Meggyüttem !...Észak-nyugat Európa megmutatta az összes időjárási képletet ami csak létezik a földön a vulkán kitörésen kívül ! Ez utóbbi helyett talán a néhányszor felvillanó trafipax fények emlékeztettek a forró természeti csapásra...Életem legdrágább útja volt ez !
Vettem 60 és 80 eurós hímet(!) a Gheling mestrernél és a tojókat is drágábban adták mint korábban ! Le is filmeztem az üzletkötést amint a tenyésztő kimondta és le is írta előttem az árakat !...Tehát nem mese amit mondok !...Soha nem látott módon nőtt a rollerek ázsiója az elmúlt 2 év alatt. A másik Deutsche Meisternél a röpdében összefogott fiatal tréning nélküli hímek ára is 40 E volt ! A tojók 25 E ba kerültek itt !.... Az előző drága madarak sem 90 pontosak, de a létező legjobb tulajdonságokat stabilan hordozó tenyészanyagból valók. Még szerencsésnek is mondhatom magam mert az olcsóbbik - nálunk is megfizethető - madarakhoz azért juthattam hozzá mert a Rőder mester aki egyébként a Deutsche Mesterversenyek történetében egyedüli 360 telipontos tenyésztő éppen egy szívműtéten esett át s ezért nem foglalkozott a beiskolázással.... Aztán elmentem St. Andreasbergbe a Harzer roller múzeumba és itt kaptam ajándékba egy kedves tanárembertől egy fehér rollert amiről még nem tudni hogy fiú e vagy lány, de nekem minden képpen jó lesz mert az én fehér rollerjeim már kezdenek közeli rokonságba kerülni... Szóval összességben szép volt, érdemes volt !....Hét végén már lehet jönni a rezervált madarakért ! Ill. aki fel volt írva és később tud jönni annak természetesen addig tartva lesz !....