Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 júl. 6, 7:44 
Nincs gyűrűje, ráadásul az épp tojó…

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 júl. 6, 7:30 
Azért itt az utóbbi képen ez a háttal ülő sárga felettébb gyanús ! A rolleroknár szokott ilyen kis tarkófolt előfordulni...?! Azért nézz utánna....

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 júl. 6, 6:53 
Sziasztok,

a minap megvásároltam egy nagyobb állományt.
Van pár kanárim is most már, de ezek sajnos mind szín kanárik...

Kép
Kép

Hozzászólás 2007 júl. 2, 23:42 
Tollhalmaz a madárházban ! ....Ez a helyzet jelentés így nyár derekán !
Ami egyébként teljesen normális, de a lakásban tartott kedvenceknél, egyenesen tragédia, ha a ház aszonyainak ezzel kapcsolatos pillantásait nézzük...Pedig megéri higyjétek el nekem ! Ez a kedves kis diszkrét hangú madár kárpótol a mostani bajokért !!!...Ha minden másnap 3 percre bekapcsoljuk a porcicit észre sem vettük, hogy a vedlés lezajlott.
Vedléskor érdemes zöldeket adni hetente 2 szer 3 szor is, mert szivesen foglalkozik vele a madár, ahelyett, hogy magához, vagy - ha van - a társaihoz nyúlna... A vitamin hatásairól nem is beszélve....Ha zöldet tudunk bisztosítani akkor a vitaminos vizet el kell felejteni.
Nem ritka jó tenyészetekben, hogy a költés befejeztével, még a tojók össze vissza tojnak a röpde aljára és van olyan szerencsétlen, amelyik rájuk is kotlik, ill. csak a helyükre mert a fiatlan tojásokat könyörtelenül kidobjuk ugye ??!!... Próbáltam én azt is , hogy hagytam kiülni az időt, de annak meg az a rossz vonzata, hogy kialakul egy rossz periódus, ami egy későbbi vedléssel és a következő évi tenyészidőszak késésével jár...
Nyáron már nem lehet tenyészteni, akkor már nincs annyi ideje az embernek, hogy éjjel nappal a madarak rendelkezésére álljon....
A jó periódusra átálás sajnos nem megy egyszerre. Sokat lehet javítani a stimulációkkal, mint a teleltetés után a terem felfűtése, a lágyeleség rendszeres adása a mestrerséges napszak meghosszabbítás, vitaminozás...de az utolsó költéstől bizony kell a madárnak 8 hónap pihenés, mire újból megbízhatóan elkezd megint fészkelni...Ebből csak heteket lehet évenként ellopni. Sajnos én magam is ebben a cipőben járok, mert nálam is nehezen, márciusban indult meg a trojóim fele, a másik fele még később...A júniusban kelt fiatal hímeket még talán össze lehet hozni a versenyre, de akkor nagyon sok lágyeleségre lesz szükség, egészen november végéig, hogy beérje idősebb társait.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 jún. 30, 4:22 
doromboló írta:
Jó hírem van rolleresek ! Az Osztrákok keresik a barátkozást, öszehasonlító versenyre invitálnak, vagy egy szélesebb nemzetközi énekverseny megrendezését vállalnák, Szlovénia és Tschetschinnel így négyesben 2008 januárban, ha ez nem üti a világbajnokság idejét. Az országos versenyükre kihívták bírálni a Richter Gusztit....majd vele megbeszéljük az elképzeléseinket.....Ezzel kapcsolatban az érdekeltek hívjanak fel, ha kérhetem...

Halihó!

Jövök persze (remélem nem csak én?!), csak nehogy a svájci határnál legyen a "dzsembori". Hét elején hívlak!

És csak hogy ne maradjunk madarak nélkül....

