Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 szept. 21, 3:57 
Gabesz írta:
Sziasztok! :D Szia, Neco! Látom, te is itt vagy :wink:
......

Jaja....! Néha itt is leledzek. :wink:
Elkezdted már kínozni a rigóidat? Ha nem, lassan fogj hozzá, mert nem lesznek készen a bulira.
Chiduék meg a'sszonták: ha nem jössz lefújják, nélküled inkább meg sem tartják! :wink: :lol:

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: László

Hozzászólás 2010 szept. 20, 23:37 
Gabesz írta:
Szovel, Laci, jó kép! Szép közeli és tiszta. Kösz, André a megállapítást! És jó zsíros ott az alsó fertály, ahogy elnézem... dehát lead majd magáról a kispasi, mire a családalapításnak eljön az ideje.
Hanem mondd meg az asszonykádnak, hogy ezúttal megbízható, szavahihető tenyésztőtől vásároljon tojót, ha tenyészteni akar, hacsak az előző vásárlás nem volt túl sürgös és muszáj volt még nem ivarérett madarakat eladnia a tenyésztőnek... A fészket meg mostmár nyugodtan kivehetitek, nem lesz rá szükség. Sőt, a két pasit is külön kalitba kellene tenni! Majd hallgatjátok a szép őszi szerenádot :D .
Jó muzsikát, szép rollerdalt -ami előbb-utóbb beérik!
:alien:

Szia.

Mint írtam elméletileg 2 éves -ek, bár ezután nem tudom higgyek vagy ne ebben is. :evil:
A másik hím az már szépen muzsikál, néha olyan hangosan és mélyen nyomja, ha háttal áll neki az ember még a mellkasát is üti némelyik dallam részlet. :D

Köszi mindenkinek a felhomályosítást.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 szept. 20, 20:25 
Szovel, Laci, jó kép! Szép közeli és tiszta. Kösz, André a megállapítást! És jó zsíros ott az alsó fertály, ahogy elnézem... dehát lead majd magáról a kispasi, mire a családalapításnak eljön az ideje.
Hanem mondd meg az asszonykádnak, hogy ezúttal megbízható, szavahihető tenyésztőtől vásároljon tojót, ha tenyészteni akar, hacsak az előző vásárlás nem volt túl sürgös és muszáj volt még nem ivarérett madarakat eladnia a tenyésztőnek... A fészket meg mostmár nyugodtan kivehetitek, nem lesz rá szükség. Sőt, a két pasit is külön kalitba kellene tenni! Majd hallgatjátok a szép őszi szerenádot :D .
Jó muzsikát, szép rollerdalt -ami előbb-utóbb beérik!

Hozzászólás 2010 szept. 20, 20:12 
Szia!!
Köszönöm!!!
Igazi nagy vita nem volt köztük,inkább csak tátott csőrű fenyegetések!
Nos-asszony most bitti nagyon boldog lesz-mert biza "pár"-nak vette-és ebből nem lesz szaporulat,és még ráadásképp vehet is 2db tojót:-( meg még egy jóóó nagy kalitot!!!

üdv-Laci

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 szept. 20, 20:05 
Szia!
A madaradnak szép nagy "cerkája"van. :lol:
A hímeknél az egy szál fészekanyag hordása az udvarlás jele.
Érdekes,hogy egyik hím sem volt annyira domináns,hogy nekimenjen a másiknak!

Hozzászólás 2010 szept. 20, 19:00 
Szia!
Úgy berreg,mint a hím,csak rövidebb ideig-és kicsit halkabban.
Őket így vette a nejem,hogy pár-még nem volt költésük.de kb 2 évesek.
Most volt nála a cérna hordozás, de üres a fészek-csak sokat lóg a szájában valami építő anyag.
Ha a simogatós tesztet nézem,akkor mikor szét fújom a tollát látni egy pici bőr cső szerűséget(vagy minek mondjam-bőr dudor??) látható!
Nagyon látszik,de vonalzóval nem próbáltam,csak fújj....és kukk......
ilyen,ha szét fújtam.....

köszönöm válaszod...
Kép

Így leírva a meghatározás tuti-és tuti hím!!!!!

Hozzászólás 2010 szept. 20, 15:41 
Tompe73 írta:
Lenne egy kérdésem.
A Roller kanáriknál a tojó is tud énekelni??
Szétszedtük a párunkat és az elméletileg tojónak tartott, ugyan úgy énekel mint a hím csak halkan.
Ami még van róla infó, hogy cérnaszálat felvesz a csőrébe, cipeli ide-oda, de fészket nem épít, sőt a betett fészekanyagot is kidobálta a fészekből.

