Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 márc. 29, 20:38 
Csak nehogy azt higgyétek,elvesztem.....hóóóótttt beteg vagyok,nem látok ki a fejemből a náthától,úgy köhögök hogy az már inkább ugatás....de előtte még a döglődő netem miatt kivertem a dilit a szolgáltatónál,azóta csodák csodája műxik!!!! és én hülye,ki akartam dobni a gépemet,csak az tartott vissza,hogy deficites a számlám és nem tellett hogy újat vegyek!!! :03:
A tojástörő madárkám letojta 5.tojását,amiből ugye 1-et összetört,1-et kidobott....de a maradék 3-at üli hősiesen!!!!megértem,nem akar kínlódni 5 kis csurival,elég lesz neki a maradék is :59: csak legalább ez a 3 kelne ki!!!! viszont 1 még van,amelyik semmi jelét nem mutatja hogy tojó a drága!!!! nem panaszképp írtam ám,csak úgy.... :93: nehogy már rámküldjetek holmi tojástörőt!!!! :lol:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 29, 17:51 
Neco, bravó! Ha én hajlandó vagyok duplája árát fizetni ama lapért a postaköltséget is rászámolva, akkor igenis abban a formában, ahogyan a SZERZŐ MEGALKOTTA és IDEJÉBEN jelenjen meg benne minden, ami kellő időben és megfelelő szakmaisággal lett megírva, illusztrálva és elküldve!!! Egyáltalán ne balmáld magad, mert nagyon tetszett az összes cikk a sorozatból, amit te fogalmaztál meg a lap szakmai tartalmát gazdagítva. És ezután is nagyon szívesen fogom olvasni a magazint ha hasábjain kedves madarász ismerőseim írásait, tapasztalatait és az általuk készített fotókat publikálja. Én egy gyáva kakukkfióka vagyok itt a fórumon, aki csak itt, a rolleros berekben meri kikakukkolni magát... De neked meg kellett mondanod a magadét! 8) Nagyon helyes!

Úgyhogy megkérlek, ne tépjétek egymás haját :wink: !
:88: : Gabesz

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 márc. 29, 16:58 
doromboló írta:
Ezek után ha valaki panaszkodni mer, arra ráküldöm a tojástörő tojómat ! :41:

Nyugi Béla! Az én idei eredményemen a "tojástörőd"sem tudna sokat rontani...

Ha találkozunk téphetjük akár egymás haját is.... :41:

http://rollercanary.hupont.hu/

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 29, 14:02 
HOGY VALAMI KOMOLYAT IS MONDJAK...DE AZÉRT AZT NEM HAGYVA HOGY VAKBÉLGYULLADÁS LEGYEN A TOPIKBÓL ...
Elmondom hogy mindössze 4 gyűrűt húztam idáig fel.... 9 tojóm ül, kettő alatt fiatlanok voltak a tojások, egy fokozatosan nyirogatja a KIKELT piciket, egyik a tojások felét összetörte, 2 nem akar megülni az alárakott tojásokra.... A röpdében pedig további 16 tojó vár bevetésre akik még a flört legparányibb jelét sem mutatják !...
Ezek után ha valaki panaszkodni mer, arra ráküldöm a tojástörő tojómat ! :41:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 29, 13:45 
Itt a tavasz ! Most már végérvényesen....Mona kirakta a félreérthetetlen tojásrakási ábrázatát !.... Kakasok ! Rettegjetek !!!.....
T Á M A D Á Á Á Á S !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :97:

Hozzászólás 2008 márc. 29, 12:18 
Üdv Mindenkinek!
Megnyomtam Mona! Nem jött trutyi! Tudok németül raina majd elolvasom de most iskolában vagyok! Holnap megnézem mit tehetek! Köszönöm a segitségeket!

Hozzászólás 2008 márc. 28, 22:02 
Azok az antennák ott vannak már!!! Én láttam 8) . Azok a csibepihék még a fejük tetején a szemük felett. A többi lekopott, kihullott már, alul pedig nőnek a szép tollak! Hú, ha látnátok hogy néz ki egy rozsdafarkú fióka antennás korában :shock: :lol: !!! Félelemetes kis jószág :D !

Na, pátok!

Hozzászólás 2008 márc. 28, 21:52 
Sziasztok!

