Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 149  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 márc. 19, 22:47 
andré írta:
Szia!
Ács Gyuri bácsi féle 1500ft
Német fafiókos 1500ft
Olasz fém-műanyag 2980ft
Gyári Garfos német 18,6 euro

Köszönöm a gyors választ.A német fafiókos az amit multkor árultál azt hiszem mahagóniból?

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 márc. 19, 22:31 
Szia!
Ács Gyuri bácsi féle 1500ft
Német fafiókos 1500ft
Olasz fém-műanyag 2980ft
Gyári Garfos német 18,6 euro

Hozzászólás 2010 márc. 19, 22:25 
Tudna valaki nekem segíteni füttykalit dóógáában.
Milyen áron vannak mostanság. Egy tól-ig érdekelne de csak új.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 márc. 19, 17:08 
feketemarcsi írta:
Sőt csapper csapperjei is vannak, sárgák. :wink:

...csak voltak, Galambom, csak voltak! :wink:
Nem mintha bármi bajom lenne vélük, csak a hely, meg az idő....:roll:

andré írta:
A Neconak is vannak csapper hangú lizardjai és mégis kibírja(lehet,hogy áhítattal hallgatja őket titokban :lol: )

A nálam levő lizardok füttye meg leginkább egy csíz csicsergésére hasonlít. (nemkisrészt gondolom azért, mert PL-től hoztam őket, aki vagy fél tucat dél amerikai csízfajt tenyészt)
...háááát..., ők bizony nem a hangjukért vannak. :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: Takács Chris

Hozzászólás 2010 márc. 19, 16:33 
Szia Doromboló.

Köszönöm a meghívást, nem zárkózom el tőle, bár nem tudom, hogy mikor tudok élni vele. Szerintem az a lényeg, hogy Kanárisok vagyunk, annyira nem számít ebben az értelemben, hogy melyik alfajt, típust tartjuk, tenyésztjük. Ettől függetlenül lehet egy nagyon jó, gyümölcsöző kapcsolat közöttünk, és a Kanárival kapcsolatban nagyon szívesen konzultálok és elfogadom a jó tanácsokat!!!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 márc. 19, 12:36 
crayfish írta:
Szerencse, hogy családi házban élhetek és így a csapper kanárikat oda rakom ahova akarom, tavasztól őszig a teraszra és ősztől tavaszig csak találok nekik valami helyet a 2 szinten.
Elég komoly vita keveredett a témából, elég sok érvet és ellen érvet hallottunk, ez talán tanulságos, de legalábbis iránymutató lesz a kezdőknek.
Ennek ellenére sem lettem meggyőzve a Rollerek előnyéről, nekem nagyon egyszerűen nem az tetszik. Ha az audió fájlokon nem tetszik, akkor nem hiszem, hogy akkora különbség lenne, az életben meg tetszene!!! :oops: Ez olyan, hogy a büdös életben nem fogok sárgaborsót enni, mert a szagától is rosszul vagyok.

Sajnálom Doromboló!

De azért nincs harag????

