Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 feb. 27, 17:19 
A szekrényátalakítás nincs még a topikon de amit a Gabesz válaszolt már többször is. Gyűrűzni pici tokos korban lehet...ezt nem lehet napban meghatározni, ez a kicsik fejlődésétől függ. Ha jó az anya és csak egyedül van a kicsi akkor már 7-8 napos korban, de ha nem jól etet a mami és sokan vannak a fészekben akkor akár 12-14 naposak is lehetnek a gyűrűzéskor, vagy az is lehet hogy a lemaradt kicsit később a fejletebbet előbb gyűrűzzük. Az sem mindegy mivel etet a tojó, ha tojásos kajával előbb fejlődik a pici mint mikor etetőtáppal etet...
Nekem akkora gyűrűket csinált az idén a Szücsember, hogy felnőtt korába is rámegy keresztbe :lol: ... Egyébként arra figyeljetek hogy az anya madár - főleg ha tisztaság mániás - leszedi a kicsi lábáról a gyűrűt és kidobja...Ezt nem nehéz megtalálni később a kalitka aljában de 2 naponta ellenőrízni kell nehogy kinője !... Van olyan idióta tojó is amelyik nem tudja leszedni a gyűrűt ezért a kicsivel együtt kidobja és ha nincs elég meleg a teremben akkor egy nap alatt ki is hülhet a kicsik !!! Tessék figyelni, ezek gyakorta megtörténnek rolleréknél...
Moncsi ! Feljegyeztelek egy hímre és KETTŐ tojóra...Ez a normális ! Egy
csaj nem csaj ! ... De tényleg ! Ezeket nem párban kell tartani hanem csak a párzás idejére tesszük be a pasit és ketyerészés után meg ki ! Mert ezek a gyagya roller csajok utánna jól szétverik a pasikat !....Vannak persze kivételek de ha lehet ennél kell maradni...Erről részletesen írtam - tunk 10-10-en oldallal ezelőtt...

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 feb. 27, 17:18 
Gabesz írta:

Ui: a kakasok tényleg el lettek nyomva... :roll: Szegény Kynyoo kiskakas hiába kukorékol :roll: , hangját nem hallják a nagyok... Pedig én is kíváncsi vagyok, hogy ez természetes??? Én is tapasztaltam már ilyet.

Hát ezek a kakasok már csak ilyenek! :15:
Elliben előttük egy tyúkcska és máris nem tudnak koncentrálni! :D
Érdemes ilyenkor lüke gyerek módjára ismét kegkérdezni: :95:

Kynyoo írta:
Lenne egy kérdésem az egyik tojóm mellcsontja nagyon kiáll éles! De a hssán meg van zsírréteg láthatóan! Mi lehet a baja? Amúgy nem gubbaszt meg semmi különös nincs a viselkedésében!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ckuzmos 2008 feb. 27, 17:21-kor.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 feb. 27, 17:03 
Szia Gabesz !

Azért nekem is van, de ez egy renegát...mert harsány...és nyitott csőrrel nótázik...
Kép

Hozzászólás 2008 feb. 27, 16:55 
Szia Gabesz, gratulálok a gyűrűs fiókádhoz, nőjen nagyra! Alig várom, hogy nekem is legyen már ílyen feladat (gűrűzés). Hu, de tetszik nekem ez a konyhaszekrényes dolog! Mivel most egyedül lakom, nem kell már annyi cucc, lenne űres felső konyhászekrény, de még ruhaszekrény is, inkább madár lakjon benne mint moly... De hogyan kell csinálni, le van az írva valahól a topicon? Mi kell a szekrényen kívűl?

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 27, 16:32 
Sziasztok, rollerosok!

szmolai írta:
Kedves Gabeszem! Hány napos volt a kismadár, mikor meggyűrűzted? Nem zavarja a mamáját a gyűrű?
Kedves Mona! Visszafogtam Lifo kajáját. Nem örül neki.

Imola, próbáltam én megtudakolni egyet s mást a gyűrűzésről, de itt inkább teniszmérkőzés zajlik, ahogy veszem észre :roll: Hol itt, hol ott csapnak le egy-egy labdát az illetékesek... Úgyhogy nekem kellett kikapirgálnom más tyúkólaknál a lényeges infót: általában minden madárnál akkor ideális a gyűrűzés, mikor megjelennek a kismadár szárnyain a tollszárkezdeméyek. Ez a kanárinál úgy a 6. nap. A lába még finom mozdítással áthúzható a pici gyűrűn. A mamát láthatóan egyáltalán nem zavarja a csillogó ékszer, a fiókát még annyira sem :lol: . Megnyugtatlak, abszolút fájdalommentes művelet a picire nézve.

