Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 149  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 ápr. 2, 10:45 
Elnézést, ha bele bele olvasok ide közétek. Ha valakit megbántottam volna, elnézést.
Elolvastam a honlapot, ha elfogadtok egy segítséget, lefordítottam szlovákra. Ha tudjátok használjátok fel!!!
Charakter návštevník!
Gratuluji na vás s láskou MDOSZ Roller na internetových stránkach skupiny!
Musím začať naše úvode s tým, že 1902-ben sme tvarované, a ako prvý Birdman oficiálne registrované organizácie v Maďarsku, v jednom spustení sme pre formovanie komplexné združenia espousing viac druhov.
Teší popularite chovaných v obrovskú hodnotu v našej vlasti, ako je to celé na svete, miláčku hlboko s mäkkým zvukom typicky izba vták úplne XX. storočia do druhej strane.
Väčší záujem sa objavil na druhej strane v tomto období je až potom sa na nás neznámy exotikou a iných druhov na kanárkově. Degradácia sa podobnej úrovni, ktoré nasledovali, v dôsledku čoho sa Maďarsko skútra chovateľov 'počet zamestnancov na niektorých vedúcich csökkent ... veľký prielom v XXI. storočia priniesli ... obrovský skok objavila kvalitatívne s dovozom zo zahraničia renomovaných chovateľských 'vtáky pesničky v zvukov, kvalita vtáky ... Dostali sme veľa pomoci zo susedných krajín a druhu hostiteľa z Nemecka z chovateľov, na ktorý o zaujímavý spôsob akékoľvek zmeny vzhľadu ostatných vtákov preteky nespôsobila pokles, ale jeho chov !?...

Ako výsledok úspešného popularising procese bol opäť v réžii záujem na Kanári Magyar Nemes (Maďarsko skútra kanárska)! V tejto mojej veľkej pomoci Díszmadár Magazin a IDRE fórum bolo, kde som sa snažil oboznámiť tohto vtáka typické izba s nesčetné písomne opäť sa zaujímajú ty.

Tento kanárik akúsi skončila známe s zobák, dedičstvo prináša skutočnú relaxáciu tiše a s hlbokými zamatovo kolách takmer u divákov ...

Nežiaducich účinkov skutočnú možnosť relaxácie, pre ktoré nie sú, ako niektoré idegrelaxánsnak! ... Mnoho ľudí sa pokúsil jeho toto špeciálne schopnosti na kolobežke na Kanárske a výsledkom tohto naša malá skupina má 30 členov, ktoré už dnes. Cca. tento oveľa viac sta ľudí môže byť počet chovateľov bez zápisu, hobby držitelia už na druhej strane bohužiaľ ...

Zatiaľ čo niekto je kanárska druhy ste so svojou farbou, na ich formu oslniť nás people_nation, až potom sa skútre ich krásnej kľudnej piesne. To je veľmi dôležité, že pieseň na kolobežke drží zobák uzavretí celej medzitým sa tupější, môžu vykonávať pastel pieseň zvuk, navyše riadne v hlbokej a mäkké prednáška ...

Veríme, že len ďaleko, že sa pevne a často uchu urážlivé tallový farba kanárkově kvôli zvuky po čase povinný sa s týmito na oko nepochybne atraktívne, ale nie do miestnosti pravdu od vtákov ...

V skútre ani toľko pestrofarebných vtákov, ako je farba kanár - iba žlté, zelené a řvavý, zriedkavo bielej kópií známych - ale Lulling ich soft pieseň o vyjadrené jedným z bytov, ľudské objekty druhu jediný odporúčaný kanárik!

V záujme toho, kto sa mu podarilo vzbudiť náš druh vtáka malý priestor, na kolobežke na Kanárske, príležitosť prehliada chov aj na našom fóre, získanie vtákov na domáce-vyrobené obľúbenú len sa vám ... na skútre nemajú jednotlivé číslo, že veľkosť zatiaľ žiaľ, že nech sa dostaneme do tradings od nich, a valjuk vo všetkých hodnôt, ako je táto na kolobežke kanárik je kovaná ... Uklidňující sa situácie potom, keď ICD sa s farbou sa rovná vinobranie na úpätí vták ponúkaných na kolobežke (Magyar Nemes Kanári) nápis tam je uzavretý kruh, a to na nás zásadný!