Szia, Laci!
Igen, elég gyakran hallani olyat, hogy egy tojó hímként viselkedik vagy fordítva. Ha jól osztok-szorzok, ez utóbbi ritkábban hangzott el itt a fórumon. De először kérdezek, ha megengeded: "Szétszedtük a párunkat és az elméletileg tojónak tartott..." Milyen idős? Mi alapján állítottad párba? És hát fészakalj is volt?
Szovel: némely tojó tud énekelni (halkabb az éneke, a hanghordozást nem minősítem, mert nálam csak egy színes csinálta ezt, de azt nagyon szépen!), bár ez nem jellemző rájuk. A hím és tojó is a fészeképítést így kezdi, hordozzák, berámolnak, hogy aztán kirámoljanak. A kirámoláshoz a pasik jobban értenek :lol: . Ez most zajlik??? A rolleroknál általában február vége, márciusban kedődik a tenyészszezon. Vagy hát úgy csináljuk, hogy akkor kezdődjön :wink: .
Hanem az ivar meghatározásához álljon itt a Mona Dorombolótól profin eltanult szexálós módszere, a vonalzós módszer (amihez a madárnak legalább 8 hónaposnak kell lennie):
"Kézbeveszed a madarat úgy, hogy a tenyeredben hanyat feküdjön és a farka elfelé álljon tőled. Felfújod a hasán a tollat és meglátod a gyönyörök varázspálcáját ha hím, olyan formán, hogy ha egy vonalzót, vagy más lapos tárgyat a hasára teszel és elkezded a kloákája felé tolni, ha elakad akkor cerkáról van szó, ha szépen átcsúsztatható, enyhe akadás nélkül akkor p....ról ! Persze ha legalább 8 hónapos a madár, tehát ivarérett. Lehet 8 éves is ha dagadt, nem lehet a nemét megismerni."

Erről jut eszembe, az ivarmeghatározás szócikk (is) hiányzik a kiemelt rolleros anyagból... :roll: Majd idővel...

Hozzászólás 2010 szept. 20, 11:42 
Sziasztok.

Lenne egy kérdésem.
A Roller kanáriknál a tojó is tud énekelni??
Szétszedtük a párunkat és az elméletileg tojónak tartott, ugyan úgy énekel mint a hím csak halkan.

Ami még van rólla infó,hogy cérnaszálat felvesz a csőrébe,cipeli ide-oda, de fészket nem épít, sőt a betett fészekanyagot is kidobálta a fészekből.

üdv Laci

Hozzászólás 2010 szept. 7, 16:34 
Hm... reggel ugyan erőtlenül, de most annál melegebben, nyugisabban süt a :sunny: . Kellemes őszi délután, merthogy már az van, a csuda vigye el. (Jó lenne még egy hónapocska a nyárból :roll: ) Voltak már előzetesnek ropogós 4 fokos éjszakák is, de még bírták a csurijaim odakint. A pasikat azért már kezdem betermelni, haha, be nagyképűen hangzik, hisz azt hiszem csupa kettő vagy három ifjonc dalosom van (tojó mintha 4) az irdatlan nagy állományomban :mrgreen: . No de azok legalább szépen hangolnak. Szerintem. Többi veréb marad még odakint október végéig, télire csak csipegessenek még egy kis D vitamint.

Idénre is haladtam azért valamicskét. Egy picurka lépés előre: idén már csak a röpdében volt problémám a kivedlett fiatalokkal. Hátha jövőre ezt a bibit is ki tudom küszöbölni... És hát indulásból külön röpi az ifjúságnak meg szúnyogháló! Na így. Tán okul az ember lánya a saját hibáiból. A lábizémizék elkerülése végett meg Tessék a csőr elé nézni! feliratot függesztek majd ki nekik... :bom:

S akkor szép lassacskán indul az oskola. Nemcsak nekem. Tudom, nem lesz ebből nagy hangverseny, de azért tanulják csak meg, amit tudni illik. Úgy. Persze, a nagyok már gőzerővel készülődnek... Igaz, még csak a beiratásnál tartanak ők is a roller tanodába, de lesznek ott azért eminens dalosok!
íme egy meghirdetett nagy verseny: a Nemzeközi Duna Kupa
Hajrá!
Kép

Hozzászólás 2010 aug. 31, 11:58 
Warhawk írta:
ROSSZ

:lol: jó védés! És hát sebaj, persze, hogy nem tetszhet mindenkinek :wink:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 31, 11:20 
Gabesz írta:
feketemarcsi írta:
Legalább is egyenlőre, de majd mi ketten ezen változtatunk. Igaz? :08:

