Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 149  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 márc. 5, 21:02 
Sziasztok !
Megérkeztek a 2009-es gyűrűim,Szűcs Úr neve mellé egy piros pont kerüljön. Február végére ígérte,ma meg is hozta a postás !! Csuda jó a színválasztás, a tojóknak nagyon jól fog állni,a hímekre meg legföljebb a
tavalyról maradt kék gyűrűket húzom fel. :roll: Nálam a tojók röpdében,de már a garázsban vannak. A konyhából behallatszik hozzájuk
a hímek tüzes éneke,de még hidegen hagyja őket. 11,5 C fok volt náluk
reggel, nem egy költésre serkentő hőmérséklet. :cry:
Üdv: Laci

Hozzászólás 2009 márc. 5, 18:30 
Hello Rolleresek!

Hello Doromboló!
Ha nem sikerül beszerezned páratartalom mérőt akkor bármelyik OBI-ban kapsz 2db ezresért.

Hello Neco!

Ma kelt egy kis kölök az egyik tojód alatt! Most nem is tudom a számát! Majd megnézem!
A hímeket most próbálgatom be a tojókhoz!
A fehér hím elég kis jámbornak tűnik a többihez képest! A pöcke feszül mint állat! Ő is most bevetésen van egy német tojóval!
Az egyik tojód nem ült el szerintem még korai volt neki a buli a vedlés után! Már újra rámolja a fészket remélem most már nem lesz problem!
Lassan le kell választanom 3 fiókát anya már 2tojásnál tart! De a picik még csak 24 naposak! :? Amíg tudom húzom a dolgokat!

Üdv Nektek! :54:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 márc. 5, 16:42 
Sziasztok, rolleresek!
(Hm... ahogy leírtam nyillalt be, hogy ez a megszólítás milyen ódivatú lett... Hiába ez egy fórum-topik, mindig csak egy célszemélynek szól az üzenet. Bár arra ott lenne a privát üzi... :roll: Nem elgondolkodtató???)

Marcsika, örülök, hogy rendeződnek nálad a dolgok. Jó lenne már fiókáknak örülni! A genetikához ugyan nem sokat értek, de azt mondják a nagy öregek, hogy a genetika hetedíziglen köszön vissza! Úgyhogy szerintem lehet akár zöld fióka is a tarka madártól. Vagy tévedek? Nézd meg a madarak törzslapján a jelzéseket! Dorombolóék mindig bejegyzik, hogy zöld, vagy tarka madár volt-e az ős... (Karikában folt.)

No, akkor Amaryl, mégiscsak elmész a "nagytalálkozásra", ugye? UGYEEE? Na azér! :D Figyu, egyél helyettem is majd a finom sütikből! Tudod, minél ártalmasabb, annál jobb! :lol:

Kedves Tibor, nem értem az elégedetlenségedet... Ezelőtt két évvel Doromboló brátunk nagyítóval kereste és lepkehálóval (értsd: Net) vadászta a roller énekre fogékony madarasokat... És láss csudát! Mára már Szegeden, Győrben és Albertirsán is rolleres találkozókat szervezhettek!!! Jó, persze, az alapemberek Ti vagytok, de mindenik helyszínen voltak és lesznek kezdők is, akik már alig várják, hogy elsajátítsák a "titkokat", melyek fölött esetleg itt elsiklottak és hogy a tenyészetükben elért sikerélményekről számolhassanak be. Aztán vannak olyanok is, mint André, akit joggal szólíthattál kollégának és mégis van újdonság az ő számára is rollerezésből, bár a galambjain már gyakorlatozott :lol: . Ez a két év alatt nagyon sokan ki is maradtak a buliból, és maradtak azok, akiket igazán megfogott ez a kedves kismadár, és csak bővül a táborotok! Úgyhogy tényleg nem értelek.

Engem személy szerint egy szép zöld madár, Alf, a hím 8) választott ki magának és mégis úgy érzem, átok ül rajtam :? Még mindig semmi. Illés papától üres tojik, Gábrisnál befúltak... Ma telt le a 17. nap, kibontottam és kb. két nap kellett volna még a teljes kifejlődésükig. Elpusztult fiak voltak. Ilus 4 tojáson kotlik- márc. 15-re van előírva, és nem zargattam!!!, Gerti ma tojta le a 4. tojását melyeket minden nap módszeresen el is ásott (filcet operálok a fészek aljába), Gizi pedig vééégre elindult, ma megszületett a 2. tojáskája. Szegény Icámat meg turbókajára fogom. Biztosan nincs elég sok madaram. Akkor lenne pozitív eredmény is, miről írhatnék...

No, itt járt és el is ment a szép tavasz. Azt írta, majd egy hónap múlva jön újra... Ismét le lettünk padolva :shock: . Pedig már visszajöttek a seregélyeink! Olyan édes füttykoncert fogad reggelente suliba menet :wink: Nálatok bár süssön a nap!

Hali, Petrov! Délen mizújs? :wink:

Puszi nektek: Gabesz

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 márc. 5, 16:05 
Lehet hogy rohaggggyon meg ! :lol: ..Most főzök neki kamillateát kis mézzel...Ezt javasolta az imént Varga Titya doktor bácsi....

Hozzászólás 2009 márc. 5, 15:53 
Lehet hogy sok jegel volt a whisky???