Nem ! Dehogyis ! Ez korrek tintelligens beszéd volt !...Velem együtt az André és a Necó is kétlaki volt, sőt a mai napig mindegyőnk megcsodálja a jól eltalált színvariációkat. Ez is a csoport neve : színkanári. Minden komoly színes tenyésztőnek ez az első, aztán jön a fütty amit sehol nem értékelnek pontoznak. Izlés kérdése milyen közelségben tartja az ember őket. Amit leírtál hogy hol tartod őket teljesen korrekt. Én azért nem ácsingózók a hangjukért mert mellettük megismertem,egy olyan fajtát amelyik viszont nem idegesít, lehet tőle beszélgetni, rádiót hallgatni stb és ha csend van és lecsukom a szemem akkor el tudok mellette olyan szintan lazulni, hogy alfa... Igaza volt a német szakkönyveknek, hogy milyen nyugtató a roller éneke.
Ezért cseréltem le a brilliáns achátjaimat, zöldjeimet, "kékeket",lipochrom mozaikokat és melanin pirosakat..Vagy 80 -at adtam oda ajándékba vagy 20 éve a Csere Attila című, akkor éppen boltot nyitó haveromnak Veszprémben...
Talán az első benyomás ami eldönti a kíváncsiságot a fajta iránt...Ez olyan mint az első szex, ha jól sikerül akkor ezzel már baj nem nagyon lesz az életben de ha rossz az első, akkor már nehezebben győzhető meg ennek szépségéről aki azt elszenvedte. Azaz meg lehet de nehéz munka, mint ahogy itt is látod ebben az értelemben. A youtub sok esetben jó dolog de sok esetben rettentő károkat is képes okozni és most nem csak arra a rengeteg fületsértő, mindenki által felrakható roller utánzatokra gondolok !...Nem tudom, mivel nem vagyok műszaki genie,hogy miért nem bontja jól a mai technika a roller bársonyos burkolt énekét de már annyit okoskodtunk vele a legnagyobb tudorokkal,hogy el ment a kedvem...Ha valami érdekességet találok egy roller énekében akkor én is felrakatom de csak a kiemelt részletekre koncentrálva mert tudom, hogy bizonyos szakaszai meg rosszul fognak kihallatszani... Vannak a roller énekében is csengő hangzások de sokkal árnyaltabb, pasztelosabb mint a csapper füttyében. Ettől viszont kategorikusan eltér a mély kongvagördülő, vagy doromboló futamok. A gép vagy az egyikre, vagy a másikra állítható, értelemszerűen vagy az egyik része lesz [cenzúrázva] a felvételnek, vagy a másik !...Most tényleg nem tudom,hogy a tenyésztés közepén kinél milyen bemutatni való madár van de azt tudom,hogy nálam van három is amelyikek pont olyanok amelyek a laikusnak vannak kitalálva. Igaz,hogy egyik sem 90 pontos de nagyon fogyasztható. Olyan mint az a csettintős jó házi bor amelyiket jó ízzel kortyolgatunk de egy boversenyen az elsőkörben kib.sznák !... :wink: .. Örülnék, ha egyszer Herend felé jártadban beugranál. Nehogy félreérts,mi nem toborzunk embereket semmire, de az ellen védekeznünk kell amit a sajnálatos rossz "tapasztalatok" tönkre akarnak tenni !

Hozzászólás 2010 márc. 19, 11:59 
Te már olyan régen tartottál csappert,hogy nem is emlékszel a hangjára!
Kaparászás nálam is akad.Van úgy hogy tégláig.
A Neconak is vannak csapper hangú lizardjai és mégis kibírja(lehet,hogy áhítattal hallgatja őket titokban :lol: )

Hozzászólás 2010 márc. 19, 11:48 
andré írta:
Szia Crayfish!
Élőben tényleg más.Én álltam mind a két oldalon és tudom miről beszélek.
A színkanári iránti vonzalmatok viszont megértem.Nekem még mindig vérzik a szívem értük :D

OK. Meg győztetek!!! Ígérem nektek, főleg Dorombolónak, hogy el fogok menni valakihez és meg fogom hallgatni a rollerek énekét!!!

Hozzászólás 2010 márc. 19, 11:44 
Nekem már nincs a falamon fösték régen !...Kaparászásból áll a fél életem !... :twisted:
Már gondolkodtam azon,hogy talán fehéregeret kellene tenyésztenem mert az hibátlan tömegű lenne de azok meg elkezdenének nekem cincogni azokon a kib.szott élles magas hangokon és megint a csapper jutna az eszembe !... :42: :13: :25: csak vicc vóóót !... :lol:

Hozzászólás 2010 márc. 19, 11:41 
Szia Crayfish!
Élőben tényleg más.Én álltam mind a két oldalon és tudom miről beszélek.
A színkanári iránti vonzalmatok viszont megértem.Nekem még mindig vérzik a szívem értük :D

Hozzászólás 2010 márc. 19, 11:35 
Szerencse, hogy családi házban élhetek és így a csapper kanárikat oda rakom ahova akarom, tavasztól őszig a teraszra és ősztől tavaszig csak találok nekik valami helyet a 2 szinten.
Elég komoly vita keveredett a témából, elég sok érvet és ellen érvet hallottunk, ez talán tanulságos, de legalábbis iránymutató lesz a kezdőknek.
Ennek ellenére sem lettem meggyőzve a Rollerek előnyéről, nekem nagyon egyszerűen nem az tetszik. Ha az audió fájlokon nem tetszik, akkor nem hiszem, hogy akkora különbség lenne, az életben meg tetszene!!! :oops: Ez olyan, hogy a büdös életben nem fogok sárgaborsót enni, mert a szagától is rosszul vagyok.