1. Hogy igaz-e, azt csak ő tudja. Az tény, hogy én senkit sem akarok rábeszélni (ez talán könnyebb, néha drasztikus és teljesen az ellenkezőjét érjük el vele), mert annak semmi értelme. Ha valakivel sikerül megismertetni és megszerettetni (ez a nehezebb, de hosszú távon ez éri meg, bármiről is legyen szó), na akkor igaz. :wink:

Nem tudom, de ... az én fülemet zavarja ez a hang... lehet csak az a baj, hogy ROSSZ hangfelvételekről hallottam eddig a rollert, de nekem ez jött le belőle... :(

Hozzászólás 2010 aug. 31, 11:10 
feketemarcsi írta:
Legalább is egyenlőre, de majd mi ketten ezen változtatunk. Igaz? :08:

1. Hogy igaz-e, azt csak ő tudja. Az tény, hogy én senkit sem akarok rábeszélni (ez talán könnyebb, néha drasztikus és teljesen az ellenkezőjét érjük el vele), mert annak semmi értelme. Ha valakivel sikerül megismertetni és megszerettetni (ez a nehezebb, de hosszú távon ez éri meg, bármiről is legyen szó), na akkor igaz. :wink:
2. EGYENLŐRE, EGYELŐRE :idea: "Egyenlőre (mennyiség) egészítsd ki a két halmazt! Egyelőre (idő) csak ennyi példát tudtam erre mondani, de azt hiszem, érzékeltettem a különbséget!"
Pussz: :alien:

Hozzászólás 2010 aug. 30, 20:49 
Warhawk írta:
Ereszd csak nyugodtan, de légyszi szólj nekem, hogy hol és mikor... ott leszek egy lepkehálóval.... :lol:

Nate-nate! Csaknem??? 8) :D
VladTepes írta:
...No meg egyébként is, én szeretem a madárdalt. Ez meg nem az...

Persze, hogy nem az. Ezt az énekhangot nem lehet élvezhetően akármilyen jutyubos filmről visszajátszani (de ezt már más is mondta)(zárójel2: példának okáért ez a film egyenesen pocsék hangzású! s a malino az NEM roller)... De nem is itt van a lényeg, miért pötyögni kezdtem itt a gombozaton. Nekem személy szerint pölö nem tetszik a piros kanári, (bocs a pontatlan megnevezésért), szerintem a természet megerőszakolásának eredménye!!!, akármilyen nagynevű is lett légyen a kitenyésztője. Ennek ellenére nem hiszem, hogy odaát a színesen tettem volna erre célzást... Ha igen, szóljatok és rögtön elnézést kérek, merthát kinek a pap és kinek a papné. De eccer nézzük meg élőben a papot, ha tetszik jó, ha nem, akkor hallássuk a papnét, s netán a fitódi kántort, met azes más, s ki-ki maga döntse el, mi az mi szemének, fülének de leginkább szívének való :wink:
Szovel nekem a roller ének :mrgreen: . S ahogy Matyi mondaná, ha nem kóborólna feszt valamerre: Éljen a Világbéke!
Üdv és pussz: :alien:

IDRE tag
Valódi név: Malmarits Tamás

Hozzászólás 2010 aug. 30, 12:41 
feketemarcsi írta:
Mi tagadás, nekem se a szívem csücske az, akire gondolsz, de... Akkor most én is csomagoljam össze a rollereket és eresszem szélnek őket? :roll:

Ereszd csak nyugodtan, de légyszi szólj nekem, hogy hol és mikor... ott leszek egy lepkehálóval.... :lol:

Hozzászólás 2010 aug. 27, 14:56 
leho írta:
...megfelelően el van látva fagyállóval akkor...

Na látod! Tudod te a választ :lol: Jó kicsi hazai szilvapálinka, háziszőttes! Csak 2 csepp az itatóba az erősebbjibű. Tiszta hangoknak kitűnő, hideg ellen páratlan s a danolhatnék is minnyá megjő tőle :wink: :lol: 8)
Egészséget!

