Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 jún. 28, 6:09 
Ki korán kel, aranyat lel? Vagy hamar elfárad? :roll:

Sziasztok, szia, Mazsi!

Gratula a csirkékhez, szépek nagyon! Mostmár így háromhetesen, ha figyeled őket, kihallgathatod melyik a pasi-hacsak nem mindkettő tojó... Nagyon viccesek a kispasik, mikor ilyentájt próbálgatják a hangukat, hangicsálni kezdenek. De a legérdekesebb a viselkedésükben, amikor közelítesz a fészek felé, fejüket lesunyva tolatnak a fészekbe hátrafele :lol: . Jó kócos fészekben laknak, de jól érzik magukat, láthatóan! Mostmár áztatott repcét is adhatsz a magkeverékhez a lágyeleség mellett, hadd szokják az ízét! :wink:
Szorítok neked, hogy sikeresen ki is repüljenek és hogy a röpdében is ilyen szépek és egészségesek legyenek!

Nyuzi, Tepes, köszi a hozzám írt szavakat! Azt mondják, mindenki tanul valamiből. Mi legtöbbször a madarak bőrén... Csak ne lenne ilyen magas a tandíj!

Üdv és pussz nektek: Gabesz

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Trinter László

Hozzászólás 2010 jún. 27, 17:19 
Sziasztok.

Rakok fel egy képet a két kicsiröl,most 3 hetesek.

Üdv mindenkinek.Mazsiba
Kép

Hozzászólás 2010 jún. 24, 17:09 
Hali!
Napsütés itt sincs valami sok... Vasárnap este olyan jégvihar vert el bennünket, hogy ilyet még az öregek sem láttak! Pár napja még azon bosszankodtam, hogy tetves a rózsa, most meg levél sincs rajta, nemhogy tetű ... Mindent ledarált a jég! Szerencsére a madarak megúszták, a keleti oldalon van a röpi, nem érte őket csak egy kis víz. A tyúkokat a jeges vízből kellett kimenteni, mondanom sem kell, kegyetlen megfázással ültem végig az érettségit!
Gabesz! Túl egyszerű lenne, ha minden terv szerint menne! :wink:

Hozzászólás 2010 jún. 24, 15:43 
Na, megvagyok én, ne féljetek. Rossz pénz nem vesz el. Csakhát az van, hogy ez a rusnya hideg, nyirkos őszi mocsok idő úgy bésavanyított ide nekünk, hogy az embernek még élni sincs kedve. S a madaraknak se nagyon. Elment még egy kis szerencsétlen lemaradt fiókám... De ha még egy is szomorkodni kezd nekem a röpde sarkába, magam fogom kitekerni a nyakát! Na. Úgyhogy most van 6 idei fiatalom. Már meg se nézem kiféle, miféle, nem törpölök rajta. Majd megnézem hány marad őszre belőlük :shock: . Ha túlélik ezt a sonyorú időt... hát berámáztatom őket! Ja, de előtte összekombinálok egy román kollégával s úgy viszünk ketten egy kolleksönt a nagy meghallgatásra. Legyen pontozós lapjik legalább, mit a kép alá biggyeszthetek :mrgreen: .
Különben meg... osztálykirándulások (Parajd, Ivó-vadaspark) elnapolva, táborozás (Tét-Balaton, Marcsi, egy kaffí erejéig összefuthatnánk) cseppet még odébb, de már nem olyan soká, felvételi eredményért még izgulunk s imádkozunk, hogy immá végre sütne ki az áldott nap!
Hát ennyi vóna. :roll:

Ja, ami érdekes: minden évben egy lépéssel odébb jönnek az akadályok. De jönnek, hogy a fene essen belé. Legelőször tojásgondok, befúlt fiókák, utána korai elhullás, aztán a nevelésnél volt bibi, most meg mindent szépen megúszva a röpdébe tört be a nyavalya... No, ha egy előre s kettő hátra a lépés, de a mutató azért mégiscsak + irányba állt. Összegzést csakis beiskolázás előtt végzek.
Na pá! Kűggyetek egy kicsi napsütést, plíííz!!!

