Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 okt. 12, 1:28 
Gizmó írta:
Mit jelent neked az, hogy az "erő sötét oldalára"?

Húúú Gizmó!

Ha nem láttad a "Csillagok háborúja"-t nehéz lesz elmagyaráznom, de megpróbálom!

Skylwalker kapitány (ez Te vagy) elnyerte Leila hercegnő (ez a nejed, Zsuzsa) szerelmét :27: . Ez az alaptörténet. Obi van Kenobi :76: (Doromboló) megpróbál téged a jó oldalra terelni, de nagyon nehéz feladata van! (Most is színkanáriaid vannak, ahelyett, hogy rollereznél.) Kenobi :76: , Yoda a jedi mester (ez Lajos bátyám) segítségével megpróbálja megmenteni a Világegyetemet, a sötét oldal (a színkanárizás :60: ) terjeszkedő erőitől! Felhasználják erre a nagytudású robot, Arthu-detu (Ckuzmi) tudását is. A küzdelem majdhogynem reménytelen. Nagy a sötét oldal csábítása, de a jedi lovagok tábora egyre gyarapszik! (Tangara, Nagygabe, Mona stb.)...... Vannak olyanok, akik nem találják a helyüket (Gabesz, Díszmadár)......Vannak akik a sötét oldalt látják még a jó oldalnak(Margó).....éééés az izgalom a tetőpontjára hág!

Természetesen hepiend a végkifejlet. Győz a jó oldal és mindenki rollerezni fog. Még Margó is. Vannak kisiklások, (Stefi is megingott, szerzett egy gyönyörű vörös- fekete B-s madarat ) de a végén majd mindenki megtér a jó oldalra, és a roller meghódítja az Univerzumot!!!

Mint hálivúdban! :55: :83: :59:

Hozzászólás 2007 okt. 11, 20:44 
Most nehogy azt higgyétek hogy átálltam az erő sötét oldalára

Hello,

idézek tőled Stephan. Mit jelent neked az, hogy az "erő sötét oldalára"?

Hozzászólás 2007 okt. 11, 19:40 
Pontosan ahogy Mona mondja!
Csak addig raktam oda ameddig rendbetettem a leendő helyét.
De amint mondtam, még mindig a "Roller" lebeg a szemem előtt! :20:

Ez felért egy gyónással? :65:

Hozzászólás 2007 okt. 11, 19:28 
Sziasztok!

Bocsánat, hogy belekotyogok, de ha én jól értelmezem Stefit, akkor 1 db csappert vett, azt a nekem piros színűnek látszót. A sárgák az én rollereim lánytesói, nem?

Puszi: Mona

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 okt. 11, 18:40 
Na húúúúz át a másik szektorba te áruló ! :41:

Ezeket, ha hagyod szépen éldegélni, akkor a következő vedléskor olyan seszínű pasztel zöldekké fognak változni, hogy elájulsz !
Te parázna ronda hitetlen gyaúr ! :26: Vetté bronzokat ?! ...Dunát lehet rekeszteni velük...de legalább az egyik A-s A másik B-s, tehát párba így jó, ha nem tetvérek ?!... :lol:
Térjé meg nekem egy kis hűtlenség után ! :96:
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Hozzászólás 2007 okt. 11, 13:16 
Sziasztok!

Nézzétek mivel gyarapodtam a hétvégi móri madárkiállítást követően.
Most nehogy azt higgyétek hogy átálltam az erő sötét oldalára :76:
csak egyszerűen nem bírtam otthagyni amikor megláttam!
:47:

Kép

Kép

Kép

Kép

Hozzászólás 2007 okt. 10, 9:57 
Doromboló barátomnak sajnos igaza van!