Megvolt a gyűrűzés (meg a keresztelő) ma este, és Lajos tanításának köszönhetően pillanatok alatt felkerültek a kis ékszerek a lábikókra! :D
Most már csak abban bízom, hogy ez a mama nem teszi meg azt, amit a másik: kiszórja a gyűrűs porontyokat, kosznak nézve a gyűrűt a lábon.

No, és amit ma tanulhattunk, az a következő:
A madárka "térdét" kinyújtva a lába ujjai is szépen kinyúlnak, és az első 3 jobban el is különül a hátsótól, így a 3 kis ujjat csak szépen össze kell fogni és már lehet is felhúzni a gyűrűt.
Ez azért van, mert a madárka behajlított lábbal kapaszkodik, olyankor az ujjai behajlanak, így tud ő biztonságosan aludni és állni az ágon. Ha kinyúlik a "térde", akkor rugaszkodik el az ágtól, így tud elrepülni, elengedve ujjaival az ágat.
Lajos ezt egy pintyen mutatta meg, tényleg nagyon jól működik, a madárnak meg nem fáj, mert a természetes működését provokáljuk ezzel. Nagyon ügyes! Köszönöm! :wink:

A szakik biztos ismerik ezt a módszert, nekem új volt, és nagyon bevált! Mindig így fogok gyűrűzni, most már nem félek a kismadár megfogásától sem, ráadásul minden alkalommal meg is tisztelnek egy adaggal a kis porontyok.

A nagyobb fiókák nőnek szépen, egész tollasak lettek. Viszont nem növesztettek antennát, azt később fognak?
Ahogy közeledem feléjük, már húzódzkodnak is hátra a fészekben. Az ujjamon szépen állnak, először kicsit billegnek, aztán megtalálják az egyensúlyt hamar. Szerdán lesznek 3 hetesek.

Kynyoo, mi a helyzet?

Hozzászólás 2008 márc. 28, 18:28 
Kynyoo, tudsz németül? Ha ja, akkor nézz meg ezt az oldalat: www.birds-online.de/gesundheit/geshaut/geschwuere.htm :(

Hozzászólás 2008 márc. 28, 17:57 
Sziasztok!

Kicsit helyesbítek: ma 8 és 9 naposak a picik, így remélem nem késtünk el (múlt hét szerdán és csütörtökön születtek).
Igaz, Gabesz, nálad akkor már 19 óra van. Tényleg nem gond?

Kynyoo, ha jól látom a fején van ez a duzzanat, ugye? Mennyire van közel a szeméhez? Nem érte ütés annak a madárnak a fejét?
Ha vérvörös, és vérzett, akkor valami érdaganat vagy megpattant kis erecske vérzik a bőre alá, de mivel kemény, inkább talán az előbbi lehet. Most teljesen az emberből indulok ki, és bocsánat a belekotyogásért. ha pedig igazam lesz, akkor a Tetrán nem ér semmit, csak egy plusz teher a madárnak.
Még annyi, hogy megbökted, vérzett, de próbáltad-e nyomkodni is? nem jött-e a vér mellett sárgás vagy zöldes trutyi is ki? Mert ebben az esetben mehet a Tetrán.

Hozzászólás 2008 márc. 28, 17:29 
Szia Gabesz!
Semmi jó! Megböktem és csak vérzett nem is tűnik puhának ahogy szétfújom a tollat vérvörös színe van! Holnap lekezelem TETRAN-nal!
Majd írok ha van valami...

Hozzászólás 2008 márc. 28, 15:19 
Kérem, mi az hogy tyúkudvar??? egész állatkert :lol: !!!

Balance írta:
...ja, én Farkas vagyok amúgy. :wink: No, ezt rakja össze Doromboló! :twisted: :lol:

Hát az Akela sem rossz :89: , de már azért ennyi név között elveszik az ember...

A 18 óra az nálam :roll: ... hm..., na jó, itt leszek :lol: ! Konferenciát tartunk majd! És szerintem nem baj az, ha a tenyésztés "hétköznapi" és egészen banális dolgait akarjuk szertartásosan végezni :wink: . Valahogyan el kell kezdeni és ez a kezdés lehet ünnepélyes, nem? Egyébként ezelőtt két nappal volt az, hogy a Mona pici fiókái 5 és 6 naposak voltak, na akkor akár a nyakukra is lehetett volna húzni a gyűrűt, de mostanra már biztosan megerősödtek a 7 és 8 napos fiókák. Főleg Bendegúz :lol: .