Hozzászólás 2010 jún. 18, 14:20 
Szia, Marcsi!
Nos, nem vagyok valami túl fényesen :| . A beteglábú ficsúrom elment. Ha valaki nekem mondta volna el, hogy eltört a madara lába, aztán már mintha szédelgett volna is és másnapra meg kimúlik valami emésztési nyavalya miatt, hát nem tudom, mennyire néztem volna ferdén rá. Merthogy ez volt. Ahol a törést véltem, ha egyáltalán az volt ugye, mert térdnél volt a bibi, szakszerűen sikerült bekötözni. De mire gyógyszert szerezhettem volna be a fertőzést elkerülendő, dülöngélni kezdett mint egy részeg pipe, másnap meg holtan találtam egy istentelen nagy adag trutymóval a fenekén :shock: Ilyet életemben nem látam még. Úgyhogy már semmit sem tudok. Azt sem, h egyáltalán törés volt-e, hanem valami bénulás ami miatt nem tudta azt a lábát használni, ujjait behúzni... Semmit se tudok már. Asse tudom, madár volt-e egyáltalán. Gyönyörű intenzív sárga, csodás énekű madár. Saját. :cry:
Többi csibém kint van a röpdében. Amíg ezek a rettenetes nagyidők jártak, le volt fóliázva a röpde. Jelenleg már csak 13 madaram van: 6 felnőtt+7 idei fiatal. Zeolit van alattuk becsületes mennyiségben a tálcán, szépia is mindig van alattuk. (Tudja a vénpék, de Ca-hiány mégsem lehetett az ok.) Ma kicsit napozhattak, de ismét eső, vihar van programra tűzve... Mondjuk itt a nyár lehet már le is járt. Múlt héten keddre esett :shock: .
Na, úgyhogy így vagyok. S ha felmérgelődök, az összeset Dorkának adom reggelire!

Ui: Marcsi, Crayfish, köszi az együttérzést!

Hozzászólás 2010 jún. 17, 19:53 
:16:...

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 jún. 16, 7:32 
Szia Gabesz. Sajnálom a kis törött lábú madaradat, sok sikert a gyógyításhoz, remélem sikerül rendbe hoznod.
Okosat nem tudok neked tanácsolni, ilyennel még nem találkoztam. Fal a fejjel, sok sikert, jobbulást!!!

Hozzászólás 2010 jún. 15, 18:21 
feketemarcsi írta:
Véleményem szerint az a lényeg, hogy ne vergődjön, mert össze vissza töri magát, ha kis helyre teszed, nem akar repülni, ilyenkor az a legjobb, minél nyugodtabb a madarnytyú. Nálam is volt már lábtörés, általában a gyűrű környékné törik, ha törik. :?

Köszi, Marcsi a választ!
A búbánat tudja, mit csinált ez a csürke, mert semmi sincs a dróthálón kívül (1x1centis), ami miatt lábát törhette volna ilyen fura módon. Ráadásul nem is a gyűrűs lába. Valahogy szerencsétlnül kapaszkodhatott a hálóba és valami ráijesztett... Verekedés, üldözés már régen nics a hímek között, arra odafigyeltem és mindig is figyeltem őket a legfiatalabb madarak miatt. Nem tudom mi történhetett. A kis sebesült most idebent tengődik, legtöbbször oldalra van dőlve szerencsétlnül :| . Inni a kezemből iszik, mert a mag még ott a földön előtte, azt eléri, de a vízhez evickélni, mi kis tányérkában van tőle nem messze, már nem bír elcihelődni... Gyógyszer ügyben meg intézkedem. Szorítsatok!

