Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 jún. 2, 21:37 
Szia Porció !
Örülök, hogy itt vagy ! Hogy milyen kanárid van az kiderül, ha vissza olvasol az írásokban...érdemes, főleg ha tetszik a stílus...
A gaz nem csábító biztos, hogy fiú ??...Tüzesen fütyül ??, Mert csak akkor hajlandó csorbát ejteni Fióne lányságán !!..(.A Gabesznek is van egy Fiónéja, vagy csak volt...? Nem akarok kegyeletsértő lenni...bocsi ! ) Vagy fiú az Istenadta, csak éppen vedlik....? Ennyi ismeretlenes egyenletet csak a nagy Gyurcsók tudná megoldani...Ő meg nincs nálunk, mert épp most is a Budapest tévében bomlasztja az agyát....Hihi...Az is lehet, hogy még gyermeteg a madár és még cerka gondjai vannak..?...Válassz ezekből egyet és haggyad szegény Fiónát a maszti is jobb a semminél ! :24:

Hozzászólás 2007 jún. 2, 21:19 
Szia Marcsi !
Ne emészd magad ! Tudnék írni még 30 dolgot amiért feltarthatta a talpikáját szegény ....
Gratula a kutyás sikereidhez ! Én is kutyizok ! Nálam a márka a röv. szőrű magyar vizsla és van még egy hannoveri vérebem, mivel a vadászatból élek,
ezért a sebzett nagyvad utánkeresésben sokat segít. Bírálom is a vizslákat, vérebeket munkában. Aztán a MEOE veszprémi szervezetének az elnöke vagyok már vagy negyed százada...Az előző ciklusban a MEOE elnökségének is tagja voltam. Sokminden érdekel, de a 3 legfontosabb a
KUTYA, a ROLLER KANÁRI és 20 év a RALLY OB- ben. Ez utóbbit néhány éve abbahagytam, most helyette verset mondok, ünnepeken, évfordulókon
, megnyítókon stb.....Na és a zene...Ha összefutunk a RULETT zenekarral, a vidék mesze legjobb bandájával, akkor néha beülök a dobok mögé és énekelni is szoktam velük. Állati jó társaság minden hétvégén játszanak valahol az országban, a TV - ben is megfordultak többször már.....
Jézusom ! Mi ez a Marótiádé....?!...Azért annyira nem vagyok beteg, hogy búcsú beszédet írok magamról...De azért magam alatt vagyok kicsit, történt ugyanis, hogy néhány nappal ezelőtt kaptam egy olyan vese görcsöt
, hogy felcsaptam falmászónak....azt a 2 órát nem kívánom senkinek...
Nagyon megijedtem mert sikerült 5 × et megélnem néhány hapcival...most megtudtam, hogy van más is.....Szóval azhiszem a tudatalattimban ezért kaptam bele az előbb az emlékirataimba....
Éljen és virágozzék a Marcsiiiii !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hozzászólás 2007 jún. 2, 20:58 
Sziasztok!
(magázódni nem merek :oops: , de nem is szeretnék)
Rég figyelem ezt a remek társaságot és sokat tanulok tőletek.
Hát milyen kanári madárkáim vannak azt még mindig nem tudom :?:
Tavaly kaptam az első kanári "fiúmat"(szerelem volt első hallásra).
Most vettem neki egy lánykát mert ugye párossan szép az élet.
Leányzónak be is jött volna a fiúkám, de fordítva nem igazán.
Mi tévő legyek, hogy meg kedvelje a Fiónámat a gaz nem csábító?
Egy kalitkába vannak Fióna csörében fűszállakkal üldözi Csörikét, de ő hűvös mint a jég.Örülnék ha segítenétek, ha tudtok. Vagy írtatok már erröl, csak szemüt kéne vennem.

