Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189 ... 261  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 jan. 17, 23:10 
Akkor gyerekek!!! :24: a hónap végén megyek a galambász kuckóba,elvileg készen lesznek a gyűrűk...szóval akinek kell műtojás,vagy bármi,az most szóljon,megveszem szívesen,és mindenkinek elpostázom!
Balance hozzászólása jó ötletet adott!!! A konyhabútorom már olyan régi,filóztam a kicserélésén!!! a felső része is nagy,tágas,mély.....le kéne cserélnem,és abből lenne a dobozkalit!!!csak az elejére raknám a rácsot,és kész!!! már nem is hiányzik más hozzá,csak pár 100ezer az új konyhabútorra!!!! de mivel nálam a pénz a legkevesebb,az bagatell!!!! :06: :61: Viszont megfontolandó,és ha itt motoszkál a zagyamban,előbb-utóbb úgyis ráhajtok!!! :57:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 17, 21:16 
iker írta:
Sziasztok Gyerekek! (hmm.... Kedves Tisztelt Tenyésztőtársaim, Hölgyeim és Uraim!)

A Gyerekek a tökéletes megszólítás! :lol: Jól elszórakozunk mi itt, mint lurkók a homokban...

Kedves Feri, míg még itt vagy és vigyázol ránk, mondd meg, mit csináljak ezekkel a rideg csajokkal? Azt hiszem, várok még szombatig, akkor több időm lesz, és teszek egy próbát velük. A te Valentin napod nekem már itt van...

Elszedek én minden tojást, már nem vacilálok velük! Egyszerre teszem be az összeset majd a tojó alá. Csak lenne már mit :roll: !

Ja, és elfelejtettem az előbb írni, lehet, hogy azért nem tudsz privát üzit küldeni, mert nem töltöd ki fent a témát, vagy amit kér...

Kedves Kynyoo, semmi bajom a nénivel! :lol: A gyerekek is így szólítanak: tanító néni :wink: Imola a tanár néni.

Mondjad, kedves RollerRobi! Hallgatunk 8) !

Puszi nektek: Gabesz

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2008 jan. 17, 20:53 
Sziasztok Gyerekek! (hmm.... Kedves Tisztelt Tenyésztőtársaim, Hölgyeim és Uraim!)
Lassan érzem, hogy már mindenki a kék- barna foltos tojásokra godol. Úgy látom, hogy már nem csak a madarainkat kell visszafogni, hanem minket is.
A tenyésztéskor két módszert is kipróbáltam az elmúlt 5 évben és nekem a tojáselszedős jött be. Ez azt jelenti, hogy az első 3 tojást elveszem ( természetesen megjegyzem kis cédulák segítségével, hogy ki fia-borja), és a negyedik tojás lerakásakor visszateszem az első hármat. Így a kikeléskor viszonylag kiegyenlített a mezőny és nem nagyon volt lemaradt fiókám. Az első tojás elszedésekor egy műtojást rakok a fészekbe, ígyatojó nem zavarodik meg. Műtojásokat a monori börzén vettem, de a galambász kuckóban is lehet kapni: Szűcs József a tulaj, 30 245 8970. Küönben itt szoktam venni a Prestige magokat is.

üdv

Hozzászólás 2008 jan. 17, 20:16 
Sziasztok!

Köszönöm a sok hasznos tippet a lakkozással-festéssel kapcsolatban, mindent elolvasok még egyszer és nekilátok a mázolásnak. Semmiképpen nem szeretnék atkát, sem egyéb nyavalyát, így mindent megteszek, hogy a megfelelő tisztaságot tudjam nekik biztosítani.

Gabesz, a rafiát én is ismerem, anyukámék mindig mindent azzal szoktak megkötözni a fóliában!!! Na, ez már valami, akkor skype-on részletesen megbeszéljük. 8)
Az a műtojás nekem se ártana...

Imola, kíváncsian várom a képeket, remélem Csabi hamar idrevarázsolja majd!
Én ma is kézbe vettem az egyik kis pasit, mert nem tetszik nekem, na nem beteg szerencsére, csak nagyon lányka lesz belőle is úgy tűnik! Az egy dolog, hogy zsíroska a hasa, de még egyáltalán nem énekelt, csak csipog, mint a többi tojóm. Eddig a vedlésre fogtam, most ugye kicsit kövérke. Pedig a mellette levő hím folyamatosan énekel, ő meg csak hallgatja és kussol. Ha így lesz, akkor csak egy hímem marad, amit a Dorombolótól kaptam. Azért még várok egy kicsit, úgy 2 héten belül ha lefogy meg kellene szólaljon, nem? Ja, és idei kelésű, elvileg április-májusi, tehát a 8 hónapos kora is megvan már.

