Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 feb. 25, 18:34 
Nyuzilla,köszönöm szépen....de ezt olvasva,örülök hogy vettem 5 kg gyári lágyeleséget!!!! :D Legalábbis egyelőre,mert az 1 pár pintyemnek,a pár rollernak,és a fiókáknak,HA lesznek,egész évre elég lesz,és csak néha kell nekik kutyulni!!!!)))Apropó.....arra gondoltam,2-3 kg-ot átadok belőle ha kell valakinek,habááár 2009.márciusig jó!!!Az 5 kiló kereken 5 ezerbe került,és kilós zacskók vannak a vödörben!!! A "márkája" Quiko Classic .Egzótáknak,kanáriknak,papagájoknak egyaránt alkalmazható!
Kynoo,tojásokat megvettem,legkésőbb szerdán postára adom...majd priviben megírom a számlaszámomat!
Mona,a gyűrűid még nem lettek legyártva,az enyémek készen vannak!!!

Raina,a legszomorúbb az életben elveszteni akit szeretünk,legyen az akár ember,akár állat...ez ellen nem tudunk tenni,sajnos!!! meg kell békélni ezzel a ténnyel,igaz hogy nehéz és fájdalmas nagyon!
Van egy ismerősöm,aki azért nem tart semmilyen állatot,mert azt mondja,nem tudná elviselni ha meghal....hááát,nem tudom...nem értek egyet vele,és azt hiszem aki itt van,azok közül senki sem!!!!

Hozzászólás 2008 feb. 25, 14:30 
Sziasztok!
Amaryl! A zebrapinty leírásában van, de idemásolom:

Lágyeleség

E tekintetbe a madártenyésztők véleménye igen megosztott. Vannak akik csak fölösleges munkának tartják a lágyeleség készítését és adagolását és egyben veszélyesnek is minősítik, mindez igaz lehet, ha madarainknak nem akarjuk az optimális étrendi feltételeket megteremteni.
Ahhoz, hogy jó kondícióban tartsuk a zebrapintyeket a lágyeleség etetése feltétlenül szükséges. A sokféle, egyszerű és bonyolult recept közül kiválasztottuk a legösszetettebbet, mely más technológiával, de már megközelíti a nagy díszmadáreleség gyártók által forgalmazott egzóta lágyeleség összetételét, jóval olcsóbban, mint amilyen áron azt megvásorhatjuk a kereskedelemben. Itt is érvényes az a tény, hogy néhány madár tartásánál nincs értelme pepecselni, inkább meg kell azt vásárolni, de a receptet átadó tenyésztő több mint 200 egyedet tart és etet naponta.
Az összetétel előnye, hogy nagy melegben sem alakul ki mérgezés, mivel 20 perc alatt megszárad és azt már a madarak nem fogyasztják el, nyugodtan otthagyhatjuk a másnapi etetésig. Azok az egyedek amelyek megszokták és rendszeresen (naponta) kapják, először ezt kezdik fogyasztani és csak azután látnak a mageleség evéséhez.
A fiókanevelő hímek etetés előtt ide-oda ugrálva, csőrűkkel a rácsot rángatva követelik a lágyeleséget. Megjegyezendő, hogy ezt az összetételt kisebb módosításokkal már 20 éve alkalmazza tenyésztőnk, az évek során sosem tapasztalt problémát az elkészítési és tárolási szabályok betartása mellett. Megfigyelte, hogy a kínai fürjek még 24 órai ottlét után is minden károsodás nélkül fogyaszthatják. Szeretik is.

Összetevői:
Búzacsira 1,5 kgr
Búzakorpa 0,5 kgr
Búzadara ( gríz) 0,5 kgr
Étkezési kukoricadara 0,5 kgr
Szójaliszt 0,5 kgr
Virágpor 0,2 kgr
Mák 0,3 kgr
Négermag 0,5 kgr
Szezámmag 0,5 kgr
Kókuszreszelék 0,5 kgr
Famogyoró (török) 0,2 kgr héj nélkül
5 ős darálón ledarálva
Tökmag 0,2 kgr
Napraforgó mag 0,2 kgr
Méz 0,6 kgr
Vaníliás cukor 0,2 kgr
Instant (szárított) Élesztő > 40 gramm
Zeovit ( poralakban) 0,2 kgr
Szárított tojás és tejpór o,2 - 0,2 kgr
Szárított rovarpór o,1 kgr, ( lisztkukac, rák, hangyatojás stb.)
Sárgarépa 0,5 kgr reszelve
Sajt ( Trappista ) 0,5 kgr
Tyúktojás 75 db héjastól darálva
Fürjtojás 100 db,>
Zöld levelek 0,4 kgr 5-ös darálón ledarálva.

