Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 márc. 22, 7:56 
Leho!
Nem értem a kérdést.
A standart füttykalit gőzölt bükk fából van (a méreteket gondolom tudod) fekete 1,6mm-es dróttal,az etető nyílásnál csavart megoldással.A tálca bádoglemez.A kalit alja 4mm-es fa(nem rétegelt vagy farost).Az egész kalit kezeletlen nyers fából van!

A mahagóni vagy sapelli(mind kettő vízálló)fa és a bükkfa közötti árkülönbség 25% a mahagóni javára.Mivel nagyon kevés faanyag kell egy kalit elkészítéséhez ezért ez az árkülönbözet alig mérhető.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 márc. 21, 23:21 
doromboló írta:
...Az én öregebb pácolt kalitjaimat sem fogadnák el versenyen de tréningezni nagyon jó. Most először volt olyan verseny ahol mint mindenkinek nekem is sima natur kalitjaim voltak.

Ahogy pedig telnek majd az évek, ismét egyre különbözőbb kalitkák lesznek a versenyzőknél, újra előhozva a problémát.
Mindenki másképp használja, kezeli, takarítja, az új kalitkák másabbak lesznek stb. Ez egy ilyen műfaj...
A probléma megoldására sajnos el kell gondolkodnotok azon hogy a versenyekre egységes és csak arra használatos fütykalit készletet hoztok létre, amibe átpakoljátok a madarakat...
(mint ahogy sokan mások, más fajokkal és fajtákkal így járnak el...)

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 márc. 21, 23:11 
Sziasztok,

az utóbbi időben egy kicsit jobban belepiszkálunk a hozzászólások helyeibe, hogy következetesen témánál tartsuk a dolgokat. Ezért a hozzászólásokat átmozgatjuk a szaktémájának megfelelő helyére: rollerest a rolleresembe, színest pedig a színesbe.
Kérlek könnyítsétek meg a mi munkánkat és a beérkező látogatók helyzetét is hogy jobban átlássák a dolgokat.
Tehát mindeni maradjon a megfelelő témáknál, a "kanári" nevű topikkal még majd kitaláljuk mi legyen, mert leginkább az zavarja be a dolgokat.
Köszönettel:

Csaba

Hozzászólás 2010 márc. 21, 23:02 
Hát igen egyenlőre nem versenyre kell csak körüljárom a témát és valszeg felveszema szomszéddal a kapcsolatot roller terén,hogy meghalgathassam mivel is másabb az éneke élőben mint a Yt-on.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 márc. 21, 22:54 
Beszarás ! Érdemes lejjebb görgetni mert ami az imént még a gabesz topikban volt, most átsuttyan ide lejjebb !?.. :roll: :lol:

Hozzászólás 2010 márc. 21, 22:33 
andré írta:
Neco!
Poénnak szántam.Ha nem értetted majd megbeszéljük :lol:
A füttykalitok sajnos bükkfából vannak(nem azért mert az a jó hanem az volt a legtöbb Harz hegységben)amit lehetetlen rendesen lekezelni.Ez a fa egyáltalán nem időálló!mivel nagyon kemény ezért lépcsőnek és bútornak kiváló de kalitnak nem az igazi.A legjobb talán egy színtelen olajjal lekenni.A védelme viszonylag tartós a madárnak nem mérgező!

André ! Én nem poénból mondtam, hogy egyformának kell lennie a kalitkáknak mert az egész világon ez a szabály. Nálunk soha az életben nem voltak egyfoma kalitok de most, hogy kissé komolyabb színtre kezdünk vágyakozni ezért nem baj, ha próbálunk a nemzetközi előírásoknak ebben a tekintetben is megfeleni. Nekem nagyon tetszenek a kalitjaid csak az a baj,hogy nem olyan mint a többieké...Gondolod,hogy az jó a bírónak ha valamelyik kollekcióról tudja, hogy kié?...Lehet, hogy pont haragszik arra az emberre, vagy éppen szereti...ki tudja azt abban a fél órában ?...Aztán nekünk is jobb ha valós pontszámokat tudunk kapni a madarainkra,hogy abból okulva tenyésszünk tovább...De ahogy gondolod, nekem mindegy.
ui : A lehónak gondolom nem versenyre kellenek a kalitok akkor már legyen egy nagyobbacska !...A füttykalit nem azért van,hogy abba tartsuk a madarainkat,hanem versenykor ne foglaljon nagy helyet és egyformára csinálva az egész világon elfogadják...Az én öregebb pácolt kalitjaimat sem fogadnák el versenyen de tréningezni nagyon jó. Most először volt olyan verseny ahol mint mindenkinek nekem is sima natur kalitjaim voltak.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 márc. 21, 22:24 
leho írta:
...
Akkor milyen fából kéne lennie?