Kuzmos!
Nagyon tettszet az állatkerti beszámoló.
Doromboló!
Nagyon jókat nevetek az írásaidon mindig jó lessz a kedvem tőlük.
Sziasztok
Pocilo

Hozzászólás 2007 jún. 2, 16:21 
doromboló írta:
Szia Marietta !
Milyen kutyát tenyésztesz és hol élsz ?
A madarakkal, meg az a tanácsom, hogy ha jót akarsz nekik, egy kicsit kevesebbet törődj velük, legtöbbször ugyanis mi öljük meg őket a túlzott szeretetünkkel ...Tehát kaja : Kanári magkeverék, hetente egyszer lágyeleség, ha sovány kétszer, hetente kétszer zöld, ha sovány a madár, csak egyszer. A kalitka alján, vagy homok, vagy egyszerű macskaalom.
Az ivóvízbe lehet tenni almaecetet, de olyan kis koncentrátumba, mint 1 literbe egy stampedlis pohár alját éppen benedvesítse az almaecet !....A szagáról is megérzed, ha nagyon kilóg a szaga a literes keverékből, akkor megszenvedi a madár, mert kitekeri a beleit. Tehát literenként 5-6 csepp. Ennek viszont nagyon jó élettani és prevenciós hatása van. Adhatod egy életen át. Ha önitatód van, akkor a fürdésről is gondoskodni kell....
Az aljából tud emésztőt felvenni, de a mész alapú csőrkoptató ne hiányozzon a kalitkából... Ezekről már sokat írtam korábban a roller kanári oldalon, csak át kell csetelned és visszapörgetni akár az elejére. Még akkor is hasznos lehet, ha nem rollered van, mert az alapdolgok egyformák....

Szia!
Köszi az infókat,akkor ezek szerint tényleg én öltem meg szegényt..jaj,most elég szarul érzem magam!! :cry:

Nemrég költöztem vissza Óbudára,de Pest megyében laktam 10évig,ott foglalkoztam kutyákkal,collie,és border collie fajtákkal,bronzkoszorús mestertenyésztői szintig jutottam.Már csak 2 tenyészkutyám van,ők sem nállam laknak,de társtulajdonban tenyésztgetek tovább velük..ezt sem lehet csak úgy abbahagyni!! :45:

Én a madarakat egy madárkiállításról kaptam,a tojó meg is volt gyűrűzve,de sajnos használati utasítást nem adtak mellé!!

Hozzászólás 2007 jún. 2, 12:03 
Szia Marietta !
Milyen kutyát tenyésztesz és hol élsz ?
A madarakkal, meg az a tanácsom, hogy ha jót akarsz nekik, egy kicsit kevesebbet törődj velük, legtöbbször ugyanis mi öljük meg őket a túlzott szeretetünkkel ...Tehát kaja : Kanári magkeverék, hetente egyszer lágyeleség, ha sovány kétszer, hetente kétszer zöld, ha sovány a madár, csak egyszer. A kalitka alján, vagy homok, vagy egyszerű macskaalom.
Az ivóvízbe lehet tenni almaecetet, de olyan kis koncentrátumba, mint 1 literbe egy stampedlis pohár alját éppen benedvesítse az almaecet !....A szagáról is megérzed, ha nagyon kilóg a szaga a literes keverékből, akkor megszenvedi a madár, mert kitekeri a beleit. Tehát literenként 5-6 csepp. Ennek viszont nagyon jó élettani és prevenciós hatása van. Adhatod egy életen át. Ha önitatód van, akkor a fürdésről is gondoskodni kell....
Az aljából tud emésztőt felvenni, de a mész alapú csőrkoptató ne hiányozzon a kalitkából... Ezekről már sokat írtam korábban a roller kanári oldalon, csak át kell csetelned és visszapörgetni akár az elejére. Még akkor is hasznos lehet, ha nem rollered van, mert az alapdolgok egyformák....

