Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 feb. 11, 13:55 
Jaj ! Neee ! Még ez is !...Mondjad drága Rainám !...Mit szeretnél tudni...és azonnal elfelejteni ?!... Tudod én a szakbarbárság híve vagyok.............. Miután már volt minden madaram korábban..Hihi !.. :lol:

Hozzászólás 2008 feb. 11, 13:52 
Mit szeretnél tudni a hullámosokról?

Hozzászólás 2008 feb. 11, 13:49 
ja, elfelejtetem. Ki ismeri ki magát a hullámos papikkal? :(

Hozzászólás 2008 feb. 11, 13:46 
Trubadúr, gratulálok a fiadhoz, nagyon, nagyon vigyázz rá!!!! Most férfiuralom van nálatok, de úgyis a fiúk énekelnek a legjobban... :31: Mona, nagyon sajnálom, hogy nem lesz kismadár - most. De majd csak lesz, tudod, ami sokaig tart, az jó lesz (vagy így). Doromboló, nem tudok képemet feltenni, mert csak a suliban van internet, itt csak írni lehet, még hülye is lennék hozza, ritka műszaki analfabéta vagyok, bár van egy informátikus fiam, ami kész csoda. Márminthogy ő informátikus.Ílyen anyától. :oops:

Hozzászólás 2008 feb. 11, 12:46 
Sajnálom Mona! A következő talán.. Valahogy nem egyszerű ez a tenyésztés dolog.
Talán Gabesznek sikerül. Szeretnék már képeket látni épp csak kikelt fiókákról! Szeretnék a sikereitekről olvasni!

Hozzászólás 2008 feb. 10, 13:59 
doromboló írta:
Az E vitamint csak egy keveset a többit küldd el nekem !... :57:
:22: Oké!

Nem adtam fel, Gabesz, csak ezek után érdekelt, hogy izguljak-e a költések miatt, vagy ne. De asszem most az lesz a célom, hogy legalább 4 hímem legyen, akiket el tudok vinni a versenyre idén. Az utolsó helyet előirányoztam, annál már csak jobbak lehetnek! :wink:

Hozzászólás 2008 feb. 10, 12:41 
Sziasztok!
Jó sokat írtatok most nincs iodőm végig olvasni csak belenézegettem! Nincs mit Mona! Örülök hogy segíthettem!
Üdv Mindenkinek!

Hozzászólás 2008 feb. 10, 12:24 
Az E vitamint csak egy keveset a többit küldd el nekem !... :57:

Hozzászólás 2008 feb. 10, 12:22 
igeeeeeen ! :01:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 feb. 10, 12:17 
Mona írta:
Azért lesz nekik sikeres költésük is, vagy ne is számítsak erre???

:23: rossz kérdés!

Amaryl is megmondta: Soha ne add fel!

Kép

Hozzászólás 2008 feb. 10, 11:33 
Hát most megvígasztaltál, Doromboló! :shock: Azért lesz nekik sikeres költésük is, vagy ne is számítsak erre???

A fészket kiveszem, a fiú már eleve külön van, nem látják csak hallják a lányok őt. Eddig is csak a "toszi" idejére ment a lányokhoz.

Etetése marad, mint eddig? Vagy egy kis E vitamint kapjon azért?

Hozzászólás 2008 feb. 10, 11:20 
Hát Moncsicsikém ! Ez nem jó hír de őszintén szólva várható volt....
Ilyen már nálam is többször előfordult és különösen a nem hidegben átteleltetett madaraknál jelentkezik...Össze-visza tojnak...nem ülik ki az időt...stb. Lehet hogy jobblenne ha a hímet nem tartanád a csajok között már ! Idáig kellett az ismerkedés miatt, de aztán már csak idegesíti a fészken ülő tojót.... Most várni kell 5-6 napot, addig generáld a tojókat tovább és újra be a fészek. Vagy ki se vedd csak akkor figyelni kell, hogy mikor kezd újra beleüldögelni... Asszem jobb a te eseteben ha kiveszed...
Hasvizgálat hetenként !....Aztán tosziiiiiiii !!!!

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 feb. 10, 9:12 
Mona írta:
Sziasztok!

Képzeljétek, ma volt szerencsém egy madarásszal találkozni ismét. Ő nem rolleres , így elnézést az offért, de el kell mesélnem. A zalaegerszegi egyesület titkáránál voltam. Nagyon kedves úriembert ismertem meg a személyében, ő is az a fajta madarász, aki nem a pénzért csinálja. Egy tőlünk nem messze levő faluban lakik, és a madarakat tényleg nagy becsben tartja. Élőben volt szerencsém látni: ....mozambiki csicsörkét, és még valamit, de sajnos tényleg most láttam élőben ezeknek a madaraknak a jó részét, így a nevét elfelejtettem.

Kedves Mona!
Megtennéd, hogy maiben, vagy privátban elküldöd nekem a tenyésztő nevét, elérhetőségét?

Hozzászólás 2008 feb. 10, 9:09 
Sziasztok!

Te Drága ember, nagyon jól tudod, hogy van egy nagy kalitkám, amit te röpde méretűnek nevezel, ott van az "egzota terem", ezt teljesen külön szobában tudom tartani, és abban nem lesz szaporítás egyáltalán. És zavaró hang sem a rollereknek. Így oké? :wink:

Viszont van egy nagyon rossz hírem is: a kotló tojóm ma reggel kidobálta a tojásait a fészekből. :shock: Teljesen ledöbbentett. Igaz, egyik sem volt fias, mindkettő sárgája kifolyt szépen, mindenféle kicsi embrió nélkül. Gondolta, minek költöm én ezeket, ha üresek??? Vagy mi lehet az oka ennek?
Most akkor levegyem a fészket tőle? A zöld hím hangjára azóta ugrik, hívja. Pedig tényleg csak a minimális magmennyiséget és friss vizet kapott. Nem értem....
Viszont megoldotta a takarítási gondomat is...Bár ne oldotta volna meg! Igaz, kismadaram nem lett volna amúgy sem ezek szerint.
Mit tegyek vele most???