Pokúste sa prosím zoznámte sa s takou malou trubadúrov lepšie, a si všimnete, že ste nikdy nechcete zachovať iný vtáčích dlhšie v byte!

Ak ide:
Maroti Béla, je MDOSZ Roller akademickej špecializácie skupiny prezident kosoštvorcových veniec majster šľachtiteľom

Asociácia príbeh

Maďarský kanárkově chovateľov 'a vtáčích priateľov 'Národné ASOCIAČNÁ, ktorý na kolobežke zadajte chovateľov hydiny vytvoril v roku 1910, na 25 rokov výročie jeden dedič Vitez Ortvay Béla, združenia založili Challenge Cup jeden dedič je čestným predsedom, a Komor János v prezidentov osoby. Do 60 cm vysoká obrovský pohár meno víťaza všetkých roky až sa graving 1935 (!)...

Na kolobežke kanárska

V názve knihy by mohla byť, tak názov druhu znamená všetko. Čitatelia môžu byť uznané už roky predtým, ako s predchádzajúcim písomne bane na kolobežke pôvodom z Kanárskych by som hovoriť s jeho rozvoj o jeho hlavných staníc až teraz kvôli tomu. Kanárske na 3 skupiny vtákov existujú:

1. Singer kanár
2. Farba kanár
3. Tvar kanár
Harzer Roller speváčky známy člen skupiny kanár tejto skupiny 70% formulára je. Keď hovoríme o kanárska písničku od skútra je slovo, pretože zvuk pískání sa nazýva vtákov z dvoch iných skupín, s výnimkou na svete. To pískání, čo je menšie, ktoré je možné tolerovať takmer o zaujímavý a príjemný, ale na dlhé vzdialenosti pôvodne v byte tvoria vysoké a silné zvuky všeobecne.

Baníkov v pohorí Harz vyriešiť tento problém už dávno. Zamestnanci neboli schopní zvyšok v deň v troch smeny, je potom už v dôsledku silnej pískání z veľmi častých a populárnej kanárik. A nový druh, pieseň, ktorá mäkké a hlboké zvuky vznikajú, vzal tvar spolu s šľachtiteľom práce dlhých rokov a spontánnej mutácie. Títo vtáky znamená vážne relaxace príležitosť pre zamestnanca, ktorý chce zostať vo svojej Lulling spevavá

Tento nový druh kloktanie hlboko a hodvábne, Harzer Roller šíri ako blesk na svete, za niekoľko rokov kanárik. Nemci pripravili pieseň súťaže regulácie druhu na minulé storočia vpredu, že išlo o ďalšiu zmenu na rok od roku kríž. Preskúmanie vzorec pre dnešný zjednodušujúce varianta nástupca:

1. Pealing vozový (vtáka s krku taška protáhlé brurururu ... robí zvuk prípadne na aké hlbšie a poskytujúce ohýbaným možná. To "u" "o" dotknuté "i" zvuky dostávajú nižšiu známku. Max. Skóre 28).
2. Purring (hrdla vak tu krátke, ale nie toľko široké. Veľmi hlboko jeden a jemne pealing knorrorrorr ... zvuk počuteľný dlho, často v podobe zavedenia pieseň, na pealing pred vozového jedného. Má podobný pradenia na mačku. Max . skóre 28).
3. Pealing zvon (hrdla vak rozmiestnite mierne a pohybuje bušící počas phonation. Max. Skóre 18).
4. Whistle (nech nikto klamať, nie je tu farba kanárkově (tuknete pře) jeho pískání je slovo! V hĺbke 3-4 zatváracie pieseň na kolobežke, du-du-du zvuk počuteľný. Max. Skóre 18).