Hozzászólás 2007 jún. 2, 10:41 
Sziasztok!
Újra bele kell szóljak! :lol:
Képzeljétek csoda történt,madárkám ma reggel elkezdett hangolni,legalább 3 percig csicsergett..nem úgy mint fénykorában,de már kezd újra önmaga lenni. :D :D
Én teljesen amatőr vagyok kanári ügyben,kutyákhoz értek,tenyésztek,de őt csak imádom,és szeretném ha jól érezné magát nállam,ezért kérlek titeket adjatok tanácsot mi az amivel nagyon jót tezsek,és mi az amivel nagyon rosszat. :?:
Ha ez így hosszú lenne,bármilyen "tényleg hasznos" könyv érdekelne.
Sajnos azthiszem a párja miattam halt meg tavaly,adtam neki dinnyét..amit nagyon szerettek,de pár nap mulva meghalt a tojó. :( :cry:
Válaszokat előre is köszönöm.

Hozzászólás 2007 máj. 30, 12:55 
Csókolom Gabika ! ...Hihi...
Nekem meg a te írásod tetszett...ezért aztán arra gondoltam, hogy a gyerekek majd jól el lesznek az apucival, míg mi jól elmadarászkodunk !... :51:
Addig rosszalkodok, míg el nem törik a derekamat...?!
Az a baj, hogy most amolyan holt idő van, mármint a madaraknál, nincs nagyon miről írni.....Ha csak arról nem, hogy felhúztam az 55-ös gyűrűt is ?!.....Azoknak akik még tenyésztenek - mert miért ne tennék - egy jó tanács ami idáig nem jutott eszembe : Ha gyári nevelőtápot használ valaki akkor semmiképpen ne adjon az itatóban vitaminos vizet, mert ezek a tápok megfelelően koncentráltak vitaminnal és ez elég. Ha a vízben is adunk még, akkor vitaminózis léphet fel ami a zsirban oldódó vitaminok vonatkozásában, csontlágyulást, egyébb deformációkat okozhat a fiókáknál.

Hozzászólás 2007 máj. 28, 19:09 
Szervusz Béla, Hali Csaba!!

No szóval valami ilyesmi kalitsorról van elképzelésem nekem is, no de persze úgy, hogy én állok előtte. Addig megyek amíg nem sikerül ilyet összehoznom! Béla, ha estleg közben megtudsz infót arról, hogy valaki esetleg megválna hasonló boxaitól, kérlek jelezd nekem! Madárbaráti üdv Tangara

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 máj. 27, 21:51 
Na Béla egyből lecseréltette velem a képét!
Lányok? Ez előnyösebb?

Cserébe küldött még egy képet a madarak elhelyezéséről. :wink:
Kép

IDRE tag

Hozzászólás 2007 máj. 27, 6:49 
Szerezz be te is egy pár rollert. A mindennapi életük add elég ihletet a topik tartalmához :wink:
Persze ha esetleg már elkezdted szólj, illetve mond meg hogy hol...

Amaryl írta:
Szevasztok!
Arra gondoltam,hogy a Nők Lapja Café-ban a fórumban nyitnék egy topikot,és ha folytatásokban bemásolnám az általatok javasolt,adott szakirodalmat,fotókkal megspékelve!!!... és gondoskodnék arról,hogy naponta lehetőleg elől maradjon,ne nagyon csússzon hátra....biztos lenne érdeklődés,mivel mint írtam,nagy a fórum látogatottsága ott!!!Nem tudom,beválik-e az ötlet,de én úgy gondolom,egy próbát megérne!!!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ckuzmos 2007 máj. 27, 8:38-kor.

Hozzászólás 2007 máj. 25, 22:36 
Helló Mindenkinek!

A kedvesem most ment ki a cicákat megetetni, így én ugrottam ide. Végre sikerült rávennem, hogy csatlakozzon, hiszen Ő is madrászik, mégha csak hobby szinten is. Kicsit biztatnom kell, mert néha -néha vonakodik, de ha egyszer belelendül! :72:
Köszi a segítséget Csaba, a méreteket majd még össze kell állítanom, mert úgy szeretném megoldani a kalitkákat, hogy könnyen szét és összeállíthatóak legyenek, akár külön-külön is.
Üdv Tangara

Hozzászólás 2007 máj. 25, 22:10 
Üdvözlök Mindenkit!

