Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 149  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2009 feb. 27, 21:20 
Azért ezt kategorikusan nem jelenteném ki hogy nincs bennem alázat a rollerezés iránt!
Soraim között azt hinteném el inkább hogy senki ne adja fel mert van értelme én egy semmirevaló év után ugyanúgy küzdök mit eddig sőt jobban + madarat vettem mikor más eladta volna őket. Tájékozódok mindenfelé sok tenyésztővel veszem fel illetve egyesülettel a kapcsolatot hogy ki mit hogyan csinál!
Nem akarok 70 évet kukába dobni csak tapogatózok hátha ők már más irányba mennek és mi meg csak egy helyben tipródunk ezt csak képletesen írom hiszen talán most újra szárnyalni kezd majd a roller madár!!!!
Bővüljünk fejlődjünk ne adjuk fel de szerintem szükség van a külföldi kapcsolatokra hírekre stb.
Na mindegy kevés vagyok én ehhez megmaradok szerényen aztán kész!
Én úgy álltam neki hogy érdekel a dolog ez most is így van és azt már most mondom hogy jövőre később indítok de sokszor szükség törvényt bont vagy mi! Tehát mivel nem volt kész a külön helyem így együtt kellett indítanom a madarakat és nem volt választás! Jövőre már lesz!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 feb. 27, 21:01 
Kynyoo írta:
Neco!

Igazad van aláírom nekem siker hogy van fiókám és nem érdekel mennyi pontot fognak elérni mert senki nem lesz egy év alatt szakember ha nem tévedek!

Persze hogy igazam van, és persze hogy siker! Nekem, és mindenkinek az volt! Örültem mint majom a farkának, és q..a büszke voltam magamra. :wink:
Kynyoo írta:
Na majd felkeresek néhány németet megkérdem őket mi a helyzet náluk és leírom!

Hajrá, és előre is köszönöm az infót! Nálam jobban senki nem szeretne tanulni, hidd el! ... és talán vagyunk még itt egy páran....:wink:

Kynyoo írta:
Ma még csak az osztrák világbajnokig jutottam el de töretlen a lelkesedés ne aggódj!
Ja de mondjuk a világbajnokság nem mérvadó mert nem a DM ugye az az "anyacég" de informálódok nyugi!

Nem aggódok, nálam nyugisabb verebészt keveset találsz az országban. :lol: :wink:
Kynyoo írta:
Az osztrákok január közepén indítanak akivel beszéltem ő már vagy 25éve és világbajnok lett amit akárhonnan nézünk szép eredmény!
Nem akarok én új irányzatot kialakítani csak próba cseresznye!

Innen is ismételten gratulálok Néki -már egyszer megtettem- Néked meg kívánom, hogy a következő Te légy!
Ezt most minden hátsó szándék nélkül, teljesen komolyan írom!

Kynyoo írta:
Örülnék ha nagygabe is leírná mi volt nála tavaly mikor keltek a madarak és hogyan tenyésztett elvégre ő első nekifutásra lett harmadik és ha jól emlékszek nála is korán keltek madarak!

Azt hiszem Gabe ezt leírta már, de a kedvedért talán megismétli.

Azért egy icipici alázat megbújhatna a soraid közt eziránt az egész rollerezés iránt, de lehet hogy csak nékem van hiányérzetem?! :roll:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 feb. 27, 20:19 
Neco!

Igazad van aláírom nekem siker hogy van fiókám és nem érdekel mennyi pontot fognak elérni mert senki nem lesz egy év alatt szakember ha nem tévedek! Na majd felkeresek néhány németet megkérdem őket mi a helyzet náluk és leírom!
Ma még csak az osztrák világbajnokig jutottam el de töretlen a lelkesedés ne aggódj!
Ja de mondjuk a világbajnokság nem mérvadó mert nem a DM ugye az az "anyacég" de informálódok nyugi!
Az osztrákok január közepén indítanak akivel beszéltem ő már vagy 25éve és világbajnok lett amit akárhonnan nézünk szép eredmény!
Nem akarok én új irányzatot kialakítani csak próba cseresznye!
Örülnék ha nagygabe is leírná mi volt nála tavaly mikor keltek a madarak és hogyan tenyésztett elvégre ő első nekifutásra lett harmadik és ha jól emlékszek nála is korán keltek madarak!

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 feb. 27, 19:42 
Végre rolleres téma!!!
Neco( mivel te sosem szoktál aludni )csinálj egy összevetést a hagyományos és a spéci rolleres technikák közötti külömbségről.
Az még jobb lenne ha a Varga Tibi és a Doromboló is leirná a saját módszereit!
Ebből igazán lehetne tanulni.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 feb. 27, 17:32 
Kinyó, Béla elbeszéltek egymás mellett, mindkettőtöknek igaza van a saját szemszögéből.... :?