1.) Gyorsan fellapoztam Siroki Zoltán : Díszmadarak a lakásban-ját (több szempontból tudom eljárt a mű felett az idő, de baromságok nincsenek benne!!! ) Idézem: ".... Sose felejtsük el, hogy a kanári csak akkor teljes értékű madár, ha nemcsak különlegesen szép színű,..... hanem szépen énekel is." !!! Ezt minden valamire való szakember és szakkönyv megemlíti Kordován Mihálytól - Fodor Pálig !!! Méghozzá azért, mert ez elsődleges a kanárinál! Ez egy axióma, ez nem lehet vita tárgya! Egy [cenzúrázva] hangú kanári bármilyen szép, értéktelen!

2.) Beütöttem a Google-ba, hogy "deutsche haube". 40 ezer találatot jelzett... Talán ki lehetett volna szűrni egy cikk írása előtt azt az egy-két honlapot, ahol pontos információk vannak a fajtáról....esetleg standard leírásáról.

3.) Talán nem ide tartozik, de muszáj megemlítenem, ha már a midannyiunk által ismert publicista munkássága szóba került. Beszéltem ez ügyben alakkanárisokkal is, a véleményemmel nem vagyok egyedül. Egy kistestű alakkanárit lehet DAJKÁZTATÁS NÉLKÜL is "szaporítani"! (a Jó Isten bocsássa meg hogy megemlítem ezt az eretnekséget, de lehet hogy a nagytestűeket is néha?) Nem csak hogy lehet, hanem ilyen módon KELL!!! Ha ennek az ellenkezőjét égetjük bele a kezdő madarászok agyába, akkor ez a GLOSTER mint fajta HALÁLA lesz tíz éven belül Magyarországon! Természetesen nem ítélem el a dajkáztatást, van olyan eset hogy elkerülhetetlen, de a tenyésztéshez ezt előtérbe helyezve hozzáállni nem lehet, nem szabad!!! Főleg egy alapvetően jól nevelő, szapora fajtánál!!!
Peddíg az említett kolléga minden írásában, minden fórumon ezt sugallja sajnos.....

Hozzászólás 2007 okt. 10, 7:53 
Menjen aki tud,de konkurencia hiányában ilyenkor nem díjaznak. A positur része természetesen mehet, de kész ének nálunk nincs addigra az idén !
Akinek meg úgy néz ki hogy akár lehetne, mert már most egész jó az ének annak meg inkább vissza kell fogni a madarakat mert a "nagyversenyre" túlpörögnek !...
Legközelebb december közepére kell rakni és akkor egy füst alatt meg van minden ?!...
Egyébként a DM-ben megint olyan hülyeséget olvastam, hogy szétrobban az agyam ! "Szakértőnk" megint elárulta énekfóbiáját ! A Deutsche Haube-ról azt írta, hogy lehetne szín kanári is !? A COM szerint meg aszongya, hogy a posítur-ba tartozik ! Neeem !
A Deutsche Haube a Gesang Positur kategóriába tartozik !!! Ezek a madarak két bírálaton mennek át, először az énekét pontozzák és ezt követően az alakot ! A két érték összpontszáma adja az eredmény ! Többszörös Deutsche Maister : Klaus Pohl szinte minden évben megynyeri a tenyésztők nagy versenyét. Többszörös világbajnok viszont a Belga van Overlop, aki mellesleg régi barátom ! Több 90 pontos madarat hoztam be az elmúlt évek során tőle. Ausztriából is hoztam 89 pontos, fehér - sötét koronás hímet Rudolf Kaspar VB-menő Bécsi barátomtól ! Egyébként a madarak rollert énekelnek ! E pontozás szerint történik a díjazást !....Megint jól sikerült belegázolni a lelki világomba, mikor az ismert publicista ismételten elfelejtette, hogy ének is van a világon ?! Egy kanárinak az első az éneke, vagy csapperoknál a füttye ! A második szintén és csak utána lehet a színekről alakokról beszélni !!! Jó lenne már egy életre ezt rendbetenni a legfelsőbb szinten, hogy ne jelenhessenek meg többé az olvasókat félrevezető vagy befolyásoló közlemények !!!... :36:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 okt. 10, 6:49 
Infó !!