Mahagóniból. André is ilyenből csinálja, mert olcsó és könnyen beszerezhető. Az Duna mellett az ártéri mahagónierdőkből szinte ingyen van.

andré írta:
Neco!
Poénnak szántam....
...én is.. :wink: :D

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2010 márc. 21, 22:08 
andré írta:
Neco!
A füttykalitok sajnos bükkfából vannak(nem azért mert az a jó hanem az volt a legtöbb Harz hegységben)amit lehetetlen rendesen lekezelni.Ez a fa egyáltalán nem időálló!mivel nagyon kemény ezért lépcsőnek és bútornak kiváló de kalitnak nem az igazi.A legjobb talán egy színtelen olajjal lekenni.A védelme viszonylag tartós a madárnak nem mérgező!

Akkor milyen fából kéne lennie?

Hozzászólás 2010 márc. 21, 21:58 
Neco!

Hozzászólás 2010 márc. 21, 21:43 
neco írta:
Ez elméletileg egy színtelen vacak, de valóban sötétebb lesz tőle a cucc.... Viszont ha megnézel egy 4-5 éves kalitot, az kb. ugyan ilyen setét kezeletlenül is. Tehát csak "antikol" ez a pác. Valamit meg csak k'öll a kalitokkal csinálni, mert natúran fertőleníthetetlen, moshatatlan a vetemedés miatt. Van jobb ötleted?

Na ezért van a műanyag nem vetemedik könnyű tisztántartani tök egyforma és egységes csak valahogy mégsem az igazi és itt nem az árára gondoltam. Nekem nem tetszik valahogy nem úgy mutat a madár benne. Lehet,hogy csak kevés képet láttam rolla vagy a rollel szó hallatán már reflex szerűen a jólbevált fa füttykalit jut az ember eszébe.Kissé körbejártam ezt a kérdést és a külföldi oldalakon is szinte csak fával találkoztam még a vadmadaras oldalakon is fából futyürésztek a csurik.Azér ez csak jelent valamit.
eszterolajos írta:
neco írta:
1500-at is csak az sokallhatja, aki nem gyártott még kalitkát. :wink: :D

Igen, ezt én is így gondolom, de kiegészíteném még azzal, hogy akár elötte alkudozik, vagy utólag morfondírozik a kalitka árán...bizony semmibe véve lenézi a készítőjének munkáját. :bom:

Nekem is hasonló tapasztalatom volt.Amikor az egzótáimat vásároltam össze pénzt,időt nem sajnálva az ember összeállít egy elég jónak mondott törzsállományt akik jó testű,küllemű standardnak megfelelő sajátmaguk nevelő párok(erre törekedtem) és amikor az utódokat értékesítené az ember akkor van nagy csodálkozás mert jön a kereskedő aki egy nevetséges összegért venne 1-1 de leszállítva. Nem a távolság a baj hanem mikor azt mondja neki ezt még el kell adnia lehet egy hónapig benn van a kereskedésbe.Hát ezért adna harmadannyit amiért azember
6-8hónapig nevelt és tartott.Na de jól elkanyarodtam ezért elnézést kérek.Tehát a jó munkát jó madarat mindig meg kellett fizetni és szerintem nem sok az 1500ft én olyan 2000-2500re tippeltem volna ebből is látszik KEZDŐ VAGYOK!!! :-D :-D :-D

Hozzászólás 2010 márc. 21, 19:42 
Ez elméletileg egy színtelen vacak, de valóban sötétebb lesz tőle a cucc.... Viszont ha megnézel egy 4-5 éves kalitot, az kb. ugyan ilyen setét kezeletlenül is. Tehát csak "antikol" ez a pác. Valamit meg csak k'öll a kalitokkal csinálni, mert natúran fertőleníthetetlen, moshatatlan a vetemedés miatt. Van jobb ötleted?

