Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 ápr. 2, 5:57 
Szia neco !

Én meg gyalog elmennék Moszkvába megnézni......

és az első sorban ülve...

Kép

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 ápr. 2, 1:27 
raina írta:
Gabesz, nincs :cry: Neco, a fiúknak 70 kg a max, a néptánc nem olyan szigorú... :wink: ott lehet 80 kg is, ha a magasság megvan. :lol:

Kedves Raina egy álmom tört szét ismét... :? ... Gondoltam gyorsan lefogyok 110-re (norbiápdéttel asztigérik lépten-nyomon, megy néhány hét alatt!), és néhány év múlva debütálok Gabesszal a Bálsojban.

Szinte látom is....Moszkva esti égboltján felvillan a neonreklám : " Premier.... A hattyúk tava.... vendégművészekkel...Gabesz és neco...és..és..és Roland..."

(A fináléban Gabesz felkap a feje fölé, a nagylábujjamra röppen Roland, és fúj négy hosszú, mély dúúúú...dúúúú...dúúúú...dúúúút.)

Hatalmas siker...tapsvihar... ezután jövünk haza a szegedi énekversenyre, és holtversenyben ketten nyerjük el Dorombolótól a kupát...

Szóval ebből nem lesz semmi... :-(

Matyikám szorítok! Ne add fel! Tegnap 16?! napra kelt két fiókám!

Mona gratulálok!

piciben írom nehogy elkiabáljam: láttam párosodni a tavalyi tizesem szüleit... nem is volt túl szerencsétlen a hím...talán lesz valami :roll:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 ápr. 1, 21:07 
Sziasztok!

Hogy jó hírt is halljatok, megosztom veletek a mai nap örömét: mindkét fióka kirepült a fészekből!!!
Íme:

Tiszta apja és anyja! :D :
Kép

Tesó a mamával (kicsi a bors, de erős!):
Kép

Na???

Matyi, drukkolok! :wink:

Hozzászólás 2008 ápr. 1, 20:46 
Ma 14. napja Lifó rajta a toikon eddig semmi :cry: :( :46: :73: Hátha holnap lesz valami...

Hozzászólás 2008 ápr. 1, 15:32 
Gabesz, nincs :cry: Neco, a fiúknak 70 kg a max, a néptánc nem olyan szigorú... :wink: ott lehet 80 kg is, ha a magasság megvan. Lányok 47 kg a felső határ :lol:

Hozzászólás 2008 ápr. 1, 14:57 
Gabesz írta:
..... Raina, van canto szakosztály? ...

Megyek én is..... :08: .....Van senior is...?? 110 kilón felülieknek...?! :65:

:57:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 ápr. 1, 14:17 
neco írta:
Szóval: Raina az M.T.F.-en tanít. Gabesz oda felvételizik :?: :idea: :!: :roll: :shock:...... Lehet, hogy itt valami nem stimmel?.....

Persze, hogy nem stimmel! :42: Az nem stimmel, ahogyan olvastál :lol: ,
mert kisütötted itt nekem, hogy én akarok beíratkozni a MTF-re Raináékhoz :01: ...
Bár ahogy őket megismertem, biztosan befogadnának engem is :D . Raina, van canto szakosztály? 8)

De ma április 1. :jocolor: , belefér... Még az is, hogy "Bélus" és "Lajosom" egymást becézgetik :57: ...

