Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 nov. 24, 13:55 
Monaaa ! Te is legjobb ha lekutyorogsz !.... Ezek a reggeli etetés pillanatai, aztán ott felül látod azokat a takarókat, azokat leengedik és így várakoznak a rigók a felhordásra, mikor is kollekciónként viszik be őket bírálatra... :57:

Hozzászólás 2007 nov. 24, 11:44 
És ez a sok madár gondolom mind az énekversenyre készül fel. Hogyan lehet meghallani ennyi között, hogy melyik az, aki esélyes? :shock:
Igencsak válytfülnek kell hozzá lenni, nem?

Hozzászólás 2007 nov. 23, 23:22 
na de micsoda élmény lehet egy ilyen szentélybe belépni...

Hozzászólás 2007 nov. 23, 20:14 
Így van ! Erről beszéltem...

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 nov. 23, 16:56 
Találtam egy jó példát a madarak elhelyezésére. Ilyen egy ideális madárszoba. :wink: . És ez is a lenntebb lévő állítást igazolja, hogy nem kell túlbonyolítani ezt a fránya rollerezést :lol: (a polcok tetejére van feldobva a vászon, amivel sötétítenek.)

Kép

Füttykalitot meg,- ha nem jön meg a svájci segélyszállítmány- innen lehet majd rendelni. Úgy látom van nekik raktáron........ :57:

Kép

Hozzászólás 2007 nov. 21, 20:20 
Nagyon klasz ! Gratulálunk ! Ha nincs még kész akkor így utólag nem férne a katalógus szó helyett egy telitorkú éneklő roller ? Van ilyen ikon valahol...A "katalógus"-t meg alúlra valahová, ha kell egyáltalán....?!
Tudom hogy hülye vagyok mert vagy egy hónapja elküldte a Lajos nekem de akkor nem ugrott be ?...Ha késő akkor stornó...Ne akarjunk a jónál jobbat...

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 nov. 21, 19:15 
Itt lesz a verseny !!!!!

A katalógus borítót Tervezte : Gabesz és férje, vagy fordítva, de nekik köszönhetjük. A katalógus 3o sorszámozott példányban készűl. Biztosan "bestseller" lesz.

Kép

Hozzászólás 2007 nov. 21, 18:23 
Amíg ilyen piszok nagy a csend, visszanézegettem az elmúlt néhány oldalt, és elkezdtem kuncogni itt magamban...
Teszem fel a jobbnál-jobb képeket, (nem azért mert az én csináltam meg az én madaraim, de szerintem tényleg jól sikerült néhány :18: ) meg favorizálom a verebeimet, hogy Pavarotti hozzájuk képest kutyafüle, a versenyen meg doromboló meg iker úgy elver, mint vetést a jég! :50:

Nem baj, majd én gratulálok nekik, ők meg fizetik a pezsgős vacsorát a verseny után :92:!

Hozzászólás 2007 nov. 21, 2:27 
doromboló írta:
Ti is szépek vagytok de nekem jó lesz még egy darabig ..." azaronygyos rééégi !" :wink: ..

Azt "azarongyosrééégi"-t szezon után lelakkozod, ugyanolyan jól mutat bármely lakásban "mintacsicsásujj" :lol: !

Kép

Ebben a bagázsban a kettes kezd nagyon jól beérni. Egyre jobban lassul, mélyül, napról-napra jobb.....Itt van róla egy kép szólóban:

Kép

Hozzászólás 2007 nov. 20, 22:39 
Ti is szépek vagytok de nekem jó lesz még egy darabig ..." azaronygyos rééégi !" :wink: ..
Szóval a füttykalitok még ez évben megérkeznek a C.O.M.-tól Használtak, a VB-n voltak használva és most nekünk adják kb. 500 Ft lesz az áruk. Legalább is ezt ígérte a minap elnök urunk, Tóth Sándor, aki most akkora szarban van a lurdiházi lidércnyomás miatt, hogy nem tudom lessz e energiája igéretének betartására. Mielőtt megkérdezné valaki milyen lidércnyomás ? Ezért írom, hogy sajnos deficites lett a nemzetközi kiállítás....Sajnos... :cry:

Valódi név: Almamag

Hozzászólás 2007 nov. 20, 21:47 
Neco, ez az iskolaszekrény lenyűgöző...nagyon szép.