Hozzászólás 2010 jún. 15, 13:21 
Tegnap vettem észre, hogy a tavalyi hímem, a 88 pontos kis ficsúr lábát törte :03: ... Kösz, Csaba, hogy segítettél, de... így rögzített lábbal még szerencsétlenebb, esetlenebb lett szegény pára. Pont a térd alatt láttam furcsa csontvéget, enyhén bordó színű az a lába, ujjait nem bírja összehúzni. Fogvájó darabot kötöztem tegnap a lábára, de ma kénytelen voltam levenni. Visszateszem, ha azt mondjátok, hogy inkább :? . Szegény teremtés jó húsban van, küzd nagyon, de a nyújtott láb miatt csak dülöngél, beleesik az etetőbe és ott vergődik, míg kilöki magát onnan. Itatásnál én segítek neki, mert az itatót is nem merem lent hagyni, még belefúl szerencsétlen. Mi a jóeget csináljak vele????? :cry: Segítsetek!

Hozzászólás 2010 jún. 14, 17:50 
Na te Marcsika, elmentek a madaraid világot látni. :shock:
Ismerős az érzés... A kis szürke pinty tojóm nem vettem észre, mikor a röpdében ennük adtam, az ajtón a kezem mellett repült ki, át a szomszéd kertbe. Mire átmentem, kutyát arrébb csalogattam, addigra a kis szökevény is magához tért, felrepült egy fára, onnan pedig kíváncsi verebek társaságában repült tovább. Csak néztem tehetetlenül, ahogy egyik fáról nagy csivitelés közepette továbbszállnak másikra... Még két nap múlva is beszéltek a szomszédok egy picike, "talán verébnél is kisebb méretű, aranyos piros csőrű" madárkáról :? Azóta se láttam, s talán más sem.

Hozzászólás 2010 jún. 13, 11:18 
SZIASZTOK :!: Én nem beszéltem semilyen SŐRÉLESZTŐRŐL,leirtam szépen hogy TAKARMÁNY-ÉLESZTŐ amit a baromfi ls a tőbbi háziállatnak lehet adni a TAKARMÁNYBA, Én ezt adom a madaraimnak

Hozzászólás 2010 jún. 9, 14:26 
Nyuzilla írta:
Kávét csak cukor nélkül, tejjel, ágyban szervírozva! :-)

Na azt lesheted, hogy én ágyba viszem :57: Úgyhogy ha itt tetszik jó, s hanem nezed. :lol: Okés, szűk idők vannak, cukor nix. :D

Csürkéimnek már nem adok nevet, mert ki bír már annyi nevet megjegyezni? Picinyke törzsállományomat észben bírom tartani név szerint, de a többi... Na, csakhát az van, h aki nem 4 hanem 24 és 40 tojóval indít :shock: , ott már komoly tételről van szó! Kedvenc? ja, ha netán valamelyik kuriózum vagy zőőőőd! Hanem a tömeg, a mozgás, kombináció és variáció, munka, küzdés, kudarc és újra egy jó ok, hogy utánanézzen mit, hol rontott el és nagyobb lendülettel újra belevágni az újabb szezonba ... aztán a dalban az összhang és a harmónia! Szovel, van szépsége ennek a hobbynak, de ára is. Akkor a kérdés: ki mennyit hajlandó és tud ezért a szerelemért fizetni?

Marcsi, ezeket a dolgokat szoktam vizsgálni én is rajtuk, csak nem eppe hetente. Hanem még azt is látni szoktam, hogy esment csupa [cenzúrázva] a gyűrű a lábán, holott a csülkei tiszták :shock:

No, szép napot Nektek és továbbra is várom a megfejtéseket :lol:
A helyes választ beküldők értékes jutalomban részesülnek.
-(Ja, ez nem az a fórum? :lol: )

Hozzászólás 2010 jún. 9, 7:42 
Kávét csak cukor nélkül, tejjel, ágyban szervírozva! :-)

Szerintem a dolog nyitja a túl nagy lelkünk. Melyikünk nem állt könnyes szemmel, szipogva, fohászkodva a Nagy Manituhoz az elárvult, sérült vagy gyenge madárkák fölött??? Hányszor akartuk eladni az összes pihést, mert nehezen tudtuk feldolgozni a kezdeti kudarcok tömkelegét?
A férfiakról mindez leperegni látszik. Anyáznak egy jókorát, ha lefordul a madaruk a rúdról, aztán csinálják tovább a dolgukat.
Én továbbra is kicsit a gyermekeimnek tekintem őket, a tenyészállomány tagjainak nevük van stb. De közben megtanultam, hogy mikor érdemes küzdeni egy kis életért, és mikor esélytelen. És még mindig rossz érzés, ha nincs mit tenni....