Tieto štyri vedúce kolesách, je možné dosiahnuť ešte nejaké plus bodky vedľa nej sa smeje, že jeden a probublávání s blábolení zvuk vkladov. S bodkami na celkový dojem je najviac jeden Skóre 90.
Na kolobežke kanár všetky cudzinca bez predchádzajúcej prípravy, superb málo spevákov, príjemný, mierny spoločník sa rozvádíte v byte.

Že skúter by som požiadať o písničku konkurencie na strane druhej, musia prejsť závažnejšími príprave obdobia už. Výcvik ťažké obdobie v živote malého vtáka - do prvej triedy-športovci na - pre ktorý z nich by som chcel zverejniť svoje recenzi v budúcej číslo už.

Do tej doby niekoľko dobrých rád pre tie zúčastnené:
Na kolobežke kanárkově žltá, zelená a zriedkavo biele, sa týkali týchto řvavý jeho farba existuje. Na vzhľad je vulgárny tuknete súdne líšia od vtákov ťažko. Na Maďarsko nakryli skútre kópie priečka bez výnimky, o ktoré krúžky je ICD (Magyar Nemes Kanári) nápis čitateľný. Na kolobežke jeden kanárik drží zobák uzavretí celej počas spevu. V protiklade k farebnej kanár, kde csipp-csipp-csapp zvuky a zobák otvára široký niekde inde.

Maróti Béla, Herend

Programy
West Hungarian Zpěvák Kanárkově Súťaže
19-20arů 2009. Decembers.
Győr

Národné Zpěvák Kanárkově Súťaže

Hozzászólás 2009 ápr. 2, 10:38 
Sziasztok!

Csatlakoznék Nagygabe gondolataihoz én is hasonlóképpen gondolom ezeket a dolgokat! De ettől függetlenül kíváncsi vagyok a NAGYOK nézeteire és hogy honnan lehet eldönteni egy 5-6 napos fiókáról hogy hogyan fog majd énekelni??? Mert azért ha nyomorék madár jön világra akkor könnyen eldönthető mi a történet, de egyéb esetben nem hinném! Az meg szerintem csak a mesében van hogy 4-5 fióka ugyanolyan ütemben nő...

Szép napot!

Hozzászólás 2009 ápr. 2, 10:07 
doromboló írta:
..és lassan elkészül a Harzer Roller kiskönyvecske Maróti - Neubrandt szerzőpáros tollából...Nekem már van egy prototipus !.... :shock:

Szevasztok
Szeretnek en is egy konyvet !!!

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 ápr. 2, 9:54 
Eddig nem szóltam hozzá a vitához, most rájöttem hogy azért, mert nem tudok azonosulni egyik állásponttal sem. Egyrészt a falnak tudnék rohanni attól, ha valaki nevet ad egy madárnak, és úgy bánik vele, mintha a gyereke lenne :( Másrészt én a madarakat sosem csak egy eszköznek tekintettem egy cél elérése érdekében. Nem tudom falhoz csapni csak azért, mert csúnyán néz.

Mióta elkezdtem roller kanárikat tenyészteni több párral, válogatva a párba állításnál, válogatva a versenyen induláskor, én azt gondoltam, hogy túlléptem a hobbi állattartói szintet, és díszmadár tenyésztő lettem. Azt gondoltam, ha a "szaporítói" munkába tudatosságot viszünk, válogatunk, az már "tenyésztői" munkát jelent.

De az előző hozzászólások szerint ez nem így van! Szóval profi tenyésztő csak akkor lehet valaki, ha a madarakra már csak eszközként tekint, a cél elérését és a munka örömét csak a tökéletes állomány, a szabványnak megfelelő jellemzők elérése jelenti? Tehát nem maguk az élő, csipogó madarak, hanem a szabványnak megfelelő méret, állás, alak, azaz a tárgyiasult madár. Őszintén szólva én akkor nem is akarok profi tenyésztő lenni. Megmaradok hobbi tenyésztőnek... (Igazából mindig is csak hobbiból csináltam, kikapcsolódásként.) Sosem csaptam földhöz még madarat, csak azért mert kisebb volt, mint a többi. Természetesen a tenyészállomány kiválasztásánál szigorúan válogatok a saját magam számára kitűzött cél elérése érdekében.

