Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 149  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 ápr. 1, 0:47 
Kösz Dorombi!

Igaz ami igaz, pont akkor nem voltam akkor ezek szerint fent, amikor ezt írtátok! :)
De köszi, hogy mégegyszer leírtad, ígérem, megjegyzem!!! :D

V.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 márc. 31, 18:29 
Húúú Viki ! Te aztán ritka vandég vagy itt ! Ezekről 2314-szer volt már szó de most leírom 2315. ször is....Szóval ! Addig dugatod a mamit míg a 3. tojást le nem tojta és kész !...Elég ha ezt az esti, hajnali kúrósterápiát adod és megládd lesz kölök !....:)))) Ha egyébként nap közban is otthon vagy akkor bepróbálkozhatsz nappal is ! Ha jó a srác akkor inkább a toszikálást fogja választani mint a másikakkal a bunyót !...indíthatod a terápiát ha rakja tényleg a fészket !...

Hozzászólás 2009 márc. 31, 17:21 
Szia Doromboló!

Mit jelent az egy gondolattal sötétedés elöttből a gondolat? :D (Jó tudom, csak vicceltem!)

Már ma este kezdjem, vagy mikor? (a fészekbe már cipeli a csajszi a fészekanyagot, bár az ékfarkúaknak is az a fészek jönne be..., mikor tudom, hogy már kész a tojó? "mikor megfúrja a fészket... de azt nem látom, mert növényekkel van körülvéve a fészek...)
És meddig tegyem-vegyem a hímet? Tojásrakás végéig?

Majd teszek fel képet a volierről, ha megengeditek!

Hozzászólás 2009 márc. 31, 14:14 
Szia Vik !
Tedd be este sötétedés előtt egy gondolattal és a reggeli ébredéskor meg fogja öhöm öhömözni !...Aztán mikor kivilágosodott nyugodtan kiveheted mert utánna úgyis hajkurászná tovább a többit !....

Hozzászólás 2009 márc. 31, 13:47 
Sziasztok!

Társas szobavolieremben volt egy kanári párom, de a hím nagyon territoriális volt a költési időben, így ki kellett vennem egy kis kalitba. Sajnos külön tartani mind a kettőt most nincs lehetőségem. A tojó viszont építi bent a fészket, és kommunikál a hímmel, aki a volier mellett kapott helyet. A kérdésem az lenne, hogy mennyi időre kellene minimum betennem a hímet, és melyik napszakban, hogy sikerüljön a tojót megtermékenyítenie, de a volier nyugalma a lehető legkevesebbet sérüljön? Ha már letojt a tojó kivenném a hímet, és egyedül nevelné fel a kicsiket. (Amint lesz lehetőségem, külön fogom tenyészteni őket persze)

Köszönöm!

Hozzászólás 2009 márc. 31, 10:20 
SZIASZTOK :!: GRATULÁLOK AMARYLNAK ÉS NECÓNAK a fiókákhoz és HUZZATOK bele :08: .ÉN ritkán szoktam panaszkodni a tenyésztéssel kapcsolatba,csőndbe tűrőm és rágódom a problémákon,de megsugom NEKTEK nálam is van gond,nem is kevés : :DE szerintem a jó madarakért megkell szenvedni és mindig megéri :!: MOST szerintem is a SZELEKTÁLÁST haggyuk-majd mindenki válogat csak legyen MIT-gondolok a fiatalokra :lol: ŰDV . TIBI

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 márc. 31, 9:10 
Príma Amaryl! :08:

...és nálam is kibújtak az elsők.... :89:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 márc. 30, 23:25 
Szupeeeeeeeeer !....Végre beindult a gépezet Katy !.. :)
Nálam meg kezdenek hülyéskedni ! Két fészekaljra sem ült rá a mamájuk !...Egyiknek visszatettem a hímet és aztán ráült de a a másik akkor sem !...Én is csináltam olyant hogy beraktam a hímet mikor már kirepültek de még nem voltak önállóak a picik és nem lett baj egyik helyen sem sőt ketten a kicsiket is etették jobban mint a tojó !.. :shock:

Hozzászólás 2009 márc. 30, 22:46 
Más! ma reggelre kibújt az idei első rollerkám a tojásból! bölcsőjét,a tojáshéjat belepasszították az orrom elé az etetőtálba,nehogy véletlenül ne vegyem észre! :44: Oszi is bent dekkol,és etet szorgalmasan!

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2009 márc. 30, 21:38 
feketemarcsi írta:
Akkor te minek nevezed azt, hogy valaki fogja a madarat és a csap alá tartja, és addig engedi a torkába a vizet, míg meg nem fullad?

Egyébként mi az, hogy megy a levesbe? Jó nálam előfordulhat a japán fürjeknél, de egy törpefürjnél, vagy egy kanárinál? :shock:

Szia,Marcsi!!!

Jó lenne ha ezt a témát bezárnád mielött ez a topikról is elvonul a tömeg,hidd el mindenki érti csak te mind magyarázod semmi szükség rá,hányan írják meg hogy tisztán lássál???

Hozzászólás 2009 márc. 30, 14:56 
Szerintem itt be is lehetne fejezni ezt a kilóméteresre nyúló okfejtés sorozatot !... Mindenki érti mi a lényeg és mi az elrettentő az alaptörténetben !....Valahol mindenki írt igazságokat, megszívlelendőket.
Mindig az vezéreljen bennünket hogy emberek vagyunk akikre kötelező a humánus eljárás bármi legyen az !!!.....
Kellemes Karácsonyt kívánok mindenkinek !

A hozzám intézett kérdésekre mások megadták a válaszokat melyekkel egyetértek !....
ps : a tuke leírta hogy mint tenyésztő postagalambászik ! Ennyit a leveshez Marcsika !....