Fontos tudni, hogy ez az adag 30 napra elég 200 - 220 egótának vegyesen. Kb 15 kgr. 1/2 kgr. adagokban -28, -29 C° !! mélyhűtőben tároljuk.!!

Hozzászólás 2008 feb. 25, 13:04 
Sziasztok!

Raina, drága, sajnálom a kis papit, de nagyon!
Szerintem minél hamarabb tegyél abba a ketrecbe valamit, mert tényleg nem jó az üres kalitkát nézegetni...Javasolnám a roller kanárit :wink:

Amaryl, nekem a Doromboló lágyeleség-receptje van meg, ezt a zebrák is eszik ezerrel: egyharmad reszelt főtt tojáshoz ugyanennyi darált kekszet és ennyi reszelt sárgarépát tegyél, ezt sózd meg mákkal és már ehetik is! Ezt én újabban tojáshéjporral egészítem ki, és ez az egyharmad toji egy kanárinak elég mennyiség. Pont elég.

Ui: 0!

Hozzászólás 2008 feb. 25, 12:43 
Raina kedves!

Részvétem. :(

Hozzászólás 2008 feb. 25, 12:37 
Sziasztok, nincs MÁV, nincs munka, de van Net-kávézó. Még gyáz, tegnap meghalt dagi, a hullamos. Egész nap olyan csendes volt, semmi vita a verebekkel, semmi mopsz-boszankodás. Kihívtam a dokit, aki megnézte és már is elkezdet, hogy ez a kb 16 év egy ílyen papinak szép kor stb. Még beszélt, amikor dagi oldalra feküdt és kész. Eltemettem az orgonabokor mellett. :cry: A nagy csend szörnyü, egyedül reggelizni, a kertbe menni stb. Elarvúlt kalitnál nincs szörnyübb látvány... :46:

Hozzászólás 2008 feb. 25, 12:31 
Hali,ifjúság! kérésem van!!! Gabesz,Mona,mivel van zebrátok,elképzelhető hogy vágjátok a témát!!! Lajosnak azt a hozzászólását keresem,amiben leírta a lágyeleség receptjét4!!! Fél délelőttöm ráment és nem találom!!! :26: tovább nem érek rá,mert nyitásra oda kell érnem a galambász kuckóba,mert utána is dolgom van....Csak ha esetleg kimentettétek magatoknak, nehogy a fórumon keressétek,akkor majd éjjel tovább folytatom...ha minden igaz akkor a hét végére aktuális lesz...
A kanárim csak tojik,de sz@rik ülni!!! pedig aztán zavarva nincs,az tuti!!! Na nem baj,minden kezdet nehéz,lesz ez még jobb is!!!! :03:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 feb. 24, 17:56 
Sziasztok !

A tejes kenyérrel nagyon vigyázni kell, mivel romlandó egy menü..
..de nem ez a legnagyobb baja, hanem a benne lévő tejcukor tartalom, mely köznyelven hasmenést /bélhurutot/ idézhet elő, főleg, ha 2 órán túl fogyasztja el a madár...
a másik problémája a tartósítószer maradványa...
a harmadik meg a tej kezelése után megmaradó antibiotikum tartalma...

...és mindez egy néhány dekás testtömegre hatva...

Én senkinek sem ajánlom ezt a menüt, egy téves és helytelen dolog, amit valaki egyszer bedobott és sokan azóta is meggondolatlanul követnek...

ki látott már madarat szopni ?? ez természet ellenes táplálás, ugyanúgy, mint a sajt és a túró is, csak romlandóbb..az előzőeket is csak kényszerből használjuk az emészthető nyersfehérje pótlására..

