Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 márc. 13, 21:49 
Naszóval...ha ott vagyok,még sosem hagyta ott a fészkét amiatt,hogy lát!!!!! Ma lent evett,előttem!!!!és ott álltam,igaz mozdulni sem mertem,sóbálvánnyá váltam......és végig megkajált,nyugodtan és rendesen,utána a fészek széléről megeette az egyszem kicsit,mert a 4 tojiból 2 kelt ki,és abból pusztult el reggelre az egyik...szóval ez 1 normális madár,csak én vagyok lökött,mi a francnak kergettem le tegnap,miért nem tudtam kivárni hogy ezt megtegye?????és ezt ma kétszer eljátszotta már,kora este és most nemrég!!!! ez egyébként a 18-asod!!!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 márc. 13, 21:34 
Mona ! Nyugodtan szépen ugrazd le és lámpázd meg a tojikat, mert ha azt az egy üreset a másik alól időben ki vetted volna akkor a hármat tuti hogy teljes testével le tudja takarni egy kistestű tojó is de a 4-nél (ami azért nem sok mert nálam egy nagy tojó 6 is költött!) előfordulhat ha túl széles a fészek hogy kijebb lóg egy és az nem kepja meg ugyanazt a hőmennyiséget ! Az etetést meg ne sasold !!! Mert ha kiszúrja hogy direkt lesed akkor baj is lehet. Főleg a Rőder madarak ilyen idióták mert nekik az ükanónyjuk is mdárházban költöttek úgy, hogy embert csak naponta az etetésnél láttak !....Az enyémek is ilyenek, csak egyszer délelőtt megyek be és akkor villámgyorsan megetetek figyelve hogy ettől nem ugrik e le a fészekről tojó. Ha igen akkor figyelem az órámat és a 10. percben eltünök ha végeztem ha nem...de azért igyexem persze végezni. Ha a végéig nem ugrott le senki, akkor én ugrasztok ott ahol kiváncsi vagyok valamire és azután sipirc kifelé !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Katy ! Ne gyártsál hülyeségeket kérlek ! Képzeld ha 5 napig nem nézted volna meg a kipurcant kicsit ?! Odarothadt volna a fészek aljára és lehet hogy fertőzést kapott volna a másik kettő !?...Vagy a mama otthagyta volna a kicsiket ?!... Vagy gyűrűzés után lecsúszik, vagy lecibálja a pedáns mama ?!...Ha 5 naponként akarod megnézni akkor azt már vissza nem húzod, főleg ha csak 3 mm-es a gyűrű !...
A LÉNYEG TEHÁT AZ : hogy a leugrasztás után minél előbb, lehetőleg 5 - percen belűl kifeléééé !!!!... Ha 23-24 fokos hőség van akkor esetleg 10 perc a max !!! Ez nálam is elég ahol 20 tojó ül ! Vissza ne menj megnézni hogy megetette e mert ha pont etetéskor zavarod meg, akkor megzavartál egy akkor kialakulóban lévő periódust s mivel miattad ez a periódus egy időre felborul, ez önmagában is végzetes lehet ! Van azért olyan normális tojó is amelyik a szemed láttára etet de rollerben ez nagyon ritka !
A kicsit véletlenül is összenyohatja a mama a fészekben vagy félrenyel, vagy egy kicsit kisebb mint a másikak és már el is nyomják a másikak.
Ilyenkor megelőzik a nagyobbak a kicsit és elkérik helyette is a kaját úgy hogy közben eltakarják az anyamadár elől ! Ezért szoktam minden nap előre rakni az ilyen kissé lemaradottat, hogy a mama csőrével előbb találkozzon mint a nagyobbak. Persze estére már megint hátra taszigálják de reggel megint jövök segíteni !....
Ne csak utólag deüljenek ki a szakállas hibák, hanem kérdezzetek nyugodtan ...úgyis le b... érte... :lol:

Hozzászólás 2008 márc. 13, 21:18 
No, Gabesz lelki támogatásával meglámpáztam a másik tojó alatti tojikat. 3 tojást rakott, ebből 2 fias, 1 nem.
Az egész nem volt 1 perc, de ennél többet nem matatom, jövő csütörtökön várható a kelés.

Hozzászólás 2008 márc. 13, 20:30 
Sziasztok!

Eteti a mama a piciket, megsasoltam. :D De lehet, hogy mégsem fias a másik 2 tojás. Meddig várjak vele, hogy kiderüljön? Ha nem fiasak, vegyem ki őket?

