Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 márc. 14, 22:55 
Kicsi Oszkár eszik és nőtt,megígértem neki,hogy sosem adom el!!! :sunny: :10:

Hozzászólás 2008 márc. 14, 21:35 
Kedves Mona ,meséltem ,hogy tanácsotokra hangosan fütyültem és a tojó meggörbitett háttal kínálkozott a fiúnak. Érdekes mert szerintem ez egy feltételes reflex most is ezt csinálja a kislány. A fiú meg serényen fütyül ilyenkor,és usgyi ÁKSON. :06:

Hozzászólás 2008 márc. 14, 21:13 
Sziasztok!

Aláírom, ahány madár, annyi viselkedés. Nekem is úgy kell szinte kivennem a fészekből a tojót, ha meg akarom nézni a fiókákat, élnek-e még. A fiatal tojókám, aki annyit betegeskedett meg minden reggel ott áll a kalitka rácsánál, és nézi, ahogyan kapja az eleséget, nem megy el, hanem megvárja, amíg megkapja, szinte a kezem mellett áll.
A többiek nem ilyenek, a büszke apuka újabban eléggé vad lett, ha közeledem a kalitkájához, már repked ezerrel ezer felé, a másik is idegesebb, ha etetem.

Maradt a 2 fióka, nem kelt ki több, holnap reggel elveszem a 2 tojást a fiókák mellől, hogy csak velük foglalkozzon a mama. Nem vettem el ma, mert nemrég értem csak haza, majd reggel etetésnél, nem ugrasztom le még egyszer emiatt. Így jó lesz, vagy maradjanak még a tojások pár napot?

Mátyás, gratula a tojihoz, volt toszi is? Erről asszem lemaradtam, vagy nem írtad? Bocsi, ha elsiklottam felette.

Tényleg, Gizmó, hol vagy? Mi hír kanáriéknál???

Hozzászólás 2008 márc. 14, 20:12 
Szép estét Mindenkinek!

Zajlik az Élet, úgy látom. Remélem egyre sikeresebbek lesztek!

Kedves Mátyás! Gratulálok az egy tojáshoz. Légy szíves küldd el pü-ben a teljes címedet Kuzminak, ha esetleg eddig még nem tetted! Rajta keresztül rendeltünk gyűrűt.

Hozzászólás 2008 márc. 14, 15:37 
Van egy bizonyos Kánya úr Szatmárnémetiben, akiről már beszélgettetek régebb (sajna soha nem jó véleménnyel). Tőle vásároltam egy nagyon szép nagy himet, amely másfálszerese a nálunk boltokban található kanáriknak (és az én többi madaramnak is). Állitólag Jugoszláviából származik, de azt persze nem árulják el, pontosan honnan. Az itteni összes régi madártenyésztő véleménye szerint ettől az úrtól nem szabad semmit vásárolni, mert "akkor is becsap ha ingyen adja". Ezek a régi madarászok mondták, hogy azok a himek biztosan be vannak oltva, hogy ne legyenek termékenyek, valószinűleg az ottani tenyésztők nem akarják, hogy másnak is legyenek olyan szép nagy madarai ...
Az illető madár nagyon szép, piros-fehér mozaik, nagyon szépen énekel, udvarol, petél, de sajnos üresek a tojások utána. Megpróbálom több különböző párositásba, hátha csak sikerül valami.
Ehhez a szinhez milyen párat javasoltok? A szinkombinációnak van szerepe a tojások termékenységére nézve ?
Előre is köszi ...

Hozzászólás 2008 márc. 14, 14:53 
Egyetértek veled Amaryl, biztos, hogy ahány madár, mind más egyéniség...
Nálam a Frici az amelyik folyton kér valami finomat, persze ő sem tudja mit enne, akár a rossz gyerek... Ahogy beteszem a konyhába a lábam, akármit főzök, készítek, akkor ő nyávog, mint egy macska, ilyent még én sem láttam eddig...Többször oda is jön a fejem fölé, szinte érinti a hajamat, és rögtön berohan, ha bármit berakok nekik, aztán persze nem igazán eszik ám, csak rosszalkodik...
Egyébként a magot már egész tél óta csak válogatják, inkább a fürtöst akarják csak enni, pedig régebben nem így voltak.... Ki érti ezt????
Mindig másik mag a kedvenc a tálkákból, a többi meg marad...

Hozzászólás 2008 márc. 14, 14:05 
háááát,baromi éhes????inkább baromi kiváncsi,meg válogat a lelkem,mert előtte van mindig a készen vett lágyeleség,meg a mag is....tojást meg kap napi 3-4 alkalommal,azt hiszem,elég nekik,de hát azt szereti a legjobban!!!)))) és ez nagyon szelíd,soha nem megy el a kezem elől!!!!Ha valamit viszek nekik,egyből jött megnézni mindig,hogy mi az,akkor is,ha nem evett belőle,és addig is,míg ott vagyok!!! a többi nem ilyen,sőőőt,a hím,az lökött kicsit,szegénykém,nehezen viseli a ssokkkk pakolászást,épphogy nem pánikol,ha meglát,de utál nagyon!!! ez meg szeret!!! van ilyen!! :13: A nyakadat meg kitekerem ha azt hiszed,hogy koplalnak a madaraim!!!! :23:

Hozzászólás 2008 márc. 14, 13:21 
:lol: :lol: :D :shock: FILIFÓ-ék első tojása ma reggel. kukurikú :01: :01: :01: Lehet, hogy korai de a tagsággal és a gyűrűkkel kapcsolatban érdeklődnék?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára királymátyás 2008 márc. 14, 21:36-kor.