Persze lehet, hogy rosszul csinálom. Általában a lemaradott madarakat agyonnyomják a nagyobbak. De nem mindig! Kelt egy ötös fészekaljam, ebből egy elég hamar elpusztult. Gyűrűzéskor a szokásos állapotot találtam, egy madár nagyobb mint a többi, kettő egyforma, és van egy kisebb. Számítottam rá, hogy ez a kisebb is el fog pusztulni, de nem ez történt. A négy madár most három hetes, és nagyjából egyforma méretűek. Tehát előfordul ilyen is. Akkor miért ne adjak egy esélyt a kisebbnek?

Én még nagyapámnál szerettem meg a madarakat gyerekkoromban. Volt neki öt nagy voliere, számos nagy tenyészkalitkája, kb. 200 madara, kanárik, egzóták. Naponta beült egy fotelba a madárházban, és 1-2 órán át csak hallgatta, vagy nézte a madarait. És biztosan nem az járt a fejében, hogy az a fiatal gouldnak a szabványtól eltérő szögben ül az ágon... Hanem jól érezte magát mindössze attól, hogy a madarai közt lehet. Nekem is ez a célom!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 ápr. 2, 1:05 
nagygabe írta:
Akkor legyen egy április elsejei tréfa is a sok komor téma után: http://www.rollerkanari.hu

Remek Gabe! :55:

Igyexem a szlovák fordítást intézni, meg a többit is. Néhány madars fotót lopj a galériába még innen, a honlapomról vagy tégy föl a te madaraidról egy párat.
(azé' azt megjegyzem, hogy egy éve Gabe már felvetete az ötletet a H-MNK honlap ügy'ibe, csak akkor elsikkadt a dolog, tehát az ötlet inkább az Ő érdeme :wink: )

http://rollercanary.hupont.hu/

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 22:46 
..és lassan elkészül a Harzer Roller kiskönyvecske Maróti - Neubrandt szerzőpáros tollából...Nekem már van egy prototipus !.... :shock:

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 22:44 
Nem állítottalak le semmiről tuke !....Irgyá ! Örülök ha itt vagy Te !!!!
Majd én állítalak le ha valami nem lesz szalonképes de az a te neveltetéseden jóval túl ér, úgyhogy mindent bele !....
A tuke meg gyerekkori ugye jól emléxem ?!..A szőlő tükéből lett gyerekesen tuke !....Hogy ezeket a nőket mi minden nem érdekli !?....
Nekem sosem jutott volna eszembe hogy megkérdezni miért lett a Gabesz Gabesz !?... :roll: ...Tuke !...Tök jó !... :lol:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 21:57 
Akkor legyen egy április elsejei tréfa is a sok komor téma után: http://www.rollerkanari.hu

Na jó, ez sem tréfa dolog ;)
Még sok munka van hátra... Egyelőre csak a magyar rész készült el, és részben az angol is. Várom az észrevételeket, javaslatokat, akár itt a fórumon, akár PÜ-ben. Ha valaki közzé akarja tenni az elérhetőségét a taglistán, az küldje el nekem magánban.

Az oldal csapatmunka eredménye: Doromboló írta a cikkeket. Neco ötlete volt az egész, és ő csinálta a képeket, valamint a szlovák fordítást is ő intézi. Iker Feri fordítja németre. Én a technikai részét vállaltam a munkának, és az angolra fordítást.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 21:44 
Jesszus Pepita! Ez a Neco sirítette vissza ismét a témát :twisted: .
Kedves Tuke, én azé még mást is kérdeztem... Csaknem pendülsz egyhúron a barátoddal, hogy csak bizonyos részeket olvasol el??? :wink: :lol:
És köszönöm, ha kímélni akartatok. 8)
Kynyoo, ha Küzmire gondolsz, ő már régen leadott minket. írtóra sok voltunk már neki :lol: .

