Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 ápr. 30, 5:27 
Szia Marcsi!

Sok mindenben (sőt, azt hiszem mindenben ) igazad van. Azonban a fészekhagyó és a fészeklakó madarak kelés közt van néhány olyan különbség, ami sok mindenben kivitelezhetetlenné teszi az általad alkalmazott technikákat.
Nem sok tojóm hagyná, hogy napjában többször végigfüleljem tojásait a várható kelés időpontjában, és esetleg jó néhány percig próbáljak egy-egy fiókának segíteni világra jönni.
Ez kivitelezhető egy keltetőgépnél, de egy kotló madár alól sűrűn kiszedni a fészket...!?.... nehezen tudom elképzelni.
(Megjegyzem, amelyik fiókának eddig segítenem kellett kikelni, azoknak a 90%-a néhány napon belül elpusztult.)
A tojások tárolásához nem nagyon tudok hozzászólni, világ életemben a kanári tojásokat fekve tároltam, és nem is hallottam hogy valaki másként csinálta volna. Való igaz viszont, hogy az általad említett kelési arányt meg sem tudtam közelíteni. De elgondolva egy pintyféle fészkének, tojásainak a természetes elhelyezkedését, nem hiszem, hogy másképpen kéne tárolni a ezeket a tojásokat. Ez ügyben viszont szívesen venném egy komoly szaki véleményét?!

Különben olvasva a fürj ügyben a hozzászólásaidat, és figyelve az állományod teljesítményét (kelési arány, tojásszám stb.) azt hiszem fürjezésből doktorálhatnál! :31:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 ápr. 30, 1:40 
Halihó!
Kinyó! Ha legközelebb Zalába megyek, azt hiszem én fogok elugrani hozzád. Megnézem a madaraid- madárházad, mert valami ott nem oké :scratch: és hátha megtaláljuk a bibit.
Az első költésbe -ha jól emléxem :roll: - belelógott valami pakolászás, nem?! Talán az rendben, hogy akkor nem lett semmi, de most már el kellett volna indulni a dó'goknak a maguk útján....
Mindenkinél működnek rendesen a Röder madarak, nálad is menniük kéne.... Megnézem, oszt csak kiötlünk valamit....?!... :idea:

Szia II Béla! Van képem domináns fehér madarakról! (amúgy a mama itt is Röder madár)

Kép

Sok minden még nem látszik belőlük, de a nyaknál, és a farokfedőn látszik a sárga alapszín, amin "dominál" a fehér. Az első vedlés után itt el is fog tűnni a sárga (legalábbis el kéne tűnnie :roll: )
Majd teszek fel képeket róluk később is ahogy nőnek....

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 21:48 
Üdv!

Valószínüleg valamit félreértettél mert nem azt akartam kihozni a mondandómból hogy nem kell leszállni a tojónak a fészekről! :lol:
Hanem arra hogy nálam már előfordult pl tavaly a nimfáknál hogy elfelejtettek visszaülni így nem tudott kikelni a fióka! Nem állítottam hogy profi vagyok hiszen te már akkor madarásztál mikor én még meg se születtem ezzel ellentétben én még csak pár éve madarászgatok! Idén vannak először rollereim amúgy van olyan írásod ahol te is leírtad a te kezdeti nehézségeid ez már történelem az én helyzetem a jelen! ha nem sikerül fiókát leválasztanom az idén akkor így jártam bízok benne hogy jövőre ha rendesen kiteleltetem a tojókat és mindenre odafigyelek és nem utaznak több ezer kilómétert a madarak és nyugodtan éldegélnek akkor majd sikerülhet végre a szaporulat és ugyebár Neco is írta hogy 2-3éves korban a legjobbak a kanárik hát jövőre már a 2-őt verdesik! Röviden ez a véleményem!

Amúgy a többi madaram is nehezebben indult az idén de most már szuperül keltenek! :wink:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 21:31 
Látod Kinyóminyó ! Ez a baj...Te úgy állítottad be hogy mint ha már lett volna tapasztalatod a madártenyésztés terén és ilyenkor derül ki hogy a leg egyszerűbb dolgokkal nem vagy tisztában !!!....Hogy a tojónak állandóan ülnie kell a fészken ?...Ezt hol hallottad ?...Akkor éhen pusztulna !...Egy 5-10 percet nyugodtan lenn lehet, a világon semmi rossz nem fog történni !.... Ha tényleg száraz a helyiség, akkor kelés előtt egy -két nappal vegyél be a szádba egy kis vizet és a kivett fészekre fujj rá egy kis permetet és tuti hogy ki fognak kelni...de ne annyit hogy úszon a fészek mert akkor a tojó meg lehet hogy nem szívesen ül visza !..... :shock:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 19:11 
Idézet:
Ha segítség kell a búbokra koppintásban, megyek ám!

