Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 16, 19:54 
Ja, vagy úgy! Hát akkor mese nincs, kitömetjük Rainát is! :lol:
Már látom is ahogy a béke szimbólumát, a fehér kanárit tartja kezén valahol Szeged szép városában-merthát azért tartsunk össze, Mona, neked spéci a Virág cukrászda előtti placcot szemeltem ki , jómagam a Székház előtt galamboktól letisztelve és Iker bent a vitrinben virít majd :lol: Mert őt is ki akarta tömetni ez a jóember 8)

Ez a fészek, mit hoztam, a Csicsörke csicsörkéinek kényelmes bélelt fészke :wink: Innen loptam az ötletet.
Kép

Nekem csak vékony vesszőhéjból font kosárkák vannak, annak is csak az aljába varrtam bele a felcsavart spárgát. Csak simán leraktam spirálba, majd pár öltéssel rögzítettem a kosárka aljához. Nem lehetne átfűzni, mert a vastag fonal nem menne át a fonott kosárka résein.

Amaryl, nagyon beszédesek azok a felkiáltójelek :lol: !

És akkor már két Bélánk van?! De tudod, van I. Béla, így te vagy a Második :wink: . Légy üdvözölve itt nálunk!

Hozzászólás 2008 jan. 16, 18:26 
Sziasztok!

Gabesz nagy vagy, Doromboló már úgyis benne van a kitömetésekben... :wink: 8)

Egyébként meg nem semmi az, hogy a Raina első szóra kap fehér kanárit, én meg hiába könyörögtem...De ez van, és remélem tényleg adsz neki, ha már megígérted???!
(ne aggódjatok, nem haragszom ám, viccelődöm :D )

Gabesz, a fonalat hogyan szőtted bele a fészekbe? Egyszerűen simán átöltötted vele? Mert nagyon tetszik az ötleted, komolyan!

Azért megnyugtattál Feri, hogy jó lesz a dobozkalit, ennek a nagy része azt hiszem valódi fa lap lesz, nem bútorlap. Azok a rácsok, amiket te vettél a Sanyi bácsitól, mekkora? Nagyon szimpatikus az ára, nekem sima kockás drótom lenne elöl, de ez a rács nagyon jónak hangzik.
Mivel lakkozzam be, hogy ne ártsak vele a madaraknak?

Ha minden jól sikerült, akkor holnap kikel az első madaram, akit tojásként dajkaságba adtam. Nem néztem meg, hogy fias-e a tojás, és nincs is sok esély rá, de reménykedem.

Hozzászólás 2008 jan. 16, 16:58 
Sziasztok!

Kedves Iker,sajnos nem jött át a privát üzenet,kérlek próbáld újra! :03:

Jelentem a madaram tökéletesen kibélelte az etetőt,tettem be másikat,tényleg etető célra...mindenki jól van,és nagy a szerelem,tudom a bizonyítékra még várnom kell..de már nagyon várom!!

:idea:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 jan. 16, 16:17 
...és ha ezt Raina most megértette, javaslom, hogy őt is tömessük ki :wink: !

Sziasztok, megjöttem.
Nálam a helyzet változatlan. Tyúkocskák a fészket még mindig csak kifele rámolják, szerencsére nem teljesen, hanem csak úgy kíváncsiságból, vagy mintha rémlene nekik valami, hogy azzal a kenderkupaccal kezdeni kéne valamit... Semmi fúrhatnám... Nem úgy Illésem :D

Eddig már többféle fészekanyaggal próbálkoztam: papírszalvéta fecnik, szárított puha fű, kölcsön toll a tyúkoktól... De mindig az volt a végeredmény, hogy a kis fiókák a szinte csupaszon maradt fészekben nőttek fel. Idén kenderrel próbálkozom... Makraméra használok kenderfonalat, abból sodortunk ki jó sokat fészekanyagnak, persze aprób darabokra vágva. A fészek alját spirál alakban levarrtam szintén kenderfonállal. Lehetséges, hogy egyszerhasználatos fészek lesz, de legalább nem fáznak majd meg a fiókák... amik nagyon remélhetőleg lesznek.