Hozzászólás 2010 aug. 26, 14:52 
Csak egy hülye kérdés.A madaraitokat nem fűtött helyen tartjátok a tréning idejéig?
Mert akkor már a mai közlekedésben a MÁVra bízni kedvenceitek sorsát pont télen amikor szellöztet a MÁV fűtés meg óne.
BEVÁLLALÓS.
Amúgy busszal eléggé sz.r a közlekedés Irsára a vasút Nyugatiból szűk óra kb de-ha van ismerősöd Pestfelől akkor inkább társulj be mert a nyugatiban sincs fűtött váró.
Viszont ha a madarak le vannak téliesítve és gazdájuk is megfelelően el van látva fagyállóval akkor hajrá.Remélem találkozunk azért Irsán. :wink:

Hozzászólás 2010 aug. 26, 11:48 
feketemarcsi írta:
:D Reklame! :lol:

Jó voltál, Marcsi! :D
Honnét, honnét nem, valahogy én is így tudtam, hogy idén is jövőben lesz a verseny, osztán Neco elővette a naptárt és felhomályosított. Majdnem jó a dátum :roll: Marcsi, készülsz, ugye? Mutasd meg, ki a leány a gáton!
No, hát csavargóból hazatérve csibéim kicsit rámijesztettek. Vagy 5 madárnak jókora binec van a lábujján. A sok esőzésnek köszönhetően rengeteg lett a szúnyog, ami eddig sohasem volt jellemző a mi vidékünkre, ezekre a dögökre gyanakszom. Van valami kencém, meg szúnyogháló mit ugye, eztán teszek fel... Remélem, elmúlik a bibi.

Lajos, boldog névnapot neked itt is! :flower:
S többi mindenkinek is jó madarászást, míg még tart a nyár, aztán pucolás befelé.

Hozzászólás 2010 aug. 24, 20:29 
Sziasztok Rolleresek és Rollerrel szimpatizálók!
A Nemzeti Bajnokság NEM JANUÁRBAN LESZ!!!
Az időpont 2010 december 28-29!A helyszín az Albertirsai művelődési ház.
Marcsi ez neked is szól.(Nehogy januárra készítsd a madaraid mert akkor már nem lesz ellenfeled csak a portás bácsi meg a takarító néni fog énekelni a művházban) :57:

Hozzászólás 2010 júl. 28, 22:06 
Sziasztok!
Sajnálattal hallottam az elmúlt napokban több helyről is,hogy a roller kanárival
szimpatizálóknak itt a fórumon történtek miatt elmegy a kedvük a rollerezéstől.
Azért ide írok mert nem kívánok részt venni a másik topikon a hozzá nem értők
miatt kialakult vitában!Inkább leírom nektek a tényeket és a saját tapasztalataimat.
11 éve tenyésztek kanárikat.A színkanárik mellet mindig volt egy két pár más fajtájú kanárim.Két éve egy pár rollerrel kezdtem.Megszerettem ezt a fajtát ezért tavaly óta csak rollerrel foglalkozom.
A roller kanári bajnokság MAGYAR NEMES KANÁRI NEMZETI BAJNOKSÁG néven van meghirdetve amin én is indultam.A madaraimon NEM MNK-s gyűrű volt de ennek ellenére szeretettel vártak a versenyen.Ezek a rendezvények családias hangulatban zajlanak.Érdemes eljönni beszélgetni ismerkedni akkor is ha csak szimpatizálsz a fajtával vagy ha madarászok között szeretnél eltölteni egy napot.Ezt a versenyt az IDRE-vel közösen szervezik a díjkiosztó is közös volt.Különféle madarakat tartók jól el voltunk egymással.
Természetesen szeretnénk ha minden rolleres használná a madarán a H-MNK jelzést.Ezért lenne kívánalom az egységes gyűrű de ha nem rendelkeztek ezzel a feltétellel ettől még nyugodtan jelentkezzetek a versenyre ha úgy érzitek,hogy meg szeretnétek mérettetni a madaraitokat!Hogy miért érdemes belépni az MNK-ba ezt nem részletezném.Aki eljön az úgy is megtapasztalja.Talán csak annyit tennék hozzá,hogy a magányos farkas is farkas de igazán csapatban lesz eredményes vadász.
Remélem nem megy el a kedvetek agyatlan idióta vitáktól.A madarak és a madarak szeretete szerintem sokkal fontosabb.Ha szimpatizálsz a roller kanárival és szeretnél róla többet is megtudni akkor vedd fel a H-MNK SZAKCSOPORTBÓL valakivel a kapcsolatot.Biztos vagyok benne,hogy minden egyes tagtól maximális segítséget fogtok kapni.
Köszönöm,hogy végig olvastál!

Hozzászólás 2010 júl. 21, 22:41 
Köszönöm az információt Lajos bátyám.
Jövőre szeretnék egy jobb generációval nekivágni a tenyésztésnek,tekintve hogy én még csak most kezdtem és a siker volt a fontos,na de majd a folyt. remélem tenyésztési szempontból is sikeresebb lesz.
De az biztos hogy az alapot a Nagygabétól beszerzett hím foglya szolgáltatni.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 149  Következő