Hozzászólás 2008 feb. 24, 17:33 
Balance írta:
Képzeld, az egyik papeszom tegnap elkezdett kanáriul magyarázni! :shock: :D

Szia!
Nekem a törpepapi már profin énekel zebrául, sőt, pintyhívóhanggal kergeti őrületbe az aprónépet! :07:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 24, 17:28 
Balance írta:
Képzeld, az egyik papeszom tegnap elkezdett kanáriul magyarázni! :shock: :D Pedig nekem nincs is kanárim!
Olyan füttyöt vágott le, hogy csuda! :)
Mi lenne, ha mondjuk egy roller mellett tartanám? :roll: :lol:

Na-na!!! Valamit sejteni vélek! :89:
Addig olvasod itt a rolleros topikot, hogy a gondolataidban már csomó roller futam futkos, a papeszod, mert intelligens madár- ha nem hiszed, nézd meg a filmes topikon :wink: -, kellő empátiával és gondolatolvasással kanáriul szól hozzád, csakhogy megörvendeztessen téged :D . No várd meg, míg megjön Doromboló, megfejti majd az álmod! :lol: Már látom is lelki szemeim előtt, hogy a konyhából hogyan röpülnek majd a poharak, hogy a helyükre a dalos kanárit költöztethesd. Majd a pepesszal is lesz valami... :57:

Áztatott kenyérről tényleg nem hallottam eddig :roll: ... Csak a csirkéknek adtunk régen. De a rolleroknak :shock: ?! Lágyeleség gyanánt? Tejbe áztatva? (állati fehérje, az igaz)

Hozzászólás 2008 feb. 24, 17:01 
Szia Gabesz! ;)

:17: a jókívánságot!

Jóvanna, hátulról kezdtem. A könyvet. Pasiból vagyok... :wink:
Mindjárt megolvasom az elejét is.

Áztatott kenyérről nem hallottál? :o Még jobb, ha tejjel locsolod meg a szikkadt kenyeret! Viszont mint a tojásos lágyeleségnél, ez is csak 2 óráig adható, mert romlik. (talán még hamarabb)

más...

Képzeld, az egyik papeszom tegnap elkezdett kanáriul magyarázni! :shock: :D Pedig nekem nincs is kanárim!
Olyan füttyöt vágott le, hogy csuda! :)
Mi lenne, ha mondjuk egy roller mellett tartanám? :roll: :lol:

Üdv, Balance :wink:

Hozzászólás 2008 feb. 24, 15:31 
Balance írta:
Szia Gabesz! :)

Tényleg nagyon klassz könyv. Még az egyik kedvenc madárkám is megtalálható benne, ami nagy szó! -Aidemosyne modesta (szilvafejű asztrild, ceresz asztrild, barnacsíkos asztrild)

Viszont hiányoltam benne a rollereket... :roll:

Üdv, Balance

:48: Szia, Balance! :D

Benne vannak azért... :wink: A leíró részben a kanárik között valóban csak egy mondat erejéig van megemlítve a roller kanári, míg az alak- és szíkanárikat nagyobb részletességgel tárgyalja sok szép színes fotó kíséretében. De az első fejezetben a madarak etetése és ezen belül is egész oldalon a kanárik táplálásáról ír, külön kitérve az énekre kitenyésztett kanárik étrendjére és hogy hogyan befolyásolhatjuk ezek énekének mélységét, lágyságát különböző táplálékok és kiegészítők arányának megváltztatásával. Itt olvastam pl. először a vízbe áztatott száraz kenyérről :shock: . És ahány ház, annyi szokás alapon ez a könyv is más arányokban ajánlja a különböző magok keverékét :roll: ...

Most nem azt mondom, hogy innen tanuljanak rollerezni a kezdő rollerosok, mert arra ez a fórum való 8) , ahol kellő részletességgel kitárgyaljuk a roller kanári testi és leki problémáit, vagy egy spéci kanáris, netán uram bocsá' egy csak és kimondottan rollerekről szóló kiadvány :wink: .

"A Díszmadárkalauz kitűnő kézikönyv azok számára, akik első madaruk megvásárlását tervezik, de a tapasztaltabb madártulajdonosok is haszonnal forgathatják."

így is van :wink:

Hozzászólás 2008 feb. 24, 13:23 
Gabesz írta:
Sziasztok, rollerosok!

""A napokban vettem egy Díszmadár-kalauz könyvet (Matthew M. Vriends, Tanya M. Heming-V.) - (Köszi, Kuzmi, hogy felhívtad rá a figyelmem!), és ebben a könyvben is rengeteg hasznos információ van a díszmadarak gondozása és táplálásával kapcsolatban, ugyanakkor felhívja a figyelmet sok esetleges problémára és tanácsot is ad ezek megoldására.
Ajánlom minden kezdő madaras figyelmébe :study: !""

