Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 20, 14:07 
Sziasztok, rollerosok!

A tegnap nagyon elmélyült szakmai eszmecserét folytattunk Monával a madarak szaporító szerveiről, a madarak anatómiájáról, de főként a tojásfejlődésről . Gondolhatjátok, milyen magasröptű beszélgetés folyt az éteren át :lol: ... Aztán keresgéltem még kicsit itt-ott, és kincset is találtam :wink: ! No, és itt szeretném felhívni minden kedves topiklakó figyelmét arra, hogy itt az idre főlapján már kezdetektől fogva nagyon sok hasznos alapinformáció megtalálható (amit esetleg szakkönyvekben is olvashatnánk, csak nincs kéznél) az Oktatás menüpont alatt (kezdőknek, hogy okuljanak, haladóknak visszaolvasni, nagyoknak meg hogy legyen mire utalni: lám ott már le vagyon írva!): http://www.idre.hu/oktatas/index.html a következő tartalommal:
Géntechnológia, Madárgenetika, A madarak kezelése, megfogása, Madárfészkek készítése, A madarak gyűrűzéséről, A kalitka berendezése, Az elhelyezés lehetőségei, Ivarmeghatározás, Az egészséges madár jellemzői, A madár kiválasztása, Madarunk beszerzése és elhelyezése, A madarak anatómiája, A madarak tollazata, A madarak testfelépítése, Rendszertan és Evolúció.

így tenyészszezon kezdetén mindenikünkben nagyon sok kérdés merül fel- kinél rendes időben, kinél meg hamarabb :roll: - és akkor ezen olvasmány anyagának ismeretében már a részleteket is itt a topikon a szakik segítségével szétcincálhatjuk, hogy semmi kétség ne legyen afelől, hogy jól csinálunk-e dolgokat. Nagyon várom már, hogy elkészüljön a Mona által kiszerkesztett tananyag, mert az is nagyon sok plusz információt tartalmaz és természetesen Imola, az lenne a legjobb, ha helyenként képek is illusztrálnák a leírtakat. Ezt gondolom, Kuzmi utólag is be tudja majd szerkeszteni a tananyagba.

Én személy szerint egy könyvet vezetek a meglévő madaraim adataival kezdve, és külön lapokon készítek jegyzetet magamnak különböző témákkal. Ezáltal nem kell minden egyes dolgot újból előásnom innen a Netről, hanem ott van kéznél rögtön az alsó polcon :wink: . Ugyanígy ki fogom majd magamnak nyomtatni a végleges formáját a Doromboló-Iker- Neco szakik által gyártott leckét. És be is köttetem. Miért ne? A "zene tanulás" viszont keményebb dió. Ahhoz is nagyon várom már a beígért felvételt!!! De ez a periódus még jó kicsit odébb van, így nem ez az elsődleges gondom- és szerintem másnak sem.

Amaryl, nekem is háncskosárkáim vannak már több éve a tenyészkalitokban, de le lehet azért azokat is szépen pucolni, fertőtleníteni. Én ezt azért szeretem, mert először is term. anyagból van, mérete tökéletesen megfelel a kanáriknak (10 cm az átmérője, mélysége 6-7 cm). Ha meg ki kell dobni, akkor aránylag olcsón lehet másikat venni helyette.

Imola, ha a képfeltöltéssel gondod van- vagy bárkinek-, úgy az én címemre is elküldheted mint csatolt fájl: teutschgékukacsötöbö , van programom hozzá mivel le tudom csökkenteni a méretét- ha ez lenne a gond, és nagyon szívesen felteszem ide a topikra :wink: .

Rollerbird, a székely ember elsősorban humoráról híres. Persze, nem mindenki van kellőképpen megáldva ezzel az isteni adottsággal, jó esetben meg pozitív hatást kelt az önirónia- apropó a vegyes bolt cégtáblája, mit elhoztál a gyönyörű hegyvidéki látkép mellé. Épp a szomszéd utcában van egy kocsma, minek neve "Botlasztó", aztán van a másik sarkon a "Veri bár" :lol: Igen, nem lehet nem észrevenni ezeket a beszédes neveket. Ha valaki erre jár, szívesen mesélek majd neki, mert ha egyszer belelendülök... No, de ez a hely nem erre van kitalálva.

Neco, örülök, hogy előkerültél! Mesélj! Hol jártál? Mit láttál?

Puszi nektek: Gabesz

Úúúú, bocsi. :shock: Most látom csak, milyen bő lére engedtem...

Hozzászólás 2008 jan. 20, 11:42 
Sziasztok!