No, jóccakát mindenkinek!
Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 21:35 
tuke írta:
Gabesz!
A Dorombi barátom leintett, így hát nem fűznék több hozzászólást a szelekcióhoz.
A nick nevem pedig olyan amilyent választottam, de hogy miért ezt azt itt hosszú lenne elmondani, legyen elég annyi, hogy a foci által maradt rajtam.
De én elfogadom mindenki állatszeretetét, de különválasztom az érzelmi és a cél szentesíti az eszközt részét. De elárulom, én sem folyatnék vizet a szájába egy madárnak sem, inkább szolídabb módszert választok.

Hello Tuke!

szerintem nyugodtan kifejthetnéd a gondolataid kiváncsian várjuk a véleményed a témában mert csak ebből lehet tanulni... hosszú távon!
Ha majd a Csabi leint akkor ráérsz visszavenni! :wink:

Üdv Neco!

Ismét beírom, fehér hímed büszke apa lett végre nálam is 4 fiókáé! :lol:
Valahol olvastam egy beírásod hogy a második költésnél már nem válogat a hangok között a tojó ez nálam is így van már tapasztaltam!
Pont ennél a hímednél....

Na Good Bye

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 21:34 
Szia Gabesz!

Marcsinak csak olyan dologról mondtam véleményt, amiről van saját véleményem, nézetem, amit hallottam,hogy mennek a dolgok, hál Istennek pár tenyésztőhöz már elmehettem és beszélgethettem velük pár percet....
Nem vagyok tenyésztő, nincs nagy madárállományom, hobby madártartó vagyok, sokkal több madara van nyílván Marcsinak, és tapasztalata is, de véleményem lehet... nem?
Remélem, nem is bántottam meg Marcsit, nem is állt szándékomban!

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 21:27 
Gabesz!
A Dorombi barátom leintett, így hát nem fűznék több hozzászólást a szelekcióhoz.
A nick nevem pedig olyan amilyent választottam, de hogy miért ezt azt itt hosszú lenne elmondani, legyen elég annyi, hogy a foci által maradt rajtam.
De én elfogadom mindenki állatszeretetét, de különválasztom az érzelmi és a cél szentesíti az eszközt részét. De elárulom, én sem folyatnék vizet a szájába egy madárnak sem, inkább szolídabb módszert választok.

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 21:21 
doromboló írta:
Voltál e már fiúval !????.... :lol: ...Fötettem !....A Gabeszka helyett, mee má talán nem is él!...Vagy ha igen akkor nem fog sokáig mert kitekerem azt a kopasz nyakát !.... :twisted:

Megnyugtatlak, nem voltam még fiúval. De nincs is szándékomban.

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 17:13 
Gabesz írta:
... a négy kis csurim a Neco által leírt eset: egymás hegyin-hátán kérik a kaját :D !

Akkor nehogy a földhöz vágd őket! A "szelekciót" nem ezekkel k'öll kezdeni.... :wink: :lol:

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 15:48 
doromboló írta:
...Gabeszka helyett, mee má talán nem is él!...Vagy ha igen akkor nem fog sokáig mert kitekerem azt a kopasz nyakát !.... :twisted:

:lol: , a pont jó lesz, me akkor legalább fogom tudni, hol a fejem!

Kedves Tuke!- azé má megbocsáss, de milyen tuke név ez a tuke? :) ..., na mindegy. Nem erről akartam. Nos, valóban leírtad a "fehéren a feketét", és el is fogadom javarészét. Viszont, annak ellenére, hogy kívülálló vagyok,de ismerve jópár kezdőt, kik itt kukorékoltak, vagy kapirgáltak-me má nem...-, zavart pár mondatod.

tuke írta:
1. Aki pedig a madarait elnevezi, különféle becenevekkel illeti az nem tenyésztő, hanem hobby állattartó. 2. Egészen más elvek és egészen más érzelmek vezérlik a két embert. Főleg ha az egyik még nő is ráadásul. 3. Ilyen hobby állattartóból aki nem mer belenyúlni a saját állománya érdekében a szaporulat alakulásába, ő soha nem válhat tenyésztővé.