2oo7 november 16-17-18 án az MDOSZ Nemzetközi Díszmadár Kiállítást szervez Budapesten a Lurdy-házban.

A nevezési felhívásban olvastam, hogy a kategóriákban Énekes (Harzi) kanári szekció is van.

Tudom, hogy ez nem jó időpont a rollerek bemutatkozására, de miután a jelenlegi COM bírálati gyakorlatban előtérbe került a hang értékelése melett az alak, színezet mustrája is, az lenne a kérdésem, hogy nem-e lenne érdemes néhány, már nemcsak nyikorgó hímet, vagy esetleg alakra, színezetre tojókat is megmérettetni a versenyen ???
Mit szólnak hozzá a szakik??

Hozzászólás 2007 okt. 10, 4:21 
Mi van gyerekek? Senki nem rollerezik?
No majd én......

Az egyik idei tehetség gyakorlás közben. A "mozcsi fejrajzos". :wink:

Kép

Kép

Hozzászólás 2007 okt. 6, 11:51 
Hát akkor én nem a névnapodhoz kívánok sok boldogságot, (azt majd dec. 3.-án) hanem a hat kiscsajhoz gratulálok tiszta szívből!!! :31:

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2007 okt. 5, 21:30 
Kedves Mindnyájan!

Először is nagyon kedvesek vagytok, hogy így megemlékeztek a névnapomról. Szívből köszönöm. Szinte félve említem meg, hogy nem ekkor tartom a névnapomat, hanem dec.3.-án. Ez Xavéri sz.Ferenc napja, aki a Távol -Keleten volt hittérítő. Október 4.-én Assisi sz.Ferenc napja van, aki a szegénységi fogadalmat hirdető ferences rend híres alapítója volt.
Ez nálunk a családban így van.
A figyelmességetek igazán nagyon kedves!
A rakat nálunk különben éppen fél tucat. Az óvodástól az eladó sorig minden van. Igen szépek és okosak. Én vagyok az apjuk.

Rollerek tekintetében most kezdődött nálam a rideg és céltudatos felkészítési időszak. Remélem Szegeden a versenyen minél többen személyesen is találkozhatunk!

Szép hétvégét Mindenkinek!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 okt. 4, 18:46 
Sziasztok!

:63: Ferenc, köszöntelek én is névnapod alkalmából! Mézes karikák vannak a dobozban és dalaúzi is :D
Igen, Margó :) , néha még a sárkány is előbújik belőlem... :76:

Mona, gratulálok a kis jövevényekhez, teljen örömöd bennük :D !

Látom, Stephan01, megszívlelted a dolgot és ezt értékelem.
Tudod, igazából a
Idézet:
Hé mindenki!
megszólítás szúrta a szemem, és akaratlanul is Toldi jutott az eszembe...
Helyedben én azt is átszerkesztettem volna, egyúttal. Részemről téma lezárva.

Üdv: Gabesz

Hozzászólás 2007 okt. 4, 18:11 
Sziasztok!

Először is csatlakozom az előttem szólókhoz, és sok boldogságot kívánok Ferinek névnapja alkalmából!

Képzeljétek! Ma este először hallottam a fiatalokat "énekelni". Azért merem így írni (mielőtt megint le leszek dorombolva), mert ez már nem csipogás volt, hanem hosszan elnyújtva szólt. Tényleg egészen más, mint a csapperé. Sokkal mélyebb és lágyabb, egyáltalán nem volt benne magas hang, nagyon kellemes volt hallgatni. Tudom, hogy ez még csak a szárnyaik bontogatása, és ha ez még fokozódik, akkor megpróbálom felvenni és feltenni. De az én tapasztalatlan fülemnek ez is nagyon tetszett. Kíváncsian várom a hangjuk fejlődését!