Mona .....

:70: :65:

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 18:17 
Gabesz írta:
Kinyó, az összes tojásban kifejlődött a fióka? csak belefúlt?
Kíváncsi vagyok a lehetséges okokra!

Üdv Gabesz!

Nálam 3 tojás volt kettő terméketlen illetve egy aki megfulladt! Esetlegesen igaza lehet Marcsinak is a helytelen tárolás miatt! Az első befulladás valószínüleg a kis páratartalom miatt volt hisz a terméketlen tojás is beszáradt! Ezen segítettem mert raktam be párologtatót! Az tuti hogy ülnek a tojók mint a rajz mert semmi nem érdekli őket csak a kotlás! Mert ugye van olyan is hogy leszáll többször a tojó és "kihűl" a tojás! Biztosan rengeteg tényező közre játszik talán néha bele se gondolunk hogy mi minden zajlik egy ilyen parányi tojásban! Csak számoljuk a napokat ekkor kell kelnie a madárnak de hogy mi minden megy végbe abba a két hétbe az fantasztikus és mivel bonyolult folyamat ez így rengeteg a hibalehetőséget is rejt de hogy konkrétan mi történt a madárkával azt talán sose tudom meg már.... :cry:

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 17:04 
Sziasztok!

Folytatva Marcsi gondolatmenetét: igen, itt a tojásokat elvesszük és műtojással helyettesítjük, amíg a 4. tojás meg nem születik, akkor rakjuk vissza reggel a másik 3-at, és onnantól fogva lesznek egyformán melegítve az elkövetkező 14 napban, így várhatóan egyszerre kelnek ki a madárkák majd.
Igen fontos, és erről nem tudom Doromboló írt-e már, vagy csak telefonon beszéltük, hogy az igazi tojásokat feltétlenül vízszintes helyzetben kell tárolni, amíg vissza nem tesszük és naponta egyszer óvatosan meg kell őket forgatni. Majd ugyanígy vízszintes helyzetben kell őket a fészekbe visszahelyezni, ahol a mama már végzi rajtuk a dolgát tovább.
A vízszintes helyzet nálam úgy értendő, hogy nem a csúcsos felével lefelé, vagy felfelé, nem tudom a szakmai megnevezését, de remélem érthető.

Megvan a 2. tojás, Gabesz, nálad is???
És holnap vagy holnapután kelnek a 4-es ikrek! :D

Ha segítség kell a búbokra koppintásban, megyek ám! :wink:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 9:23 
Doromboló írta:
Tördd fel a tojásokat Kinyóó !...De lagalább 16 - 17 napra rá, mert ennyi csúszás volt már nálam Isten tudja hogyan...?! És írjad le mekkorák voltak az embriók ?!...Kíváncsi vagyok hogy a kelés végső szakaszában fulladtak e be, vagy az első részben, ha egyáltalán fiasak voltak ????!!!!..

Kynyoo írta:
Teljesen kifejlett madarak fulladtak meg! Gondolhatod hogy felnyitom őket!

Doromboló írta:
Ez már előfordult korábban is ?... Nem vegyszerezed a fészket atkák ellen ?...

Kynyoo írta:
Nem vegyszerezek ezt inkább most annak tudom be hogy nem tudott kibújni! Vagy megtört a tojás és beszáradt mert volt rajt sérülés kettő is mintha behorpadt volna!

Folytatnátok a gondolatmenetet, kérlek? Nagyon érdekel!!!
Nálam három fióka volt teljesen kifejlett állapotban, aki nem bírt kikelni a tojásból :( , de mellettük voltak bezápult, vagy üres tojások is... meg sikeres kelés is, hogy aztán párnaposan pusztuljanak el :roll: (és itt a kotló alatt kikelt és etetett fiakról beszélek)... Kinyó, az összes tojásban kifejlődött a fióka? csak belefúlt?
Kíváncsi vagyok a lehetséges okokra!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 8:45 
neco írta:
Szeva Imi! Örülök, hogy végre belátod! Tudod, lehet kenyéren és vizen élni, de itt a csajok piszok jól főznek... :wink: Ráadásul mindannyiunk szája-íze szerint...