Hali Neco, üdvözöllek újra a fedélzeten! Élménybeszámoló?

Az én véleményem a témáról annyi, hogy igazat adok, a hangfelvételek macerás dolgok (saját tapasztalat), plusz sehogyan nem tudják visszaadni azt az élményt, amit egy madár élőben énekel nekünk. És ez alapján nem is nagyon lehet eldönteni, hogy milyen az éneke, csak megközelítőleg sejteti a hangzásvilágát.
Ha meg így sem tetszik, akkor való igaz, élőben sem fog, és akkor meg kár is ennyit agyalni rajta, tovább kell keresni a megfelelő madarat, vagy hallgatni a szomszéd néniét, az biztosan nem zavaró.

Helyzetjelentésem: 2 tojóm fészket kapott, mert nagyon tollcipelésben voltak, plusz kézbe véve igencsak úgy tűntek, hogy idő van! A sárga már nagyon építi a fészket! A hím a közelében van, minden nap többször udvarol neki, ő meg illegeti magát előtte. Szegény fiú, ha tudna, rácsostól átmenne hozzá. :wink:
A zöld-sárga tojóm is vevő a hím hangjára, de a fészket nem nagyon piszkálgatja még.
Egyenlőre fokozatosan szoktatom őket a dolgokhoz, ahogyan tanultam a nagyoktól. A hímet nem közvetlenül melléjük tettem, hanem fölöttük van, de úgy, hogy mind a 2 tojót lássa és viszont. Így jó?

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 jan. 20, 9:20 
Szia Neco!
Azért ne add fel véglegesen a hangfelvételt!
Léteznek erre a célra mikrofonok, melyekkel a kívánt minőség elérhető, természetesen a madarhang.lap.hu oldalamon megtalálod őket!
http://madarhang.lap.hu/#b19677519

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 jan. 20, 1:43 
Sziasztok!

Úgy látom lesz mit olvasnom a jövő héten..... :study: :shock:

Most olvasom, hogy sikerült a túra, szerencsésen megérkeztél Doromboló! Jövő héten jövök én is a Röder madarakért, majd egyeztetünk, hívni foglak.

Ez a legfrissebb, erre még reagálok, elsősorban Rollerbird-nek :a honlapomon hallható hang K.Pohkl madara, aki elég nagyhírű tenyésztő. A madár -ahogy doromboló is írta - egy "gluckpfeife"- s madár ami nem énekel túl szépen, de akkoriban ezt találtam. (Különben akinek ennek a madárnak a hangja zavaró, annak egy csodásan, élőben éneklő roller hangja sem lesz egy nagy élmény!!!)
Az utolsó 3 futam az 5-ből a tizesem, ami q.va jó madár, de ezen a felvételen mégis [cenzúrázva]! Hangtechnikusokkal értekezve arra jutottunk, hogy a probléma a következő: a teljes körben vevő mikrofon nem jó, mert olyan messze kell tenni a madártól, hogy rengeteg háttérzajt szed össze. (a madár ugrálása, mozgása keltette zaj is roppant zavaró! ugyebár ha meg közel van a mikrofon a madárnak, az új dolog számára nézi és nem énekel, ha meg hozzászoktatjuk, és később egy fellépésen hiányzik a mikrofon, akkor az az új szitu, és azért nem énekel)
Az egy ponton vevő mikrofon meg csak EGY ponton vesz, a madár meg 15cm-n belül énekel, tehát ez sem jó.
Az én tizesem felvételén a mikrofon az énekszekrényben volt, ami következtében olyan kopogós (és persze nem folyamatos, mert a madár azt is kiszúrta) dobozhangot kaptam ami szintén borzalom. Dorombolónál még videót is készítettünk, az akkor már elég jó formában levő madaraimról nagyon profi kamerával, de nekem meg sem mutatta, mert azt mondta szörnyű lett. Elhiszem neki, mert (ezt viszont ti higgyétek el nekem) van füle!!!
Aki vette a fáradtságot, és eljött hozzám (dorombolóhoz, ikerhez) dec. közepétől jan. közepéig az csodás koncertet hallhatott. (A tényszerűséghez hozzátartozik, hogy a tucatnyi látogatóm közül kettő nem volt elragadtatva!) Aki nem vette a fáradtságot, annak marad a jutub, meg a honlapok és a honlapom :( !
Én többet nem kínlódok felvétellel, el.tam rá három délelőttöt, nem jött össze, ami kicsit várható is volt, mert még igazán jó felvételt tudtommal (peddíg nézelődöm néhány éve!) senkinek sem sikerült csinálni.
Marad a varázslat egy hónapig minden évben,(meg egy kicsit azért egész évben :wink: ) és ez nekem elég. Akinek meg nem, az keresse másban az élet értelmét :wink: .

http://rollercanary.hupont.hu/

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2008 jan. 21, 11:22-kor.