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 1, 13:15 
Dehooogy ! Én ezt nem kekeckedésnek fogom fel mint hogy remélem te sem !?...Én baromkodni szoktam inkább mint kekeckedni... :lol: De most ezt tényleg komolyan írtam...Aki profiszinten műveli az állattenyésztést az vegye a fáradságot és tanulja meg a kötelező szakkifejezéseket ! Ha meg valakik tényleg vérprofik, akár állattenyésztő mérnökök azok használhatják hülyeségből a kifejezéseket ösze visza de csak viccből és olyanok akikről tudja a külvilág, hogy ők tudnak mindent csak hülyéskednek... A "szaporodás" meg nem ugyanaz mint a "szaporítás", előbbi a törzsfejlődés velejárója és az emberiség népesedésének is helyes kifejezése... :shock:
Láttál már vadászokat akik gyülekeznek a vadászat megkezdése előtt ?...
Ha igen akkor emlékezz rá hogy hányan voltak ebben a terepfoltos terepruhába...Na ezek egy sem vadász bár kétségtelen hogy puska (sajnos) az ő kezükben is van...Ezek valamilyen surranó pályán szerztek vadászengedélyt, vag egyszerűen nem derült ki a vizsgán hogy mekkora tahók ! Ezek harcolni járnak az erdőbe nem vadászni...ezek többnyire mészáros lelkületű emberek akik a vadászatot jó kis gyilkolászásnak élik meg szemben az igazi vadászokkal akik a legnagyobb alázattal kis porszemként lépnek be a természet szentéjébe és külsőjükben is vadászias zöldes pasztelszinekben tiszta rendezett külsővel jelennek meg a vadászat ünnepén. Jobbára a nem odavalót a selejtet...hozzák terítékre a jóképességű reményteljes egyedek helyett !
Na így van ez minden más téren is ha nem ennyire durvák is a hasonlatok és a dolgog jelentősége sem éri el az anti vadászok méllységét....

Hozzászólás 2008 ápr. 1, 12:46 
Szia Bélus !

Azt hiszem ez nyelvészeti és egyben szemléleti kérdés, de a fogalmak magyarázatánál az alap értelmezési szinten nem tesznek különbséget az állattenyésztésre vonatkozóan a tenyésztő/szaporító szavak értelmezése között. ( Lásd ; Új Magyar Lexikon > állattenyésztés = a mezőgazdaság egyik fő ága; a gazdasági állatok párosításával, szaporításával, felnevelésével, takarmányozásával, és hasznosításával kapcsolatos tevékenységek összessége.
Ugyanitt > a szaporodást már előzőekben leírtam, de a népesség statisztikában is az emberekre is a szaporodás szót alkalmazzák, ha az elhalálozások száma kisebb mint a születések száma. A kettő közötti különbség meghatározására használt kifejezés is a szaporodási mutató stb. ) ..röhejes is lenne a tenyésztett kifejezés..
Természetesen az érintett szakemberek ezt a kifejezést használják, mint amire hivatkozol, de nem is ez a fontos, hiszen ez csak kekeckedés volt a részemről, mivel nem minden madarász szakirányúan képzett és elhivatott állattenyésztő. Ezért aztán zavaros lehet számára a szaporító/tenyésztő fogalmak ilyetén értelmezése.

Hozzászólás 2008 ápr. 1, 12:27 
Gabesz, jöhet a Roland! Fiúk nálunk védett faj, ritka kincs!!! :lol: De én nem tanítok éneket, :oops: nálam beírhatod Németre, Oroszra, Angolra, Olaszra, Egészségtanra, Mozgásanatómiára ill. Táplálozástudományra. Várom szeretettel!! :wink:

Hozzászólás 2008 ápr. 1, 10:45 
Lajosom ! Ha ezt olvassák az állattenyésztő kollégák kardot rántanának !
Ha egyáltalán beleolvasnak néha a topikba ?!...A mezőgazdasági-állattenyésztési alapfogalmak közé tartozik, pl.: hogy a "szaporít" növéytermesztői alapkifejezés. Ezt a szót az állattanyésztésben a képzett tenyésztők csak pejoratíve használják ! Tehát ha valaki nem a minőségi céltudatos állattenyésztést gyakorolja, hanem a minőségileg kifogásolható, szelekció nélküli tömegtermelést képviseli azokra szoktuk mondani hogy ez nem tenyésztő, hanem szaporító. Eklatáns példa a mai kutyatenyésztők világa.....Ha van egy menő fajta amire nagy a kereslet, akkor mindegy hogy a kölykök milyen látható hiányosságokkal rendelkeznek, ha 12 született, akkor 12-t nevelnek fel és értékesítenek ami ismételt előadásban a fajta leromlásához vezet !.... :96:

Hozzászólás 2008 ápr. 1, 10:33 
NEKEM !!! Necó, nekem !....Hogy biztossan eltaláljam ezzel a büdös ribanczal a falon azt a helyet ahová szánom freskónak !!! :41:
Mert naponta nyír ki egy fiókát....Ugrál csipog és nem etet !....
Istenem de rég nem voltak ilyen gondjaim !....Igaz, akkor meg akadt más... :roll: ....