Puszillak: Gabesz

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 16, 15:49 
Sziaaaa Raina baba !....Csak akkor kapsz fehér rollert ha megígéred, hogy tenyészted ! :wink: Tőlem lehet egy fehér hímed és kell hozzá egy sárga tojó, méghozzá "B"- s sárga, tehát nem intenzív ! Rollereknél nem nézzük a színt ugyebár, de a fehér faktor, mint domináns akkor tud kifejező lenni, ha sárga B-s párt kap ! Fehéret fehérrel csak recesszíve rakható össze, rollerben pedig recesszív fehér (legalább is nálunk) nem létezik..... :24:

Hozzászólás 2008 jan. 16, 14:38 
hello, Doromboló, olvastam, hogy van fehér rollerod, eladó is van köztük? Én a tavaszra, melegebb időre tervesztem a vételt. Amióta láttam fehér kanárit, nem megy ki a fejemből. Egy ílyen profi roller kellene, aki a papagajtól nem zavarodik meg... :74:

Hozzászólás 2008 jan. 16, 12:59 
Rendben,akkor megbeszélem a pasival,hogy utána lesz hozzá 1 utam!!!!a kalitodat pedig addigra puccba vágom!!! :D

Hozzászólás 2008 jan. 16, 12:54 
Küldheted Lajos !...Akár fel is rakhatod a fórumra...és el is faxolhatod.
A fax címem a vonalas számom és mostantól faxra állítom mert el kell mennem kis időre T Fax : 88/260352

Amaryl ! Hétfőn és kedden megyek Pestre s akkor viszem a rigót is....

Hozzászólás 2008 jan. 16, 12:32 
Marcsi,az Egyéb eszmecserék c.topicba raktam fel pár fotót,kukk meg!!!
Fiúk-lányok,a 2 roller fiúkám megőrült,egész nap be nem fogják a csőrikéjüket!!! A rizs-párom meg elkezdi belülről is kukkolni az odút!!! eddig csak kívülről nézegettek befelé,de már be is járnak!...és a fiú sokat és szépen fütyül!!!! :35:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 jan. 16, 8:15 
Üdv Doromboló !

Kész a Jkv. majd ha hazajöttem (29-én ) elküldöm nektek egy-egy pl-ban.

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2008 jan. 16, 7:54 
Kedves Topikosok!

Nem akartalak megilyeszteni benneteket, csak a saját tapasztalataimat írtam le, hogy más hibájából (az enyémből ) tanuljatok. A bútorlapot mindenképpen kerülendőnek tartom. Dekoratív, könnyen beszerezhető, az ára is ellfogadható. Viszont ha vizet kap akkor megduzzad és takaríthatatlanná válik. Ilyenkor a belsőszerkezete a legkiválóbb búvóhelye a parazitáknak. Lehet fából kalitot készíteni, de akkor használjatok rétegelt lemezt vagynatúr fát és lakkozzátok le. A ládakalit jobb, mint a kereskedelemben kapható műa. kalitok,mert a madár nagyobb biztonságban érzi magát. De természetesen a műa. kalit is használható, nekem is van tartaléknak mindíg jó. Szinte minden évben költ ilyenben néhány tojó. Kezdésre, amíg kicsi az állomány biztosan alkalmas. Úgy emlékszem nem is olyan drága.
Különben én is bútorlapos kalitokkal kezdtem Magam csináltam nagy örömmel. 4 év után kénytelen vagyok váltani, most fűrészelem fel és tüzelem el azokat.
Az egyik lakatos barátommal most egy fém vázra Lindab lemez burkolással olyan emeletes kalitokat csináltattam, amiket néhány csavarral lapra lehet szerelni és tökéletesen takarítani.
Ne gondoljátok, hogy tisztaság mániás vagyok, de az a véleményem, hogy betegségeket , kórokozókat így talán könnyebb uralni. Az első oldali rácsokat Cseh Sanyi bácsitól vettem, aki Pesten él. Kb 600 Ft egy előlap, ajtókkal együtt.