Sajnálom Doromboló!

De azért nincs harag????

Hozzászólás 2010 márc. 19, 11:35 
Csak azt a falat tudom lekaparni amelyiken a kalitkák vannak.A másik fal kell a freskóknak.
Mindig azok a [cenzúrázva] 90 pontos hímek meg a mi lett volna ha...
Nekem egy jól nevelő tojó többet ér idén bármilyen hímnél.
Ha nálad a szuper hímek hiába párzanak mert a tojók basznak nevelni te melyik falat kaparod le? :D :D :D

Hozzászólás 2010 márc. 19, 10:48 
andré írta:
"Megint jöttek újak?"
Nálam egy új hím jött idén de te meg felvásároltad fél Németországot! :57:
Tavaly nyáron vettem a Kynyootól 2 Rödert a Necotól meg 5db 1-2 éves tojót azzal a szándékkal,hogy minél korábban megpróbálok tenyészteni velük.Ezektől a tojóktól a hét végén és a jövő hét közepén választom le az első kelésű fiókákat.Mivel a célom elértem velük ezért már feleslegessé váltak.Innentől kell a hely a saját tenyésztésű fiatal tojóimnak amik csak most érik el a 10-12 hónapos kort és csak most ültetem meg őket.
15 darab tojóm van és úgy gondolom 10 db bőven elég.Ezért eladók a madarak.

Igen ezeket tudtam !...Én 2 hímet hoztam és 4 tojót a Wittmanntól tök véletlenül mert foglalva nem volt...Mikor a nagybátyámat látogattam meg derült ki, hogy ott lakik 50 kilométerre ez a pasi és csak nagy dörgölőzések, sírásrívás árán kaptam ezeket. De ezt el is mondtam,sőt lesz is belőlük remélem kiadó is... Azt azonban nem értem,hogy letojatott tojót miért adsz ki addig amíg nem tudod mit hoznak a fiai !...Ha kiderülne,hogy egy kollekciónyi 90.pontos fia lesz tőlük -mint nekem 2 éve - akkor a madárház melyi falát kaparod majd le !?... :lol:

Hozzászólás 2010 márc. 19, 7:57 
"Megint jöttek újak?"
Nálam egy új hím jött idén de te meg felvásároltad fél Németországot! :57:
Tavaly nyáron vettem a Kynyootól 2 Rödert a Necotól meg 5db 1-2 éves tojót azzal a szándékkal,hogy minél korábban megpróbálok tenyészteni velük.Ezektől a tojóktól a hét végén és a jövő hét közepén választom le az első kelésű fiókákat.Mivel a célom elértem velük ezért már feleslegessé váltak.Innentől kell a hely a saját tenyésztésű fiatal tojóimnak amik csak most érik el a 10-12 hónapos kort és csak most ültetem meg őket.
15 darab tojóm van és úgy gondolom 10 db bőven elég.Ezért eladók a madarak.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 márc. 19, 2:27 
VladTepes írta:
btw: erőszakos hittéritésed egy külsősben, friss fórumtagban inkább ellenérzést vált ki, ergo többet árt a "rolleres ügy"-nek, mint használ....

Hali! Egy röpke gondolatot még megejtenék, oszt részemről ejtve lesz a téma. :wink:

Ebben a gondolatban van igazság, .....azonban...!

Dorombi fajta iránti fanatikus elkötelezettsége nélkül a roller tartás, tenyésztés, a hagyományos év végi énekversenyek megrendezése meggyőződésem, hogy éppen hogy csak vegetálna, ha egyáltalán nem tűnt volna el teljesen Kishazánkb'úl!
Nem fényesíteni akarok a koronát a fején, de ez tény. Lehet fogást találni rajt' sok szempontból, de ez az én szememben sok minden alól felmenti.

