Sziasztok, rollerosok!
Köszi, Mona, nagyon jól megvan a körösztfijad, Roland- hi-hi, főleg ha tojó

, persze akkor Roni, ahogy mondtad

. Képet még egyelőre nem készítek róla, mert nem akarom fölöslegesen zaklatni a mamát... Ha esetleg többen lettek volna, akkor semmi balhé nélkül hagyta volna, hogy egyet-egyet kiemeljek a fiak közül. így megvárom a gyűrüs napot, majd akkor. Nyugi, lesznek még antennái

. Szépen fejlődik, a puha-párna-tesótojás mellett már háromszor akkora!
Ilusomnál is szépen alakul a helyzet: 00_00

Ma betettem alá az eddigi 3 tojit és indul a visszaszámlálás

. Március 8. vagy 9-re várható az új nemzedék. Remélem, ezúttal több szerencsével járnak, mint Ica tojásai...
A napokban vettem egy Díszmadár-kalauz könyvet (Matthew M. Vriends, Tanya M. Heming-V.) - (Köszi, Kuzmi, hogy felhívtad rá a figyelmem!), és ebben a könyvben is rengeteg hasznos információ van a díszmadarak gondozása és táplálásával kapcsolatban, ugyanakkor felhívja a figyelmet sok esetleges problémára és tanácsot is ad ezek megoldására.
Ajánlom minden kezdő madaras figyelmébe

!
És természetesen nem bírtam megállni, hogy ne vegyek mellé még két másikat is

. Csodálatos, színes képekkel illusztrált könyv: David Attenbborough- A madarak élete (izgalmas, kíváncsiságot felkeltő leírás a madarak életében a repülni tanulás, az élelem megszerzése, a kommunikáció, a fészekrakás, a párosodás, a tojások majd a fiókák gondozása, vándorlás, veszélyek, túlélés szakaszairól.) És természetesen egy zsebkönyv a kirándulós napokra: Énekesmadarak- Kishatározó a Kárpát-medence énekesmadarairól

.
Timba, gratulálok a szaporulathoz! Míg szabadon hagytam annak idején a párokat, sokkal egyszerűbb volt nálam is minden. Akkor szerették egymást, mikor ők akarták, és volt is tojás bőven. Mióta én szabom meg nekik, hát azóta kicsit macerásabb a helyzet... És ez a "segítek rajta" gondolat már nálam is felötlött sajnos... Örülök, hogy helyrejött a madárkád meggyógyult, de Fiónámon (színkanári) már sajnos nem hiszem, hogy lehetne segíteni... (a mesterséges színezést okolom a madárkám betegségéért!) Egyelőre nem nőtt tovább a duzzanat. A kedélyállapota is jó. Még egyelőre

.
Mona, nagyon örülök, ha megoldódott a probléma! Akkor a napokban te is számíthatsz kis szeplős tojáskára

, akárcsak Amaryl! De jó, hogy így pörögnek az események!!! Csak ezek a kandúrbandik nem jönnek, hogy a feltett kérdéseket segítsenek megválaszolni... Hiába a sok okos könyv, ha hiányzik a tapasztalat
Puszi nektek: Gabesz