Ma Ilusom szünetet tartott, nem lett 4. toji a másik három mellé... Holnap alá teszem és indul a visszaszámlálás. Nagyon remélem, hogy ez alkalommal sikerül Ödönnek :wink: megszületni és életben is maradni... Icám nagyon fegyelmezetten üli a tojásokat.

Amarylról tud valaki? Remélem, nincs gondja...
Kynyoo, a beteg madárral mi a helyzet? Semmit sem írtál!

Na, további szép napot!
Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 márc. 28, 15:15 
Lepke írta:
doromboló írta:
Hoppá ! Itt egy LEPKE !.... :lol: Hol voltál ahol a madár se jár ?!...
Eza Balu egy átkozottúl szerencsés pali !!! :wink:

:54:
Nem tűntem el... ide is mindig benézek, és olvaslak Benneteket, csak nem nagyon tudok érdemben hozzászólni :roll:

Másik topicokba írtam, és próbáltam lelki segítséget nyújtani az elbizonytalanodóknak... remélem sikerrel :oops:

Amúgy meg nálunk Balance a száj, én meg a fül és a szem 8)

A lényeg pedig a kalitkákban... 8) :lol:

Bár lassan egyszerűbb lenne kalitkába tenni az ágyat, asztalt, hűtőt és tűzhelyet, ezeket folyosókkal összekötve és ebben élni, nehogy berepüljenek! :P :lol: A többi pedig a madaraké... :roll:

Hozzászólás 2008 márc. 28, 13:37 
Balance írta:
doromboló írta:

:59: :37:

:oops: :88:

Hozzászólás 2008 márc. 28, 13:36 
doromboló írta:

:54:
Nem tűntem el... ide is mindig benézek, és olvaslak Benneteket, csak nem nagyon tudok érdemben hozzászólni :roll:

Másik topicokba írtam, és próbáltam lelki segítséget nyújtani az elbizonytalanodóknak... remélem sikerrel :oops:

Amúgy meg nálunk Balance a száj, én meg a fül és a szem 8)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lepke 2008 márc. 28, 13:47-kor.

Hozzászólás 2008 márc. 28, 10:54 
Lepke írta:
raina írta:
Gabesz, voltam a Balance-Balunál, tényleg nem egy parduc, de medvealkat sem, viszont a természete inkább Balu (jól is nézzne ki egy parduc a hullámosok között), nagyon kedves, rendkivűl türelmes (kérdeztem én olyat...), humoros és végtelenül jóindulatu és -szivü. :lol:

Szia Raina! :D
Jó meglátások Balance-ról!

Te pedig egy különlegesség vagy, hihetetlen jósággal, és nyugalommal.
Tiszteletreméltó, amiket az állatokkal és a gyerekekkel teszel.

:55:
Remélem nemsokára újra jössz hozzánk!

Igenigen! :wink:

Gyere, mindig várunk szeretettel! :)

Hozzászólás 2008 márc. 28, 10:50 
raina írta:
Gabesz, voltam a Balance-Balunál, tényleg nem egy parduc, de medvealkat sem, viszont a természete inkább Balu (jól is nézzne ki egy parduc a hullámosok között), nagyon kedves, rendkivűl türelmes (kérdeztem én olyat...), humoros és végtelenül jóindulatu és -szivü. :lol:

:oops: nemár... :oops:

Te pedig szintén ilyen vagy szerintem, és még okos is!

...ja, én Farkas vagyok amúgy. :wink: No, ezt rakja össze Doromboló! :twisted: :lol:

Hozzászólás 2008 márc. 28, 10:47 
doromboló írta:
Azért írtam a balut mert az nem annyira macerás mint a balabdmms...szóval magyarosabb.... :oops:

Neked elnézem. :P
Mi medvék, tartsunk össze! 8) :lol:

Hozzászólás 2008 márc. 28, 10:44 
doromboló írta:

:59: :37:

Hozzászólás 2008 márc. 28, 10:35 
pedig volt már, nem is egyszer :wink: Még ott a hullámosok oldala... :lol:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 126, 127, 128, 129, 130, 131, 132 ... 261  Következő