Vannak énekes kanári fajták, alak kanári fajták, színkanári fajták.
A csapper nem egy kanári fajta, hanem egy kanári fütty típus.
Egy kanári vagy molinót, vagy rollert, vagy timbradót, vagy oroszt, vagy amerikait(no ez nem sokban különbözik a csappertől!) énekel, vagy csappert fütyül!
Hogy néha rossz szóösszetételben, kifejezésben használjuk ezt a szót figyelmetlenségből...?!...mindenki tudja mire gondolunk és ez a lényeg.
Ez így van, ezen nem sok értelme van vitázni.... :roll:

A hímeknek kell a 20 fok az ivari ciklus beindulásához, a tojóknak elég a 12 is. Mindenkinél előfordult már, hogy a jegelt tojók ültek be szépen sorban az etetőbe, míg a hímek a meleg szobában éppen hogy mocorogtak.
Ha a tojók 15 fokon hordják a fészket, és 22 fokról viszem naponta negyed órára dugni hozzájuk a hímet, végül is melyikőtöknek van igaza?!? :roll:

A színesek már novemberben izzítanak, mert következő szeptemberben már kiállítanak, nekünk meg decemberre kellenek 7-9 hónapos madarak. Ha valaki a rolleresek közül decemberre akar indulni, az csak az öreg madaraival teheti, hiszen a versenyrigók max. februárra érnek be, vagy ha korábban, szétverik magukat a füttykalitban a versenyig.
A románoknál gondolom éppen ezért hozták előre az ottani OB-t októberre, hogy kiállításra is mehessenek a színes szakikkal, és énekversenyre is vihessék a rigóikat.
Amíg decemberben van a verseny, komoly mezőnyben esélytelen aki március előtt indít, ezen nincs értelme vitázni. Megmondja ezt Dorombi mellett Gehlingtől- Smetákig, Kunáktól- Shydowig, Richter Gusztitól- Varga Tibiig bárki. :wink:

Dorombi -velem egyetemben- azt hitte az alapok Kinyónál rendben vannak. Szerintem Ő is azt hitte hogy az alapokat tudja. Mikor nála jártam -jó későn! már elment a szezon fele, ilyenkor már q..a késő variálni!- láttam hogy nem így van. Én is a színes alapokat tanácsoltam neki, -és gondolom Pappcsa is-, hiszen ezek egyszerűbbek mint az igazi, eredményes rolleres technikák. Azóta Kinyó lecserélt mindent ami [cenzúrázva] volt, kalittól a fészekanyagig. Madarai jók, tudom, hiszen van tőlem néki bőven, amit Dorombitól vitt azokat meg hallottam. Végre megvannak az alapok még ha színesek is, minden évben jön hozzá egy kis rolleres tapasztalat, és 4-5 év múlva bármeddig eljuthat.
Borítékolom, ha versenyezni akar, minden évben néhány héttel később fog indulni, és 5 év múlva ugyanott lesz mint mi.
Kinyó tavaly elb@..a a szezont, Dorombi megnyerte tizedszer a versenyt.
Most Dorombiból a több évtizedes tapasztalat beszél, Kinyóból meg a pillanatnyi siker felett érzett öröme. Mert néki már az is siker, hogy van néhány rollerkölke!
De hát ez végül is így van rendjén. Ha néhány év múlva nem az lesz az elsődleges szempont Kinyónál, hogy végre legyenek fiókok, hanem hogy 340 helyett 350-et fújjanak, akkor majd másképpen fog csinálni 1-2 d'ógot...
Dorombi már nagyívben tojik rá mennyi fiókája van. Az érdekli, hogy a legsz@rabb is nyomjon legalább 87-et. Amel'ik nem, annak bizony még a szüleiből is freskó lesz...
Dorombinál az extra minőség a fontos, Kinyónál hogy végre legyen valami....
Dorombi arra utazott tavaly, hogy legyen Kinyónak egy ütős kollekciója... Kinyó is a minőségről beszélt, közben már az is szép eredmény lett volna, ha lett volna nála egy...
Mondom: elbeszéltek, elbeszéltetek egymás mellett... :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 feb. 27, 16:13 
Marcsi ! Gábor !...
Vasárnap délután 2 és 3 között várlak benneteket a madarakért.... :89:

Hozzászólás 2009 feb. 27, 13:13 
HELLÓ DOROMBOLÓ ÉS ATŐBBIEK :!: Ez a beszéd mikor a tapasztalt tenyésztő is beválolja hogy hibát csinál vagy nem jőnnek őssze a dolgok,van mikor ÉN is melléfogok és pocsékul megy a tenyészet leginkább akkor ha idegen madarakkal indulok tenyészteni :07: DE ezért nem okozok soha mást,mminden iskolát meg kell fizetni :!: Nálam a hőmérséklet pontban 20-fokos a nedvességtartalom 68-70%-os :!: BÉLUS Higrométer reggel néztem sajnos 15-eu-nál olcsóbb nincsen :!: :54: ŰDV MINDENKINEK TIBI