Az új könyvemben olvasgatva találtam egy direkt Lifónak szóló bekezdést: "A problémát nem oldjuk meg, ha a kövér madártól megvonjuk az ételt. Változtassuk meg az étrendjüket, ha szükséges, fogjuk szigorú diétára. Kapjanak rengeteg alaposan megmosott zöldséget, az édes gyümölcsök és a fehérjetartalmú táplálék mennyiségét valamelyest csökkentsük, a magas zsírtartalmú ételek arányát pedig vegyük minimálisra."

Lepke írta:
röpködő virág, lepkeanyó... mi jöhet még??

Lepke, én próbálkoztam még egy kitömetéssel is :lol: , de igazából az nem az én asztalom... Csak gondoltam, te is jól mutatnál majd a mutogatnivaló példányok között a szegedi téren :57: ,- mert hát ahogy olvasom ilyen-olyan madaras lapokban :wink: , Szeged roller fővárossá fejlődik :D !

Moncsi írta:
A fényképpel feladtad a leckét, mert nagyon mozgékonyak és nem szeretik ha fotózom őket. Azért remélem látszani fognak!

Moncsi, köszönjük a képeket! Nagyon szépek a madaraid! És ahogy elnézem, ott nem csak kanárik vannak :wink: Persze, a kanárik kapták a megtisztelő helyet, a konyhát 8) A nagyobb röpdében levő fiatalok a gouldokkal külön szobában vannak? Mekkora az a röpde és hányan lakják? Van köze ahhoz a bizonyos paradicsomhoz???

Ne búsúlj azért, hogy még nincsenek rollereid! Itt kérem, ha beindul az üzem- a jelek szerint már zúgnak a gépek( Amaryl, :thumright: !),- annyi lesz majd a kiadó roller, hogy lesz miből válogatni :wink:
Apropó: Gartula, Nagygabe!!!

eszterolajos írta:
Azt hiszem veszek én is rollereket !

Már olyan régóta mondod... És a te rigóid fütyülnének a legszebben :D ! Ezt is te mondtad :lol:.

Puszi nektek: Gabesz

Ui: a kakasok tényleg el lettek nyomva... :roll: Szegény Kynyoo kiskakas hiába kukorékol :roll: , hangját nem hallják a nagyok... Pedig én is kíváncsi vagyok, hogy ez természetes??? Én is tapasztaltam már ilyet.

IDRE tag
Valódi név: Herceg Mónika

Hozzászólás 2008 feb. 27, 14:05 
Szia Doromboló!

Rossz végéről kezdtem a fórum olvasását :oops: ! Bepótoltam és most már én is értem (legalábbis remélem :D ) a roller kanári lényegét! Kösz!
Bár tényleg nem rollerek az én madárkáim, azért nem vagyok csalódott, az ő hangjukat is imádom!
Viszont olthatatlan vágyat érzek legalább egy pár roller beszerzésére! Szóval, hogy is van az előjegyzés? Tőled lehet rendelni? Jó lenne, és mire eljön az idő addigra biztos ki tudtok okosítani, hogy a megfelelő helyük és ellátásuk legyen nekik is! Bár erről már tényleg sokat olvastam tőletek!
Szóval, gondoljatok rám, ha itt az idő és lesznek eladó madarak!
Köszi!
( nem gond a Moncsicsi, nem vagyok érzékeny az ilyen dolgokra, főleg ha ilyen kedves emberektől jön :D )

Kedves Lepke! Köszönöm a megelőlegezett kedves szavakat, remélem tényleg találkozunk személyesen is hamarossan!

Hozzászólás 2008 feb. 27, 13:59 
doromboló írta:
Na mit hallok lepkeanyó ( :lol: ) a moncsi kedvesnővér ?... :57:

röpködő virág, lepkeanyó... mi jöhet még?? :77:

Hozzászólás 2008 feb. 27, 11:49 
Szia Moncsicsi !....Hoppá !...Ezt asszem nem szabadott volna ! :65:
A legtöbb Moncsi nem szereti ha azt mondják nekik hogy Moncsicsi ?...
Szóval lehet hogy van neked valamilyen kanárid, de roller azt nem hiszem sajna mert ugyan a hollandusoknál van sok roller és roller szerű de az "öltözete" szerint a hímed egy színezetlen bronz, feketevörös "B".
Aztán az sem biztos hogy holland a tenyésztő, mert azok felségjele NL - new holland...Az a lényeg hogy aranyosak !...Persze ha be szertnél csavarodni rollerilag, akkor tudunk segíteni jövőre mert ilyenkor már roller nincs a világon sem kiadó...Ha mégis lenne, akkor azt köszönd meg nem kéred mert az kacsa !...Mindig télen kisebb részben az énekversenyeket megelőző és nagyobb részben a követő hónapok a rollerek kiadásának ideje. Pontosabban a november-december-január-február eleje...
Neked már nem merem mondani a kötelező olvasmányt, ami a topik elejétől visszaolvasást jelent mert már bődületesen nagy lenne az anyag, azért csak az első néhány lapot olvasd el légyszives hogy valamennyire képben legyél....
Na mit hallok lepkeanyó ( :lol: ) a moncsi kedvesnővér ?... :57:

Hozzászólás 2008 feb. 27, 11:45 
Moncsi írta:
Szia Doromboló!

Egy csendes kanáribarát vagyok, aki nap mint nap élvezettel olvasgatta a fórumot, és szurkolt nektek, hogy minden úgy sikerüljön ahogy szeretnétek :D !
Engem tavaly nyáron fertőzött meg a roller láz, amikor (lányom unszolására)
elmentem egy kereskedésbe és meghallgattam a csodaszép éneket! Persze, hogy a kis füttyössel és egy szép tojóval tértünk haza :lol:
Összel megörvendeztettek 3 kis fiókával is, a hím már gyakorolja a nagyok énekét!
Most csak 2 tojás van alatta, (a másik kettő rejtélyes módon eltünt tegnap :( ),remélem lesz belőle kis füttyös!
Moncsi

Szia Moncsi! :)

Azért én elárulok még Rólad annyit, hogy Nálad embernek és állatnak is nagyszerű helye van. Mint egy gondoskodó tyúkanyó vigyázod mindenki életét és megalkottál egy földi paradicsomot, amit remélem nemsokára láthatunk... :wink:

Hozzászólás 2008 feb. 27, 11:43 
Amaryl írta:
Lepke,dehogy furcsa,csak olyan aranyos!!! :89: mi meg csakbolondozunk!! mert azért vannak itt szép számmal ,akiket szintén nem tiltanak ki otthonról a madarak miatt!! :flower:

Köszönöm Amaryl! 8)
Igen, itt közös az érdeklődési terület, ezért is jó idejárni :wink:

Hozzászólás 2008 feb. 27, 11:41 
doromboló írta:
Gratula Gabeszka !
Látom fogtatok egy lepkét ! :lol: ... Hát,.. szép pár ezek !...Egyforma a hobbyjuk !..... A francba, hogy nekem nem sikerült. Az első ágyasomat egy irodalmi szinpadon ismertem meg, a másodikat egyik autóversenyemen, a harmadikat meg....társkeresőn ( :oops: )...minden passzolt csak a madár nem jött szóba.. :lol: ..Most hogy abbahagytam a szavalóversenyeket, az autóversenyzést, maradtak a madarak...amiről az elején nem sok szó esett....Azért ellene nincs mert amíg siker van, addig tetszik neki, de hogy a konyhakredenc(...crealwater revivál)-be madarak...Hát attól Dunának menne !!! :shock:
Szóval Isten hozott lepkécske !....
De akkor ki a Moncsi ????? :?

Köszönöm kedves Doromboló!
:wink: Volt honnan örökölni a madárszenvedélyt. Apum galambokat tenyésztett, nagyon sok érmet szerzett kiállításokon a madaraival... most is van neki papagáj, zebrapinty, és persze galambok, de már csak hobbi szinten.
Balance is nála kapott újra kedvet a madarakhoz. 8)

IDRE tag

Hozzászólás 2008 feb. 27, 11:04 
Sziasztok!

Hú, ez a fogadtatás! Nem is tudom mit mondjak! KÖSZÖNÖM! :D

Gabesz!
Igazad van, nem tudtam milyen kanárit vettem, hisz a kereskedő hölgy csak annyit tudott a madarakról, hogy kanárik! Januárban találtam a fórumra és azóta olvasom lelkesen, próbáltam kitalálni milyen is az én kis füttyösöm.
A fényképpel feladtad a leckét, mert nagyon mozgékonyak és nem szeretik ha fotózom őket. Azért remélem látszani fognak!
A fiúnak van gyürűje, a száma :függőlegesen 90, vizszintesen 36 HOLLL, és ezüst színű.
Remélem jól írtam le :D !
A hangja, nem is tudom, hogy tudnám leírni, de olyan mint amilyeneket a YouTube-n hallottam. Ének a javából, többféle és gyönyörű!
Van 2 másik kanárim is, egy egész nagy fehér hím és egy kicsit kisebb rózsaszín tojó, azt hiszem ők a szinkanárik. Mindenesetre a hím "csak" csicsereg, egészen másképp.
Remélem, hogy tényleg van Rollerem :D

Doromboló!
Megnéztem a fészket, de sajna a két tojásnak nincs nyoma :(
Nem tudom mi történhetett.

