Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 márc. 23, 19:38 
:D Csibék 18 naposan. Egyikük már prüntyög 8) Csak még ki kell lesnem, melyik is az :lol:

Kép

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 márc. 23, 18:03 
Marcsi! Próbáld ki a rozsdamarót mit tesz a kalit fájával,(vagy kérdezd meg Andrét :wink: ) oszt utána kezeld le valamivel.

Valamit kezdeni kell vele, mert ez a vékony drót 5 év alatt elrohad teljesen.

doromboló írta:
A pénzügyminiszterünk felé : egy Varga Sándor nevű ember (elnök) írt egy levelet, hogy fiezessünk tagdíj elmaradás miatt 2009 évre 7000 Ft -ot, 2010 évre megint 7000 Ft-ot !?...
Szerintem ugyanezt már írta egyszer vagy 2 hónapja és akkor Lajos elküldte neki...Vagy az egy másik embör vót ?... :roll: A 2010 - est meg badarság most kérni mert egész évben bármikor lehet befizetni, különösen nálunk rendhagyó a helyzet, mert az év végi versenyünkön szoktuk ezt rendezni, legalább is idáig. Aztán meg aztat írgya, hogy ha április 1-ig elektronikus úton (szovetseg33@freemail.hu) nem adjuk le a tagnévsort akkor büntetésbül 1 azaz 1 küldöttünk lehet csupán a április 17.-i küldöttgyűlésen melyet a törökbálinti művházban tartanak 10 órói kezdettel...

Szerintem Lajos má' befizette ezt. A taglistát küld el Néki emilben.
....azt különben nem hiszem, hogy 1 főnél többen mennénk. Tud (akar?) egyáltalán valaki menni? :roll:

doromboló írta:
Ez a Lignotropos fürösztés meggondolandó,ha nem b.sszák ki a rigóinkat miatta a VB-ről...ez engem is érdekelne.

Nem fogják kib@..ni. Totál natur cucc, csak olyan a fa tőle, mintha 3-4 éves lenne, nem zsír új. (különben meg elnézve a következő VB-k helyszíneit nem hiszem, hogy a közeljövőben Magyar rolleres részt venne valamel'iken.
...de ne legyen igazam! :wink: )

http://rollercanary.hupont.hu/

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 márc. 23, 16:05 
"Ez jó mulatság, férfi munka volt !"...Köszönjük Feri ! :08:

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2010 márc. 23, 9:06 
Sziasztok!

Bocs a késésért, de az elmúlt 2 hétben elhavaztattam magam. Tegnap feladtam az ígért összeget román barátunknak, remélem még időben beérkezik.

mindenkit üdvözlök!

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 márc. 23, 5:57 
Az ülőrúd mérete kanáriknál 12mm.
Arra figyelj lehetőleg bordázottat vegyél.

Hozzászólás 2010 márc. 22, 23:48 
leho írta:
doromboló írta:
Még azt is figyeld, hogy az ugrálók milyen vastagok és hányadik dróthoz kell rakni őket...Előlről a 3.-ra, hátulról meg a másik a 6.-ra... Olcsón lehet kapni tiplifát az ezermester boltokban, ebből vannak az ugrálók.

Na megint egy kérdés mert ez nincs méretezve a rajzon 10-12mm tipli vagy legyen egy vékony ág és egy vastag ág ilyet is hallottam valahol ne csak egyfélét fogjon.Na de nem kérdezek már többet mert az őrületbe kergetlek benneteket.Madarászni már nem is tudtok miatam.
andré írta:
Szia leho!
A kalitod jobban néz ki mint a "profi"készítők munkái!
Mennyi idődbe telt mire összehoztad?

Ó igazán köszönöm de csak próbálkozok,az idő meg hát még saccolni se tudom mert a prototipussal sok volt a baj mire rájöttem mit mivel készítsek inkábba fémrész formárahajtogatása adta fel a leckét.A famunka része már trepnigyár csak észnélkül szegelni :P
No meghát ha az idő engedi szeretek barkácsolgatni.