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2010 márc. 18, 23:49 
andré írta:
Sziasztok!
Van 3-4 db roller tojóm eladó.
Akit érdekel írjon vagy hívjon a 06-30-206-7514-en.
E-mail:andre71roller@gmail.com

Szia !
Mi a szüzmárja történt megint ?...Melyik madarak ezek?...Megint jöttek újak ?!...

Hozzászólás 2010 márc. 18, 21:24 
Sziasztok!
Van 3-4 db roller tojóm eladó.
Akit érdekel írjon vagy hívjon a 06-30-206-7514-en.
E-mail:andre71roller@gmail.com

Hozzászólás 2010 márc. 18, 18:57 
Szia Marcsi!

Köszi a képeket, tényleg szépek ezek a csurik! :D
Melyik a kisebbik tojóm, amelyiknek a "fiókái" ezek? És ki volt az apa?

Hozzászólás 2010 márc. 18, 10:14 
Húúú azannyát, pedig ez eveszettt !...Én ugyan nem írok mégegyet !
Szóvel !...Azt a kolleksönt én is elfogadmám azé, de egy direkt kritikus kezdő fülnek nem a legjobb !...Inkább legyenek kissé magasabbak de száraz vizek ne legyenek benne mert azt a bíró ugyan nem bünteti de a kritikus fülű azonnal rávetődik !...Versenyre jók mert száraz víz nélkül mincs pokoli mély hangzás...Sajnos ! :wink:

Hozzászólás 2010 márc. 18, 10:06 
feketemarcsi írta:
Gabesz írta:
feketemarcsi írta:
Mona, Gabesz!
Mona "lánykájának" a fiainak az új gazdájától érkezett néhány kép és beszámoló

Szia, Marcsi!
Köszönjük szépen a "közvetítést"... Rollerok? Ki a gazdi? Mért nem ő hozta a képeket? És hol a beharangozott beszámoló?

Hanem képek. Tényleg, nagyon de nagyon szépek a madarak, főként az a gyönyörű zőőőőőd! :D De Marcsi, Istenbizony, nem lehetett volna valahogy rendesen is lefotózni azokat a csurikat, ha már úgyis kijárnak?????? Minden van azon a képen..., és épp ezért a lényeg vész el...

Persze, hogy rollerek! Tőlem valók, és e-mail-en küldték róluk a képeket, meszebb kerültek tőlünk, és a két madár testvér, a Mona féle kisebbik tojó tavalyi fiókái.

A zöld egy nagyon szép, nagy testű hím, sokat gondokodtam is rajta, hogy menjen, vagy maradjon, de szinte minden madarammal rokon, a lány testvérüket tartottam csak meg.

Egy rész a beszámolóból, amit írtak:

"Szia Mária üdvözöllek remélem amit küldök azt hallgatni is tudod,nekem tetszik és nem nehéz kitalálni hogy miért. A két kis kanári olyan okos és szelíd már hogy szinte szemtelenek és nagyon kíváncsiak. Már nem elég nagy a szoba már a konyhát is felfedezték . Sokat vannak kalitkán kívül és nagyon élvezik ezt a fajta szabadságot. Természetesen vissza szállnak kajálni. A fénymagot szinte mindet meghagyják. Légyszi írd meg nekem hogy mi az amiből összeállítottad a menüt. Készen veszem 25 -kg.-s zsákban a kaját és sokmindent már nemtudok változtatni vagy legalábbis nem tudom hogy mit kellene.külön van egy külső etető abban csak repce mag van ,módjával de fogy.Előre is köszönöm Tamás"

Szerintem azért homályos a kép, mert szabadon vannak a lakásban és szerintem mindig mozognak, nehéz őket lefotózni, hát sajnos az eredeti e-mail-eket már kitöröltem, több szöveges beszámolóval nem tudok szolgálni. Egyenlőre nincs tojójuk, most az anyukáját és előző madarait elvesztett kislány kedvencei.

Azért azt írdd meg neki, hogy ha nem eszik a fénmagot a rollerei akkor az nem az !... :alien:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 149  Következő