Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 jan. 14, 7:31 
Üdv a honlapon Béla !

A madár fajokat is írd meg, hogy mit keresel, vagy kizárólag a kanári érdekel ?

Hozzászólás 2008 jan. 13, 23:55 
Szia Béla!
Üdv köreinkben! Vannak köztünk ketten Erdélyből is.
Nem tudom,mit értessz csillagászati ár alatt,de ha jó madarat akarsz,annak ára van! Nem csillagászati,ha ez megnyugtat,és kapsz biztosan olcsóbbat is,de az meg olyan is! Amivel itt ezen a fórumon jelen vagyunk,azok gyűrűzött jó minőségű madarak!
Na ezt jóóól összeszedtem!... :o :24: ja és gyere beszélgetni,aztán majd kialakul!!!

Hozzászólás 2008 jan. 13, 21:45 
Helló mindenkinek !
Nálatok kezdőbb madaras vagyok Erdély északi részéről, de könnyebben megtalálom a madarász kollegákat (tenyésztők és kereskedők egyaránt), mint olyan messziről. Hatehát bárkinek bármi ilyenben segithetek ...
Olyan nagy kérdésem lenne hozzátok, hogy honnan lehetne tenyészeti célra jó, de nem csillágászati árú madarakat Magyarhonban találni? Esetleg ki vállalkozna személyes segitségnek ... ?
Előre is köszönettel
Üdv
Béla

Hozzászólás 2008 jan. 13, 20:52 
Szép jóestét,

hazaértünk.
A tyúkhúrt én is sokat kerestem, mindenféle képet megnéztem a neten...végülis egy nő ismerte, szedett, s így ismertem én is meg. Írd be a keresőbe, hogy stellaria media, a tyúkhúz latin nevét, s lást segít-e...Tényleg annyira gyakori, hogy mindenfele megtalálható.
A magokkal kapcsolatosan: lefényképeztem 1 könyvből, s megadom a linket hol találod: Kép

Szép estét nektek.

Valódi név: Almamag

Hozzászólás 2008 jan. 13, 16:09 
Sziasztok!

Pár napig nem néztem be hozzátok, de most bekukkantok.
Kedves Gabesz, még nincs nálam a madár, de már pü-ben egyeztettem Dorombolóval, hogy mikor tudok menni érte. Most hétvégén jó lett volna, de Doromboló nincs itthon, legközelebb pedig két hét múlva lesz kocsi (édesapám azzal jár dolgozni és kéthetente jön haza - ekkor tudunk kocsival elmenni a madárért, mert buszozni vele ebben a hidegben ...).

Szóval beizzítva várom az alkalmas pillanatot, és már megyünk is a rigóért! :D

Látom - illetve olvasom - hogy mindenkinél zajlik az élet, és ha meghoztuk a dalost, én is jobban be tudok kapcsolódni a csevegésbe. Addig is mindenkinek szép napot, korai kitavaszodást!

Almamag :)

Hozzászólás 2008 jan. 13, 10:54 
Jó reggelt mindenkinek!

Amaryl,merre laksz pesten? Én multhéten vásároltam be a madaraknak az Eurocenter mellett levő FN-ba,a bőség zavara volt,és olyan fürdetőt is kaptam amilyet szeretnél,átlátszó,ajtóra szerelhetőt.

Végigolvastam az elejétől a topicot,mindent amit itt a kanárikról írtatok,és rengeteget tanultam,szinte megvilágosodtam kanáriba!! :P

Már nem fogok minden alapvető dolgot megkérdezni igérem!!
Viszont arra is rájöttem a sok tanulásban,hogy szin kanáriaim vannak,és Ricsi az első hímem csapper..
:twisted:
Tegnap röptetéskor felült a szekrény ajtajára,szemmagasságba velem,és teljes erővel elkezdett koncertezni nekem,minden 3.szólamnál kinyitva a csőrét,de ugyanolyan hangerővel..mintha azt akarta volna mondani,hogy "jól nézz meg anya,én csapper vagyok ha tetszik ha nem,és többet ne nyaggass ezzel!!" :lol:

Mondtam is neki,hogy ne aggódjon ezért még nem engedem szélnek,magasan lakunk,és eddig is túléltük a koncertjeit!! :04:

Hozzászólás 2008 jan. 13, 10:45 
Szia Amaryl! Az Alföld áruházban, a földszinten vettem. Ha Kméten jársz és van időd, esetleg engem is meglátogathatnál:)
Szia Mona! Én is végigértem az olvasással, de tanulás ügyben sajnos sehol nem tartok, mindíg azt nem tudom, amit pont kellene!
Az oktató anyagba legyetek szívesek képeket tenni az etetni való magokról, zöldekről!
Mosolygós, szép napot kívánok Mindenkinek! Imola

Hozzászólás 2008 jan. 13, 9:39 
Jó reggelt mindenkinek!

Amaryl, ez a fürdető véletlenül van nálunk is, én is ezt használom, nagyon szeretik a madarak, főleg a zöld fiú, az komolyan, olyan, mint egy kiskacsa, folyton benne van, ha felteszem neki! :D
Én eddig még csak nyitott fészket láttam kanárinak mindenkinél, nézd meg a főoldalon a Dorombolóról szóló cikket, ott a képeken láthatod, neki is olyanok vannak. Nem teszi magasra, csak nem messze a kalit aljától, így ha esetleg ki is esne a fióka, nem esik nagyot, meg azt is megtanultam, hogy azért is kell alulra tenni a fészket, hogy a lázas madár le tudjon szállni róla. Ha magasan van, nem tud lejönni enni, és az baj.
Ami linket adtál, ott is nyitott a fészek, édesek azok a kis madarak!
Én megmondom őszintén azon agyalok, hogy mekkora legyen az a fészek, hogy a madarak elférjenek benne normálisan, nehogy összenyomják egymást. Ezek a szalmából készült fészkek elég kicsinek tűnnek, de ha ezt gyártják, akkor elvileg jó? Szakik???

Imola, drága, én már végigértem az egészen, sőt, ami anyagot összegyűjtöttem innen, az már elbírálás alatt van, remélem hamarosan lesz belőle tananyag mindenki számára hozzáférhetően.

Még egy kérdésem lenne: mekkora adag kell a csíráztatott magból nekik? Így vizesen, lecsepegtetve megkaphatják? Meddig legyen előttük?

Hozzászólás 2008 jan. 13, 1:49 
Imola,kösz!! :D elég az is ha megírod,hol vetted!! havonta párszor járok Kecskeméten,meg tudom venni,és akkor nem is kell vele fáradnod,egyszerűbb úgy!..és még lehet olyan kalitod,amire fel tudod rakni!!!!Az elveszett levelet meg majd megírom ám,remélem holnap....már kezdek kicsit kihavazódni!!! :drunken:

Hozzászólás 2008 jan. 13, 1:39 
Szép estét Amaryl!
Nekem van ajtóra akasztható fürdetőm, de nem tudom használni, mert keresztberácsos a kalit, így nem lehet beakasztani. Kibontottam, próbáltam beakasztani, aztán mondtam egy körmondatot, amiért Gizmó megszidna. Most a kalit tetején van. Valahova le kellett tenni:)
Ha kéred szívesen elküldöm Neked, vagy veszek egy bontatlant és azt küldöm el, nálunk lehet kapni.
Mi lett Iker Feri fél lábú kanárijával? (77.oldal)