Hozzászólás 2008 feb. 10, 0:00 
...hát, ha jól meggondolom, olvastam már valahol a B tervről...
:25:

Hozzászólás 2008 feb. 9, 23:38 
De hisz nincs is elég helyed ???!!!

Hozzászólás 2008 feb. 9, 21:28 
:57: :88: Ne aggódj, nem fogom tenyészteni, csak a szépsége miatt szereztem be egyet. Egyszerűen olyan, mint egy kis ékszer. És csendben is van, így a roller szerenádot egyáltalán nem fogja megzavarni az ősszel!!!

Hozzászólás 2008 feb. 9, 20:44 
Gratulálok !..... :41:

Hozzászólás 2008 feb. 9, 19:29 
Sziasztok!

Köszönöm a sok hasznos és gyors tanácsot!
Zsizsik lesz ez a lakó a magban, mert olyan, amilyennek Margó leírta. Nincs pókhálószerűség benne. De tényleg kidobtam inkább. (nehogy megsértsük a nagyböjti tilalmat... :D )
Most a Kynyoo által elküldött magkeverékem kezdem etetni velük, abban semmi gond nincs. Szép a mag, Gábor, köszi!!! Jövő héten megy a pénz!

Az almot akkor meg inkább nem cserélem, mielőtt leült volna a tojásokra kipucoltam, de akkora határral rak ez a tojó, hogy engem zavar. De a békesség kedvéért elviselem, még kb. 2 hét és takarítom.
A reggeli etetésnél a nagyobb adagokat ki fogom piszkálni, így mindenki jól jár. :wink:

Képzeljétek, ma volt szerencsém egy madarásszal találkozni ismét. Ő nem rolleres , így elnézést az offért, de el kell mesélnem. A zalaegerszegi egyesület titkáránál voltam. Nagyon kedves úriembert ismertem meg a személyében, ő is az a fajta madarász, aki nem a pénzért csinálja. Egy tőlünk nem messze levő faluban lakik, és a madarakat tényleg nagy becsben tartja. Élőben volt szerencsém látni: gould amandinát (engedtem a kísértésnek, és egy hímet vettem is... :oops: ), ezüstcsőrű pintyet, sirálykát, zebrapintyet (szép fekete pofafoltosai vannak), kákapintyet, szakállas amandinát, színkanárit, törpepapagájt, egy nagyobb testű kézzel nevelt beszélő papagájt, mozambiki csicsörkét, és még valamit, de sajnos tényleg most láttam élőben ezeknek a madaraknak a jó részét, így a nevét elfelejtettem. Fényképeztem is, azokat idre nem rakom fel, majd az aktuális topikokba, de nem biztos.
Szóval egy élmény volt, és azért is meséltem el, mert én tényleg egy nagyon kezdő madarász tanonc vagyok, és ezeket a madarakat először itt a fórumon láttam képen, és örülök, hogy van ez a fórum, mert így fel tudtam ismerni őket élőben, ami nekem igen nagy örömet okozott. A titkár úr is meglepődött a "jártasságomban", mire én melegen ajánlottam neki az idre fórumát.
Úgyhogy csak így tovább, itt tényleg nagyon sokat lehet tanulni! Köszönöm!

Hozzászólás 2008 feb. 9, 18:55 
doromboló írta:
Nagyon érdekes, idáig még elő nem került kérdések merültek fel !...

...most, hogy így mondod, eltűnődtem, de tényleg nem volt még ezekről szó... Nagyon szépen köszönöm, 8) 8) köszönjük mindenki válaszát!

Kollegina, pénteken legalább ne add a húsos kaját a madaraidnak :lol: . Egyébként... És a ganézást reggel, az etetés előtt rögtön meg tudod oldani :wink: !

Neco, a pontosítással megnyugtattál :lol: Ja, és a kotlóskám csak mosakszik, kérem szépen, nem fürdik!!! Tudja ő, hogy mi a házirend :wink: ! Ez pedig fel is tűnt nekem, mert eddig ilyet nem nagyon csinált... Vagyis eddig (még a tojások előtt) az volt, hogy teljesen szétpancsolta a vizet az itatóból (belülre akasztható 4x4cm-es, más nincs betéve + az etető), utána pedig félórákat tollászkodott, rendezgette magát. Most pedig csak a pofiját vizezte össze feltűnő módon, majd ment is vissza a fészekre, ott höngörgette a tojásokat, dolgozott velük kegyetlenül... Már azt gondoltam egy adott pillanatban, nem-e kezdte meg őket :shock: ... Majd szépen elhelyezkedett rajtuk. Okosabb ez a tyúkocska, mint gondolnám :D !

A lámpázást eddig is csináltam. A kíváncsiság :wink: , vajon, van-e kis lakó benn?!? Azért gondolom, egy gyakorlott szem fényes nappal is meg tudja állapítani ránézésből, hogy telített a tojás, vagy sem a sötétebb színezetből ítélve :roll: anélkül, hogy kivenné a tojásokat...

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 164, 165, 166, 167, 168, 169, 170 ... 261  Következő