Kép

Hozzászólás 2007 jún. 29, 17:58 
Jó hírem van rolleresek ! Az Osztrákok keresik a barátkozást, öszehasonlító versenyre invitálnak, vagy egy szélesebb nemzetközi énekverseny megrendezését vállalnák, Szlovénia és Tschetschinnel így négyesben 2008 januárban, ha ez nem üti a világbajnokság idejét. Az országos versenyükre kihívták bírálni a Richter Gusztit....majd vele megbeszéljük az elképzeléseinket.....Ezzel kapcsolatban az érdekeltek hívjanak fel, ha kérhetem...
Leverjük őket mint vak a poharat !...Hihi ...
A szerénység fél egészség ! (lehet, hogy nem így van ?!) :31:

Hozzászólás 2007 jún. 28, 22:02 
Na akkor rollerezzünk egyet !...
Biztos előfordult nálatok is, hogy a kismadarak első vedlésekor sok felvérzett madár lesz a röpdében...Ez az esetek többségében nem az egymással való veszekedések eredménye, hanem saját maguknak csinálják...Megint a túlvitamínozás veszélyére hívom fel a figyelmeteket, mert a túlturbózott madaraknál a sok vitamin bevitel hatására, felgyorsulnak az események, azaz az új tollkezdemények nagy erővel bujnának elő, de a régi meg még nem esett ki. Mit csinál a madárka ? Segíti kibontni a tolltokokat így össze vissza vérzi magát...
Tehát mindent a maga módján !!! Nem szabad abszolút hasonlóságot keresni a szoba és a vadmadarak között....Jó, lehet, hogy a vad változat kint a szabadban sokkal több vitamint és egyébb szükséges elemet vesz fel mint a szobában tartott, de ne felejtsük el, hogy ők a szabadban sokkal nagyobb energiákat fogyasztanak el, mint a benti társai. Ezért hibát követünk el, ha azt a vitamin mennyiséget akarjuk a házi kedvencünkkel felvetetni, mint ami a vadmadaraké !!!....

Hozzászólás 2007 jún. 28, 16:35 
Szia Gabesz!

Egye fene, elengedünk. De csak egy rövid időre! Jó pihenést! :43:
Az a csíkos lett az egyetlen zöld (mert zöld lesz ha kivedlik) fiatalom az idén. De hát tudod hogy nálunk nem a szín számít. Különben hím a drága, már hallottam többször nyekeregni. Remélem a hangja is tetszeni fog sokaknak.

Helló Doromboló!

Látom nem sokat változol, nem javulsz meg.

Aki nem tudná annak tájékoztatásképpen: Dorombolóval fél percnél hosszabb ideig két dologról lehet beszélgetni.
A második a rollerek.

Hozzászólás 2007 jún. 28, 8:30 
Nekem meg az a nagyobb mellű tetszik...! :57:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 jún. 28, 6:14 
Neco, nagyon szépek a madaraid! Kivált ez a csíkos mellű tetszik :D
És hogy nehogy beszipkázzak egy igazolatlant, hát szólok, hogy én is eltűnök egy kicsit 8)

Legyetek jók!
Pussz: Gabesz

Hozzászólás 2007 jún. 28, 3:36 
De eltűnt mindenki ?! Peddíg csak Gizmó kéredzkedett el.

No még egy csapat az ideiekből.....

Kép

Hozzászólás 2007 jún. 26, 18:04 
Életem víszfénye ! Macska alom a neve annak amit te boltban akarsz venni, zeovit, ha valamelyik múzeum kőzettárában ! ....Gizmókám ! Mégegyszer leírom, de többet már tényleg nem : az állatkereskedésekben, de sok szupermarketben is kapható MACSKA ALOM nevű fehér közúzalék, dolomit és zeovit anyagúak. A dolomit az a közönséges murva, a zeovit egy hasonló kőzet zúzaléka, melyek, bár a macska kaki viszonylag szagmentes tárolására használják, de ebből kifolyólag a díszmadarak kakijának a befogadására is alkalmas sőt, ha a madár eszik is belőle még jobb a helyzet mert a madár zúzájában elengedhetetlen segédanyag....
Szerintem nézzél be egy tesco ba, azthiszem az van nálatok is...biztos hogy kapsz ! És fontos, hogy a legolcsóbbat vegyed, mert az biztos, hogy különféle kölniket nem tartalmaz, csak a murvát és a zeovitot !!!
Na ! Jó utat és vigyázz magadra, majd lenyomok 2-3 miatyánkat, hogy ne történjen semmi bajod, bár lehet, hogy engem csak a Lucifer hallgat meg, úgy, hogy az a biztos, ha odafigyelsz a vezetésre, ha kocsival mész....
:15:

Hozzászólás 2007 jún. 26, 17:18 
Kedveseim,

a zeovit nemetorszagban is zeovit??? mert ma este oda utazom, s ha kapok veszek..ugyhogy egy jo darabig nem irok.
udv

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 jún. 26, 8:45 
Szia Neco!