Hozzászólás 2007 nov. 20, 15:38 
Szevasztok! ami azt illeti,az az idő,hogy nekem szükségem legyen füttykalitokra, még messzebb van mint a csillagos ég!!! de azért érdekelne,hol lehet beszerezni???? nem emlékszem hogy ezt olvastam volna,ha meg mégis,akkor le ne írjátok mégegyszer,inkább visszakeresek!!!! :17:

Hozzászólás 2007 nov. 20, 13:27 
doromboló írta:
... ne gondolja senki, hogy ezeket a szekrényszerű beruházásokat a siker eléréséhez meg kell tenni, dehogy !

Így van! A lakás nappalijába csináltattam szekrényt egy asztalossal (egy vagyonért :cry: !) a válópert megelőzendő....(bár ha az árát megtudja Életem Értelme, lehet hogy abból is válóper lesz... :roll: )
Nálam a madárházban hulladék laminált parkettadarabok a válaszfalak. Előnye, hogy nem tudják tépkedni a madarak, és ez is nagyon olcsó megoldás.
A miskolci Tóth Laci tavaly még a versenyre is papírdobozba hozta a madarait, és a célnak éppúgy megfelelt, mint akármilyen csicsás asztalos remekmű....
A füttykalitok viszont tényleg elkerülhetetlen beruházás, de remélem a svájci kalitokból lassan csak eljut hozzánk néhány, ez nagy segítség lesz minden kezdőnek.

Hozzászólás 2007 nov. 20, 9:18 
Igen ! Ez már a hab a tortán, a jéghegy csúcsa ! ... Első lépcsőben azonban ki kell választani egy jó tenyészanyagot, az értékmérő tulajdonságok ismeretében. Meg kell teremteni a tenyésztéshez szükséges optimális feltételeket és sikeresen tenyészteni. A fiatalok elkülönítése egyszerű keménypapír lapokkal is lehetséges és időnként sötétíteni egy használaton kívüli zsákszövettel is lehet. Még a nagy moguloknál is láttam ilyent németországban, ott ahol annyi fiatalt nevelnek, hogy egyszerűen túl sok helyet foglalnának a szekrények ezért csak -mint a kamrában- stelázsik vannak (polcrendszer) amit végigraknak kalitkákkal földtől a falig, elválasztják őket valamilyen papírlappal és egy szétvágott régifajta kenderzsákkal függönyszerűen letakarják. Azért zsák, mert annak a jukacsossága miatt annyi fény és levegő jut be amennyi éppen elég a nyugodt élethez.
Azért írom ezeket, mert ne gondolja senki, hogy ezeket a szekrényszerű beruházásokat a siker eléréséhez meg kell tenni, dehogy ! Mint mondtam ez a jéghegy csúcsa, ami kétségtelen szép és jó....de ennek hiányában is lehet kitűnő fiatalokat nevelni.... :01:

Hozzászólás 2007 nov. 20, 5:04 
Az "oskola":

Kép

Hozzászólás 2007 nov. 19, 10:35 
Szevasztok!
Doromboló kérdésére, akkor írom,hogy nekem,mint laikusnak,milyen volt a Lurdy! Előlegben hozzáfűzném,nem kritika,csak személyes meglátás!!!!
Elmentem pénteken is,mert akkor hozta álmaim rizseit Lajos! /Béla,ne aggódj,nem fogják hallani őket a kanárik!!!/ Szóval pénteken 11 körül értem oda,ennek tudtam be,hogy még a biztonsági őrök sem tudták megmondani,hol a kiállítás....-elnavigáltak épp ellenkező irányban!!! Az információs azért azt tudta hogy az emeleten,a kávézó után balra....A pénztárnál reklamáltam is,hogy legalább kiírhatnák,mire ígérték,hogy ki lesz táblázva!!!Azt nem tudom,máskor mennyi madár szokott lenni,a terem hatalmas volt a kiállított madarakhoz képest,látogató meg akkor még senki!!!viszont a madarak tényleg szépek voltak,és kanári szép számmal volt látható,úgy tűnt,belőlük van a legtöbb,majd a papagájok következtek létszám szempontjából!!!!
Elmentem vasárnap is,navigáló táblákat ekkor sem láttam,de lehet,a baj a szememmel van,és voltak,csak elrohantam mellette.A látogatók számát azt hiszem a 2 kezemen meg tudtam volna számolni.....hát igen,utáljuk a reklámokat,de be kell látni, anélkül nem megy!!!!!én pl.itt a neten bárkivel beszéltem,még csak nem is hallott róla!!!!főképpen ennek tudható be a kis létszámú látogatottság!!!Ősszel a budafoki Művházbeli kiállításon,legalábbis mikor ott jártam,telt ház volt!!!!igaz,a terem is tán a harmada lehetett????Biztosan ezt a kiállítást is sok munka előzte meg ,és anyagi vonzata is tetemes lehet,csak a terembérlet díját ha nézzük,de épp emiatt, azt hiszem el lehet gondolkodni a miérteken!!!!