Hozzászólás 2008 márc. 14, 13:04 
eszterolajos írta:
Szia Béla II. !

Szaporodás ellen oltani ?

Mit értesz a kérdés alatt?

Ez engem is érdekelne.
Díszhalaknál biztos csinálják a sterilizálást több féle módon.
De hogy már a madaraknál is!? :?

Egy biztos, hogy a repülővel szállított és (biztonsági okokból) röntgengépen átküldött dobozokban lévő madarakra káros hatással lehet a sugárzás.
Kiváncsi lennék Doposapa állásfoglalására ez ügyben.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 márc. 14, 12:54 
Szia Béla II. !

Szaporodás ellen oltani ?

Mit értesz a kérdés alatt?

Valódi név: Zsófi

Hozzászólás 2008 márc. 14, 12:03 
Szerbusztok, kedveseim!

Csak beugrottam hozzátok, látom teljes a tenyésztési és költési láz, szóval nem is zavarnék sokáig. Csőrike remekül van, nagyon megszerette az egész család, és közben rájöttem, hogy bár a kívülről a kalitra akasztható fürdőt nem szereti, de egy virágcserép-alátétbe betett vízben rettenetesen nagyokat tud fürdeni! :D Az itt tanultak alapján gondozom! :)

Jók legyetek, és mindenkinek sok erős fiókát hozzon a húsvéti nyuszi (öhh, micsoda képzavar :shock: )!

Pusssz!
Almamag (tojó két fiókával :) )

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 14, 10:29 
Béla írta:
Sziasztok !
Szeretnék visszatérni a néhány nappal ezelőtti kérdéseimhez, válaszokra várva és még kiegésziteni újakkal ...
A himet a jövendő párjához csak akkor kell betenni, amikor az már láthatóan kéri a himet ?
A him az öregedéssel halkabban énekel? Hány évig használható egy him madár párositásra ?
Szokás külföldön beoltani szaporodás ellen a madarakat ?
Üdv mindenkinek

Szia Béla!

Nekem van egy 11 éves hímem, és ugyanolyan hangosan énekel, mint az 1 éves hímek! Tehát egyálatalán nem halkabb. Lehet, hogy a fiatal tojók hozták meg újra az éneklési kedvét....

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 14, 9:19 
Hát Moncsi ! Nálam köszönöm szépen szépen kivedlett a fele állomány !
De még így is nagyobb az esélyem mint szegény Monáéknak mert a már ülő tojók hatan vannak és lesz még ennyi amelyik rendbejön még határidőn belűl !?....Két tojó alatt volt 5-5 tojás, az egyik ötös fiatlan lett, a másikból kikelt 4 de kettő kisebb. Ezeket átraktam a fiatlanok helyett, így kettőt kettőt nevelt mindegyik de a 3.napon a két gyengébb közül az egyiket szétpaszírozva vettem ki tegnap :? Szóval nevelődik három pici..
Abszolut nem érdekel hogy mi fog történni nálam !Én a többiekért aggódom ezért ütöm-verem őket hogy el ne kövessenek egy apró hibát se mert ők nem engedhetik meg maguknak !!!...

Hozzászólás 2008 márc. 14, 8:47 
Hát Katy ez idáig nem volt ennyire egyértelmű amit írtál, de akkor se tegyél rossz következtetéseket, mert ha benyulsz a fészekbe a kajával és akkor ugrik le az leugrasztás nem ????? Nem úgy gondoltam hogy egy söprüvel kell lekergetni, bár volt olyan tojóm amelyiket kézzel kellett szépen kitolnom a fészekből...szóval ha leugrik , leugrik, ha lezavarod, lezavarod ! Semmi jeélentősége nincs, a lényeg hogy ha lehet ne legyél ott a leugrás, vagy lezavarás után még akkor sem ha ez a tojó akkor is etet ha ott vagy ! Lehet hogy nem lesz mindig ilyen, vagy lehet hogy a másik tojó majd másmilyen lesz ! Tehát nem kell nézegetni ha nem muszály... Ha úgy csináltad - ahogy írod - akkor jó. Azért baromi éhes lehetett ha egyből nekiesett a tojásnak ?!...

Hozzászólás 2008 márc. 14, 7:53 
Sziasztok!