Üdv mindenkinek: Mona

Hozzászólás 2007 okt. 4, 8:45 
Stefán ! Kikapsz ám a topik kotlósától ! :96:

Ferikém !

Nemzetközi FERI nap alkalmábó kívánok Neked, szerintem minden fórumozó társam nevében, nagyon sok boldogságot és sok sikert a madarászáshoz ! :06:

Hozzászólás 2007 okt. 4, 8:11 
Ez természetesen mind csak félreütés volt! :77:

Hozzászólás 2007 okt. 3, 20:03 
Szia, István!

Idézet:
Még mindig van 3 db eladó roler tojóm!

Mondd, te nem féled az Istent? 1 darab l-el írni azt, hogy roller???
Na, jó, lehet, hogy elütötted... És azt, hogy "mór", azt is véletlenül ütötted kisbötűvel??? Ejnye-bejnye! :45:

Jó, persze, tudom, hogy ez nem egy nyelvőrző topik, de akkor is legalább kicsit oda kellene figyeljünk ha ékes anyanyelvünkön szólalunk meg...

Apropó még helyesírás: találtam itt a Neten még egy igencsak érzelmes, csupa nagybetűs megnevezést a rollerokkal kapcsolatosan egy kedves ismerős tollából :D :
"Az igazi nagy szerelem azért a HARZER ROLLER kanári !!!"

És még ezt is találtam- igaz, csak pdf formátumban, de a Google 5 találatban adja:
Simon László: A magyar állatfajnevek helyesírása
Nagyon átfogó, nagyon részletes és tudományos alapokkal megírt munka. Érdemes beleolvasni!

Pussz: Gabesz

Hozzászólás 2007 okt. 3, 18:40 
Ha esetleg valakit érdekel, a hétvégén kiállítás lesz Móron. Nem néztem meg az eseménynaptárt, hogy bent van-e, így legalább senki nem felejti el.

http://www.kepfeltolto.hu/index.php?img=5ma6&m=1
http://www.kepfeltolto.hu/index.php?img=5ma7&m=1

Még mindig van 3 db eladó Roller tojóm! A képeken ugyanazok a madarak vannak, csak többféle megvilágításból.
http://www.kepfeltolto.hu/index.php?img=5maj&m=1
http://www.kepfeltolto.hu/index.php?img=5maq&m=1
http://www.kepfeltolto.hu/index.php?img=5mas&m=1
http://www.kepfeltolto.hu/index.php?img=5mau&m=1
http://www.kepfeltolto.hu/index.php?img=5mb0&m=1
http://www.kepfeltolto.hu/index.php?img=5mb2&m=1

Várom az érdeklődéseket!
:92:

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára stephan01 2007 okt. 5, 12:36-kor.

Hozzászólás 2007 okt. 3, 17:49 
Gabesz írta:
No, ugyan mennyi az a rakat? :D

Jó sok! :D Nálam is van jó néhány, de Feri barátom rendesen leelőzött! :D

Én különben mindenféle vadon növő gyomok bugáit szoktam gyűjteni. Ezeket - már amit nem etetek fel frissen - összekötöm, kiszárítom, majd télen akasztom be a madarakhoz. Tökéletes erre a célra a nagy útifű, a muhar. a kakaslábfű, de a pázsitfű féléket is lelkesen, és örömmel cincálják a madarak.

Különben ez a külömbség törvényszerű.... Mármint hogy a Feri süt-főz a lányaival, én meg kaszálni megyek a fiaimmal! :22:

Hozzászólás 2007 okt. 3, 16:32 
No, ugyan mennyi az a rakat? :D

Sok sikert a főzicskéhez!
Én is ezt szoktam csinálni, ha bunyó van a kajáért :lol: A felső ágról is elérhető egy kis csipegetnivaló...

Üdv: Gabesz

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 223, 224, 225, 226, 227, 228, 229 ... 261  Következő