Hozzászólás 2009 feb. 27, 9:07 
Szia Gabriel !
Egyet tisztázzunk mert ez nem teljesen egyértelmű !...A csapper és a roller elsősorban az ének hangzást jelenti...Nicsenek tehát csappert fütyülő rollerek és rollert éneklő színkanárik sem...Az általad elkeresztelt mezei kanári sem létezik hivatalosan de nyilván értem miről beszélsz. Amiről beszélsz az hivatalosan egy rossz színkanári a létező melanin és lipokrom jegyekkel együtt, ez a rollereknél hiányzik ezért a roller kifejezés nem csak éneket hanem egy egész tipust is jelent szőröstül bőrőstül...
Mostanában hallani távoli kísérletekről bevinni a színeket a rollerbe !?...
Nem tudom igazán hogy ez jó irány e ?...Ezt a következő 25 évben kiderül....
Én nem azt írtam, hogy a 20 fok nem JOBB a 15-nél, de ha csak 15 van, az is elég !...Nálam is ennyi vagy néha 1 -2 fokkal van több és 5 tojóm ül fias tojásokon...
Lehet hogy nem olvasol rendszeresen mert vagy háromszor leírtam korábban, hogy a Sydó bíró volt az idén ezért nem indíthatott madarat a DM-en...De tavaly 6. volt egyenlő pontszámmal a negyedikkel !..
Tehát köszönöm a figyelmeztetést, hogy elszámoltam mgam ! Ez fontos a roller tenyésztésének megbeszélése közben ! :roll: ...
Én örültem a sikereidnek, ha olvastad lejjebb csak azt furcsáltam, hogy ez tavaly nem sikerült...Én ugyanúgy csinálom évek óta mint te tavaly csak nem galambfészekben és rendes fészekanyaggal...a többi csak hal a tortán....

Hozzászólás 2009 feb. 27, 7:58 
Hello Béla!

Kicsit késtem a válasszal de írom.
Szóval nekem mezei kommersz kanáriim voltak nem színkanárik lehet hogy egy slunggal össze lehet csapni mert alak szín roller de én ezzel nem értenék egyet! Véleményem szerint a mezeit sokkal könnyebb költésre bírni! Mivel mindhárom csoport más irányt tart és egyik sem azt tartja szem előtt hogy jól "szaporodjanak" a madarak így egy idő után azt gondolom laikusként hogy romlani fog a nevelési hajlam ha csak mindig azt tartja a tenyésztő szem előtt hogy jó énekhangú vagy színkanárinál kiváló színű és formájú madár legyen az utód.
Ugye leírtad több helyen hogy szlovák ismerősöd adott arra is hogy a tojó hogy nevel és milyen elképesztő számú fiókát fogott évente!
Na most ezt csak azért írtam le hogy szemléltessem hogy a keverék ilyen olyan kanárikat pedig azért tartják és ajánlják kezdőknek is mert könnyen szaporítható mert az esetleges gazdánál a lényeg az hogy minél több fióka legyen és azokat 2-3 ezer forintért értékesítse. Na nekem pont ilyenek voltak és ezért boldogultam velük! Egyszerűen fel a fészek lágykaja hím-tojó együtt aztán ügyeskedtek maguktól. Na ehhez nem kell tudomány...
Én ezt hogy kiveszem a madarat ekkor rakom be akkor rakom be még soha nem csináltam előtte!
Most is mivel 3 műszakba dolgozok naponta csak egyszer dugatok illetve a lámpa már 4.45kor felmegy nálam 5 kor etetek meg délután mikor haza érek!
Például azt írod 15 fok már jó A Tibi azt mondta az nagyon kevés!!!
Tavaly én is 16-17 fok körül tartottam őket!
Most 20-21! Amikor voltam Nagygabe-nál ő is talán még 20 fok felett tartotta a madarait elég sok fiókája kelt is ki!
Tudom hogy Sydow is Röderekkel dolgozik meg keverékkel hiszen ha minden igaz egy településen laknak. Legalábbis a DKB újságja a Vogelfreund azt írta!
Sydow nem lett 6. idén mert Adolf Damm lett 6. Battenhausen-ből 354pontos kollekcióval!
Sydow csak bíró volt ha ismereteim nem csalnak!
Egyetértek azzal hogy a cél a jobb megalkotása de én még itt nem tartok
Én nem az eredményeimről írtak mert azok nincsenek csak látom sokan bajlódnak még mindig és talán úgy néz ki én ebből kikeveredek. Ha lesz nálam probléma azt is leírom mert nem vagyok az a takargatós típus én mindig megpróbálok a lehető legtöbbet elmondani a madaraimról a vevőnek is még ha sokszor nem is érdekli!

