyanott jelentkezik. :41:
Mindig a legjobbaktól a legnehezebb utódot fogni. :lol:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 máj. 2, 21:16 
Kedveseim,

mivel engedélyt kaptam :wink: így elmondom mi újság nálunk.
Amint írtam a madarak kinn vannak az erkélyen. Épp most takartam le őket.
A kanárikat egy alkalommal egymáshoz raktuk, de az eredménye állandó hajkurászás lett. Így újra különtettük őket.
A pintyek kedvenc időtöltése a költés. Vannak olyan dolgok, amiket nem tudok magyarázni. Ugyanis az utolsó költéskor azt láttuk, hogy 4 tojásból 1 maradt, tehát 3 kikelt. Aztán nem sokat tekintgettük, hanem hagytuk, hogy végezzék a dolgukat. S 1x nézzük, s hát 1 fióka ki van esve, dobva, holtan. Amikor növekedtek azt vettük észre, hogy csak 1 fióka van. Mivel Pál nagy darab papírokat vitt a fészekbe, így arra gondoltunk, hogy letemette őket...amikor viszont a maradt fióka kirepült, s a fészket kitakarítottam, anélkül, hogy tüzetesen átvizsgáltam volna, nem láttam benne fiakat....
A megmaradt fiókat aztán jól megkopasztották, a következő költés hiányzó fészekanyaga miatt. Betettem sok apró papírfecnit, s 10 perc alatt mind felvitték. Először arra gondoltam, hogy amíg mi szolgálatban vagyunk, valakit megfizetünk, hogy papírral ellássa a madarakat, de aztán lemondtam az ötletről. :)
A megmaradt fióka most a kanáritojóval éldegél, s várja, hogy nőjjön ki a kitépett tolla, hogy gazdát cserélhessen.
Ennyit a madarakról.
Hát Neco, olyan hosszú a cím, hogy meg kell tanuljam. Mivel írod, hogy megtisztelném ezzel, az egyébként is tisztelt társaságot, hát elfogadom. Köszönöm.
Ti mit tudtok az alábbi mag minőségéről? Alfi mageleség (70% köles,20% fénymag, 10% mohar) - gyártja Kiss és Társai Járokszállás, forgalmazza Alpha-Vet, Székesfehérvár. Az az igazság, hogy nagyon jó árban van. Mivel Gabesz is olvassa, ezért írom: 500 gramm 2 lej. Vettem 1 zacsekkal.
Pááá.
Kép[/img]

Hozzászólás 2008 máj. 2, 20:16 
Sziasztok!

Gizmó, boldog névnapot kívánok én is neked utólag, de annál nagyobb szeretettel!!!

Doromboló, ez nagyon jó összefoglaló volt, eddig is éreztem, hogy nagy tétje van annak, amit a rollerokkal csinálunk, de ezután még nagyobb kincsként fogom ezeket a madarakat kezelni idehaza!
És éppen ez az, amiért esz a méreg: a 4 fias tojásból csak 1 kelt ki végül is (én láttam csak távolról 2-nek akkor este őket), és ez az egy szem madárra is kidobva találtam rá ma délután, amikor hazaértem... Pedig aztán most 2 napig feléjük se néztem, mert nem voltam itthon, úgyhogy zavaró tényezőként én ki vagyok zárva. Remélem legalább ez az egy felnő...és sajnos most már én is szaporítom a gyenge hozamot tovább... :cry:

A másik tojóm meg 2 tojást tojt csak, a másodikat is már 3 napja, így ott sem várok nagy teljesítményt, lehet, hogy végig sem üli őket.

Hozzászólás 2008 máj. 2, 10:36 
Gizmó írta:
.....Mivel nekem egy félrollerom volt, s az is elrepült, így szinkanárim maradt, illetve zebrapintyem, ezen a topikon, amely rollernak van szentelve írhatok-e pl. a pintyekről, vagy vonuljak más topikra? ......

Gizmó

Most látom szegény Gizmót kétségek gyötrik!?

Kedves Gizmó! Nevednapja alkalmából, mély tisztelettel és sok szeretettel
Örökös Tiszteletbeli Roller Kedvelő-címet adományozom Néked! :31:
Ez a titulus életed végéig megillet, attól függetlenül milyen madaraid vannak. A cím azzal az egyetlen kötelezettséggel jár, hogy legalább hetente beköszönsz hozzánk, vagy ha ez nem megy legalább bejelented hová tűnsz!

Nagyon megtisztelnéd társaságunkat, ha a címet elfogadnád! :17:

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 máj. 2, 9:46 
Sziasztok!
Milyen jó lenne egy színvonalas madaras újságban, cikksorozatban megjelentetni a szélesebb rétegek számára... :roll:

Hozzászólás 2008 máj. 2, 9:23 
Sziasztok, rolleresek!

