Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2007 okt. 3, 16:24 
Köszi a receptet Gabesz!

Ki fogom próbálni!

Mivel látom, hogy Doromboló nagy szemeket meresztett, azt is elmondom, hogy mire kell:
A költési és tréning időszakot nem számítva egy közös röpdében tartom a madarakat. Ez viszonylag nagy, kb 4 m3. Itt mindig van egy kis civódás, ezért állandó a röpködés. Vannak a rangsorban hátul álló madarak is. Szóval e mézes karika remek szórakozás és póteleség éppen annak aki akarja, jól elszórakoznak vele. Másrészt mindig hozzáférnek a rangsorban hátul álló madarak is. Különben ez viszonylag olcsón volt kapható Airsán, de már rég nem jött. Ezért gondoltam, hogy a hosszú téli estéken kipróbálom az itthoni készítést. Mivel van egy rakat lányom, gondolom, hogy majd segítenek.

üdv:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 okt. 3, 16:05 
Talán mint a dalaúzit. A dalaúzi a legfinomabb és a legkönnyebben elkészíthető örmény édesség :D

1 csészényi mézet pergelni teszünk egy lábosba. Mikor picit már pergelődött, megváltozott a színe, belekeverünk 1 csésze előre pirított mákot és 1 csésze félbe vágott szintén előre pirított diót. Ezt a masszát összedolgozzuk és vajazott tepsibe öntjük, ahol az majd szépen megkeményszik.

Feltételezem, ugyanezt a műveletet elvégezhetjük kedvenceink magkeverékével is, de csak a mézet pirítsuk, hogy aztán megköthessen... Gondolom, ez a trükk :roll: És valami formára is szükség van, de arra megteszi egy kávéscsésze is, szerintem... Vajazd ki, öntsd bele a masszát és szúrj bele még melegen egy pálcát. Attól majd fel is lehet függeszteni a finomságot... Már persze, ha sikerül és beválik az ötlet :wink: Lesz majd legalább 6 sikerült vagy félresikerült mézeskarika.

Én boltból veszem... A mézet Péter fiam mindig felfalja :D

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 okt. 3, 14:58 
:24:

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2007 okt. 3, 13:58 
Sziasztok!

Tudja valaki hogyan lehet mézes karikát házilag készíteni?

Hozzászólás 2007 okt. 3, 10:06 
:15:

Hozzászólás 2007 okt. 3, 9:10 
:54: Itt vagyok ám én is, csak olvasok, hogy képben legyek, de ha nincs mondanivalóm, inkább befogom...
Nincs különösebb újság nálunk, csirkék fújják a magukét most is ezerrel, csak győzzem hallgatni :lol: , (erre vártam), Frici még sztrájkol, hiába tanítja a Csirike olyan buzgalommal, nem hajlandó megszólalani, csak ha a tojást kéri, akkor nyávog... :twisted:

Hozzászólás 2007 okt. 2, 23:03 
Na ettől kimélj meg, mert az énekelni próbáló roller egyszerűen agyrém !
Még szerencse, hogy halk az a nyikorgásféle !
Margó ! Mi van ?!....Hol kószálsz megint ?...Vagy ez a másik topik ?... :shock:

Hozzászólás 2007 okt. 2, 17:41 
Üdvözlet Mindenkinek!

Köszönöm a sok kedves hozzászólást! Sikeresen megoldottam Stefi segítségével a nemek kérdését.
Gabesz, nincs annyi kalitom, hogy mindenkit külön tudjak rakni, amíg megszólal, ezért nem gondoltam arra, így maradt volna a szoknya alá nézés (aminek a sikere a fiatal koruk miatt szintén kétséges), de szerencsére nem kellett ekkora traumának kitennem a madárkákat. :D
A kicsikék egyenlőre ismerkednek az új helyzettel, szépen esznek és rengeteget isznak. Már csak Karesznak nincs párja, képzeljétek, itt Zalaegerszegen nem lehet csappert sem venni, mert nincs, nem tudnak a tenyésztők szerezni. Így nála türelmesen várok, úgyis tavasszal lesz ez aktuális. Addig a ROLLER lányok mellett helyeztem el (külön kalitban persze), hogy legalább társakat lásson szegényke.
Nagyon örülök ezeknek a kis madárkáknak, ma még dolgozni sem volt kedvem bemenni.
Mikor kezdenek a fiatalok énekelni? Ha valami ének félét sikerül rögzítenem, felteszem, így többen hallhatunk ROLLER éneket.