Eddig még nem kelt ki egyik tojás sem, már nagyon várom, mi lesz.

Hozzászólás 2008 jan. 17, 20:10 
Kedves Gabesz!

Szombaton reggel indulok Dorombolóhoz de csak este érek haza és csak vasárnap írok a madárkákról és akkor képet is rakok fel! Melyik nem tetszett a néni?? nem vagyok tisztában a korokkal így jobb ha megadom a tiszteletet mindenkinek! :lol:

Hozzászólás 2008 jan. 17, 20:02 
Gabesz. :)

Hozzászólás 2008 jan. 17, 20:01 
Kedves Mona
Az ígért képek, a műanyag fészekről...
Nem tudtam felrakni, hibát jelez. Elküldöm Kuzminak, ő biztosan fel tudja varázsolni, ha majd lesz rá ideje.
Kedves Gabesz! Szeretném megpróbálni a tenyésztést:) Legalább mindennap kérdezhetek:)

Hozzászólás 2008 jan. 17, 20:00 
Sziasztok. :)

Hozzászólás 2008 jan. 17, 19:57 
Szia! Szépek a színkanáriaid. :)

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 17, 19:34 
Sziasztok, rollerosok!
Kedves Mindenki!

Imola, nagyon belelendültél :D ! Akkor már tenyészteni is fogsz. Bravó! Ki gondolta volna, hogy ennyire fertőző ez a topik :lol: . Azért minden virágodat nehogy kidobd! Hidd el nekem, ha megfelelő táplálékot kapnak a kis tollasok, a szabad röpködés fogja majd őket lekötni és nem feltétlenül a növények csipkézése... Esetleg a földet csipegetik majd, de az nem hiszem, hogy káros lenne. Kell az emésztő. Javítson ki valaki, ha tévedek.

Amaryl pedig nem kezdő a pályán :wink: . Csak most rollerre szakosodott, 6 madárral indít. Majd ha az olvasásban tovább haladsz, sok mindent megtudhatsz Amaryl kanáris múltjáról...

Mona, ott Mo-on vásároltam én is természetes kötözőanyagot, a rafiát. 800 ft-ba került egy hatalmas nagy köteg. Ez abszolút természetes anyag, és szerintem fészekanyagnak is apróbb darabokra vágva tökéletesen megfelel. A lányaid meg fonni tanulnak majd a hosszabb szálakkal, vagy babát kötnek belőle :wink: . Skypen elmesélem, hogy kell.

Iker, jó utat kívánok neked és visszavárunk idre! Hozzál jó sok ötletet és praktikát nekünk. (Bár nekem spéci műtojás kellene :roll: . Asszem babszemen fogok keltetni.)

Rainácska, ugye nem sértődtél meg? Világért sem bántanálak! Csak viccelődünk mi itt, mert ez egy ilyen topik :wink: .

Nyuzi, hová lettél??? Úgy emlékszem, te is rollerozni akartál. Vannak már madarak hozzá? És neked, Pocilo?

Kynyoo, nem én vagyok a tanár néni 8) . Hányat alszol még vasárnapig? Megtartod a színeseket?

Nna, kit hagytam még ki? Gizmót. Gizmónak egyelőre a Nagy Rendező más feladatot osztott ki, mint a madarak, de remélem, ő is jókedvvel és szívesen tér idre vissza, mert lelki felüdülés itt lenni veletek!

Doromboló, van egy kérdésem: ha a kaja, lágyeleség, vitamin, fészek, fészekanyag sem pezsdíti ezeket a csajokat, mert még nem mutatnak semmi hajlandóságot a családalapításhoz, tegyem be hozzájuk a kis pasit? Icám picivel nagyobb darab hölgyemény, mint Ilus, és nemcsak hájas a drágám, de a kloáka táján piros is. Ilusnál semmi hasonló :roll: . Illés első éves... Mi legyen?