Hali, Neco! Átjártam hozzád is :wink: , megnéztem mit műveltél :lol: . Az amúgy is nagyon igényes és tartalmas honlapodat nagyon szépen kiegészíti ez a nagyokról szóló bemutatás. Sőt, kicsit szöv.szerkesztőn átpofozva még
itt az IDRE főoldalán is el tudnám képzelni :!: ,
mert nem csak hasznos és élvezetes olvasmány- Doromboló stílusából adódóan,
hanem példaértékű is amilyen tisztelettel és baráti szeretettel ír a nagy rollerezés öregjeiről!
Nekem is nagyon tetszett!!! Doromboló, GRATULA!

Puszi nektek: Gabesz

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Gabesz 2008 máj. 2, 9:47-kor.

Hozzászólás 2008 máj. 2, 2:07 
Kedves Doromboló!
Utólagos engedelmeddel a nagyok bemutatását átmásoltam a honlapomra, élvezetes olvasmány, egyedi stílusban. :55:

Piszokul irigyellek, hogy ismered, ismerted ezeket a "mogulokat".

Lassan körvonalazódik mindenki szeme előtt, hogy milyen minőségű állomány van tizenegynehányunk kezében Doromboló évtizedes munkájának eredményeképpen.Úgy gondolom ezután már minden rajtunk múlik....
Azt viszont továbbra sem értem, hogy a 70-es évek hazai nagyjai hogy hagyhatták elsorvadni ezt a csodát?! :?

Perényi László írta:
...szinte magam előtt látom a két Mogult, otthagyják az ebédet és sietve helyrerakják kételyeimet!...

Lacikám...!... Életünk és vérünk...!... :D

Hozzászólás 2008 máj. 1, 21:13 
Szia Bringa ! Jólesett amit írtál de sajnos nem vagyok egy számítógép virtuóz és mire végeztem a megállíthatatlan godolataimmal eltellett a fél délután !... :lol: Ha látnád hogyan hajkurászom két ujjal a betüket visítanál.... :roll: Majd ha már jobban belejövök asszem valóban kellene valami kis könyvecskét írni úgy, hogy egyik része komoly történelem a másik meg az a soxor könnyekig ható sajátos humorteli élet bemutatása lenne ami tulajképpen a mi életünk.... :wink:

Hozzászólás 2008 máj. 1, 19:59 
Helló Doromboló

Nagyon tetszett a nagy öregekről szóló összefoglalásod! Teljesen olyan mint Anker Alfonz Repülő keresztrejtvény című könyvében a postagalambos vérvonalak bemutatása. Nem gondoltál még rá hogy ezeket összegyüjtsd és kiadd valamilyen formában? Ezek marhára fontos és érdekes dolgok, és nem tudom rajtad kívül hányan ismerik őket.
Ha megírod egyszer, én már elő is jegyeztem rá :D

Üdv:

Hozzászólás 2008 máj. 1, 19:49 
Lacikám ! Neked tudni kell milyen konstítucionális állapotban van a tojód.
Ha minden rendben van akkor mehet a negyedik nyugodtan mert nem a tojásrakás veszi ki a szuflát az anyamadárból hanem a felnevelés. Ha van még sárgatest akkor úgyis tojik még, ha meg nincs akkor meg úgysem...!?...
Vannak olyan melankólikus madarak amelyikek ha leugrasztod a fészekről, akkor nem ugrik addig le míg jó tele nem szarja a fészket, de van amelyik azért teszi, mert ideges és attól fél ha benyúlsz, hogy kárt teszel a tojásokban ezért riasztóvá akarja tenni a hátrahagyott fészket.
Ennek mindig utánna kell nézni, mert később már maga sem ül rá vissza, ha nem tudja kiszedni, mert mondjuk olyan állagú a penetrancia, csak már mikor megszáradt, az meg általában már késő !?...Az ilyen madarat gyorsan kell lezavarni ha látod hogy már emelkedik...Az első nevelés után általában kimennek ezek a hülyeségek a madárból. Új fészek, új pali és mehet a l' mour.... :oops:

Hozzászólás 2008 máj. 1, 19:08 
Kedves Doromboló !
Hálásan köszönöm a Nagyok bemutatását ! A kérdésem szándékosan volt
kicsit provokáló,élmény viszont a válaszodat olvasni.Amit a magam szintjén tapasztalok, a Krocska-Doromboló-Zmeták madarak szelídek,nem
repülnek ész nélkül a kalitkának, a 12-40/07 hím szuperül eteti a fiókákat.
Mivel még a roller ének rejtelmeiben nem merültem el,ezen tulajdonsá-
gokat komoly értékmérőnek tekintem.
Az lenne a kérdésem,ha egy tojó 3 sikertelen költésen túl van,próbáljak-e
negyediket,vagy inkább a jövő évig pihentessem.Elég rendetlen tojó,a fészkébe piszkít,szerintem a tojásokat se forgatta,mert a sz..ba ragadtak.
Üdv : Laci