Pussz: Mona

Hozzászólás 2007 okt. 2, 8:53 
...ezzel várhattál volna Stefi ! Már előre vihogtam ahogy a Moncsi gyöngyöző homlokkal bogarászik a madarak bugyijában és a nagyi Nőorvonál című könyvét rongyosra pörgetve próbálja megoldani a kérdést ...?!! :lol:

Hozzászólás 2007 okt. 2, 8:13 
Mona ezen könnyen segíthetünk,
az egyik hímnek mind a két szeménél van csík, a másiknak csak az egyik szeménél van.
tehát akkor a tojókat már könnyen megismered :D
az egyiknek folt van a fején, a másikon meg gyűrű van.
sok szerencsét hozzájuk!

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 okt. 2, 7:51 
Hali, Neco!

Méghogy nem vagy elfogult... :lol: Annyira szereted ezeket a kis bugyborékos :D hangú madarakat, hogy te szíved szerint így írnád a nevüket, hogy A ROLLER, nem? Csakhát igazat kell adjak Díszmadárnak, mert köznévről beszélünk, így kisbetűvel íródik: roller kanári.

Mona, nem emléxel? szept. 20-i beírás a másik topikon...
Türelem!

Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2007 okt. 2, 7:26 
Húú ! Itt lejebb meg a srácok fészket raknak !...Hihiíííj ! :88:

Hozzászólás 2007 okt. 2, 7:24 
Azért matass csak egy kicsit "kötés" alatt is mert vannak fejlettebb gyerkőcők is !...De ha most együtt tartod őket még fél évig sem lehet baj.. és közben észre fogod venni melyik düdörög és melyik csücsülget csak a pálcán....mint egy lusta nő aki nem törődik semmivel !...A kandúrka meg sokkal intenzívebben fog rendezkedni !...Figyelni kell !
:roll:

Hozzászólás 2007 okt. 2, 6:26 
Tudom, hogy már leírtad, Doromboló, de ők még nincsenek 8 hónaposak! Akkor is nézzem meg???

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 okt. 2, 4:42 
Díszmadár írta:
....Nem kevés szakmaszeretet sugárzik írói vénádból... :D

Természetesen nem vagyok elfogult...ááááá dehogyis......azt hiszem ezt Dorombolóval kicsit lejjebb már meg is megbeszéltük. :wink:

Köszönöm az elismerést!

Különben gratulálok a rizspinty szaporulathoz! (Valahol láttam őket, de nem biztos hogy visszatalálok. :roll: ) A kanárikkal remélem már nincs gond? Straubingból meg látom csak nem sikerült tűzpintyet hoznod.... :(

Ja, és még valami.....A Roller Kanárit igenis nagy betűvel kell írni! (Vagy lehet hogy csupa nagy betűvel?) Még a Bibliában is így szerepelne, ha benne lenne! :89:

Üdv : neco

IDRE díjas

Hozzászólás 2007 okt. 1, 22:36 
ckuzmos írta:
Sziasztok

Neubrandt Gábor újabb adalékkal frissítette a Roller kanári tenyésztése cikkét. :lol:
Jó olvasgatást!

Ezúton gratulálok Gábornak!
Fantaszikus ez az anyag! Tartalmas, közérthető, logikus, kiváló fotókkal illusztrálva! Nem kevés szakmaszeretet sugárzik írói vénádból Gábor!
Le a kalappal, igazán élvezetes olvasmány volt elsőre, majd másodikra is :D

Hozzászólás 2007 okt. 1, 22:22 
Nincs egy hete, hogy leírtam, hogy kell megnézni a nemüket Mona Lujza !
A margónak írtam ha jól emlékszem, de szivesen elmondom !?.... :46:

Hozzászólás 2007 okt. 1, 22:05 
Sziasztok!

Örömmel jelentem be, hogy 10 perccel ezelőtt 4 kicsi roller boldog tulajdonosa lettem!!! :06:
Nagyon édesek, nagyon szépek, és nagyon meg vannak ijedve. Gyönyörűek! Viszont valahogyan meg kellene állapítanom, melyikük a tojó és melyik a hím, így segítséget kérek ehhez. Stefi, ha tudod, akkor mondd meg lécci (tőle vettem), ha nem, a többiekre számítok. Holnap délután teszek fel fotót róluk, hogy könnyebb legyen.
Jó éjt mindenkinek!
:17: Stefi!

Üdv: Mona

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 okt. 1, 21:41 
Sziasztok

Neubrandt Gábor újabb adalékkal frissítette a Roller kanári tenyésztése cikkét. :lol:
Jó olvasgatást!

Hozzászólás 2007 okt. 1, 19:42 
Szia!

Még nem, 10 óra körülre várom őket, mert megálltak egy kicsit Veszprémben (most vannak éppen ott). Ha itt lesznek, szólok, és köszi! Csak arra leszek kíváncsi, hogyan válogatom ki a tojókat a hímek közül???

Üdv: Mona

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 224, 225, 226, 227, 228, 229, 230 ... 261  Következő