Hozzászólás 2008 jan. 13, 1:17 
Nem is meséltem,valamelyik nap elmentem pár szaküzletbe,körülnézni,mi a kínálat kellékekben!Mit ne mondjak,siralmas....pedig az egyik legmenőbb európai áruházlánc üzletében is keresgéltem!!!!pl.nem találtam olyan fürdetőt ,amit kívülre lehet akasztani az ajtó helyére...anno nekem olyanok voltak,műanyagból!! könnyű volt,átlátszó,és praktikus!!! olyat használtam a kanáriknál fészekodúnak is,nem esett ki belőle afióka,tehát biztonságos is volt!!!!!!!!Most pl.odúnak alkalmas dolgot nem is találtam.Igaz,voltak háncsból kosarak...és inox teaszűrőhöz hasonló fészkek....egyik sem tetszett,mert a kis háncskosár ugyan cuki,de utána eldobhatod,mert hogy tisztítod ki maradéktalanul???? a nyitott fészek meg egyébként sem igazán hiszem hogy jó!!!!könnyen kipottyanik belőle a fióka,és mi van ha épp nem veszem észre???!!!Kanárit meg zárt sötét dobozba nem rakhatsz!!!!Kerestem még itatókat is,de vagy akkorák voltak,mint a kalitka,olyan méretes papagájoknak való,vagy olyan keskeny volt a nyitott rész,hogy a víz nem is bír belefolyni!!! Amit a novemberi kiállításon vettem,azok jók,csak nem elég darabszámra most már,hogy így feltörtünk! :D Szóval rutinos fiúk,ötleteket kérek szépen!!!!Ti hogy csináljátok????
Aztán ahogy itt szörfölgettem,ezt találtam 1 külföldi weblapon!!! mit szóltok hozzá??? a bajom csak az vele,hogy ez is helyet foglal a kalitkából,jobb volna ajtónyílásra akasztható!
http://www.fifecanary.org/ és itt ha a Foto-ra klikk,akkor az alsó sorban meglátjátok miről beszélek!!!!a fészek,amin ül a madár!!!! :D

Hozzászólás 2008 jan. 13, 0:06 
Szép estét Mindenkinek!
Köszönöm Amaryl! Attól az egy kecskeméti tenyésztőtől vettem a sheltie-met, és neki nincs kanja. Sajnos nem tudott a környéken másikat. De már valóban nem aktuális, nyáron talán sikerül.
Én nen ismerem a magokat :oops: Honnan lehet azt megtanulni? És azt sem tudom, milyen a tyúkhúr. :( Tenne fel valaki képeket a magokról, ha szépen kérném?

Auchan tényleg van, majd beszélek a szállítóval. Nem írtam ki a telefonszámot, de valahol a 70. oldal előtt van. Pont most volt szó arról az újságról, és épp meg akartam kérdezni, mi a folytatás, de Kuzmi már válaszolt is. Én is veszek ebből a számból egyet:)

Kedves Umari! Köszönöm, hogy segíteni akartál!

Kedves Mona! Te hol tartasz a tanulásban? Én most találtam meg, mekkorának kell lennie egy költő kalitnak. Fifo olyan aranyos volt: a lágyeleség helyére pakolt egy csomó sárga meg piros apró magot. Lehet, hogy azaz, ami nem nekik való? A dobozos kanári kajában főleg az van.

Hozzászólás 2008 jan. 12, 22:03 
Amaryl írta:
Mari,azt hiszem már késő,Imola akart vőlegényt a kuttyának,ott a közelben,de már valószínű,nem aktuális!!!

Sajnálom,ha tudtam volna mit keres szivesen segítettem volna,van egy kis múltam a fajtában. :P

Hozzászólás 2008 jan. 12, 21:39 
:65: :57:

Hozzászólás 2008 jan. 12, 21:30 
Haha,épp az volt a baj hogy leültem a fotelba!!! aztán csörgött a telefon,és kicsit nagyobb lendülettel hátragurítottam....és a karácsonyfa az útjában volt!!!! :61:
Mari,azt hiszem már késő,Imola akart vőlegényt a kuttyának,ott a közelben,de már valószínű,nem aktuális!!!

Hozzászólás 2008 jan. 12, 21:29 
Sziasztok! Nem belekotyogni akarok,de miért kerestek sheltie tenyésztőt??

Hozzászólás 2008 jan. 12, 21:17 
Igen, én is a Prestige-t veszem Gabe, ha kapok, mert mindenféle madárnak árulnak belőle, de kanárinak valahogy nem nagyon. Éppen ma voltam beszerzőkörúton, egyszerűen nem kaptam nekik csak a szemét minőségűből. Nehéz elhinni, hogy egy megyeszékhelyen ennyire ne legyen semmi... Ezért gondoltam én is inkább az OBI-ra, mert akkor egy darabig tuti lesz normális eledelük. A Prestige-ből még csak 1 kg-ost láttam itt, a többi kiszerelés nincs.