Kép

Puszi nektek: Gabesz

Szia Gabesz! :)

Épp 1-2 órája kaptam meg ezt a könyvet Kedvesemtől szülinapomra! :D
Tényleg nagyon klassz könyv. Még az egyik kedvenc madárkám is megtalálható benne, ami nagy szó!
Kép
Aidemosyne modesta (szilvafejű asztrild, ceresz asztrild, barnacsíkos asztrild)

Viszont hiányoltam benne a rollereket... :roll:

Igazából úgy vélem, hogy ez a könyv inkább a papagájokat kedvelőknek igazi csemege, rengeteg szép fotóval! :)

Üdv, Balance

Hozzászólás 2008 feb. 24, 12:21 
Sziasztok, rollerosok!

Köszi, Mona, nagyon jól megvan a körösztfijad, Roland- hi-hi, főleg ha tojó :lol: , persze akkor Roni, ahogy mondtad :wink: . Képet még egyelőre nem készítek róla, mert nem akarom fölöslegesen zaklatni a mamát... Ha esetleg többen lettek volna, akkor semmi balhé nélkül hagyta volna, hogy egyet-egyet kiemeljek a fiak közül. így megvárom a gyűrüs napot, majd akkor. Nyugi, lesznek még antennái :D . Szépen fejlődik, a puha-párna-tesótojás mellett már háromszor akkora!

Ilusomnál is szépen alakul a helyzet: 00_00 :wink: Ma betettem alá az eddigi 3 tojit és indul a visszaszámlálás :? . Március 8. vagy 9-re várható az új nemzedék. Remélem, ezúttal több szerencsével járnak, mint Ica tojásai...

A napokban vettem egy Díszmadár-kalauz könyvet (Matthew M. Vriends, Tanya M. Heming-V.) - (Köszi, Kuzmi, hogy felhívtad rá a figyelmem!), és ebben a könyvben is rengeteg hasznos információ van a díszmadarak gondozása és táplálásával kapcsolatban, ugyanakkor felhívja a figyelmet sok esetleges problémára és tanácsot is ad ezek megoldására.
Ajánlom minden kezdő madaras figyelmébe :study: !

Kép

És természetesen nem bírtam megállni, hogy ne vegyek mellé még két másikat is :lol: . Csodálatos, színes képekkel illusztrált könyv: David Attenbborough- A madarak élete (izgalmas, kíváncsiságot felkeltő leírás a madarak életében a repülni tanulás, az élelem megszerzése, a kommunikáció, a fészekrakás, a párosodás, a tojások majd a fiókák gondozása, vándorlás, veszélyek, túlélés szakaszairól.) És természetesen egy zsebkönyv a kirándulós napokra: Énekesmadarak- Kishatározó a Kárpát-medence énekesmadarairól :wink: .

Timba, gratulálok a szaporulathoz! Míg szabadon hagytam annak idején a párokat, sokkal egyszerűbb volt nálam is minden. Akkor szerették egymást, mikor ők akarták, és volt is tojás bőven. Mióta én szabom meg nekik, hát azóta kicsit macerásabb a helyzet... És ez a "segítek rajta" gondolat már nálam is felötlött sajnos... Örülök, hogy helyrejött a madárkád meggyógyult, de Fiónámon (színkanári) már sajnos nem hiszem, hogy lehetne segíteni... (a mesterséges színezést okolom a madárkám betegségéért!) Egyelőre nem nőtt tovább a duzzanat. A kedélyállapota is jó. Még egyelőre :roll: .