Ui.: Nem valószínű hogy a babámat viszem hanem lehet hogy az apját mivel jön az egész család mert megyünk rokonlátogatásra Pestre egy idős rokonhoz és ők valószínűleg ott maradnak Pesten!

Üdv

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 feb. 26, 23:51 
Igen, megvan. És válaszoltam is. Majd telefonon egyeztetünk. 2-kor indulunk, kb. 6-ra érünk oda Torockószentgyörgyre
(Torockó-Farsangtemetés :D ) Pontos címet én is csak holnap fogok tudni. Viszem neked a nevet is, akitől rendelhetsz gyűrűt, azt viszont nem tudom, hogy kötelező-e klubtag lenni... Nem hiszem :roll: . No, holnap majd beszélünk.

Matyiii! Felébredtél? És .... jujjjj.... :oops: Matyi! Már akartam írni, hogy néni az... :lol: ... de :? ... Ne haragudj!! És így utólag is:
Isten éltessen nagyon sokáig jókedvben és egészségben!!!!!!
Sok fias rollertojást, napsütést és madárdalt!!!

No, majd vasárnap leszek legközelebb. Addig jók legyetek, Marcsika, vigyázz itt a fiúkra! :wink:
Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2009 feb. 26, 23:35 
Es a gyurukel hogyvan?

Hozzászólás 2009 feb. 26, 23:33 
Gabesz most megvan ?
a cimet szeretem volna.

Hozzászólás 2009 feb. 26, 22:38 
Áldás, békesség ! Örvendezek mikor nékem azt mondják térjünk be a rolleros házba.

Csókolok mindenkit. Vagyok, dolgozok, olvaslak benneteket. Néhány kanyar németbe de a válságnak köszönhetően minden lassan indúl.
Gabesz néni, köszönöm, hogy eszébe jutottam!!!!!! Nállam még nem indultak a csajok. Ha megöltök akkor is azt találtam ki, hogy Fifóval rakom össze a lányait. Várom a véleményeteket????

Tisztelettel Machnyicz Mátyás.

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2009 feb. 26, 20:26 
:shock: Semmi.
Se itt a privát üzik küzött, sem a lev. ládámba, ahová az idre irányít. Nyente. Nada. Nimic. Hogyan küldöd?
Hanem írd ide. Vagy írd direktbe: teutschg@freemail.hu

Hozzászólás 2009 feb. 26, 20:08 
Gabesz írta:
Aradi Gabi írta:
Tényleg jól rámijesztettél, Gabesz!!! kicsit el voltam foglalva, de itt vagyok.

:lol: ... Mert én :76: vagyok! 8)
Nem, semmilyen pü nem érkezett. :roll:

Remelem most megkaptad?

Hozzászólás 2009 feb. 26, 18:38 
Hát ez az !...Mert ez a rolleres topik !... :lol:
Menjél át a színesekhez, papcsa néven megy az a topik.... :salut:

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Trinter László

Hozzászólás 2009 feb. 26, 18:07 
doromboló írta:
Szerintem meg AB-s de te vagy a tudósa ennek André !
Hogy mik a számok ?...Valószínű Horvát a madár de hogy 09 -es lenne azt nem hinném sőt ! De ha jobban megnézed az nem 9 hanem 8 és tavalyi ! 26.-nak lett meggyűrűzve és 007 a pali törzsszáma de hogy mi a 36 azt a jó isten tudja !.... :shock:

Köszönöm Doromboló!
Ha netán ugy döntök akkor hol lehet venni hozzá tojót és mennyibe kerül?
Üdv Mazsiba

Hozzászólás 2009 feb. 26, 17:52 
Szerintem meg AB-s de te vagy a tudósa ennek André !
Hogy mik a számok ?...Valószínű Horvát a madár de hogy 09 -es lenne azt nem hinném sőt ! De ha jobban megnézed az nem 9 hanem 8 és tavalyi ! 26.-nak lett meggyűrűzve és 007 a pali törzsszáma de hogy mi a 36 azt a jó isten tudja !.... :shock:

IDRE Gould Amandina Klub tag
Valódi név: Trinter László

Hozzászólás 2009 feb. 26, 17:29 
andré írta:
Szia Mazsiba!
A kanárid szinkanári,pontosabban lipochróm sárga intenziv.

Köszönöm André.
Ha metudod mondani mit jelentenek a számok a gyűrűn azt nagyon megköszönném.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 feb. 26, 17:26 
Szia Mazsiba!
A kanárid szinkanári,pontosabban lipochróm sárga intenziv.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 138, 139, 140, 141, 142, 143, 144 ... 149  Következő