Udv: Aradi Gabi

Hozzászólás 2009 márc. 5, 15:47 
Az én kanárim meg berekedt !....Olyan zörögve próbál nyekeregni, hogy rossz hallgatni...igaz nem is nagyon akar...Hát ez köllött nekem annyira...!?...Hiába...a genetika ugye !..... :? :?

Hozzászólás 2009 márc. 5, 15:40 
Tojónál sehogy mert nem tudom az osztrák rollersek számait..Ha magyar lenne akkor az MNK felírat a gyűrűn a csalhatatlan bizonyíték...Hímnél egyszerűbb mert ha kinyítja a csőrét ének közben, ha csak egy pillanatra is akkor nem roller...
:shock:

Hozzászólás 2009 márc. 5, 14:49 
doromboló írta:
Szia Gábor !...
Ez egy osztrák madár, de hogy roller e azt kívülről meg nem mondod !...

Dorombolo koszi a valaszt!
Hogyan lehetne megalapitani?

Udv: Aradi Gabi

Hozzászólás 2009 márc. 5, 14:00 
Szia Gábor !...
Ez egy osztrák madár, de hogy roller e azt kívülről meg nem mondod !...

Hozzászólás 2009 márc. 5, 13:15 
Sziasztok

Tudna valaki segiteni egy madarka azonasitasaban ? a madarka gyurujen ez al: A 56 2 05 012 kinezetre pont ojan mint egy roller sajnos a madarkarol nics mas adatom...A madarka tojo

Koszonetel Aradi Gabi

Hozzászólás 2009 márc. 5, 9:50 
DOBRO DOSAO NA TOPIK TODORE :08: Ovde mozes naci odgajivace Harzer roller kanarinaca iz MAGYARSZKE ijos neke iz INOSTRANSTVA :!:dvőzőltem a BULGÁRIAI kolegát SZERB nyelven akivel kontaktba vagyok és levelezni szoktam :!: MI VAN SZEGEDI kolegák a végén a LAJOS meg ÉN megyűnk csak a TALÁLKOZÁSRA,nem igy lett megbeszélve :30: Vagy mint kezdők ti már mindent tudtok :?: SAJNÁLOM de én nem igy kébzeltem el az egésszet,vagy netán TÉVEDEK :?: TISZTELETTEL VARGA TIBOR

Hozzászólás 2009 márc. 5, 9:41 
Szia Petrovics !...
Hát te honnan jöttél ?...Van roller kanárid vagy csak röpködsz ?... :lol:

Hozzászólás 2009 márc. 5, 3:49 
Hello, you kollégák! I am Todor from Bulgaria!

Hozzászólás 2009 márc. 5, 3:44 
Hello, you kollégák! I am Todor from Bulgaria!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 márc. 5, 0:39 
Amaryl írta:
... a segítségedet annyiban venném igénybe,ha lehet,hogy a monori börzéről ha el tudnál vinni Albertirsára!
....Egyébként hánykor akarsz indulni Monorról??? nem 10-re kell a fejtágítóra odaérni?? ....

Szia Katy!

Szóval 11-től lesz a buli. 10-kor csörgess meg, 15-20 perc alatt csak egymásra találunk, :40: :wink: :lol: oszt természetesen átviszlek.

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 márc. 4, 21:52 
Tibikém !
Hozzál nekem légyszi egy olyan mezei páratartalom mérőt lécci, a helyszínen rendezzük az árát euróban !...Köszi : Béla

Hozzászólás 2009 márc. 4, 21:36 
Nem szivem ! 11-re !.... :shock:

Hozzászólás 2009 márc. 4, 21:28 
Necoka,köszi! a segítségedet annyiban venném igénybe,ha lehet,hogy a monori börzéről ha el tudnál vinni Albertirsára!
Monoron bebattyogok a vasútról a börzére,annyi séta kell is! meg van beszélve 1 őskövület régi madarász ismerősömmel,ő is megy,és elnavigál.Telefonszámodat viszem magammal,és ha ott leszek,megcsörgetlek.Egyébként hánykor akarsz indulni Monorról??? nem 10-re kell a fejtágítóra odaérni?? úgy emlékszem azt olvastam.

Hozzászólás 2009 márc. 4, 14:06 
HELLÓ MINDENKINEK :!: Előszőr is LAJOS beszéljűnk skypon vagy P.Ű.-ben Vasárnap én BISZTOS ott leszek és mindenkit SZERETETTEL VÁRUNK :!: A vejemmel megyűnk elsőbb MONORRA majd ő elvisz ALBERTIRSÁRA :!: Albertirsárol kell visszafelé SZEGEDIG-határig HOGY valaki elvigyen-CSAK ENNYI A KÉRÉSEM :54: MINDENKINEK TIBI

Hozzászólás 2009 márc. 4, 13:10 
Pattannak elő a "havasi gyopárok"...Egymást követő napokon 3 fészekaljból is előudrott 4, majd 3 és megint 3 tökös...Ezek még a hideg frontban készültek...azóta van 16 és 20 fok közötti ingadozó "melegem"...
Még ül kettő nyanyesz...De a többi behuzta fülit farkát, nagyon jól elvannak de lamúrozni azt aztán nem akarnak még....Ha 2 héten belül nem indulnak be akkor én tiprom meg őket !.... :roll:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 133, 134, 135, 136, 137, 138, 139 ... 149  Következő