Mona, nagyon örülök, ha megoldódott a probléma! Akkor a napokban te is számíthatsz kis szeplős tojáskára :D , akárcsak Amaryl! De jó, hogy így pörögnek az események!!! Csak ezek a kandúrbandik nem jönnek, hogy a feltett kérdéseket segítsenek megválaszolni... Hiába a sok okos könyv, ha hiányzik a tapasztalat :roll:

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 feb. 23, 19:33 
Sziasztok!
Örömmel olvasom, hogy szaporodik a madárállomány mindenkinél! Csak így tovább mindenkinek!
Az "eldugós" tojóm ma is elrejtette a műtojásokat. Nem volt mit tenni, vettem ki a fészekanyagból, így most csak egy kevéske van az alján.
A galambászkuckós betétet ismerem, a gond az, hogy ha most rendelek is, az mre ideér,már szerintem késő, és nem nagyon szeretném már piszkálni a fészket, mert félő, hogy besértődik a leányzó! Majd figyelem hogy alakul a dolog és reménykedem. Új ez a madárkám, és ha jól tudom ez az első költése. Talán még kezdő, ezért ilyen? Nem tudom.
A tobbiek is szépen beindultak, már 8 tojás van pihenőben és még 3 tojóm nem is tojt le. A kis mozaikokat tegnap meggyűrűztem, szépen növögetnek.
A kis beteg glosztim szinte teljesen felépült, a szeme szép tiszta, eszik,iszik, fürdik. Azt hiszem a nehezén túlvagyunk, pedig már az is megfordult a fejembe, hogy "segítek rajta", annyira rosszul nézett ki szegény. Szerencsére nem így történt.
Gabesz!
Ez a kis kötött izé nagyon jópofa, olyan mint egy kis bébisapi! :-)

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 feb. 23, 19:09 
Sziasztok!

Köszi Gabesz a segítségkérést! Úgy tűnik, megoldottam közben a helyzetet: ez a fiú tényleg kicsit kimerülhetett. Kapott finom lágyeleséget, megfürdött jó kis fürdőkádban, ma egész nap csak ennyi dolga volt. Közben a lányok nagyon tesznek-vesznek a fészek körül, 2 gyönyörűen forog-fészkel benne, építgetik, szépítgetik folyamatosan. Most este a fiatalabb meg is kapta a hímet (aki eddig is action-man volt), és képzeljétek, ezek első szóra párosodtak! Semmi laca-faca, kergetőzés, a fiú meglátta az asszonykát, felcsillant a szeme rögtön és éneklésbe kezdett. Lányka behomorodott, és már oké is volt a dolog. Még 2x ment ez, aztán éppen bunyó kezdett volna kialakulni, mire közbeléptem: a hím már ismét pihen, ma este még egy bevetése lesz! :D
A fiatal fiút közben én is végiggondoltam: ha nem lesz az idősebbel baj, most még hagyom, mert én is kétlem, hogy elég érett lenne a feladatra. Remélem, hogy az egy hímem ki tudja a 3 lánykát szolgálni teljes erőbedobással. Legábbis most első körben.

Icádnál lett ma újabb tojás? A picurka nől szépen? Fényképet kaphatunk a kicsiről?

Imola drága, szerintem is sokat eszik az a kismadár, eleinte nálam is gond volt ez, és kénytelen voltam rájönni: ha akarok komolyan foglalkozni velük, bizony nem szabad elkényeztetnem őket. Én egy nagyon kicsi etetőben adok nekik magkeveréket, ebbe kimérem a 3-4 kiskanálnyi magot, az másnap ugyanaddig annyira elég, hogy még marad is benne egy kevéske. Még Iker Feri írta azt hiszem, hogy ő annyi magot ad a madaraknak, amiből maximum a 10 %-át hagyják meg. És ez a 3-4 kiskanálnyi nálam pont annyi.
Ha kapnak lágyeleséget, akkor meg bőven elég, hiszen az melllett kevesebb mag fogy.
Tényleg érdemes lenne a madarat kézbe is venni: van-e zsírpárnája, mekkora, és ha szükséges, fogyókúrára fogni, amit Doromboló úgy mondott: sok zöld, semmi lágyeleség, ez kicsit meghajtja. Aztán hetente ellenőrizni a zsírpárát, ha szépen fogy le, akkor vissza lehet térni az eredeti táplálásra a kimért magmennyiséggel, lágyeleséggel, ahogy alapból szüksége is van rá.