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2008 jan. 17, 17:13 
Szia Amaryl! De titokzatos vagy! Lesz újabb tenyésztő a csapatban? Gondolom nem kezdő, mint én.
Lifo elúnta a papírfecniket. Mindet beáztatta az itatójába. Ő már szelídül. Egyáltalán nem hat rá, ha mellette kotorászom a kalitban.
Egy barátnőm költözik, elajándékozhatok néhány mérgező virágot. Persze mindet nem, mert nekem szerintem másmilyen nincs is. A vitorlavirág is mérgező?
Kedves Gizmo! Magmeghatározást tartottam az este. Fog az menni, csak tanulgatni kell:)

Hozzászólás 2008 jan. 17, 17:02 
Kedves Mona!
Akkor valamit félreértettem, Kuzmi írt műanyag lapokról a tartás topikban. Én igazából műanyagból szeretnék alkotni kalitokat, elől átlátszó lappal, aminek a felső csíkja ilyen előregyártott rács, a tetején , az oldalán meg szúnyoghálóval. Az én bolti kalitom előtt naponta lehet porszívózni, és így is van mag-maghéj.
Lifo kalitja meg túl nagy lett, és roham-munkában készült, szóval az eleje is szúnyogháló egyenlőre. Ha megalkotom a kisebb kalitokat, áttelepítem mindkét verebemet. Addig gyakorolom a madárfogást a plüss-egéren:)
A nagy kalit lesz a baba-madarak röpdéje.

Ahogy végetér az osztályozó konferencia, hazavágtatok, lefényképezem a műanyag fészket, meg a dobozos bélésanyagot. (Csak egyszer lenne már vége!)
Fehér madarak előre lefoglalva:)

Kedves Kuzmi! Fantasztikus a madár-vitrined!

Kedves Gabesz! Ez a szobor-csoport szenzációs lesz. "Doromboló alkotásai" címet kell viselnie!

Hozzászólás 2008 jan. 17, 15:28 
iker írta:
Kedves Topikosok!

Nem akartalak megilyeszteni benneteket, csak a saját tapasztalataimat írtam le, hogy más hibájából (az enyémből ) tanuljatok. A bútorlapot mindenképpen kerülendőnek tartom. Dekoratív, könnyen beszerezhető, az ára is ellfogadható. Viszont ha vizet kap akkor megduzzad és takaríthatatlanná válik. Ilyenkor a belsőszerkezete a legkiválóbb búvóhelye a parazitáknak.

Kedves Iker! :)

Van egy apró trükkje, hogy miként kerülhető el a vizesedése!
Bármelyik festékboltban kapható FBS márkanevű ecetbázisú szilikonragasztó. Az akvaristák is ezt használják az üveg ragasztásához. Nekem még a műanyagot is sikerült vele ragasztani!
A lényege, hogy teljes felületű legyen a ragasztás. A tuti az, amikor összeállítottad a dobozkalitot, a belső élekre nyomj egy vékonyka csíkot és vizes ujjal simítsd le. :wink:

Én a madaraimhoz ilyen, bútorlapból készült dobozkalitot használok. Jobban mondva csak fogok építeni egy párat, mert most a beépített konyhabútor egyes részeit alakítottam át ezen mód! 8)

Üdv, Balance :)

IDRE tag

Hozzászólás 2008 jan. 17, 7:26 
Szia Mona!

Elfelejtettem az előlap adatait megadni! Szóval ezek vékony fémpálcákból készülnek és utána galvanizáltak. Ettől teljesen "gyári" formájuk van és azok is. Én 60 x 25 cm-es rácslapokat vettem, ahol középen, lent van egy ajtó a fürdetőnek és balra fent még egy, ahol a fészket tudom felhelyezmi. Ezek a rácslapok nyáron kb 600 Ft-ba kerültek. Sanyi bácsi dél Pesten lakik, korrekt emberként ismertem meg. Száma: 30 325 7479. A száma hirdetésekben is szerepel, ezért merem itt megadni.

Sok sikert!

üdv

Hozzászólás 2008 jan. 16, 23:35 
Amaryl megnéztem a képeket,lenyűgöztél,és kiváncsivá tettél,azthiszem mi több témába is fogunk tudni beszélgetni!! :lol:

Hozzászólás 2008 jan. 16, 22:24 
Üdv Mindenkinek!

Tombol a tenyésztési láz mindenkinél ez a lényeg! Hosszú hiányzás után megjött Gabi tanárnő is ahogy látom! Ha minden jól megy vasárnap már én is büszke tulajdonosként beszélgethetek veletek!
Mona!
A beeresztő jó ötlet gombásodás és minden vacak ellen véd az elég híg anyag nem kell megijedni tőle! A véleményem a lakkokról a következő a vizesbázisú talán annyival jobb hogy nincsen szaga és mivel nem kell higítót használni kevesebb benn a káros anyag valamint könnyebb vele dolgozni sokkal gyorsabban végzel és szinte alig ragad illetve egy kezdő nem sül bele olyan könnyen jó ha egy napot azért vársz amíg beköltözteted őket! Ha ezt évente maximum két évente újra megteszed a kétszeri kenést akkor örök kalitkáid lesznek! Hajrá! Ja és sok sikert a kakukktojáshoz! 8)

IDRE tag

Hozzászólás 2008 jan. 16, 21:59 
Szia Mona!