Neco, ezért a kijelentésért a tyúkudvar összes jércéje, tyúkja, kotlósa nevében (bár a jércikék mintha leléptek volna :roll: ) kösziii!
:40: :27: :88: :58:
eszterolajos írta:
..milyen igazad van, ha nem lennének nekünk kellene mosogatni... /na ezért a Fő kotkoda fejbever.../

...kapsz is, ne félj! Trtasd csak ide a búbodat! :96:
neco írta:
Amúgy szerintem akinek a madarászat igazából része az életének, az közelít ilyen felfogásban a verebeihez- verebeinkhez, életéhez-életünkhöz. Minden siker egy kicsit mindenki sikere, és minden kudarc ugyanígy mindenkié....és nem csak a madarászatban.
Nem itt tartana ez az ország, ha hozzánk hasonlóan közelítené meg a dó'gokat az emberek többsége, és megtanulna a többiekkel együtt sírni és nevetni...szívből, őszintén.

:55: :31: :93: :72:
neco írta:
Úgyhogy kellenek az összecsapó kezek, mert néha az a hab a tortán... és persze jelzi valakinek, hogy nincs egyedül

...jó az, ha már félszavakból vagy egy-egy emotikon beszúrásával is értjük egymást! A baráti támogatás segít átbillenni a legramatyabb állapoton is. Én csak tudom! :?
:08:
Gyepszi írta:
Sziasztok rollerosok,üdvözlöm a tyúkudvart!!!
Remélem nem gond, hogy írok nektek mert a színesbe már nem merek, szeretném megköszönni a lányoknak, hogy ilyen segítőkészen probálnak életet lehelni a színes topikba most már értem "dorombolót", miért ragaszkodik így hozzátok.
Úgy érzem ennek a gondolkodásmódnak van jövője amit ti folytattok, szívből kívánom, hogy ezt a családias baráti légkört meg tudjátok tartani.
Tiszteletem és elismerésem a tietek.

Szia, Gyepszi! írj csak nyugodtan! Szólásszabadság van! Legfennebb te is kapsz a búbodra, ha következőben is nem ilyen szépen fogalmazol :lol: 8) ... És a színesek biztos vagyok benne, szívesen vennék a szakmai támogatást, mert kérdés van már és lesz is bőven, ahogy látom... Csak győzzetek válaszolni! Ja! Jut eszembe! Böngésztem az IDRE tagság névsorát és ott láttam, hogy rollerozol is. Miért nem hallottunk itt eddig felőled? Készülsz a szegedi versenyre is?

További szép napot!
Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 8:43 
Szia Gyepszi !
Érezd magad otthon és gyere bármikor !.... :89:

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 8:07 
Szia Ami!

Idézet:
Viszont a fellépése fenomenális lesz!!!!mindenki szájtátva hallgatja majdan!!!!

remélem így lesz.....

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 7:54 
Naszóval,lejjebb,a nevekhez csak annyit,hogy elsőszülött és egyetlen roller királyfi már édesen fütyürészik...és a neve viccből lett Oszkár,ugyanis a fiam azzal cukkolt bennünket hogy elsőszülött fiacsának ezt a nevet adja,és végig oszizta!!! mi meg menyemmel ezt csináltuk: :41: főleg mivel papás szülés volt,és féltem hogy tényleg megteszi! mert egyikünknek sem tetszett,sőőőőt!Ezzel nem akarok megsérteni senkit,aki netán ezt a nevet viseli,de akkor sem akartuk unokának!!! haha,most aztán egyeske lett oszi!!!! Tudtam hogy fiú!!!! A másik 2Lotti viszont lány,elegáns egyszínű sárga tollruhában és barna kis svájcisapkával a fejükön!!!! :06: pár nap és kijönnek a fészekből!!!!
Még 2 tojó ül összesen 3+2 tojáson,hogy lesz-e belőlük valami....hát az a jövő zenéje!!!!
Lényeg a lényeg,jelenleg 1szem oszit tudom nevezni!!! hatalmas létszám,mi????? :77:
Viszont a fellépése fenomenális lesz!!!!mindenki szájtátva hallgatja majdan!!!! :24: :79:

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 7:14 
Idézet:
Tiszteletem és elismerésem a tietek baráti üdvözlettel:

Gyepszi

Köszönöm...

