doromboló írta:
Szia Marietta !
Milyen kutyát tenyésztesz és hol élsz ?
A madarakkal, meg az a tanácsom, hogy ha jót akarsz nekik, egy kicsit kevesebbet törődj velük, legtöbbször ugyanis mi öljük meg őket a túlzott szeretetünkkel ...Tehát kaja : Kanári magkeverék, hetente egyszer lágyeleség, ha sovány kétszer, hetente kétszer zöld, ha sovány a madár, csak egyszer. A kalitka alján, vagy homok, vagy egyszerű macskaalom.
Az ivóvízbe lehet tenni almaecetet, de olyan kis koncentrátumba, mint 1 literbe egy stampedlis pohár alját éppen benedvesítse az almaecet !....A szagáról is megérzed, ha nagyon kilóg a szaga a literes keverékből, akkor megszenvedi a madár, mert kitekeri a beleit. Tehát literenként 5-6 csepp. Ennek viszont nagyon jó élettani és prevenciós hatása van. Adhatod egy életen át. Ha önitatód van, akkor a fürdésről is gondoskodni kell....
Az aljából tud emésztőt felvenni, de a mész alapú csőrkoptató ne hiányozzon a kalitkából... Ezekről már sokat írtam korábban a roller kanári oldalon, csak át kell csetelned és visszapörgetni akár az elejére. Még akkor is hasznos lehet, ha nem rollered van, mert az alapdolgok egyformák....
Szia!
Köszi az infókat,akkor ezek szerint tényleg én öltem meg szegényt..jaj,most elég szarul érzem magam!!
Nemrég költöztem vissza Óbudára,de Pest megyében laktam 10évig,ott foglalkoztam kutyákkal,collie,és border collie fajtákkal,bronzkoszorús mestertenyésztői szintig jutottam.Már csak 2 tenyészkutyám van,ők sem nállam laknak,de társtulajdonban tenyésztgetek tovább velük..ezt sem lehet csak úgy abbahagyni!!
Én a madarakat egy madárkiállításról kaptam,a tojó meg is volt gyűrűzve,de sajnos használati utasítást nem adtak mellé!!