Valódi név: Almamag

Hozzászólás 2008 jan. 19, 22:55 
Hú, pörög a topik rendesen!
Megint lementettem magamnak jó pár hasznos tudnivalót, és gyönyörködve néztem a berakott képeket a madarakról. Remélem hamarosan magam is "teljes értékű rollerosként" szólhatok a témához! Közben látom a jobbnál jobb tippeket (konyhaszekrény - dobozkalitka), és rájövök, tényleg van még hely a lakásban :D .

Valódi név: Thomas

Hozzászólás 2008 jan. 19, 22:38 
Rendicsek ! Értek mindent ,de én csak a kíváncsi voltam ,hogy milyen is egy igazi profi roller ének... :roll: Megjegyzem, valóban nem könnyű feladat,de szerintem ettől is érdekes az egész, na meg persze az énekre tanítás...

Amúgy nem tudtam ,hogy Erdélyben őszinte,szókimondó emberek élnek,de elárulok egy nagy titkot,ok? ÉN IS AZ VAGYOK !! :wink:
Ja meg nem csak ott jártam amiket írtam hanem a Szent Anna-tó, Békás-szoros,Gyilkos-tó, Kolozsvár stb. nagyon szép helyek és még járok arra ha minden igaz ...

Kép

Kép

Ezt a táblát soha nem fogom elfelejteni ! Életem végéig nevetni fogok ezen :61:
Na jó ennyi, ez az oldal a madarakról szól,nem rólam :)

Szasztok: Tamás

Hozzászólás 2008 jan. 19, 21:27 
Kedves Tamás vagy Thomas (miért nem jó a sima Tamás?)!

Alig két napja vagy írásaiddal is jelen a topikon, és máris követelőzöl? Ejnye-bejnye! Nekem is leghőbb vágyam, hogy megtanuljam a roller kanárik énekét "lekottázni"! Úgy érzem, van hozzá zenei alapom, hallásom, kellő ambícióm és mégis szörnyű nehéz ezt a bonyolult de nagyon szép dallamvilágot megfejtenem! Minden esetre azon vagyok. Képzeld, már ott tartok, hogy meg tudom állapítani, hogy ha Illésem a RI-RI-RI-t énekli, akkor éppen a magasan csengve gördülőt hallom, és énekel még alsó, mély egyenes tartású RU-RU-RU-t is, meg elnyújtottan HU-HU-HU-t. De nagyon nem tudom még, hogy mikor mit "hallok"! Pedig hallom. Úgyhogy nyugi!!!!!

Ajánlom neked is szíves figyelmedbe a másik topikon, a kanárison bizonyos Homályember :lol: által hozott roller darabokat,
http://www.idre.hu/forum/viewtopic.php? ... &start=400
meg úgy az egész topikot- ha netán azt még nem olvastad volna. Addig is jobban telik az idő, míg hozzád is megérkezik a madarad.

És ha jártál Erdélyben, tudod, hogy itt szókimondó, őszinte emberek lakanak :wink: Az asszonyok meg csípőre tett kézzel, hátuk mögött sodrófával kezükben :lol: ...

Kedves Kynyoo, remélem, épen és egészségesen értél haza madárkáiddal együtt! Részletes beszámolót kérek! Nem is kérek, KÖVETELEK!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 19, 20:19 
Az a felvétel 2 éve készült és akkor még nem voltak jobb madarai !

Hozzászólás 2008 jan. 19, 19:47 
Értem Doromboló !
Na de amit a Neco lapján lehet hallani az milyennek minősül ???????? Én úgy gondolom ehhez hasonlítva amit most hallottál utoljára ,hogy teljesen más. Gondolom Neco sem valami pancser madár hangját teszi be saját lapjába ...

Köszi
Tomasz :)

Hozzászólás 2008 jan. 19, 19:17 
Igen ez már közelít ! Kicsit le van lassítva a felvétel ezért olyan bársonyosan mély....igazából ez a mélység csak álom !