Aztán ennyi az okoskodásból részemről, mert tudjátok:... :wink:

Hozzászólás 2008 feb. 23, 18:14 
eszterolajos írta:
Szia Amaryl! Nagyon ügyes, hogy ezt felfedezted köszi mindenkinek ajánlom jól megfigyelni.
Van egy hozzáfűzni valóm:
A madarak anatómiájából adódóan ha behajlítják a lábukat az inak összehuzzák a lábujjakat és egymásra görbűlnek és nagyon macerás a gyűrűzés. Itt is látható a videó felvételen.. ( ezért tudnak olyan biztosan kapaszkodni az ágban alvás közben is) Ezt az anatómiai tulajdonságot megfordíthatjuk úgy, hogy a tíbia fölötti ízületet a gyűrűzéskor kiegyenesítve tartjuk, a madár ujjai az inak ellazulása miatt kiegyenesednek és könnyűszerrel felhúzhatjuk a gyűrűt a lábukra.....
és nem kell őket órákig kínozni....sőt ti se érzitek megoldhatatlan feladatnak a dolgot...erre a női ujjak a legalkalmasabbak..

És itt van a film:
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=GI2MWwYZJpA&NR=1[/youtube]

Kérek szépen még egy hozzáfűznivalót, mert tényleg nagyon szuperül bemutatja a gyűrűzés menetét, csak azt nem értem, miért kellett körbefesteni a gyűrű karimáját??? Az írószer fekete permanens festéket tartalmaz, marker. Na most az én gyűrűim teljesen világos színű alumínium gyűrűk. A csuda fog felvetni, ha ezzel majd jól elszórakozik a mama... Ha minden jól megy, 6 napos korában eljegyzem Rolandot :wink:

Imola, nem tesz jót ez a sok evészet! Itt Doromboló is írta, Iker is és most Necotól olvastam a papagájosoknál: "Márpedíg az elhízás komoly szaporodást gátló tényező. " :!: így félő, hogy nem lesz egyhamar fias tojás és pici fióka :roll: ... Nem tudom, lehet nem voltam elég figyelmes, mikor Ferivel a kajaadagot tárgyaltátok- petricsésze-mericske, ja bocs, a mericskét azt megjegyeztem :lol:. Megvizsgáltad már őket??? Van sárga zsírréteg a hasin??? Mennyire? Valamit tenned kell, esetleg hagyni kicsit koplalni :wink:

Amaryl, elindult a szekér :D !
Szegény Mona! Segítsen már neki valaki!!! Nem hiszem, hogy az ifjú hím megfelelne a célra... Inkább az idősebbet kéne ráncba szedni! De hogyan?

Hozzászólás 2008 feb. 23, 17:14 
Hali,sziasztok! megnyugodtam,mégsem impotens a füttyös!!! :08: Doromboló30-aska csodálatos kis fészket rittyentett,és megtört a jég.....hát majd meglátjuk,a vak ember is azt mondta....én ráérek,időm mint a tenger!!!
Na jó több okosságot nem írok,nem kell túlzásokba esni!!!
A horgolt fészekről csak annyit,hogy nagyon kis sikkes és mutatós darab,ha műkanárit raknak bele!!!! :77:

Hozzászólás 2008 feb. 23, 13:23 
Szép napot kívánok Mindenkinek!
Kedves Gabeszem! Az ötlet jó volt, csak én csináltam két durva hibát. (Fontos, hogy a körmeim tökéletesek, az ész csak bajjal járna:)) Leoltottam a villanyt, úgy vettem ki Fifot, és nem gyújtottam villanyt, áttettem Lifohoz. Áztán lőn világosság. Képzelem szegény Lifo-t. Ilyentájt a kaja szokott érkezni, elsötétítés nélkül. Most meg megjött a konkurencia:)
Nem lesz velük semmi baj. Mennek egy harmadik kalitba, jó nagyba (csak előtte Lifo kap két adag lágy eleséget), egyszerre. Most Fifonál van a fészek. Őt sem érdekli, viszont énekelget:)
Lifo-t azért etetem kétszer, mert már délután üres a petri-csészéje. És veri az alját. Kicsit dagi. Egyáltalán nem hív senkit. Csak az evés érdekli.
De ő szelídül. Érdeklődve pislog rám, ha beszélgetek vele.
Nagyon cuki a horgolt fészekbélés! Még egy horgolt kis sapi a madár fejére és tökéletes lenne a kép:)

Kedves Mona! Drukkolok, hogy valahogy összejöjjön még ez a néhány "akció".

Kedves Amaryl! Olyan jó, hogy mindenkinek segítesz!

