Sziasztok, rollerosok!
szmolai írta:
Kedves Gabeszem! Hány napos volt a kismadár, mikor meggyűrűzted? Nem zavarja a mamáját a gyűrű?
Kedves Mona! Visszafogtam Lifo kajáját. Nem örül neki.
Imola, próbáltam én megtudakolni egyet s mást a gyűrűzésről, de itt inkább teniszmérkőzés zajlik, ahogy veszem észre

Hol itt, hol ott csapnak le egy-egy labdát az illetékesek... Úgyhogy nekem kellett kikapirgálnom más tyúkólaknál a lényeges infót: általában minden madárnál akkor ideális a gyűrűzés, mikor megjelennek a kismadár szárnyain a tollszárkezdeméyek. Ez a kanárinál úgy a 6. nap. A lába még finom mozdítással áthúzható a pici gyűrűn. A mamát láthatóan egyáltalán nem zavarja a csillogó ékszer, a fiókát még annyira sem

. Megnyugtatlak, abszolút fájdalommentes művelet a picire nézve.
Az új könyvemben olvasgatva találtam egy direkt Lifónak szóló bekezdést: "A problémát nem oldjuk meg, ha a kövér madártól megvonjuk az ételt. Változtassuk meg az étrendjüket, ha szükséges, fogjuk szigorú diétára. Kapjanak rengeteg alaposan megmosott zöldséget, az édes gyümölcsök és a fehérjetartalmú táplálék mennyiségét valamelyest csökkentsük, a magas zsírtartalmú ételek arányát pedig vegyük minimálisra."
Lepke írta:
röpködő virág, lepkeanyó... mi jöhet még??
Lepke, én próbálkoztam még egy kitömetéssel is

, de igazából az nem az én asztalom... Csak gondoltam, te is jól mutatnál majd a mutogatnivaló példányok között a szegedi téren

,- mert hát ahogy olvasom ilyen-olyan madaras lapokban

, Szeged roller fővárossá fejlődik

!
Moncsi írta:
A fényképpel feladtad a leckét, mert nagyon mozgékonyak és nem szeretik ha fotózom őket. Azért remélem látszani fognak!
Moncsi, köszönjük a képeket! Nagyon szépek a madaraid! És ahogy elnézem, ott nem csak kanárik vannak

Persze, a kanárik kapták a megtisztelő helyet, a konyhát

A nagyobb röpdében levő fiatalok a gouldokkal külön szobában vannak? Mekkora az a röpde és hányan lakják? Van köze ahhoz a bizonyos paradicsomhoz???
Ne búsúlj azért, hogy még nincsenek rollereid! Itt kérem, ha beindul az üzem- a jelek szerint már zúgnak a gépek( Amaryl,

!),- annyi lesz majd a kiadó roller, hogy lesz miből válogatni
Apropó: Gartula, Nagygabe!!!
eszterolajos írta:
Azt hiszem veszek én is rollereket !
Már olyan régóta mondod... És a te rigóid fütyülnének a legszebben

! Ezt is te mondtad

.
Puszi nektek: Gabesz
Ui: a kakasok tényleg el lettek nyomva...

Szegény Kynyoo kiskakas hiába kukorékol

, hangját nem hallják a nagyok... Pedig én is kíváncsi vagyok, hogy ez természetes??? Én is tapasztaltam már ilyet.