Hozzászólás 2008 jan. 19, 18:44 
Meghallgattam,úgy látszik jó progim van hozzá,olyan,hogy tudtam a hangerőt feljebb varázsolni!!! Ez tetszett,ennek a csurinak már van tüdeje is,nem csak torka!!!!Na persze ez csak az én véleményem,a nagymester szava a döntő!!!De a másiknál tuti hogy jobbnak ítélik a guruk is!!!

Hozzászólás 2008 jan. 19, 18:23 
Ja igen, feltéve ha nagyon jó a fületek. Én teljes hangerővel hallgattam ,de még így is nagyon nagyon halk volt és alig hallottam valamit. Szerintem nagyon nem jól sikerült a felvétel annak ellenére ,hogy a roller halk énekű...

Hozzászólás 2008 jan. 19, 18:19 
Nem jó ???? Na én meg azt hittem ,hogy minőségi ..... de ha ettől szebb lehet az nem gond, de nekem ez is bejött :)
Ha már a hangoknál tartunk mutatok még. Nem tudom le tudjátok e játszani mert Quick Player szükséges hozzá.
Doromboló a véleményedre megint kíváncsi vagyok !!! Ime:

http://fstielike.eresmas.net/canariorol ... led020.mp3

Hozzászólás 2008 jan. 19, 18:02 
Nem azért hogy nagyképűsködjek,de az enyémek ennél sokkkkkkalta szebben adják elő magukat!!!!! :24:

Hozzászólás 2008 jan. 19, 17:09 
Hát Tomaszkám ez nem igazán jó roller ének ! Ettől sokkal burkoltabb, hosszabban kitartott kongvagördülővel és mélyebb füttyökkel és lehetőleg ne gluckfájféval legyen előadva !...Persze most kínait mondtam gondolom ?!...Sajnos nem tudom hová lett az az egyszer hallott jó roller ének...?!....A yutubon néha raknak fel de csak ilyen szeretet madárkákat melyek megint nem frankók...Ez van !...Nálam még vannak jó hímek csak messze lax....

Hozzászólás 2008 jan. 19, 14:04 
Rendben Gabesz! Várok, türelmem az van, nem sűrgős.

Viszont a Doromboló Úrtól kérnék valamit. Sajnos nem találtam meg a korábbi hozzászólást ahhol ovastam Doromboló sorait,de lényegében arról volt szó ,hogy a németek kiadtak egy olyan CD-t, amin rollerek énekelnek és az volt a véleményed róla ,hogy gyenge volt és nem szabad ilyen minőségűt lejátszani a madaraknak. Azt hiszem egy topiklakónak ajánlottad fel ,hogy megadod azokat az internet címeket ahhol találni nagyon szép éneket !
NNNNNNNNNNNNa Doromboló ! Ezeket a címeket kérném szépen ....MOST !
Megjegyzem vannak netről letöltött hanganyagaim,de tudni akarok ,hogy mi számít minőségű éneknek. Beteszek ide egy linket, nekem ez az ének nagyon tetszik és kíváncsi volnék a szerény véleményedre ,hogy milyennek minősül ez a szakmai fülnek ?!

http://www.abirdinthehand.info/Rollers.html

Üdv. Thomas

Hozzászólás 2008 jan. 19, 12:06 
:19:
Nahát, Doromboló, szépen bemutattál itt engem... :57:

Kedves Tamás, ne hagyd, hogy rögtön az első hozzászólásnál megfélemlítsenek :lol: ! Örülök, hogy tisztedet tetted itt nálunk, és ha meglesz a hőn áhított dalnokod, akkor te is teljes mértékben tagja lehetsz ennek a jókedvű rolleros csapatnak! Sajnos, még nem tudtam Illésemről elfogadható felvételt készítenem, mert nagyon elfoglalt voltam az utóbbi időben, halom dolog tornyosodik most is fölém... De azért résen leszek, hátha mégis sikerül elkapnom egy jól sikerült szerenádot?!Ááá, ahol jártál az csak egy apró, de nagyon szép szeletkéje Csíkországnak :wink: . Ha netán idén is erre járnátok, szívesen látunk!

Közben tűnődtem, hogy mi lehet az oka a tojóim késői beérésének... Először is nem voltak ők átteleltetve hűvösebb helyen, mert egyszerűen nincs hol, így nem érezték azt a fokozatos felmelegedést, ami a fészkelési ösztönt serkenthette volna. A fényt fokozatosan a természet is hosszabítja, néha szándékosan hagyom égve a villanyt a konyhában, de sokszor a család többi tagja reflexből oltja el a lámpát, így nem mindig sikerül az a bizonyos fényes, világos időtartam. És ez már egymagában elég ahhoz, hogy kinyúljon ez az érési a periódus. Az ésszerű és szakszerű táplálásra maximálisan odafigyelek, köszönet az oktatóknak :wink: ! És itt jegyzem meg, hogy a Botta féle könyvben olvastam, hogy ők a lágyeleséghez még szárított és porrá tört csalánt (gyógynövény!) is tesznek!!!