Hozzászólás 2010 márc. 21, 13:53 
Hát persze !...Ez természetes, a jó kapcsolat alapvatő minden madarász között. Látod az André már szinte mindent elért a színeseivel, a Necó meg ha nem is versenyzett de az égvilágon minden színvariációt ismer és én is sokat gyúrtam a színt évtizedekig bár a versenyzés engem sem fogott meg akkor. Mi már kiolvastuk a színeseket átúl-cettig, nekünk nagyon nagy kihívás lett ez az alig ismert varázslatos terület amit rollernek hívnak. Először is azt kellett tisztázni,hogy mire is való.Ezt mindig az ismert rokon fajta összehasonlításával lehet. Na ekkor jön néhány agyas ember aki rögtön megsértődik !.. Most mit csináljak ?...Akkor inkább ne beszéljek róla, hogy még elteljen pár évtized,hogy az emberek megismerhessék ezt az abszolút szobaénekest ?... :roll:
Remélem találkozunk ! Te jó ember vagy, olyan mint egy igazi madarász !.. :wink:

Hozzászólás 2010 márc. 21, 9:32 
Nadeneco,
ha sötétebbre pácoltad a kalitokat és más a színe mint a többieké akkor a tiedet jövőre megismeri a bíró :96:

Hozzászólás 2010 márc. 21, 0:56 
doromboló írta:
...A régi derót az sajnos már rosdásodik... :(

K'öll venni 2 liter Lignoprot fakonzerváló valamit, ezt bele k'öll önteni egy vederbe (lavórba, fazékba, amibe belefér a füttykalit is), oszt ebbe a kulimászba b'éle kell mártani a kalitot. Három hétig szellős helyen tárolva szagmentes lesz, oszt mehetnek b'éle a rigók.
Ez a cucc impregnálja a fát, ezután nem vetemedik, tehát lehet kezelés után vízzel is takarítani, (én spec'kó magasnyomású mosóval szoktam, pár perces domestosos áztatás után) és a dróton is lakkszerű bevonatot képez, nálam egyenlőre nem rozsdásodik.
Lehet persze ecsettel is pacsmagolni, de én utálok festeni, és emigyen pillanatok alatt lerendeztem a 16 kalitomat.
André biztosan tud valami spécibb anyagot e célra (néki ez szakmába vág :wink: ) , de ez nékem úgy néz ki bevált, és könnyen beszerezhető bármely festékboltban.

Hozzászólás 2010 márc. 20, 21:23 
Végülis egyszer kell csak megvenni és sokáig elég lesz az a füttykalit sokáig de akkor már FEKETE derót legyen, mint az eredeti, amit tudom, hogy nehéz beszerezni. A régi derót az sajnos már rosdásodik... :(

Hozzászólás 2010 márc. 20, 19:58 
eszterolajos írta:
andré írta:
Szia!
Ács Gyuri bácsi féle 1500ft
Német fafiókos 1500ft
Olasz fém-műanyag 2980ft
Gyári Garfos német 18,6 euro

Hát igencsak romlik a pénz...
Egyesek januárban még az 12oo,- at is sokallták érte.

Mivel akkor is volt ahogy André is mondta, aki 1000-ért adta.. Egyesek nem általottak papír 200-ast visszaadni... :wink: Meg hibás kótert eladni.. :twisted:

Hozzászólás 2010 márc. 20, 19:08 
Szia leho!
Azok amiket hirdettem saját készítésű kalitok voltak nem Németek.
A Gyuri bácsi csinál még füttykalitokat.Idáig 1000ft-ért csinálta.
Volt nálam pár hete a boltban és akkor mondta,hogy felemeli az árát 1500-ra.Ezért mertem írni az ő árait mert első kézből hallottam :lol:

Nem találtam a "szerkesztés"ikont a hirdetésemnél ezért ide írom:A madarak elkeltek!

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 márc. 20, 7:30 
neco írta:

Igen, ezt én is így gondolom, de kiegészíteném még azzal, hogy akár elötte alkudozik, vagy utólag morfondírozik a kalitka árán...bizony semmibe véve lenézi a készítőjének munkáját. :bom:

Hozzászólás 2010 márc. 20, 3:03 

doromboló írta:
Nekem már nincs a falamon fösték régen !...Kaparászásból áll a fél életem !...:

....ne siránkozzatok! Nálam már a tégla kopik! :evil: Ha idén a szenzációstizesemtől nem lesz fióka, még a madárházat is lebontom, és valamilyen húscsirkével fogok foglalkozni. Ott legalább nem megy pocsékba a selejt. 8)

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 márc. 20, 0:56 
andré írta:
Szia!
Ács Gyuri bácsi féle 1500ft
Német fafiókos 1500ft
Olasz fém-műanyag 2980ft
Gyári Garfos német 18,6 euro

Hát igencsak romlik a pénz...
Egyesek januárban még az 12oo,- at is sokallták érte.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 149  Következő