Ne szabadkozz Lehó !...Ez a topik azért van, hogy ilyenekről beszéljünk és gondolom itt mindenki szívesen is teszi !...Sajnos nem tudom az átmérőjét meg tolómércém sincs de az André mindjárt nyomja !...A két különböző átmérő nem jó mert nem szívesen ugrál akkor, sőt a számára jobb átmérőt fogja előnyben létesíteni és gyakran fog rajt üldögélni az elhízás terhe mellett. Egyébként érdekes de a roller nem szereti a vékonyka ágakat... :shock:

Hozzászólás 2010 márc. 22, 23:01 
doromboló írta:
Még azt is figyeld, hogy az ugrálók milyen vastagok és hányadik dróthoz kell rakni őket...Előlről a 3.-ra, hátulról meg a másik a 6.-ra... Olcsón lehet kapni tiplifát az ezermester boltokban, ebből vannak az ugrálók.

Na megint egy kérdés mert ez nincs méretezve a rajzon 10-12mm tipli vagy legyen egy vékony ág és egy vastag ág ilyet is hallottam valahol ne csak egyfélét fogjon.Na de nem kérdezek már többet mert az őrületbe kergetlek benneteket.Madarászni már nem is tudtok miatam.
andré írta:
Szia leho!

Ó igazán köszönöm de csak próbálkozok,az idő meg hát még saccolni se tudom mert a prototipussal sok volt a baj mire rájöttem mit mivel készítsek inkábba fémrész formárahajtogatása adta fel a leckét.A famunka része már trepnigyár csak észnélkül szegelni :P
No meghát ha az idő engedi szeretek barkácsolgatni.

Hozzászólás 2010 márc. 22, 21:55 

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 márc. 22, 21:51 
Szia leho!
A standart kalit csak akkor kell,ha versenyre viszed a madarakat.
Hétköznapra más méret és anyag is megteszi.
Én az enyémeket a tartósságuk miatt csináltam,de a versenyek miatt csinálok 8 darabot ami a kívánalmaknak megfelel azért nehogy szó érje a ház elejit :D

Hozzászólás 2010 márc. 22, 21:25 
Gabesz írta:
Hahó, Leho!
No, itt gyün a gyorssegítség. Aurelian figyuzta a kalitodat és annak ellenére, hogy sokminden nem stimt, nagyon tetszik neki is. Itt küldi a kalit ábráját a pontos méretekkel. Használd egészséggel! :D

Kép

Kép

Kép

Erről még álmodni sem mertem volna xtra köszike a műhelyrajzért :D :D :D

Hozzászólás 2010 márc. 22, 21:17 
Hahó, Leho!
No, itt gyün a gyorssegítség. Aurelian figyuzta a kalitodat és annak ellenére, hogy sokminden nem stimt, nagyon tetszik neki is. Itt küldi a kalit ábráját a pontos méretekkel. Használd egészséggel! :D

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2010 márc. 22, 21:00 
leho írta:
Köszi Gabesz!
De ez az egy ami nálam is stimmmolt.Amire én gondoltam azokat André megválaszolta.De például a pálcaosztás,kalit alsó káva mérete tepsi magassága,a tepsi bevan marva a kávába vagy sem meg ilyensmik.Tehát ezért írtam,hogy csak a külméret passzol mert azt a gugli kidobta de más konkrétumot már csak itt tölletek kaptam. :D

Szia !
Van más is ami nem jó Lehó...Az, hogy az oldala nagyon alacsony. Gondolom azért lett ilyen, hogy a lyukakon ki tudják dugni a fejüket, igenám de most meg olyan alacsonyra kerülnek az ugrópálcák, hogy a farka a madárnak a földön lesz !... :) ...Szegény Lehó, jót akartál és komoly munkával egy nagyon szép kalitot csináltál de ... Minden kezdet nehéz...Ne add fel ! :wink:

Hozzászólás 2010 márc. 22, 17:41 
Köszi Gabesz!
De ez az egy ami nálam is stimmmolt.Amire én gondoltam azokat André megválaszolta.De például a pálcaosztás,kalit alsó káva mérete tepsi magassága,a tepsi be van marva a kávába vagy sem meg ilyensmik.Tehát ezért írtam,hogy csak a külméret passzol mert azt a gugli kidobta de más konkrétumot már csak itt tölletek kaptam. :D

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára leho 2010 márc. 23, 12:19-kor.

