Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 máj. 24, 21:10 
Természetesen bármikor jöhettek, csak előtte telefon !!!
Tangaráné ! Tárt karokkal várunk.... :40:

Hozzászólás 2007 máj. 24, 20:39 
Szervusz Béla!

Köszönöm a bizalmat! A monori börzén láttam már kalit sort, de az csak kétszer négyes volt. Nekem olyasmi kellene, ami kétszer hatos és röpdék is csatlakoznak hozzá. Remélem sikerül találni vagy legalább darabonként összeszedni. A mini-hifiket be tudom szerezni, ha más nem lesz, akkor a "szakibácsival" próbálok majd készíteni kalitokat. Ha kész lesz a kocsi elugorhatnék a párommal hozzád madárnézőbe? Ugyanis itthon vele egyetemben kanárizom. Formás tehetség. Próbálom rávenni, hogy regisztráljon ide, de vonakodik a lelkem. Bíztassatok!!
Üdv Tangara

Hozzászólás 2007 máj. 24, 7:58 
Akkor mi a [cenzúrázva] lehet fülikém ??!!...Tényleg marad a genetikai hiba ????
Mindent jól csináltál...nem kell a tojás témát erőltetni, ha van lágyeleség, de a lágyeleséget - nem tudom mit használsz - ne vizezd be, hanem szárazon, mert nagyon könnyen savanyodik és a bacik széttolják a madarat belűlről az biztos !

Szia Tangara !
Nemrég szereztem el a Domonkos Robi gyönyörű tenyészsorát másnak, de ha kimész a monori börzére, akkor ott a piros pöttyös tengerlattjáróig
minden van...a diszmadár magazinban van időpont is.
Hogy felejtettelek volna el, sőt a madarak is rezelválva vannak számodra ! :08:

Hozzászólás 2007 máj. 24, 5:11 
Szervusz Béla!
Lassan megoldódni látszik az anyagi problémám a munkám körül --átutalás-- /részemre/ és szeretnék egy kicsit előbbre nézni a rollikkal kapcsolatban. Azt kérdezném, hogy ismersz e valakit aki készít vagy elad kalitkasort vagy komplett box rendszert kanári tenyésztéshez? Biztos eml. mondtam neked, hogy szeretnék komlyan elinduni roll tenyészettel. Előre is kösz.
Üdv Tangara

Hozzászólás 2007 máj. 23, 21:47 
Hali!
A magkeverék amit kap az a Vitapol, nem tudom, hogy mennyire ismeritek.. Hetente kap lágyeleséget, gyümölcsöt, zöldséget, szépia mindig van bent nála. Tojást+kekszet nem kapott mostanában.. :? Homok van alatta..

Hozzászólás 2007 máj. 23, 20:49 
Én nem tudom mit adsz a rigóidnak füles, de leírom mit kellene jó ?!...
Tiszta víz naponta. Magkeverék, 40% repce, 40% fénymag, 10% lenmag,
5% muhar, 5% kendermag. Ez pont jó egy nem roller kanárinak. Hetente kétszer zöldet, bármit, de csak keveset és ne legyen vizes. Hetente egyszer, esetleg , ha sovány kétszer lágyeleséget. Ha az reszelt főttojás akkor kekszporral keverve (lehet kapni, de lehet összetörni is) ebből is egyszerre egy felső ujjpercnyit. Ha egyszer tavasszal megvitaminozod őket, akkor az egy-két csepp az itatójukba valamilyen kombiból naponta egy hétig, de akkor sem lágyeleség, sem zöld nincs !!! A kalitka aljába tegyél homokot, vagy gyenge murvát, vagy macskaalmot, és legyen valami mész darab, vagy szépia a kalitka oldalára drótozva, amit mindig csipkedhet..... Ez a kanári tartás egyszerű alapja, ettől csak a profiknak szabad eltérni, a magasabb hozam érdekében. Ha valamit másképp csináltál írjad le, de a madarad láttán tudom is....pl. minden nap nyomtad a tojást, emésztő nem volt és egy csomó kender és négermag is volt a kajában.....?! :12:

Hozzászólás 2007 máj. 23, 19:58 
Sziasztok!
Mióta elvettem a madaramtól a fürdőt, szebb lett a tolla!! :) Csak még egy kicsit rendezetlen.. És többet is csiripel!
Adjak neki vmi vitamint? Mit javasoltok?
Berakok egy friss képet, amit valószínű, hogy megint nem sikerül, úgy beszúrni, hogy megjelenjen... :)
Sőt.. béna vagyok, úgyhogy csak így rakom bé:
http://gportal.hu/portal/futoeger/image ... 942956.JPG :D [/img][/url]

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 máj. 23, 18:42 
Lácccik, hogy nem nagyon figyeltem oda mégsem... Bizti elszámoltam valamit, mert nagy meglepetésemre ma kikelt két ici-pici fióka Fruzsinám alatt, a harmadik még várat magára. Szépen eteti, rendezi őket, nem úgy néz ki, mint aki beteg... És ő jobban tudta, hogy mikor kell fürdeni!!! Pedig akkor jól rám ijesztett! Fruzsiról nagyon nem tudom, hogy milyen fajta kanári, mert nagyon ritkán hallani a hangját, de a színe az sajna teljesen kizárja, hogy roller legyen... Narancs :66: Úgyhogy a fiókák csak félig rollerok... Sajna...