A másik tojómnak 1 hete van hátra, lehet, hogy bátorságot veszek és meglámpázom a tojásait. Ehhez le lehet zavarni a tojásról, vagy várjam meg, amíg lejön enni?

Köszi Gabesz, aranyos vagy, remélem nem lesz nálam is tragédia a vége. Majd akkor lélegezhetek fel, ha legalább 2 hetesek lesznek, és még nincs baj. Persze addig még gyűrűznöm is kell, úgyhogy gatya fel!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 13, 17:59 
Puszi, Mona!!! Nagy gratula!!! :D Örülök neked nagyon!!! Ha eteti a mama, nem hiszem, hogy baj lenne. Azt azért sasold le, hogy eteti-e... Lesz most időd délután? Otthon vagy?

Amaryl, te vigasztaltál még engem... hisz nem ismeretlen számodra sem az elvesztés érzése... És jön az újrakezdés! Hajrá! Lesznek ott még!

Margó, van még abból a kenceficéből, mit a nyáron vásároltál? Akkor is ugyanez volt a baj?

Hozzászólás 2008 márc. 13, 17:50 
Sziasztok!

2 kicsi madár van kikelve, egy még várható, mert egyik tojás jó sötét, a másik viszont fiatlan lesz, mert ugyanolyan világos színű, mint amikor letojta. Csak azt nem értem, miért kelnek ezek a madarak így, naponta csak 1? Egyszerre lettek visszarakva a tojó alá pedig. Na mindegy, majd kiderül, este ránézek a tojásban maradtra még, bár megrepedve nem látom, teljesen ép. A másik 2 csipog aranyosan, kérik az ételt, szép kis rózsaszínek és pehelytollasak. :D :D :D

Amaryl, sajnálom a kis picikét, remélem még kelt picurka a tojásokból nálad is?

Mindenkit kérek, szurkoljon, legalább ezek a picik megmaradjanak! Nem néztem etetve vannak-e, mert nem zavartam sokat, csak leugrasztottam a tojót, egy pillantás a fészek belsejére és mentem is el. Nem merem tovább zavarni. Még nem.

Margo, drága, jó, hogy hallunk rólad is, már hiányoltalak! Vigyázz a kis kedvencre, remélem nem lesz komolyabb a baj.

Hozzászólás 2008 márc. 13, 16:18 
Sziasztok!
Olvasom ám a fejleményeket én is........
Gabikám és Amaryl mindkettőtöknek részvétem a picikék elvesztése miatt. Úgy látszik ez is hozzátartozik a tenyésztéshez, amit nehéz lesz megszokni.... :cry:

Nálam is van megint egy kis aggódás Csirikémért, mert a csúnya piros , eres lábfájás megint előjött, sajnos :cry:
Mivel mást nem nagyon tudok tenni, csak sajnálgatom és becézgetem szegénykémet. Szerencsére a vidám hangulata még így is megvan, fél lábon is énekel ezerrel, pedig folyton eldugja a lábinkóját...
Szeretném pedig kicsit megmasszírozgatni, esetleg bekenni neki, ha nem lenne nagyon macerás folyton zargatni a megfogással, így félek, hogy még több baja lenne miatta...

További vidámabb dalos napot és kitartást a kotlás figyeléshez, lehet már Monának is megszülettek a picinyei?..

Hozzászólás 2008 márc. 13, 15:22 
Az egyik csöppség reggelre kimúlt!!!!soha többet nem nézem meg őket az első 5 napban!!!inkább ragadjon rájuk ami akar!!!! :03:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 márc. 13, 9:29 
Szia Béla !

Köszöntelek a CD-én.

Hozzászólás 2008 márc. 13, 8:54 
Nagyon szépen köszönöm Gábor !....Nem is tudom mit mondjak.....
Köszönöm szépen !....

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 márc. 13, 8:33 
Szia neco !

Rákérdeztem, igazán pontos idő nincs, de a tárgyalás még folyik....
A jövő héten szerdán konkrétan tudok válaszolni a kérdésedre.