Itt egy kép a három "kicsiről" is, középen a hím!
Upsz, nincs itt a kép! De akkor hova töltöttem fel? :oops:
Mégis sikerült! Szóval a tojó, a hím és a 3 , már nem is olyan kicsi!
Kép

Kép

Kép :lol:
További szép napot mindenkinek! Moncsi

Hozzászólás 2008 feb. 27, 10:46 
Szép napot kívánok Mindenkinek!

Kedves Gabeszem! Hány napos volt a kismadár, mikor meggyűrűzted?
Nem zavarja a mamáját a gyűrű?

Kedves Mona! Visszafogtam Lifo kajáját. Nem örül neki.

Szeretettel üdvözlöm az újakat! Jó, hogy egyre népszerűbb a roller!

Hozzászólás 2008 feb. 27, 8:12 
:07:

Hozzászólás 2008 feb. 27, 8:11 
Ja !...Moncsi ! Finoman(!!!) tapogasd ki a fészket...ott lesz a másik 2 tojás is csak a nagy fészkelődésben elásódott....Szedd ki finoman és egy villanykörtével csináldd meg a fészket keményre, hogy ne tünjenek el újra...

Hozzászólás 2008 feb. 27, 8:07 
Szia Moncsi !
Húúúú...anyám ! Azthiszem a Lajost máris lebombáztad ! :lol:
Azthiszem Te újabb 10-20 új rollerest fogsz hozni a tyúkudvarba !... :25:
Szóval köszöntelek itthon...fészkeld be magad.... :08:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 27, 7:47 
Moncsi írta:
Szia Doromboló!

Egy csendes kanáribarát vagyok, aki nap mint nap élvezettel olvasgatta a fórumot, és szurkolt nektek, hogy minden úgy sikerüljön ahogy szeretnétek :D !
elmentem egy kereskedésbe és meghallgattam a csodaszép éneket! Persze, hogy a kis füttyössel és egy szép tojóval tértünk haza :lol:
Összel megörvendeztettek 3 kis fiókával is, a hím már gyakorolja a nagyok énekét!
Most csak 2 tojás van alatta, (a másik kettő rejtélyes módon eltünt tegnap :( ),remélem lesz belőle kis füttyös!
Moncsi

Szia, Moncsi! Üdvözöllek a kanáribolondok :lol: táborában!

Van még egy Monánk, de ha olvastál minket, akkor már ismered :wink:
Ahogy elnézem, január óta vagy itt köztünk, láttalak azért másik topikokban :roll: , de meglehet, hogy régebb is itt voltál és azóta követed a rolleros eseményeket? No, hát akkor azt is tudnod kell, hogy az állatkereskedésben nagyon kétséges, hogy roller kanárit áruljanak... :roll: Ezért nagyon meglehet, hogy neked színkanárid van. Meséld el hogy néz ki, milyen az éneke! Esetleg fotó?!

Apropó, fotó: Nyuzilla, tetszik látni? Képesen kell jönni!!! 8) PÜ?

Puszi nekek: Gabesz

Hozzászólás 2008 feb. 27, 6:51 
Topikfertőzésem lett!!! :01:

Azt hiszem veszek én is rollereket ! :oops:

IDRE tag

Hozzászólás 2008 feb. 27, 1:06 
Szia Doromboló!

Moncsi

Hozzászólás 2008 feb. 26, 22:37 
Lepke,dehogy furcsa,csak olyan aranyos!!! :89: mi meg csakbolondozunk!! mert azért vannak itt szép számmal ,akiket szintén nem tiltanak ki otthonról a madarak miatt!! :flower:
Más: képzeljétek,tegnap visszaraktam a 4 tojást a tojó alá,lesz-ami- lesz alapon,mert a műtojást nem ülte....addig ült a fészekben míg letojt,utána otthagyott csapot-papot!!!szóval tegnap visszaadtam a sajátjait,azóta ül mint a kisangyal!!! :25: Persze,hogy lesz-e belőlük valami,az a jövő zenéje!!!
Mona,holnap postára adom a csomagot és Kynoo tojásait is küldöm!!!

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 153, 154, 155, 156, 157, 158, 159 ... 261  Következő