Sok mindenben (sőt, azt hiszem mindenben ) igazad van. Azonban a fészekhagyó és a fészeklakó madarak kelés közt van néhány olyan különbség, ami sok mindenben kivitelezhetetlenné teszi az általad alkalmazott technikákat.
Nem sok tojóm hagyná, hogy napjában többször végigfüleljem tojásait a várható kelés időpontjában, és esetleg jó néhány percig próbáljak egy-egy fiókának segíteni világra jönni.
Ez kivitelezhető egy keltetőgépnél, de egy kotló madár alól sűrűn kiszedni a fészket...!?.... nehezen tudom elképzelni.
(Megjegyzem, amelyik fiókának eddig segítenem kellett kikelni, azoknak a 90%-a néhány napon belül elpusztult.)
A tojások tárolásához nem nagyon tudok hozzászólni, világ életemben a kanári tojásokat fekve tároltam, és nem is hallottam hogy valaki másként csinálta volna. Való igaz viszont, hogy az általad említett kelési arányt meg sem tudtam közelíteni. De elgondolva egy pintyféle fészkének, tojásainak a természetes elhelyezkedését, nem hiszem, hogy másképpen kéne tárolni a ezeket a tojásokat. Ez ügyben viszont szívesen venném egy komoly szaki véleményét?!
Különben olvasva a fürj ügyben a hozzászólásaidat, és figyelve az állományod teljesítményét (kelési arány, tojásszám stb.) azt hiszem fürjezésből doktorálhatnál!