1. Okés, elfogadom. Talán majd én is felnövök! :wink:
2. Na ez érdekes! és már én is elgondolkodtam ezen, hogy miért van olyan kevés nő, aki tenyésztéssel foglalkozik. Inkább férfiak azok... Az érzelmi beállítottság az oka?
3. Soha? Talán addig, míg nem mer. De valahol a nagy tenyésztők is elkezdték egyszer, nem? Te pl. hogy kezdted? Komolyan érdekel.

tuke írta:
A hobby állattartó meg örül annak, ha kikel neki akárhány fiatal. Felneveli, bent hagyja az állományba és csodálkozik, hogy mit csinált rosszul. Jönnek a kérdések, mit hogyan, de soha nem követi a tapasztaltabbak utasításait. Próbál menni a saját feje után, és irigykedve tekint a győztesek után. De hogy mit ,miért és mikor kell tenni azt soha nem érti, mert a szíve vezérli és nem a tudatos tenyésztési mechanizmus.

Itt talán nem kellene általánosítani... Főleg nem az irigykedős részét... :shock: Ez már nem sértő egy kicsit?

Köszi, hogy elolvastatok. És bocs, ha elrontottam az áprilisi hangulatot :oops:
Ja, még csak annyit, hogy nem sértődésből írtam :wink: , van már ingem :lol: !

Ui: a négy kis csurim a Neco által leírt eset: egymás hegyin-hátán kérik a kaját :D !

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 14:53 
Voltál e már fiúval !????.... :lol: ...Fötettem !....A Gabeszka helyett, mee má talán nem is él!...Vagy ha igen akkor nem fog sokáig mert kitekerem azt a kopasz nyakát !.... :twisted:

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 11:03 
Itt vagyok Gabesz, nyugodtan tegyél fel bármilyen kérdést, én minden nap olvaslak benneteket. Ha tudok válaszolok.

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 6:51 
:61: , juj, te Neco! :D Ez jól esett ma reggelre... Már olvastam kerekre nyílt szemekkel, hogy mi vaaaan? No nem a sok fióka-bár nemrég volt szó első kelésekről, de hogy Beniék is ilyen szorgosan besegítenek???!!! :shock: :lol: :lol: :wink:

És ha már itt vagyok- ugye, az internet átka :lol: -...
Kedves Vik, kérdéseidhez képest elég keményen adtad elő magad Marcsikának... :07:

Továbbá nagyon szívesen elbeszélgetnék Tukevel. Csakhogy ez már nem az a hely, ahol elbeszélgetünk... Volt pár megjegyzés, ami két szót megérdemelt volna.

No, további jó komolykodást, (vagy bolondozást mára :wink: ) és szép tavaszt!

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 6:49 
Hi - hi - hi......

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 2:12 
Varga Tibor írta:
...ÉN ritkán szoktam panaszkodni a tenyésztéssel kapcsolatba,csőndbe tűrőm és rágódom a problémákon,de megsugom NEKTEK nálam is van gond,nem is kevés.....

Nálam minden rendben. Meggyűrűztem az ötvenedik fiókot, leadtam a pótrendelést még hetven gyűrűre, hátha jobb lesz a második eresztés mint az első. A tojók kotlanak, etetnek mint a gép, és jönnek sorban a négyes ötös fészekaljak. A hímek virággal a csőrükben járnak szeretkezni a lányokhoz, és ha véletlenül azoknak nincs kedvük a kölkök mellett hancúrozni, besegítenek a ház körüli melóba és etetik ők is a piciket.
Sőt!! A ráérő kandúrok reggelente segítenek tojást főzni-reszelni, és ha sok a dolgom meg is etetik az állomány elfoglaltabb részét, miután kitakarították az arra aktuális kalitokat....

...de kár, hogy ez csak áprilisi tréfa, hogy a kórság essen bele ezekbe a nyüves dögökbe.... :? :twisted:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 121, 122, 123, 124, 125, 126, 127 ... 149  Következő