Hozzászólás 2010 jún. 8, 20:43 
Varga Tibor írta:
HöLGYEIM, ti kérdeztek engem, a válasz viszont ti jOBBAN TUDJÁTOK :!: ALAKITSATOK EGY HöLGY CSAPATOT ÉS BOLDOGAN SEGITEK

Álljon meg a verekedés! :lol: Minek nekünk hölgy csapat? (Nem férnénk meg pasik mellett?) Miben hasonlít a madarászat a focira? :roll: Nem mint sport, hanem a nemek megkülönböztetése. Az más kérdés, hogy valóban elkél a segítség, köszi előre is! A kaffí cukor nélkül, feketén? :wink:

No, bevallom, csak egy költői kérdés volt, de azért látom, másokat is foglalkoztat a gondolat és örülök, hogy Nyuzit is vissza tudtam csalni :lol: Szeva, Nyuzi! Te hogy szereted a kávét? Azt már tudom, hogy reggel szíved első gondolatja. Szovel visszakanyarodva. Marcsival nagyon egyetértek az első hozzászólásával, de hogy nem akarnának nőt egy madarász csapatba, ezt kétlem. Azon nem csodálkozom, hogy például a pedagógus szakma mennyire elnőiesedett, pedig férfi példaképre is szükség van. Nagyon is! De mitől ilyen férfias a madarászat? Csak mert inkább ráér? :roll: Sok férfi madarászt látok itt, kik azért eléggé elfoglalt emberek, a kikapcsolódást viszont a madarászat jelenti. Mondjuk, pecázni is inkább pasik járnak... Igen, én valahol itt sejtem a választ: kinek mi az ami a kikapcsolódást jelenti. Sok nőnek nyakig elég a napi 2,5x8 óra munka :shock: s hány pasi van, kinek pölö a vásárlás lenne mondjuk a szórakozás? :shock: :lol:

Hozzászólás 2010 jún. 8, 19:55 
Én is azt tapasztalom, hogy a nők általában a háttérben maradnak, segítenek a férfiaknak, de a madarászás sava-borsa a férfi dolga. Itt van a hangsúly: férfi dolog, mint az autóvezetés, az útépítés, stb., de mint ezeknél, a madarászásnál is megjelennek egyre nagyobb számban a lányok, és megtanulják, megszeretik. Az egerszegi egyesületben ha jól emlékszem van női tenyésztő már. :wink:

Kedves Tibor, jó az ötlet, ha egyszer lesz lány csapat, akkor megyünk tanulni! :D

Egyébként mindegy, hogy női vagy férfi a tenyésztő, a lényeg, ha valaki tenyészt, akkor azt szívvel-lélekkel csinálja, megfelelő feltételeket és körülményeket biztosítva a madaraknak.

Gabesz, drága, hol a kávé? 8) Sok tejjel és sok cukorral kérem, ha lehet! :17: :49:

Hozzászólás 2010 jún. 8, 10:16 
ŰDVŐZLETEM HŐLGYEIM :!: Ez nagyon Jó KÉRDÉS ........Ugy mint fociban is kanárisok kőzt is akad hőlgy tenyésztő :!: Nem eggyszer fordult elő hogy hőlgyek jőttek hozzám ROLLER kanárit venni,persze BOLDOGAN madarásztunk :D Szerintem sok férjet meglehetne kérdezte hogy mi a véleményűk HA AZ ASSZONY MADARÁSZNI SZERETNE :!: :?: Nálunk leginkább házaspárok tenyésztenek eggyűt és sokat tudok kűlfőldőn is :!: HŐLGYEIM ti kérdeztek engem a válasz viszont ti jOBBAN TUDJÁTOK :!: ALAKITSATOK EGGY HŐLGY CSAPATOT ÉS BOLDOGAN SEGITEK....ŰDV. MINDENKINEK ..VARGA TIBOR