Hozzászólás 2008 máj. 1, 17:56 
Végül de egyáltalán nem utolsó sorban tisztelettel bemutatom a néhai Josef Janek pozsonyi banktisztviselőt, akit szintén már idős korában ismerhettem meg... Az akkor még Csehszlovákia egyik legismertebb tenyésztője volt aki egyszer megnyerte a nagy Szlovák versenyt és a győztes kollekcióból a champion madarát nekem ígérte. Verseny utáni héten mentem a madárért és a felesége sírva azzal fogadott, hogy a papa a verseny után két nappal a városban a buszon örökre elaludt...
Már egyetlen madár nem volt a lakásban, a néni azt mondta, a barátai elvitték....Ilyenkor annyi barát kerül elő, hogy az hihetetlen !...Úgy hogy vitték az én aranyat érő championomat is !....
Annyit azért még a Janekról hogy bizonyára ő tartotta a roller tenyésztés világcsúcsát mert a kicsi kis emeleti lakásának konyhájában a használaton kívüli villanytűzhelyen 10, azaz tíz tojótól és 4 hímtől, egyik évben 104 db. fiókát gyűrűzőtt meg !!!....A legpuritánabb módszerekkel !

A másik nagy ÁSZ, a Jozef Krocska !....Tenyésztési sikerekben megközelítette a Janekot de minőségben jóval túlszárnyalta, igaz saját bevallása szerint a legjobb madarai a Janektól vásárolt törzstojónak az utódai voltak ! Ő már az ujjhullámos fiatalabb pali volt...mondom volt, mert egy nagy betegség már-már úgy látszott lebombázza de végül az erős akarata győzött és már ott tart hogy üzenget hogy kellenének tőlem madarak. Mikor a halálra várt nekem ajánlotta fel a tenyészetét de abban az időben nem volt helyem meg pénzem sem annyi. Azért vagy 30 madarat behoztam a javából és szétoztogattam az akkori tenyésztő társak között. A Domonkos Robihoz került 4, a másik soprononi Porga Bélához szintén 4 (ki is purcantotta őket mert néha elfelejti megitatni a madarakat és szomjan haltak...??!! :evil: ) Aztán van az Iker Ferinél, a necónál, Szerbiába és nálam is van még belőlük. El kell mondjam, idáig minden győztes kollekciómben volt Krocska ivadék !...
Kétszer nyerte a nagy közös Cseh - Szlovák nagyversenyt és kétszer a Szlovákot !
A Krocska madarakból sikerült szerzni a pozsonyi, szintén már nyugdíjas mérnökembernek Zmeták Ernestnek is aki egycsapásra megnyerte az utódokkal a pozsonyi versenyt, majd a szlovákot is kétszer egymás után... Tavaly valami rossz takarmánnyal sikerült megmérgezni az állományát és több mint a fele el is pusztult....Azért őt figyelni kell mert remek madarai vannak és lesznek megint, a baj után adtam neki egy 90 pontos Gehlig hímet 18-as füttyel !...

Hát röviden ennyit sikerült megválaszolnom Kedves Perényi doktor, egyetlen úri barátom !.... :lol:

Hozzászólás 2008 máj. 1, 17:29 
Gizmó írta:
Mivel nekem egy félrollerom volt, s az is elrepült, így szinkanárim maradt, illetve zebrapintyem, ezen a topikon, amely rollernak van szentelve írhatok-e pl. a pintyekről, vagy vonuljak más topikra?

Hali, Gizmóóó! :D
Kívánok BOLDOG GIZMÓ NAPOT!!! :44:
Dehogy kell másik topikra vonulnod!
Ma kivételesen :lol: , megengedjük, hogy itt meséld el, mi van veletek! és hogy állsz a pintyekkel?
Kanáriknál sehol semmi?

Hú, Doromboló, csak most látom, hogy belelendültél :wink: !