Most próbálom a Gabesz salátaültetési módszerét, meg a csíráztatásom a második napnál tart, abból holnap ehetnek is a fiúk. A lányokat még nem spanolom fel, ráérnek.

Amaryl drága, ilyenkor végy egy mély levegőt, ülj le egy fotelbe pár percre, és próbálj megnyugodni, hidd el segít, ne sajnáld rá azt az 5 percet, oké?

Hozzászólás 2008 jan. 12, 20:59 
Szevasztok!
a mai nappal nagyon teli van a hócipőm......hazajöhetne már a főfőkukori!!!Aztán,a hab a tortán,még a karácsonyfát is ledöntöttem,elvágódott a szoba közepén....de hogy ezzel ne legyen vége,az utolsó adag pogácsát bentfelejtettem a sütőbe.....csak mert annyira összejött minden!!!!! jaaaa és be volt kapcsolva a sütő....errről ennyit,és még van pár óra a mai napból!!!!
Imola,25 kg-os zsákkal vettem,amit hiányolok belőle,az a kendermag...egyébként jól néz ki, legalábbis ma megnéztem közelebbről,és azt nem láttam benne....lehet,azt veszek külön,és belekeverem....csak hol vegyem?????tippppeket elfogadok.Viszont ez a társaság nem csak OBI-ba szállít,hanem Auchan-be is.....hívd fel őket jövő héten,és lehet,hogy tudsz venni tőlük,mert igaza van Dorombolónak,eláll az,semmi baja nem lesz,és legalább ennyiért még meg lehet venni,félár,mint az üzletben!!!Ha sikerül venned,akkor az jobb lenne,már nem akarok felezni,ha meg nem tudsz venni,akkor átadok 5 kg-ot,mert most kocsi nélkül én is nehezebben oldom meg a beszerzést!!!!
A sárgarépa és alma nem hinném hogy okozna gondot....én úgy hetente 3-4-szer,ahogy eszembe jut,adom nekik! Még tyúkhúrért nem ástam a hó alá,de ha így olvad holnap is,akkor találok ásás nélkül is.
Jókor írom,de a lányom tud Kecskeméten is sheltie tenyésztőt...lehet,ismered!
Gábor,én a pintyeknek vettem a Prestige-t,és tényleg jó!!!!

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 jan. 12, 20:51 
Én ezt a magkeveréket használom, szerintem ennél jobb minőségűt nem árulnak nálunk:
Kép
Az ára sem vészes. Direkt énekes kanáriknak ajánlja a gyártó. Korábban már leírtam az összetételét...
1 kg, 4 kg és 25 kg tömegű kiszerelésben kapható a legtöbb madaras boltban.

Hozzászólás 2008 jan. 12, 20:07 
Sziasztok!

Kuzmi, ez nagyon jó hír, most ezt a számát az újságnak bizony én is meg fogom venni!!! Gratulálok, ez ügyes volt!!! (még ha az utolsó oldalon közlik is...) :31:

Sajnos itt sincs OBI, Imola, így én is be kell érjem a kereskedőknél kapható, egyre rosszabb minőségű magokkal. Komolyan, csak nézek, most már a kanári keveréket is telerakják vörös meg sárga kölessel (?!), és ez teszi ki a keverék 80 %-át. Szegény madaraknak meg elég munka ezt kiválogatni, hogy a kevés ehető táplálékot megtalálják benne. Már azon is gondolkodtam, hogy írok annak, aki összeállítja, hogy egyáltalán tudja-e, mit eszik a kanári valójában???
Kynyoo, te már nézted ezt az említett magkeveréket? Nálatok van OBI. Én meg nem nagyon járok Kanizsára, pedig az van hozzám legközelebb. Azon gondolkodtam, ha mész Dorombolóhoz, útba ejtenél-e egy adaggal belőle???? Vagy ilyenen ne is agyaljak??? :25:

Feri, mikor kapunk infót?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 186, 187, 188, 189, 190, 191, 192 ... 261  Következő