Sziasztok!
Köszönöm a sok hasznos és gyors tanácsot!
Zsizsik lesz ez a lakó a magban, mert olyan, amilyennek Margó leírta. Nincs pókhálószerűség benne. De tényleg kidobtam inkább. (nehogy megsértsük a nagyböjti tilalmat...

)
Most a Kynyoo által elküldött magkeverékem kezdem etetni velük, abban semmi gond nincs. Szép a mag, Gábor, köszi!!! Jövő héten megy a pénz!
Az almot akkor meg inkább nem cserélem, mielőtt leült volna a tojásokra kipucoltam, de akkora határral rak ez a tojó, hogy engem zavar. De a békesség kedvéért elviselem, még kb. 2 hét és takarítom.
A reggeli etetésnél a nagyobb adagokat ki fogom piszkálni, így mindenki jól jár.
Képzeljétek, ma volt szerencsém egy madarásszal találkozni ismét. Ő nem rolleres , így elnézést az offért, de el kell mesélnem. A zalaegerszegi egyesület titkáránál voltam. Nagyon kedves úriembert ismertem meg a személyében, ő is az a fajta madarász, aki nem a pénzért csinálja. Egy tőlünk nem messze levő faluban lakik, és a madarakat tényleg nagy becsben tartja. Élőben volt szerencsém látni: gould amandinát (engedtem a kísértésnek, és egy hímet vettem is...

), ezüstcsőrű pintyet, sirálykát, zebrapintyet (szép fekete pofafoltosai vannak), kákapintyet, szakállas amandinát, színkanárit, törpepapagájt, egy nagyobb testű kézzel nevelt beszélő papagájt, mozambiki csicsörkét, és még valamit, de sajnos tényleg most láttam élőben ezeknek a madaraknak a jó részét, így a nevét elfelejtettem. Fényképeztem is, azokat idre nem rakom fel, majd az aktuális topikokba, de nem biztos.
Szóval egy élmény volt, és azért is meséltem el, mert én tényleg egy nagyon kezdő madarász tanonc vagyok, és ezeket a madarakat először itt a fórumon láttam képen, és örülök, hogy van ez a fórum, mert így fel tudtam ismerni őket élőben, ami nekem igen nagy örömet okozott. A titkár úr is meglepődött a "jártasságomban", mire én melegen ajánlottam neki az idre fórumát.
Úgyhogy csak így tovább, itt tényleg nagyon sokat lehet tanulni! Köszönöm!