Hozzászólás 2010 márc. 22, 17:22 
leho írta:
Bár én eddig a képek után csak tippeltem az anyagok méretét...

Szia, Leho!
Ha használod a Keresőt itt fönt, akkor sok hasznos dolgot elő tudsz ásni a sok össze-vissza minden közül, ami téged érdekel. Pölö:
ágyuri írta:
A füttykalit mérete lábakkal:
hosszuság: 21 cm
magasság: 20 cm
szélesség: 15 cm

Marcsi, 20 kalit? Ó, hát akkor nem is smirgli... fogkefe!!! :twisted: Ú, de jó érzés kicsit gonoszkodni! :lol:

No, tegnap meggyűrűztem még két porontyot! Ezt csak úgy mondom. Neco, csudajó nevelők ezek a tojók. Igazad vót! :wink:

Hozzászólás 2010 márc. 22, 16:19 
Kép

Kép
Na most, hogy majdnem teljesen elkészültem az első füttykalitommal rájöttem a külméretén kívül semmi nem standard hála Andrénak és a többieknek akik felvilágosítottak ezen a téren.
Bár én eddig a képek után csak tippeltem az anyagok méretét és anyagát és egyébként is moost volt egy kis fenyőm ithon és nekiestem.Még a tepsit kell beleszerkesztenem és finish. Nem gondoltam volna,hogy ennyi rengeteg mindennek meg kell felelnie egy kalitnak de mostmár tudom,meg azt is mit csinálnék másként és másból.
Pl:a bükkel nem olyan egyszerű dolgozni mint a másik két egzótával de még ráadásul tartosabbak is ahogy André leírta.A rozsdásodást én alupálcával vagy savállóval oldanám meg és a 4mm-es feneket kiváltanám 3-3,2mmes plexivel az nem vetemedik és jól tisztántartható és fertőtleníthető.A favédelmet pedig viaszos beeresztéssel majdnem u.az mint, ahogy neco leírta csak más az anyag.Persze ez így egy VB-n bisztos nem felelne meg de szerintem örök élet meg egy nap bár gyakorlónak meg lehet túl drága VÓÓNA.

Hozzászólás 2010 márc. 22, 14:44 
feketemarcsi írta:
De ez már rozsdás, úgyhogy nekem erre a problémára kéne valami hathatós, madarat is életben hagyós megoldás... :?

Smirgli papír.

Ui:...én meg rajtad nem tudok eligazodni! :roll:

Hozzászólás 2010 márc. 22, 13:15 
Én meg mégalább írtam, hogy FEKETE derót kellene mert ez a szabvány és az nem is rozsdásodik, legalább is egy jó ideig biztos nem !...A Gyuri tudja miről beszélek csakhogy akkor nem tudott vásárolni ezért lett a kékes de rozsdásodó...Gondolom az áremeléssel ez is megoldódik...
Ez a Lignotropos fürösztés meggondolandó,ha nem b.sszák ki a rigóinkat miatta a VB-ről...ez engem is érdekelne.

Hozzászólás 2010 márc. 22, 11:34 
andré írta:
Leho!
Nem értem a kérdést.
A standart füttykalit gőzölt bükk fából van (a méreteket gondolom tudod) fekete 1,6mm-es dróttal,az etető nyílásnál csavart megoldással.A tálca bádoglemez.A kalit alja 4mm-es fa(nem rétegelt vagy farost).Az egész kalit kezeletlen nyers fából van!