A parazitákat meg általában kívülről hurcoljuk be. Új madárral, börzéről., stb. Tehát testkontaktus általában kell hozzá.

Kedves Umari és Rollerbird! Próbáltam nektek Püt küldeni. Kérlek nézzétek meg, hogy sikerült-e? A géphez egy kicsit béna vagyok még.

Hozzászólás 2008 jan. 15, 23:44 
:17: majd írom a fejleményeket!

Hozzászólás 2008 jan. 15, 21:45 
Két kicsi patkó etető...

Hozzászólás 2008 jan. 15, 21:14 
Köszi Doromboló a tanácsot,de az etetőbe fészkel,a mag közé,víz csakis önitatóba van.Az etető egy félkör alakú magasabb műanyag "tál",de közel az ülőrúdhoz,és elég közel a kalitka aljához.Nagy a szerelem,a csaj már nagyon sokat ücsörög bent,Ricsi meg eteti,jófejek.
Már csak az új etető megoldást kell kitalálnom... :?

Hozzászólás 2008 jan. 15, 21:04 
Umaris ! Ha sokáig vársz bele fog tojni a csurid az itatóba !...Vedd ki és önitatót tegyél be ! A fészekhez vezessen totyorgó út, tehát az ülőrúdhoz közel legyen. Az ülőrúd pedig, ha magasan van akkor tegyél alá-mellé egy másikat, mert a kotló madár evés után - főleg ha kicsit elhízott - nem fog tudni egyből visszamászni a fészekre és kihülnek a tojások....

Hozzászólás 2008 jan. 15, 19:51 
Sziasztok!

Először is köszöntelek ismét a fronton, Doromboló, remélem te is adsz ilyen hasznos tanácsokat nekünk, "zöldfülűeknek", hogy ne ijedezzünk annyit, mint a Feri teszi? Örülök, hogy sikeres volt az utad, és csak nézek, micsoda nagy tenyésztőket látogattál te most meg! Ez már valami, komolyan! Gratulálok, szerencsés ember vagy.

Feri, megnéztem a madárkákat én is, most már biztos, hogy az egyik madárkámat (természetesen az egyik hímet) elhízlaltam, így indul a fogyókúra! Viszont semmi élősködő! Azt a kúrát mindenképpen el kell végezni?
Szomorúan olvasom a tapasztalatodat a fa kalitokkal kapcsolatban, én éppen most készülök a madaraknak ún. dobozkalitot készíttetni, de fából. Akkor inkább maradjak a műanyag bolti kalitkáknál? Atkabiztosabb? Vagy mindegy? (bár, ha jól emlékszem, Margónak is ilyen műanyag kalitja van, mégis az egyik madárkája kapott atkát.) Tényleg, ezt ők honnan szerzik be? (mármint a madarak az atkát)

Imola, kedves, a tananyag még nincs kész, de alakul. :wink: Időben kap mindenki tájékoztatást róla.
A madarakat én úgy fogom meg, ahogy írod, vigyázva, nehogy összenyomjam, de ki se repüljön. Ha a szárnyát a kis teste mellé sikerül szorítanod a tenyeredben, akkor madár legyen a talpán, aki így kiszabadul! Csak a kis lábai kandikálnak felfelé, a mellkasa, hasa szabadon van, tehát mehet a tollazat felfújása és a figyelés, esetleg tapintás is. Ha megfordítod, akkor is mindig arra ügyelj, hogy a szárnyai maradjanak a teste mellett, így nem tud repülni. A szárnyát meg szintén könnyen meg tudod vizsgálni, ha egyiket felengeded, a másik marad a tenyeredben, és te tudod a szabad szárnyat mozgatni.
Az én kis sárgáim nagyon harciasak, mivel csak a fejüket tudják mozgatni a kezemben, meg is teszik, és igyekeznek jól belém csípni. Persze a mutatóujjamat érik csak el, ahol a bőr vastagabb, így nem okoz fájdalmat, nem kell megijedni. A kisebbik lányom viszont rosszabbul járt: meg akarta simizni a madárka fejét, amikor megfogtam. Persze a kanári egyből védekezett, és csipp! el is csípte a kis kezét. Mivel ő csak 4 éves, gyenge kis bőrén megérezte a csípést, azóta nem akarja megsimizni őket.