Hozzászólás 2010 jún. 8, 9:02 
Sziasztok!
(ej, nem gondoltam, hogy valaha még írok a rolleres topikba, de roppant érdekes ez a téma)

Én azt tapasztaltam, hogy a kisgyerekes családok kifejezetten szeretnek hozzám jönni madárért, sokat beszélgetek velük, mindent elmondok, amire kíváncsiak, gyakran hívnak, ha valami baj van, vagy éppen valami jó dolog történt a madarukkal.
Az idősebb férfiak kifejezetten meglepődnek már a telefonban is, hogy egy nővel kell tárgyalniuk. Olyan is volt, hogy folyamatosan a páromat kérdezgették tartásról, kajáról, genetikáról, szegénykém meg nem győzte mondani, hogy én vagyok a madarász, ő nem ért ehhez...

Baba-téma: pár éven belül én is szeretnék gyereket, ezért nagy bővítésbe már nem vágok most bele. Ha gyerek lesz, a tenyészállomány nagy része marad, aztán meglátom, mi fér bele az időbe. Legfeljebb boldog röpdés madarak lesznek.. :-)

Hozzászólás 2010 jún. 7, 20:53 
Szevasztok, cimborák!
De szép számban összegyűltünk! :D

Lajos, köszi a beszámolót! És azt is, hogy itt a rolleroson tetted meg a Mona kérésére :lol: , no, de sebaj, mert itt még a szabadkai Tomek Roby is megtalált!

Üdv néked is, Tibor! S ha már itt vagy, kérdeznék :wink: Talán itt az ideje. Emlékszel? Egyszer püben volt egy cserekérdés. És most Monának is feltűnt -"ahogy elnézem a képeket, csak fiúk mentetek"-, nekem pedig már régóta piszkálja a csőröm. Szovel, van sejtésem, de kíváncsi vagyok a TI véleményetekre.
Mért nincs, vagy van olyan kevés női madarász??? (Nekem ezért pölö még kupa is járt, merthogy első női rolleros... anyám :roll: ) Nyugodtan lehet boncolgatni a témát, majd úgyis átrámolom a trécselőbe. De most itt van terítve :lol: . Kávét? Nos? 8)

Marcsika, te egymagad három pasit is kiteszel az állományoddal és a kézügyességeddel, neked is kíváncsi vagyok a véleményedre.

Hozzászólás 2010 jún. 7, 18:47 
Köszönjük szépen, Lajos az érdekes beszámolót, bizony irigykedünk, hogy nem tudtunk elmenni! (ahogy elnézem a képeket, csak fiúk mentetek). Jó tudni, hogy határainkon túl milyen formában folyik a madarászás, kellenek az ilyen tapasztalatcserék.
Természetesen figyelek, szeretem nagyon a madarakat, csak sajnos tenyészteni nem tudom őket, amíg nincs olyan helyem, ami külön van a lakástól. Addig egy pár kismadár boldogít itthon, és a fórum lelkes olvasója maradtam. :wink:

Hozzászólás 2010 jún. 7, 10:14 
SZIASZTOK :!: Nagyon szépen megkőszőnném a Magyarországi kollégák látogatását LAJOSSAL az élen.SZINTÉN KŐSZŐNETTEL tartozom Tomek Robinak és Sárcsevity Márkónak akik ezt a nagyon értékes SZAKMAI TALÁLKOZÓT MEGSZERVEZTÉK. mINDENBEN MEGPRÓBÁLOM TÁMOGATNI AZ ILYEN BARÁTKOZÁS-ISMERKEDÉS-MADARÁSZÁSAL KAPCSOLATOS ŐSSTEJŐVETELEKET. GRATULÁLOK ÉS SOK SIKERT KIVÁNOK UGY A MAGYAR MINT A SZABADKAI TENYÉSZTŐ KOLEGÉKNAK :!: TISZTELETTEL VARGA TIBOR

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17 ... 149  Következő