Hozzászólás 2008 ápr. 1, 9:36 
Gabesz írta:
Naaaaa! Necóóó! Ne tessék gúnyolódni!
:38:

:oops: Nem állt szándékomban......Bocs! :oops:

De most próbálom összerakni a dó'got, mint egy mozaikot.

Szóval: Raina az M.T.F.-en tanít. Gabesz oda felvételizik :?: :idea: :!: :roll: :shock:...... Lehet, hogy itt valami nem stimmel?.....Vagy mégis?.....Vagy Rolandon kívül végülis kinek kell szurkolnom?.... :? :roll: Mert megteszem tiszta szívből bárkinek... csak :scratch: !?

Hozzászólás 2008 ápr. 1, 7:56 
Na de tudod mit :twisted: ? A te ötletedre Rolandomat beíratom a Magyar Táncművészeti Főiskolába, német-ének szakra :lol: !!!
...Raina, fölveszitek :wink: ?
Úgyhogy resssszkesssssetek!!! :97:

Hozzászólás 2008 ápr. 1, 7:53 
Szia Gabesz !

Ne félj még lehet akár egy kollekciód is az év végéig, bár kicsit kétséges még.
Ha meg el tudsz jönni /küldeni/ az egy szem madaraddal akkor már be is vagy sorsolva a " B " kategóriás versenyre. ( persze nem a most még "vegetáló" bajnokjelőlt csapatok közé), mert az más kategória, de addigra majd meglátjuk, hogy merről fúj az Erdélyi szél. A Román csapatban biztosan lesz helyed, hiszen Te vagy a " Nagykövet "..........

A verseny rendezési szabályok meg még eztán lesznek kialakítva a résztvevő nemzetek bevonásával...
addig is jó "tenyésztést" ahogy Doromboló mondaná.

Kedvas Béla szerintem elég, ha elfogadjuk a reprodukció latin szóösszetételből ( újra + létrehoz) kialkult kifejezést, a szaporodást, ami egy életjelenség, melynek eredményeként az élőlények önmagukhoz lényeges vonásokban hasonló egyedeket hoznak létre, jelen esetben némi tartási közreműködésünkel, amit helyesen szaporítás szóval kell írnunk minden élőlényre vonatkoztatva.

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2008 ápr. 1, 8:54-kor.

Hozzászólás 2008 ápr. 1, 6:34 
Naaaaa! Necóóó! Ne tessék gúnyolódni!
:38:

Raina nagyon drukkol és ennyi. Én viszont tudom, hogyha csak ez az egy szem kis kornyikásom lesz, és ha egészségesen kikelnek a kis tesók, persze meg életben is maradnak :? -na ezért kell drukkolni!- akkor is ííírtózatosan kevés ez a pár madár, hogy egyáltalán egy darab is legyen köztük, aki annyira tehetséges, hogy ki lehessen majd állítani a porondra a nagyérdemű elé.... Csak kicsit eljátszottam a gondolattal (feltételes modattal, egy csomó HA kíséretében) és tessék :73: .

:19:

Hozzászólás 2008 ápr. 1, 1:58 
raina írta:
Gabesz, üdv a Magyar Táncműv. Főiskoláról, most olvastunk a fejleményeket, mindenki drukkol. Reméljünk, eddig minden a menetrend szerint megy, hajra Erdély! :wink:

Mi van itt csajok :?: :idea: :?: :shock: :?: Roland éppen hogy elkezdett énekelni, már ilyen szinten akarjátok táncolni tanítani? :07:
Bár egy énekes-táncos-komikus madárka tényleg nagy szám lenne a versenyen.... :89:

Hozzászólás 2008 márc. 31, 21:49 
Méééé,szerinted Oszkár az lánynév?????? :13: :22:

Hozzászólás 2008 márc. 31, 21:31 
Olyan tekintete van mint egy vándor sólyomnak ! Hihi!.....Szerintem ez kanmadár !...

Hozzászólás 2008 márc. 31, 18:54 
Itt vagyok,ragyogok!!!!
Míg takarítottam a kalitkát,beleültettem 1 kosár szénába...és ottmaradt!! :D

Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Amaryl 2008 márc. 31, 22:06-kor.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 124, 125, 126, 127, 128, 129, 130 ... 261  Következő