A tojóval minden oké. Nagyon barátságos, szelíd madár.
Ma reggel megfürdött az önitatóban :lol:
Talált néhány tollat a kalitkában, azzal repked ide-oda, próbálja mindenhová lerakni, fészket építeni belőle........

Hozzászólás 2007 jún. 26, 8:44 
Hú ! Neco ! Milyen helikopter az a sárga ? :57:

Hozzászólás 2007 jún. 26, 7:00 
Zsuzsának szeretettel!

Pici Alfonz még bátortalan ugyan, de nagyon szépen tud repülni. Nagyon ügyesen veszi be a kanyarokat, főként, ha a kezembe szeretném venni. :D

]Kép[/URL]

Hozzászólás 2007 jún. 26, 3:29 
Üdv mindenkinek!

Szeva Gabe!
A tojóval minden oké?

Szia Béla!
Végeztél már a költéssel? A "Gehling madaraktól" fogtál fiókákat?

És csak hogy az én madaraim is "képbe' " legyenek:

Kép

Hozzászólás 2007 jún. 24, 14:39 
Hali,

dorombolo, hat lebirkozhatsz...A keverek ugyanis osszefuggo, vagyis egymashoz tapad. Tobb keksz kellett volna bele. En kihangsulyozottan koszonom ezt a pontos osszetetelt. Friss mak sajnos nincs, csak bolti.
Gabesz. az a fenyes valami az furdetokabin, allatos uzletbol vettem, valamivel dragabb volt mint a tobbifajta, de ezt ajanlottak, mert a tobbi hamarabb tonkremegy. Az elvalaszto azzal az elgodnolassal keszult, hogyha utodok lesznek...vagy esetleg arra az esetre, ha annyit cirkuszolnanak, hogy kulon kell oket tenni. De nagyon jol osszeszoktak. Csak az etelestalnal.
cirkuszolnak...
A ket oldala (vege) nyithato, sarokkal felszerelt ajto van ott, igy mindket oldaltol benyulhatok. De a fiokot is olyan magasnak terveztem, hogy onnan is felnyulhatok.

Hozzászólás 2007 jún. 24, 9:36 
Hali, hali!

Zsuzsa majd csak elámul, hogy madaraknak kaja nincs te meg csiripelsz, fütyülsz kinnt az erkéleyen... Hát szabad megenni más ételét??? :45: És miért csak te iirsz mindig? Hol a Zsuzsa???

Hol van az ajtó, amin keresztül te majd tudsz benyúlkálni, fészket berakni, ülőrudat cseréli, madarat levadászni? :80: Valamelyik oldala levehető, vagy nyitható? Tetszik középen az a térelválasztó! Ötletes!
Az az üvegvalami-gondolom itatő, fürösztő- boltban kapható?

Na cső! G.

Hozzászólás 2007 jún. 24, 8:23 
Gizmó ?!
Már megint min műveltéééél ???....Nemám valami löttyöt készítettél akkor
lebirkózlak !.....Az otthoni lágyeleség a következő :
1 - keményre főtt tojás 45 %
2 - kekszpor vagy prézli 40 %!
3 - nyers reszelt sárgarépa 10 %
4 - friss nyers mák 5 %
Ezt a kés hegyével finoman összekevered, hogy a mák ne ázzon nagyon el, mert a madárnak azt is meg kell találni benn és megenni, különben menni fog a hasa...!!!
:15:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 236, 237, 238, 239, 240, 241, 242 ... 261  Következő