Hozzászólás 2008 márc. 13, 7:31 
Kedves Gabeszom, sajnálom, hogy ezt a csatát elvesztettél, de hiszen lesz még bőven. Tudod, talán jobb így. Mikor még mentőztem, mindig büszke voltam mit egy spaniol, amikor valakit esetleg nagy küzdelem árán visszacsallogattam az életbe, légzés-, vagy szívleallás, vízbefullás, akasztás után. Nem értetem, hogy sok orvos nem örült velem, mert nem gondoltam arra, hogy ez az ember talán most súlyos fogyadékosként, vagy éber kómában végigéli életét, vagy azt, ami annak nevezük. Leadtam az intenzíen, ezzel kész. Szóval nem tudjuk, hogy, ha életben maradtak volna Ödönke és testvérek, milyen élet várt volna rájuk. Apám mondta erre, hogy a tudás és a tudomány egy kétélü kard...
A sikeres Kotlósoknak gratulálok szívből!!!!! :81:

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 márc. 13, 4:14 
Gratulálok hölgyeim!!! :08: :83:

A "főkakasból" meg szócikk lett a Madátbarát-lexikonban! :31: :55:

http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9156025?cmd=Article_showArticle&t=9156025

(1060. hozzászólás)

Szervusz Lajos bátyám! Nem kerültek szóba az olasz füttykalitok a 9.-ei MDOSZ vezetőségi összeröffenésen? TS megígérte, hogy értesít ha fejlemény van, de még nem hívott. Alkalmatlankodni meg nem akarok nála, biztos van elég gondja, baja. Márc. elején megígérte, hogy mehetünk érte, de nem jelentkezett.... :roll:
Ez már kicsit amolyan "Mission Inposible" kezd lenni augusztus óta....
Szóval talán Te tudsz valamit....?

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 márc. 12, 23:20 
Visszament,ül mint a kisangyal!!!

Hozzászólás 2008 márc. 12, 23:07 
Sziasztok!

Nem mondta senki, hogy nem kell lámpázni, én csupán két dolog miatt nem tettem meg: egyik, hogy ezt a zavaró tényezőt is kiküszöböljem, a másik, hogy ti mondtátok, ha üres a tojás, akkor is ülje ki az idejét a tojó.

A tojásokat, mind a 4-et egyszerre tettem vissza a tojó alá, reggel, már 9 órakor!
A kelést holnap reggelre számítottam, de az egyik madárka sietett, ma kikelt! Hogy mikor, nem tudom, reggel, amikor etettem őket, még nem volt kismadár, ez tuti, mert minden reggel leugrik enni a tojó, amikor kapja a kaját, akkor ránézek a fészekre. 7-kor elmegyek itthonról, este 5-kor értem haza, nem tudom mikor kelt a kis csuri, de nagyon örülök neki, ő életem első kismadara!!! :D :08:
A tojáshéjat megtaláltam.

Ez a reggeli leugrasztás remélem fog menni, majd kiderül.
A többi fióka ezek szerint holnap kel, ha 2 napon belül egyik tojás sem kel ki, akkor egy támasztékot hagyok a kicsinek.

És hogy ne legyek elfenekelve, kinyomtattam, amit írtál, így biztos nem vesztem és nem felejtem el. Tessék kicsit türelmesnek lenni, kérem, még soha életemben nem neveltem fiókát, nem kelt ki nálam még egy madár se, és a rollerekre nagyon vigyázni akarok! :40:

Hozzászólás 2008 márc. 12, 23:05 
Hali!!! sem kint,sem bent,sem tojáson,sem madáron nincs tojáshéj,de van 2 picur csuri!!!! :06: :04: :05: :25: :flower: :flower: :flower:
Leugrasztottam tojót,utána húztam ki ezerrel,és az ablakon át meglestem,pár percig mozdulatlanul figyelt és nekiállt enni....majd visszamegyek pár perc múlva,de remélem visszaül!! a másik 2 tojáson még nem látok semmi repedést,,,és nem lámpáztam meg őket,mert teljesen reménytelennek találtam hogy ezekből legyen valami!!!!Csak mivel olyan gyönyörűen ülte őket,azért békén hagytam!!!!nnnna hát,végre valami sikerélmény roller ügyben is!!!!