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 máj. 1, 17:13 
Ejtsünk szót még a kölni Paul Gassmannról, akinek az öröksége hozzám szállt (jó pénzért :( )...Abszolút Gehling madarakról van szó melynek vonalaival annyiszor nyerte a Nord Westfáliát ahányszor elindult ! Már akkor is idős volt az egykori Luftvaffés őrnagy amikor megismertem. Nem emléxem milyen mérnök is volt az öreg de olyan rendezett, pontosan kiszámított tisztaságot és eleganciát sehol nem láttam. A DM-ekre nem járt mert azt ő a távolságok miatt macerásnak tartotta, ezért csak a közeli versenyekre járt el, mint nálunk ha lenne "dunántúli".
Aranyom tök süket volt, a versenyekre úgy trenírozta a csapatot hogy a felesége ült mellé és ő mutogatta hogy melyik a jó !?...Tündériek voltak...Az évek során több nagyon jó madarat sikerült vásárolnom tőle plusz mindig megkapták a szatyor fokhagymákat, magyar pezsgőt, barackpálinkát.... :wink:

Hozzászólás 2008 máj. 1, 16:54 
Gizmókám ! Boldog GIZMÓ napot kívánok !!! Addig élj míg a f..... .....l !!! :lol:
Aztán folytatnám a mogulokat !....
Anton Rőder Koblenz mellett egy megtalálhatatlan kis faluban él, 5ször voltam nála de egyszer sem találtam oda, még a GPS is meghülyült azon a környéken....?!
Ő is közel van a nyolc x-hez akár csak a Gehling mester. Szóval ahogy már necóka említette ő volt minden idők egyetlen teli pontos (360p.) Deutsche Maistere ! 1920-tól vannak feljegyzések a németek nemzeti versenyéről a Deutsche Maisterschaft-ról. Azóta a mai napig egyetlen egynek sikerült ez a bravúr akit Rőder mesternek hívnak. 359p-ot már sokan elértek de a bűvös 360 pont azóta is csak egy maradt !
Míg a Gehling gyűrűszáma 3001, a Rőderé a 1601, a 1602, a 1603, és a 1609. Ez egy családi vállalkozást takar, ahol a feleség és a testvérek adták a nevüket. A feleségé a legkésőbbi, tehát a 1609-es gyűrű és ő komolyan is részt vesz a madarak tenyésztésében, tréningezésében, Lizel Rődernek hívják. Érdekes, hogy a két nagymester közül a Gehling madarai az alig hihető mélységeket tudják, mindenféle csengők és a járulékos csengvegördülők nélkül, tehát ritka kivétellel csak a hollt, a knorrt a hollklinglit és a pfeifét tudják, de mondom mégegyszer alig hallható mélységekben, hatalmas pontokért ! A rőder madarak sokkal muzikálisabbak ! Igaz a szép mély hollok itt is megvannak, ha nem is abban a fekvésben amit a Gehlingék tudnak, de vannak magas csengetyűzések és a szintén magas de nem fület bántó csengve gördülések amire 1-3 pontig lehet kapni pontokat....
Mutatok példát :
Míg a Gheling legjobb kollekciója így nézett ki, hogy :
1 24, 22, 18, 18, 8 = 90 (91-re jönne ki az ilyen magas pontok után
2 23, 23, 17, 18, 9 = 89 járó 9-es összbenyomással, de a németek
3 24, 21, 18, 18, 9 = 90 nem engednek többet adni az egészre 90
4 25, 21, 17, 18, 9 = 90 pontnál ezért furcsa módon pont az összbe
nyomásból kell ilyenkor elvenni ?!)

Addig a Rőder ezzel lett egyedülállóan telipontos bajnok :
1 24, 22, 17, 17, 1, 9 = 90
2 24, 23, 16, 16, 2, 9 = 90
3 23, 24, 17, 17, 1, 8 = 90
4 23, 22, 18, 17, 1, 2, 7 = 90

A sort ismeritek ?!...
1 Hollklingel (kongvagördülő)
2 Knorren (doromboló)
3 Hollklingel (kongvacsengő)
4 Pfeife (fütty)....ami tudjuk hogy nem jelent mást mint 3 mély du- du-du... - t.
5 Klingel (csengők)
6 Klingenrollen (csengvegördülő)

Kinek a pap, kinek a papné !....Van aki attól ájul el amilyen mélységben ezek a Gehling madarak duruzsolnak, van aki meg egy kicsivel több színt szeretne hallani mégha az az elképesztő mélység ilyen parányi madárból való ámulat rovására is megy ?!....

Hozzászólás 2008 máj. 1, 15:22 
Köszönöm a gyors ,tartalmas és terjedelmes,képpel is illusztrált válaszo-
kat.A kérdésem ezek szerint elevenbe talált, szinte magam előtt látom a
két Mogult ,otthagyják az ebédet és sietve helyrerakják kételyeimet! :wink
További szép napot kívánok !
Laci

Hozzászólás 2008 máj. 1, 14:12 
Szia Gizmó! :D

A legjobbkor néztél be idre ....
Boldog Gizmó napot, ha jól emléxem pont egy éve ígértem egy üveg pezsgőt erre a napra!

Kép

:63: :04: :44:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 106, 107, 108, 109, 110, 111, 112 ... 261  Következő