A nevem Katica(Tangaráné). Párom kitartó udvarlásának eredményeként, regisztráltam én is. :54:
Biztos említette már, hogy együtt madarazunk, kedvenceink a kanárik, rizspintyek, és nekem különösképpen a st. hullámos papagájok. De Laci csábításának engedve, szeretnék vele együtt roller kanárikat tenyészteni!

A továbbiakban ha szükségem lesz segítségre, remélem fordulhatok hozzátok bizalommal!

Ui: Doromboló! Nemsokára megyünk!

Sziasztok
Katica
:08:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 máj. 25, 8:43 
Odaírtam az évszámokat a cikkek mellé, hogy tudjuk, milyen szemmel kell olvasni. Van egy-két nem éppen mai írás....

Köszönet Neconak és Kuzminak a segítségért!

Hozzászólás 2007 máj. 25, 5:46 
SZia Csaba!

Köszönöm a segítséget lehet, hogy még a hétvégén felhívom az urat és megérdeklődöm, hogy nem lenne e kedve barkácsolni egy kicsit.
Üdv Tangara

Hozzászólás 2007 máj. 24, 22:42 
Elolvastam a cikkeket... :? Hát a Lakó írás egy általános makro hepi...
Azokat magasztalja, akik az első számú felelősei a kialakult helyzetnek.
A Porga cikk is kicsit penésszagú már, de azért még olvasható. A Porga Béla nem fog az írás ellen tiltakozni,...... amihez igazán ért az a gyomnövények, melyeket a régi DM- valamelyikében lehetne megtalálni...
:34:

IDRE tag

Hozzászólás 2007 máj. 24, 21:55 
Lakó Antal a H-40 vezetője.
Számát megtalálod az egyesületek közt.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 máj. 24, 21:51 
Végére értem a DM-ben található, és a roller kanárikat érintő cikkek feltöltésével. Néhány kép még hiányzik, úgyhogy akinek van, küldjön még párat, lécci. Köszönöm.
Én már nem találtam több cikket, de ha valaki még felfedezne, akkor szóljon....

Addig is nem maradt más hátra, mint hogy olvasgassátok! Ha hibát találtok, vagy valami javaslatotok van, az akár magánban, akár itt a fórumon is jöhet.

Doromboló! Lakó Antal egyik cikke és egy fordítása, és Porga Béla egy cikke is fenn van. Velük esetleg kapcsolatban állsz, vagy tudsz elérhetőséget? Tőlük is kellene kérni hozzájárulást, így utólag......

IDRE tag

Hozzászólás 2007 máj. 24, 21:19 
Hali Tangara,

Budapesten a XVIII. kerben van egy Bácsi aki kalit elemeket gyárt.
Rendszeresen kint szokott lenni a Monori börzén.
Ő legyártja neked az első elemeket, utána meg csak bútorlap kérdése és kész a sorod.
De szokott komplett kalitokat is csinálni.
Egy telefont mindenképp megéri:
Cseh Sándor
1/294-5879

Üdv:
Csaba

Tangara írta:
Szervusz Béla!
Lassan megoldódni látszik az anyagi problémám a munkám körül --átutalás-- /részemre/ és szeretnék egy kicsit előbbre nézni a rollikkal kapcsolatban. Azt kérdezném, hogy ismersz e valakit aki készít vagy elad kalitkasort vagy komplett box rendszert kanári tenyésztéshez? Biztos eml. mondtam neked, hogy szeretnék komlyan elinduni roll tenyészettel. Előre is kösz.
Üdv Tangara

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 máj. 24, 21:17 
Na most akár mindenki biztathatja Tangaránét a bekapcsolódásra.
Doromboló mindenkit megelőz..... Hát én is tárt karokkal várom ebben a melegben a formás tehetségeket..............:05:

IDRE tag

Hozzászólás 2007 máj. 24, 21:13 
Sziasztok,
felraktam én is 2 cikket a honlapra, Dorombolo nézd meg légyszí hogy így elfogadható e.

http://www.idre.hu/roller-kanari/index.html

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 241, 242, 243, 244, 245, 246, 247 ... 261  Következő