Hozzászólás 2009 márc. 30, 14:47 
Az a tenyészállat ami nem ad megfelelő minőségű és eredményes utódot, attól sajnos el kell köszönni. Nincs idő várni, ez nem jótékonysági egyesület. Aki nem szelektál kőkeményen az nem versenyző, hanem kókler a szakmában. Ezek a madarak , vagyis az utódaik versenyre vannak meghagyva, és amelyik nem teljesít az nem marad meg, de még a szülei is mennek a levesbe. Nem kell több magot csipegetnie, mert a tenyészértéke egyenlő a 0-val. Aki pedig szeretne venni egy pár madarat, az bemegy a madárkereskedésbe és választ a szín alapján egyet amit otthon dédelgethet. Megpróbál tőle szaporulatot fogni, és tovább nézegetni a kicsinyeket, vagy elajándékozza. Ezek az emberek mégegyszer mondom nem tenyésztők, hanem hobby állattartók. Semmi probléma, csak nem kell egyből ide állatvédelmi törvény, mert ez a szelekció ez nem állatkínzás, csak tudatos (lehet nem jó) tenyésztés

Hozzászólás 2009 márc. 30, 14:28 
Marcsi!

Imádlak, bírlak, de most én is azt érzem, hogy NEM érted, vagy NEM akarod megérteni, miről írnak a többiek.
A tenyésztő azért tenyésztő, mert a legjobbra törekszik, a selejttől pedig meg KELL szabadulni! (A tenyésztő is valószínű beviszi egy kereskedésbe azokat az egyedeket, ami életképes, de mondjuk nem úgy nevel, nem úgy áll a tolla etc etc, nem a csap alá tartja), viszont a génhibás, beteg madarat nem fogja senkinek odaadni, hanem HUMÁNUSAN "jobb létre szenderíti".

Hozzászólás 2009 márc. 30, 12:38 
Ma

Hozzászólás 2009 márc. 30, 12:34 
Marcsika a'sszem nincs értelme erről tovább firkálnom. :wink:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2009 márc. 30, 12:39-kor.

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 márc. 30, 12:33 
Gábor01 írta:
Szia Doromboló! A gyűrűkészitő lehagyta a H betüt ,csak MNK van a gyürükön.Visszaküldjem vagy elfogadják ezt a hiányosságot?Üdv.Gábor

Szia Gábor !

A következő Országos Bajnokságra figyelembe vesszük a problémádat és megkapod a versenyzési lehetőséget ezzel a gyűrű számmal is.

A lényeg az MNK jelőlésen van és az ahhoz tartozó törzs számodon ami o4 - es kell, hogy legyen..
Jó tenyésztést...

Hozzászólás 2009 márc. 30, 11:54 
feketemarcsi írta:
Egy élőlény értelmetlen elpusztítása állatkínzásnak számít, ha te pl. egy madarat falhoz vágsz, erről valaki tudomást szerez, simán feljelenthet állatkínzásért.

Marcsika, rosszul értelmezed az "értelmetlen elpusztítása" kifejezést. A szelekciónak van értelme.

Mit gondolsz Bábolnán mi lesz a 21 naponta kikelő félmillió tojóhibrid csibék min. százezer kakasával?!

Ki piszkál egy kutyákat, macskákat elaltató állatorvost?!

Miért piszkálnának egy tenyésztőt, aki a lehető legkíméletesebben kiirtja a selejtet?!

Te is megteszed ezt a fürjeidnél (mint említetted), és a kanáriknál is meg fogod tenni néhány év múlva, ha nem a szaporulat lesz már a célod, hanem az eredmény, mint ahogy a fürjeidnél már ez a helyzet.

------------------------------------------------------------
Szeva' Gábor!
Külföldi versenyeken kéne a "H", de szerintem ez téged még az idén nem érint. Hagyd a fenébe, mert ha visszaküldöd a franc se tudja mikor kapsz másikat. A végén még semmi nem jut a fiókokra...

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2009 márc. 30, 11:48 
feketemarcsi írta:
Már olvastam, de nem tudom Zolit utolérni, suliban van ilyenkor...

Itt vagyok!

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2009 márc. 30, 11:40 
feketemarcsi írta:
tuke írta:

Semmi kifogásom a hobby tartókkal szemben, de soha nem vennék és nem is kérnék tőlük állatot, mivel a gének és más egyéb követelményeknek a tenyésztés terén nem tudnak megfelelni. Mindegy nekik hogy mikor mennyi kel, mert az a szép benne , hogy már sikerült kikeltetni egy pár fiókát.
Ezért kerülnek a tenyésztők madarai X forintba a hobby tartóké pedig ajándékozás útján terjed.
De ha a Dorombi nem nevezi magát tenyésztőnek az már tényleg gáz:)))))) Van ennél nagyobb fokozat? (Master-Züchter)

Igen,a tenyésztők madarai ezért kerülnek többe,de sajnos nekem van egy olyan tapasztalatom és ami síralmas,hogy itt sokszor jobban kifizetik egyes hobbisok a madarat mint sok "tenyésztő"(szaporító),mert lehet 20-30 éve tenyésztenek de nem fogják fel,hogy "Sast csak sasok nemzenek" egy ismerösőm idezetét írom le,de remélem elöbb utobb ez a szemlélet is megváltozik.
Igazából jó lenne már rájönni sokszor egy egy kiváló példány megéri az árát mert ha belegondolunk,hogy hányból hány darabb lessz az ami kiváló és a többi max örökítő,de ezt nem azoknak szánom akik ezt tudják mert van belőlük egy kevés ezen a forumon,hanem akik olvassák.

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 márc. 30, 11:33 
Szia Marcsi !

Küldtem e-mailt. FONTOS ....

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 ... 149  Következő