A lakk azért jó, mert védi a fát és nem lesz olyan érzékeny a vízre.
Mielőtt lakkozni kezdesz, kendd be a fát lenolaj kencével. Ez eltömíti a fa pórusait. Azt gondolom, hogy bármilyen lakk jó, csak hagyd jól kiszáradni és szellőztesd át, mielőtt betelepíted a madárkákat. Vannak vizes és oldószeres alapú lakkok. A vizes alapúak környezetbarátabbak, az oldószeres alapúak starpabíróbbak. Az oldószer kérdése az ecset takarítása mitt is fontos. Ha az oldószer víz, akkor csak átmosod az ecsetet és kész. A fenti eszközök bármelyik festékboltban viszonylag olcsón megkaphatóak! Egy rendes boltos tanácsot is ad ott helyben.
Festeni nem nehéz, csak arra kell figyelni, hogy az anyagot egyenletesen hordjuk fel. Sok sikert! (mindenki festőnek születik, csak van akit továbbképeznek!)

Kedves Umari! Sajnos most hétvégén külföldön leszek. Januárban renoválom a kanárisomat, de februártól szívesen látlak!

Itt megadom az E-mail címemet, a PÜ nekem valahogy nem megy:
iker.ferenc@t-online.hu

Kedves I.Béla (Doromboló)!
Örülök, hogy szerencsésen megérkeztél! Láttad a DM-et? Csak lehozták a cikket! Most nekem is ki kell mennem Németo.-ba, de kb 2 héten belül szeretnélek meglátogatni és elhozni a rendelt madarakat!

üdv

Hozzászólás 2008 jan. 16, 21:46 
Imola,nem az enyém lesz a madár,csak én leszek a szállító!!! :) Nem lesz több madaram,ennyi bőven sok!!!! főleg ha összejön majdan a nász!!! :oops:

Hozzászólás 2008 jan. 16, 20:55 
Sziasztok!

Gabesz, profi az elosztásod Szegeden, én elégedett vagyok az általad felajánlott hellyel, köszi!(imádom az édességet...) 8)

Imola, nem az egész kalit műanyag, hanem csak az alja, a többi rács. Tudod, amilyent a kereskedésekben lehet kapni, mindenféle formában, és lehet, hogy neked is olyan van. Tényleg az a legnagyobb hátránya, hogy minden oldalról nyitott, így a madarakat olyan helyre kell tenni vele, ahol fal mellett van, hogy legyen egy oldalról legalább biztonságérzete. Viszont a műanyag tálcája könnyen és szépen tisztítható, tehát a tisztaság szempontjából kiváló.
Egy barátnőm színkanári tojója alatt vár a kikelésre a tojáskám, szerencsémre pont ő is költ, így gond nélkül "bevállalta" a kakukkfiókámat. Már csak tényleg az a kérdés, hogy fias-e a tojás. Legkésőbb a hétvégén ki kell derüljön, de elvileg holnap telik le a 2 hét. Majd sikítok, ha van valami, köszi a drukkolást!
A műanyag fészek milyen? Olyant meg én nem láttam még.
A fehér kanárit akkor már most lefoglalom nálad, remélem lesz! Köszi! :D

Ezt a fonást tutira kipróbálom, csak valami anyagot kell keresnem hozzá.

Hozzászólás 2008 jan. 16, 20:04 
Szia Mona!
Milyen az a műanyag bolti kalit? Én még nem láttam műanyag kalitot! Drukkolok, hogy legyen abból a tojásból kismadár! Kivel költteted ki?
Nekem sokkal jobban tetszenek az élénk sárga kanárik, meg a zöldes-sárgák, mint a fehér. Úgyhogy, ha születik fehér kanárim, Neked adom. Igaz, Lifonak csak a farka fehér, Fifo meg csoda-sárga, de elvileg lehet fehér kicsinyük.

Jó, hogy újra itt vagy Gabesz! Én műanyag fészket vettem, meg dobozos fészekanyagot. Én is kihímezem a fészek alját:)

Izgatottan várom a fejleményeket Umari!

Amaryl, Te újabb madarat veszel? Most akkor hány lesz? Szét se nézünk és a "nagyok" között sorakozol a tenyészeteddel:)

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 183, 184, 185, 186, 187, 188, 189 ... 261  Következő