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 7:07 
Szia neco !

Idézet:
de itt a csajok piszok jól főznek... :wink: Ráadásul mindannyiunk szája-íze szerint....

..milyen igazad van, ha nem lennének nekünk kellene mosogatni...

/na ezért a Fő kotkoda fejbever.../

Kép

Idézet:
Minden siker egy kicsit mindenki sikere, és minden kudarc ugyanígy mindenkié....

Ez a gondolatod akár az IDRE jelmondata is lehetne...

Idézet:
Úgyhogy kellenek az összecsapó kezek, mert néha az a hab a tortán

:72:

( már megint demagóg voltam, de nem bánom! :wink: )[/quote]

én sem...

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2008 ápr. 29, 8:03-kor.

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 3:23 
Kynyoo írta:
teljesen kifejlett madarak fulladtak meg!....

:91: :03: Lesprickoltad a tojásokat a várható kelés előtt?

gyepszi írta:
...Úgy érzem ennek a gondolkodás mondnak van jövője....

Szeva Imi! Örülök, hogy végre belátod! Tudod, lehet kenyéren és vizen élni, de itt a csajok piszok jól főznek... :wink: Ráadásul mindannyiunk szája-íze szerint....

Amúgy szerintem akinek a madarászat igazából része az életének, az közelít ilyen felfogásban a verebeihez- verebeinkhez, életéhez-életünkhöz. Minden siker egy kicsit mindenki sikere, és minden kudarc ugyanígy mindenkié....és nem csak a madarászatban.
Nem itt tartana ez az ország, ha hozzánk hasonlóan közelítené meg a dó'gokat az emberek többsége, és megtanulna a többiekkel együtt sírni és nevetni...szívből, őszintén.

Úgyhogy kellenek az összecsapó kezek, mert néha az a hab a tortán....és persze jelzi valakinek, hogy nincs egyedül ...:08:

( már megint demagóg voltam, de nem bánom! :wink: )

Hozzászólás 2008 ápr. 28, 23:30 
Sziasztok rollerosok,üdvözlöm a tyúkudvart!!!

Remélem nem gond,hogy írok nektek mert a színesbe már nem merek,szeretném megköszönni a lányoknak,hogy ilyen segítőkészen probálnak életet lehelni a színes topikba most már értem "dorombolót"miért ragaszkodik így hozzátok.

Sokáig nem értettem "doromboló"kissé furcsa stilusát,de most nyílvánosan megkövetem!!!

Úgy érzem ennek a gondolkodás mondnak van jövője amit ti folytattok,szívből kívánom,hogy ezt a családias baráti légkört örökön örökké meg tudjátok tartani.

Tiszteletem és elismerésem a tietek baráti üdvözlettel:

Gyepszi

Hozzászólás 2008 ápr. 28, 21:43 
doromboló írta:
Ez már előfordult korábban is ?...
Nem vegyszerezed a fészket atkák ellen ?...

Nem vegyszerezek ezt inkább most annak tudom be hogy nem tudott kibújni! Vagy megtört a tojás és beszáradt mert volt rajt sérülés kettő is mintha behorpadt volna!

Hozzászólás 2008 ápr. 28, 21:39 
LEXIIII !!!!!! PODESZ !!!!!!!!!!!! Hoool vaaaagy ??????????????????
Mi van nálad ????? Te is nagyon hallgatsz !?...Ha nem írsz, nem tudunk segíteni...Egyetlen hím fiatalt csinyájjá má ! Az elég a versenyen való részvételre !!!!...Hallod !Kinyonyóóó ! Ez utóbbi neked is szól !!!

Hozzászólás 2008 ápr. 28, 21:31 
Ez már előfordult korábban is ?...
Nem vegyszerezed a fészket atkák ellen ?...

Hozzászólás 2008 ápr. 28, 21:10 
teljesen kifejlett madarak fulladtak meg! Gondolhatod hogy felnyitom őket!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 108, 109, 110, 111, 112, 113, 114 ... 261  Következő