Hozzászólás 2008 márc. 12, 22:15 
Mona !Ki mondta azt a hülyeséget hogy nem kell lámpázni !?... Mi az hogy nem akarod zavarni !?... Szépen le kell ugrasztani a 6. napon és kivenni a fészket...legalább addig pottyant egy nagyot és eszegethet is !....De tudnod kell mire számíthatsz mert feleslegesen nem szabad izgulni egy ! Kettő : ha mondjuk van öt tojat akkor ha kiveszed az egy vagy kettő fiatlant (ha van!) akkor a maradék 3-4 tojást sokkal jobban tudja melegíteni. Ha van három fióka a fészekben akkor azok tudják egymást támogatni válaszolom arra ha valaki meg akarná kérdezni, hogy akkor meg mire támaszkodik a kicsi ha kidobáljuk az üres tojásokat. Ha csak egy vagy kettő fias akkor egyetlen fiatlan tojglit azért valóban hagyjunk a fészekben támasztéknak....Aztán ha tudjuk hogy fiatlan az összes, akkor meg nem kell a tojónak gyengébb (és nem feldúsított! mert a repcével nem dúsítod henem gyengíted a keveréket!) kaját adni, hanem direkt az első pillanattól erőset, tehát még kevés lágyeleséget is, hogy mire letellik a kotlás idő, néhány nap múlva újra kívánja a hímet !...De van aki a 6. nap után kiveszi a fészket...!?..Azért jobb a kiülés szerintem...
Aztán ! Reggel kell a kivett tojikat egyszerre visszarakni a 4. letojása után, hogy 13-14 napot követően egyszerre reggel keljenek ! Akkor is állandóan nézni kell a kalitka tálcáját hogy van e már kidobott tojáshéj, mert ha igen, akkor azonnak ki a fészket és kiszedni a még ki nem dobott tojáshéjakat a fészekből és ha egy fél tojáshéj rácsúszna egy másik még ki nem kelt tojásra akkor azonnal le tudjuk venni, vagy az éppen szétrepesztett tojásból kisegítjük a kicsit akkor már stb...és mehet vissza. Nem árt naponta megnézni a kicsiket, legalább csak benézni a kalitkába, hogy nem esett e ki a fióka, nem szarta e le őket az anyjuk, mert ilyen is van !.... Sőt ha már kikeltek, akkor mielőtt elmész otthonról ugrasszad le a fészekről az anyát hogy mikor kisipircolsz, azonnal elkezdjen kaját felvenni a fiókáknak ! Ezzel kiprovokálsz egy etetést. Mert van olyan tojó amelyik agyonüli a piciket főleg ha zavart helyen van. Ha otthon vagy és lezavarod akkor, kb. fél óráig ne menj a közelébe mert akkor nem vesz fel kaját hanem azonnal vissza ül ! Ha vett fel lágyeleséget és utánna ül visza az normális hisz kell legalább 10-20 perc mire megpépesíti a begyében a kaját és utánna etet...Eleinte úgy hogy csak kicsit felemelkedik a fészekből és maga alá etet de később már a fészek széléről ! Ha a kicsik már kitollasodtak akkor már nem is nagyon ül rájuk éjjszaka sem...
Ki ne töröld ezt az írást, hanem olvasd időnként visza mert elfenekellek ! :roll:

Hozzászólás 2008 márc. 12, 20:05 
Sziasztok!

Gabesz, őszintén sajnálom a sok pici elvesztett madarat. :03:
Az élőflórás joghurtban, kefirben is benne van az a baci, amit Csabi is írt, de azt nem tudtam, hogy a kismadarak is kaphatják. Ezért (is) jó ez a topik!

Nálam várhatóan holnap kelnek a fiókák, holnap reggel lesz 14. napja, hogy aláraktam a mamának a 4 tojit együtt. Már kapott fél kanálnyi nevelőtápot, és a magját is feldúsítottam repcével. Azt már egy hete kapja, mostantól a 80-20 repce-magkeverék arányt fogom adni neki.
Hát remélem lesz fias tojás is alatta, mert nem lámpáztam meg, nehogy azzal is zavarjam. Még 1-2 napon belül kelhetnek a fiókák ugye, ha holnap nem lesz semmi?

Hozzászólás 2008 márc. 12, 18:38 
Tehát akkor kiderült, hogy nem kell agyon tömni egy fiókát ha éppen nincs a begyében mert a szülők azt módszeresen hagyják leürülni...mármint a tápcsatornát ami a beggyel kezdődik ?! Az üríteni az más, igen az a széklet ...
Azt természetesen olvastam hogy a pici feltartotta a talpait, csak azért írtam ha legközelebb észrevennéd hogy nem ürít (széklet) és ha megnyomod a hasát és csak buborékozó lé csöpög ki belőle és nő a hasa - tehát bélhurutos - akkor gyerünk a joghurtal .

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 márc. 12, 17:49 
Kedves Doromboló, ez a fióka már nem fog egyiket sem, másikat sem- mint már ezt is írtam pont itt alattad három sorral... Azért megkérdezem: leürülésben az emésztést érted? Üríteni meg (nyomickolni) a székelést?? A kefíres ötlet is igen jól fogott volna egy nappal ezelőtt, bár nekem is eszembe juthatott volna... A "legközelebb"- meg nagyon remélem, nem a köv. költés alkalmával lesz :roll: .

Azért köszönöm.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 137, 138, 139, 140, 141, 142, 143 ... 261  Következő