Hozzászólás 2007 nov. 19, 9:09 
Gabeszka !

Az algának nagyon sok faja van, de az itatókkat egy telepes faj tartja rettegésben, melynek egyedei szaporodáskor kiválnak a telepből és a vízben lebegve képesek azt zölddé varázsolni, de itt nem hiszem, hogy naponta lenne az itató edény kitakarítva az elszíneződést okozó alga teleptől.

EZ KÖNNYEN FELISMERHETŐ, SŐT A TELEP NAGYSÁGÁBÓL VISSZA LEHET KÖVETKEZTETNI, HOGY HÁNY HETE NEM LETT KITAKARÍTVA AZ ALGÁTÓL AZ ITATÓ EDÉNY.

A LEGEGYSZERŰBB VÉDEKEZÉS, HOGY HETENTE EGY ALKALOMMAL 1 LITER VÍZBE 1 DECILITER 2O % - os ÉTELECETET RAKUNK ÉS EBBE AZ ELEGYBE kb. 1 ÓRÁN ÁT ÁZTATJUK A AZ ITATÓKAT.
Ezután a felpuhitott, és részben az ecetsav által megölt algát könnyen kitakaríthatjuk a felrakodott teleptől.

Kelemes pancsolást.

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2007 nov. 19, 11:14-kor.

Hozzászólás 2007 nov. 19, 8:58 
:54:

Béla !

Menj át az " országos események " csoportba és azon belől a "rendezvények topikba " ott vannak hozzászólások a Lurdyról.
Az almaecetes itóka tényleg jó higgyetek "dorombolónak" komolyan beszél.

Hozzászólás 2007 nov. 19, 0:44 
Szia !
Milyen volt a Lurdi ?! Remélem a Kuzmi nyom egy sorozatot belőle ?!...
Katykám ! Vegyél nyugodtan egy zsákot ...el fog fogyni egy év alatt . Ha nem akkor sem fog megmolyosodni. Nekem volt még két éves is belőle. Mindig egy vödröcskével veszek elő és a többit lezárom, azaz becsavarom a zsák száját és kész ! Figyelj 160-ért (nagyker ár ! mert ők csak közületekbe szállítanak) ha a fele megmojosodna is megéri !

Hozzászólás 2007 nov. 18, 22:33 
Szevasztok!!!
Doromboló nov.16-i beírásával kapcsolatban!!!! Köszi az infót a magbeszerzéssel kapcsolatban,de kérdezném,hogy nekem a majdani pár madaramhoz mennyit érdemes venni???? nem szeretném ha bemolyosodna,stb....szóval megírnád,Béla,hogy mi az a mennyiség,amiben gondolkodjak??? arra gondoltam,hogy esetleg valakit keresek itt a neten,közel lakót,akinek szintén sok lenne ,és felezzük a zsákot,vagy valami hasonló megoldást találunk!!!! Mi a véleményed?????
Ami azt illeti,sem templomban,sem kocsmában nem voltam!!! :D jóóó tudom helytelen,viszont helyette elmentem a Lurdy Házba!! :01:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 211, 212, 213, 214, 215, 216, 217 ... 261  Következő