Kedves Földim! Ezek szerint Újfehértó átment világvárosba! Az én időmben egy nagyon poros és nagyon hosszú falu volt. Négy kilométerre volt a piac. És oda minden szombaton (vagy vasárnap?!) elmentünk. Nagyon szerettem, pedig hajnalban kellett kelni:)

Kedves Ky..! Nehogy elkenődj! Mi rendszeresen kapunk az orcánkra, mert sose azt csináljuk, amit kellene! Attól okosodunk:)

Hozzászólás 2008 feb. 23, 10:44 
Sziasztok!!!

Bocsánat, kicsit kimaradtam az előző napokból, de minden nap olvasom a topikot, csak válaszolni nem volt időm.
Először is, boldog szülinapot a "családnak", nagyon örülök, hogy én is közétek tartozhatok, és örülök, hogy ismerlek titeket. Jó itt lenni, jó itt fecsegni, és még az is jól esik, ha néha le vagyok dorombolva. :D Mindig a hibákból tanul az ember, és ezekkel csak jót kapok tőletek!
Kedves Kollegina, ne haragudj, nagyon szorít az a bizonyos határidő, ezért vagyok mostanában passzív résztvevő, de egy hét, és le sem tudsz vakarni!!! :wink:
Gratulálok még egyszer a bébihez, köszönöm a megtiszteltetést, hogy a keresztanyja lehetek! Csak így tovább Icával is!

Hogy most mennyire leszek ledorombolva, nem tudom, de már megint bajság van felém! :oops:
Mindegyik lánykám szerencsésen beindult, kettő megfúrta annak rendje s módja szerint a fészkét, egyikük már pár napja, azóta pároztatom is rendszeresen, a másikuk ma reggel. A harmadik lányka piroska rendesen, ma kap fészket, szerintem pár nap, és ő is beleül.
Viszont az egy szem legénykém kezd kimerülni, úgy tűnik, ez már neki is sok. Nem bírja a gyűrődést, ma reggelre kicsit elgubbasztott, és nem is nagyon énekelget, csak néha fújja a magáét, röviden
A nemrég fiúvá alakult fiatal madárkámat vetném behelyette ezért jobb híján, de mivel ő meg még nem énekel úgy, ahogy kellene, nem tudom, alkalmas-e a feladatra? Ő még nem nagyon kész, nem igazán érett, vagy rosszul gondolom?
S.O.S. szeretném, ha valaki segítene nekem, bocs a sürgetésért, de ez a 2 tojó, ha nem teszek valamit, üres tojglikat fog tojni nekem hamarosan...

Hozzászólás 2008 feb. 23, 9:44 
Hali, hali! Szép jóreggelt, rollerosok!

Szia, Timba! Megnéztem én is azt a fészekbetétet és nagyon jónak találom. Hasonló ehhez a "levarrt" fészekbélés, amit itt a csajokkal a "kézműves műhelyünkben" csináltunk :lol: . Csak nálam éppen azért volt rá szükség, mert attól féltem, a csóré fészekben kell majd a kicsiknek kikelni- mint már fordult elő mániás rámolós kotló esetén...

De nézzétek csak- bár biztosan már ti is láttatok hasonlót. Nemhogy öltögetnek, varrogatnak, vagy hímezgetnek hanem KÖTÖGETIK vagy HORGOLJÁK is egyesek :shock: a fészekbevalót!!! És nagyon praktikus meg csinos darab is :lol: . De hogy nem akad bele a madár körme??? A fészek ugyanolyan, mint amilyet ti is használtok.

Kép

Neco, én írtózom mindentől, mi műanyag :? . Amit te említettél, az nem baj, ha túlságosan szigetel a fészek alján?

Amaryl, gondoltam én először erre az olajozásra, de aztán az eszköz sugallta, hogy talán egyébre szolgál :roll: De sehogy sem értem. Arra is gondoltam, hogy a gyűrű fémesen csillogó peremét festi be, hogy ne irritálja a tojó szemét, ne akarja majd leolvasztani a pici lábáról. De lehet, hogy ez butaság... No, majd "felvilágít" valaki, ahogy Raina mondta édesen :wink:

Ja, és míg elfelejtek egy borzasztó fontos kérdést, Kynyoo, merő óvatosságból nem árultad el :lol: , hogy milyen távolságra lakik tőled a Kedvesed? Én itt már magamban össze is házasítottalak titeket régóta és csak néztem, hogy mi ez a körülményesség...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 155, 156, 157, 158, 159, 160, 161 ... 261  Következő