Kedves Nagygabe, Eszteró Lajostól tanultam a lágyeleség prepalásának stikáját és egyáltalán nem macerás, sokkal olcsóbb, pontosan tudod, hogy mi van benne, nem pazarolsz vele és nem is időigényes!!! Egy régebbi indexes beírását hoztam el neked: "Ha a lágyeleséget egyszerre készíted el és napi adagokra osztva minusz 24 - 26 C fokon tárolod akár 3o napra valót is kotyvaszthatsz egyszerre. Én ezt már több mint 15 éve így csinálom, csak be kell tartani a fagyasztási előírást. Semmi gondom sincs az etetéssel. Képzeld el 17 kgr lágyeleséget keverek meg egyszerre és csak 3 órám ba telik, bár ilyenkor utánna fel kell takarítanom a konyhát is, mert egyébként... Igen 17 kgr, de kb 35o egzótának, a felmelegítést meg úgy végzem, hogy előző este kiveszem a mélyhűtőből és a rendes hűtőben tartom + 3 és 5 C fok között reggelig aztán 3o mp. mikrózás és mehet a verebeknek. Nagyon szeretik. Most van egy költőpár razám 4 db. 1o napos fiókával, azok naponta 4 szer kapnak lágyat és kb. egy deciliternyit felkajolnak naponta."

Hozzászólás 2008 jan. 19, 11:40 
Értek mindent Doromboló,köszönöm a tájékoztatást ! :). Én is szeretem a harcművészeteket, jól el fogok beszélgetni az urával ,nyugi nem lesz semmi gond. :61:

Hozzászólás 2008 jan. 19, 11:08 
Szia Rollermadár !
Üdvözöllek itt a tyúkudvarban ! Éppen most gyűjtik a Küzmös Csabiék azt a kilóméter anyagot össze amit idáig elszórtam itt a topikban...Sajnos kötött változat, mármint valódi könyvszerű nem létezik Magyarországon !
A Németekneknek természetesen van az a címe hogy der HARZER ROLLER KANARI Én olvastam de sokkal nincs benn több mint amit itthon is csinálunk ! Azért ha bármi gondod van e téren nyugodtan kérdezz ! A Mona rögtön tudja a választ hogy a fórum hányadik oldalán találod a választ ...
A Gabinénivel (ez egy gimnazista korú képe) meg vigyázz, mert a férje nyugdíjas karate oktató 3 danos mester és qrva féltékeny, mindent félreért !.... :shock: :65:

Hozzászólás 2008 jan. 19, 0:14 
Üdvözlök mindenkit ! :)

Életem első hozzászólását írom :) Kezdő madárkedvelő vagyok,de nem ismeretlen számomra a madártartás,többek közt a kanári sem. Volt már egy jó pár madaram ,de jelenleg most üresek a kalitkáim és SAJNOS nem is tervezhetek olyan nagy madarászást a közel jövőben.Most volt időm egy kicsivel többet olvasgatni korábbi hozzászólásotokból és megjegyezném ,hogy nagyon szimpi mindenki és szerintem Q*rva jó ,hogy itt mindent meg lehet beszélni a kedvenc madarunktól. :)
Annyi mindent lehet olvasni a Rollel kanáriról ,de engem érdekel szakirodalom is kifejezetten a Roller kanáriról. Van már könyvem ,de általánosságban a kanáriról szól ,de külön e fajta jobban érdekel.
DOROMBOLÓ ! Ilyen mester mint Te,véletlen még nem jelentettél meg könyvet ? Ha igen , jelezd légyszíves :)

Szia Gabesz ! :) Találtam még a Fonzó nevű madárkáról egy nagyon szép képet színtén egy korábbi hozzászóláson. Azt mondanom sem kell ezt is elmentettem :)
Nyáron jártam Erdélyben. Kár ,hogy nem fedeztem fel ezt az oldalt hamarabb mert akkor már "ismertük" volna egymást és szívesen meglátogattalak volna. :) Jártam Piricskén,Csíkszeredán tehát egy köpésnyire voltam tőled :)Na majd legközelebb ..... :)

Szép álmokat ! :)

Tamás

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 181, 182, 183, 184, 185, 186, 187 ... 261  Következő