Drága Neco, vígasztalj csak minket..... Ezek szerint jól gondoltam, hogy az első napok rizikósak.
Az a baj, hogy minket, tyúkokat azért is visel meg a kicsik elvesztése, mert nekünk nincs 10-20 tojónk, akikre számíthatunk, van 2, esetleg 4, és ha ebből már egy költés kiesik, milyen madarat viszünk a versenyre? Főleg, ha még a megmaradt fiatalok mind tojók lesznek, esetleg 1 vagy 2 a hím... Érted? Persze, hogy van elhullás, sajnos, ez embereknél is működik, a természetes szelekció, csak mi ezt sajnos nem engedhetjük meg magunknak.
Meg a női lélek, az csak női lélek...

Hozzászólás 2008 márc. 14, 7:41 
Sziasztok !
Szeretnék visszatérni a néhány nappal ezelőtti kérdéseimhez, válaszokra várva és még kiegésziteni újakkal ...
A himet a jövendő párjához csak akkor kell betenni, amikor az már láthatóan kéri a himet ?
A him az öregedéssel halkabban énekel? Hány évig használható egy him madár párositásra ?
Szokás külföldön beoltani szaporodás ellen a madarakat ?
Üdv mindenkinek

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 márc. 14, 3:32 
Halihó!

Ne essetek azért kétségbe, ha néhány fióka átröppen az örökké termő négermag mezőkre. Bele kell törődni, hogy 10%- nak ez a sorsa.... :( Sőt szerintem 20% fölötti elhullásnál kell valami tartástechnológiai-, illetve genetikai, vérvonalbeli problémát keresni.

Volt anno egy lazac tojóm, ami egy gyönyörű A-s hímet kapott (előre dörzsöltem a tenyerem milyen tuti párosítás:wink: ), kelt nála 4 fióka, és 4-6 napos korukban teli beggyel mind elpusztultak. A következő költésnél szintén négy kelt, ezeket kicseréltem egy rutinos bronz tojóm fészekaljával. A bronzokat simán felnevelte, az öreglány alatt meg megint teli beggyel elpusztultak a kicsik 4-6 naposan.
Következő évben más párral simán nevelt a tojó, és a hímmel se volt gond. Rokonságnak nagyon kicsi az esélye, mert a hímet az ország másik végéből hoztam.
Szóval ilyen is előfordul, de hál'istennek ritkán.

(Gizmóról nem tudtok semmit? Ezer éve nem járt nálunk....!? :? )

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 márc. 14, 0:45 
HÁT NEM ÉRTED????????????? tegnap mikor lekergettem,ezerrel törtettem kifelé!!!!!!! MA volt,hogy mikor bementem,ült a fészken,eszemben sem volt lekergetni, hanem raktam a táljába friss tojást!!! és leszállt,ott voltam mellette,és nekiállt kajálni!!! ott,mellettem!!!! és ott,előttem,megetette a kicsit!!!!!!Akkor volt,hogy mozdulni sem mertem!!!! Csak azt nem értem,mitől gondolsz olyan lököttnek,hogy ha lekergetem,akkor ottmaradok????????????? azt mondtam,hogy ha ezt tudom,akkor megvártam volna tegnap is,hogy magától szálljon le és nem kellett volna rá kényszerítenem!!!!!!! :38: :73:Egyébként pedig tuti eteti rendesen,mert mindig elfogy a lágyeleség,amit adok neki,napjában 3-4-szer!!!!

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 márc. 13, 23:34 
Sziasztok!

Hogy micsoda trükkök vannak! Csak ámulok és bámulok! ( és tanulok :wink: )
Ezek a dolgok persze nincsenek benne a "szakirodalomban"!
Itt a fórumon rőpke 2-3 hónap alatt többet tanultam, mint eddig összesen a madárkákról és az állatszeretetről! :D

Mindenkinek gratulálok a kicsikhez, és sok sikert a felnövésükhöz!
Nagyon szorítok Nektek!

Doromboló!
Te csak adod a tanácsokat, de mi újság Nálad madárügyben? :?:
Mi lett a következménye a "fűtésgondoknak"?

Hozzászólás 2008 márc. 13, 22:56 
Kati ! Az Isten áldjon meg ! Nem az a baj hogy lekergeted, hanem ha utánna nem tünsz ki onnét !....Sőt ha "lekergeted" akkor ha kimész nem fog visszamenekülni a fészekre hogy előled védje a kicsit, hanem nyugodtan visszaül a fészek szélére és akkor meglátja a tátongó kicsiket, mert a fészekre viszarebbenés beindítja őket és nézi - nézi szoborszerüen...egyszer csak beindítja az etetés ösztönét és meg fogja etetni !!!....Én ha itthon vagyok többször is belesek a fészkek felé és ha azt látom hogy csak ülnek a fiákon akkor bemegyek és lezavarom a fészekről aztán rögtön szinte futva jövök ki...Ha már meg voltak etetve a kicsik akkor visszaül, de ha van olyan amelyiknél kérnek a kicsik akkor megeteti...Ezzel kicsit több etetésre próbáltam átprogramozni az etetési periódust !...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 136, 137, 138, 139, 140, 141, 142 ... 261  Következő