A Roller Szakcsoportba kellene belépned, amit természetesen Doromboló vezet, nála kell jelentkezni, ő ad neked tenyésztői számot, és így már tudsz gyűrűt rendelni.

Nálam is a fészekanyag széna lesz és papírzsepi, nem tudok olyan spéci anyagot beszerezni, amit pl. a Feri. Remélem azért elfogadják, és sikeresek lesznek a költéseik.

Hozzászólás 2008 jan. 15, 17:58 
Kedves Umari!
Szegény Fifora szívbajt hoztam a papírjaimmal:)

Gratulálok! Majd mesélj el mindent a tojás-rakástól szépen, naponta! Soha nem láttam még tojásból kikelő kiscsirkén túl semmilyen madarat ilyen "fiatalon". És izgulni fogok. Nálunk csak márciusban kezdődik a költési időszak. Addig lesz időm mindent felírogatni.

Kedves Doromboló! Üdv a hazatérőnek! Biztosan megérték az árukat azok a madarak! Az ő gyermekeik lesznek jövőre a favoritok:)
Nekem hány gyűrűt és honnan kellene rendelnem, hogy még kapjak? (Beszéltem a doktornővel, felhúzza ő a gyűrűket és nem lesz baja a madárkáim pici lábának.) Ha az ember a tenyésztés útját választja, hová is kell belépni? (MEOE és Kennelnév-igénylés helyett mit kell csinálni)

Vettem fészket, fészekanyagot, mélyebb, felakasztható itatót, ami mégsem önitató. Tényleg egy vagyonba került, mert későn olvastam Iker Feri hozzászólását . A könyvet megveszem, ha megtalálom!
Szakkönyv -ügyben az a gondom, hogy mindenki másra esküszik. És nem szeretném, ha itt is utólag jönnék rá, hogy egészen nagy szamárságokat csináltam , mint a kuty-tenyésztés kezdetén. Akkor minden könyvet megvettem (kár volt. Inkább el kellett volna menni egy tetszőleges tenyésztőhöz egy kisit hosszabb időre)

Iker Feri! Mi lett a féllábú madárral?

Kedves Amaryl! Igyekeztünk, hogy Neked legyen mit olvasni, mikor újra itt leszel!

Kedves Gizmo! Elszótlanodtál! Csak nincs valami baj?

Kedves Mona! Tényleg úgy kell megfogni a madarakat, hogy ráborítom a tenyeremet, a feje meg akció-cél függvényében vagy a hüvelyk-mutató vagy a mutató-középső ujjam között kell kikandikáljon? Mire én eltalálom, hogyan kellene tartanom a kezem, a madaram rég elszáll, de majd próbálok gyakorolni valami játék-verében!

Szép Királynőnk merre jársz?

Hozzászólás 2008 jan. 15, 16:59 
Sziasztok! A másik topicba már leírtam az örömömet,de veletek is megosztom.Úgytűnik a hiperaktív csajom nem őrült meg teljesen/bár még mindig az etetőbe rakja a fészket/ de ma láttam Ricsivel action közben,szóval lehet hamarosan többen leszünk??!!

Már tudom,hogy nem tartozom madárilag ebbe a topicba,de ha Neco,vagy Iker válaszolna a privátomra akkor előbb utóbb igazából is rollerezhetnék veletek!! :08:

Hozzászólás 2008 jan. 15, 15:22 
Szevasztok! tegnapelőtt éjjel óta most van először gépem,tegnap reggel már bekapcsolni sem bírtam....de megcsinálta guru bácsi,szerencsére!Viszont máskor 1 hétig sem írtatok ennyit,csak győzzem visszaolvasni!!!

Hozzászólás 2008 jan. 15, 11:07 
Hogy TI mennyit tudtok rosszalkodni ha az ember kiteszi a lábát ?!... :13:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 184, 185, 186, 187, 188, 189, 190 ... 261  Következő