A mahagóni vagy sapelli(mind kettő vízálló)fa és a bükkfa közötti árkülönbség 25% a mahagóni javára.Mivel nagyon kevés faanyag kell egy kalit elkészítéséhez ezért ez az árkülönbözet alig mérhető.

Köszi a válasz így szinte minden kérdés ezzel kapcsolatba meg lett válaszolva mert így leírva sehol nem találtam.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 márc. 22, 10:43 
feketemarcsi írta:
Nekem lenne egy kérdésem a füttykalitokkal kapcsolatosan: a rácsok erőteljesen rozsdásodnak, még azokon is, ami nem volt még használatban, lehet rozsdamarózni, vagy mivel lehet eltűnteni róla?

neco írta:

K'öll venni 2 liter Lignoprot fakonzerváló valamit, ezt bele k'öll önteni egy vederbe (lavórba, fazékba, amibe belefér a füttykalit is), oszt ebbe a kulimászba b'éle kell mártani a kalitot. Három hétig szellős helyen tárolva szagmentes lesz, oszt mehetnek b'éle a rigók.
Ez a cucc impregnálja a fát, ezután nem vetemedik, tehát lehet kezelés után vízzel is takarítani, (én spec'kó magasnyomású mosóval szoktam, pár perces domestosos áztatás után) és a dróton is lakkszerű bevonatot képez, nálam egyenlőre nem rozsdásodik.
Lehet persze ecsettel is pacsmagolni, de én utálok festeni, és emigyen pillanatok alatt lerendeztem a 16 kalitomat.
André biztosan tud valami spécibb anyagot e célra (néki ez szakmába vág :wink: ) , de ez nékem úgy néz ki bevált, és könnyen beszerezhető bármely festékboltban.

Drágám! Erről volt szó néhány hozzászólással el'ébb, (mint fentebb olvasható....)

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2010 márc. 22, 9:55 
Még egy gondolat választott tisztemnél fogva a kitakaritott HSZ.-ek margójára.
Egyrészt azért tünt el a roller korábban magyarországról mert akkoriban a rollereket tenyésztő idősebb úriembereket szép lassan bedarárlták a belendült színes tenyésztők !...A rolleresek képtelenek voltak felvenni az egyre dehonesztálóbb stílusra a kesztyűt és csaknem teljesen eltiporták őket. Én sosem ócsároltam a színkanárikat,sőt egekig magasztaltam mindenhol a nevével is jelzett csodálatos megjelenését. Még azt is leírtam ezzel együtt számtalanszor,hogy a roller meg nem igazán szép. Mindegyik másra való !!!...Mi ebben a csoda !Én soha nem agitáltam senkit közénk ez alapvető, csupán azt szeretném bebizonyítani,hogy a jó roller csodálatos halk,mély és bársonyos hangú igazi szobamadár !...Talán lehet ebben az általam indítot topikban ilyenről beszélnem ?!...Megáll az ész, hogy a szeretett fajtánkat ért támadások védése kapcsán kialakult vitában egy kívülálló tör pálcát !?...Dehogy akarunk mi bárkivel is gyarapodni, szigorúan csak azokkal akik érdeklődnek a fajta után és nem becsmérlik azt. Gondolom a demokráciában (erre hívták fel a figyelmem nemrég,hogy az van :) ) szabad leírni azt,hogy mire való az egyik és mire való igazából a másik kanári fajta ?!...Mindig meg szokták kérdezni,hogy mi akülönbség a két fajta között...Mit kellene válaszolni ?..Nem az általános valóságot ?...
Ez a rolleresek topikja, illene ehhez az alig ismert területhez megfeleő alázattal közeledni,ahogy azt teszik itt mások velem együtt ! Aki nem ilyen azokból köszönjük szépen de nem kérünk !...Van feladatunk bőven itt, ha vannak akik segíteni nem akarnak akkor legalább ne ártsanak nekünk....
Tisztelettel : Maróti Béla

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 149  Következő