Hozzászólás 2007 máj. 23, 14:11 
Sanya ! Ne izélj ! Nekem voltak különféle papagájaim és a nagyokat folyékony emberi mondatokra, a kisebbeket egy csomó bohócságra tanítottam meg, minta pl. lelövöm és elájul, stb...
Rollerod meg azért legyen, hogy biztosan elérd a nyugdíjas kort!!!.... :idea: :)

Hozzászólás 2007 máj. 23, 9:18 
Gabesz írta:
Köszönöm Sanyi az észrevételezést. Valóban úgy néz ki a lilás rész, mint egy cső, de honnan tudom mgkülönböztetni, hogy az nem a mája-e? Azt azért kizárnám, hogy tojás lenne belerekedve, mert már 11 napja kotol, és előtte össz. 5 tojást tojt... És ha mégis, elegendő az antibiotikum? Még mindig kotol a kis ügyes, nem ijesztgetett azóta holmi fürdéssel... Remélem rendbejön és ez csak egy átmeneti állapot nála...

"ha a papagáj madár lenne"
Rosszul tudnám, a papagáj az nem madár? :wink:

1,Hát, azért nem máj, mert a has alján van. Az tuti nem a mája. A fentebb lévő sárga pufi lehet máj, vagy begy. Ha feljebb van az begy, ha alant az máj.

2,A madarászok szokták poénból(általában, bár a papagájosok is csak a papagájt nevezik madárnak, ami nekem, aki egzótától az emukig minden tartott már, mindíg szokatlan marad) cikizni egymást ezzel a madaras kérdéssel. Így vannak ezzel a kanárisok is, miként az említett összeröffenésen előttem doromboló vadászinges fickó is, aki megkérdezte: milyen madaraid vannak? Mikor elkezdtem felsorolni, rákérdezett: madarad nincs is ;)

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 máj. 23, 9:01 
Köszönöm Sanyi az észrevételezést. Valóban úgy néz ki a lilás rész, mint egy cső, de honnan tudom mgkülönböztetni, hogy az nem a mája-e? Azt azért kizárnám, hogy tojás lenne belerekedve, mert már 11 napja kotol, és előtte össz. 5 tojást tojt... És ha mégis, elegendő az antibiotikum? Még mindig kotol a kis ügyes, nem ijesztgetett azóta holmi fürdéssel... Remélem rendbejön és ez csak egy átmeneti állapot nála...

"ha a papagáj madár lenne"
Rosszul tudnám, a papagáj az nem madár? :wink:

Hozzászólás 2007 máj. 23, 8:41 
A lila a hasaljon meg egy rendes tojócsőgyulladás lehet :(
Legalábbis, ha a papagáj madár lenne, úgy mindkettőre ez vonatkozna;)(nem jókedvemben kacsingatok, csak az MDOSz törzsi tanács összejövetelén előttem ülő rolleres véleményére reagálok)
Okozhatja sérülés, visszamaradt tojás stb.

A sárga, dagadt begy másik eshetősége szintén felbukkanhat hullámoséknál. Miként a hasonló tünetű zsírmáj, ez is táplálkozási eredetű. A fiókákat etető "madár" "túltölti" magát, oszt úgymarad:(

A bélgyulladások valamennyire kezelhetők antibiotikummal(egy tojásvisszatartás esetén persze előbb az okozót kell megszüntetni), de tollas továbbszaporíthatósága kétséges. Persze, mindez papagájból levezetve (kanárim akkor lesz, ha megérem a nyugdíjas kort ;) ).

Hozzászólás 2007 máj. 22, 23:16 
doromboló írta:
91 - 354p
92 - 358p
93 - 355p
94 - 353p
95 - 351p
96 - 357p

Idáig Kitulják a bajnok. De a továbbiakban volt még a 2002- év amikor megvert a Domonkos Robi.

97 - 359p Maróti Béla

Hozzászólás 2007 máj. 22, 23:12 
91 - 354p
92 - 358p
93 - 355p
94 - 353p
95 - 351p
96 - 357p
97 - 359p Maróti Béla

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára doromboló 2007 máj. 22, 23:19-kor.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 máj. 22, 18:21 
Felraktam azt a változatot, amit innen a fórumról szedtem össze a hozzászólásaidból, kiegészítve azzal, amiket a cikkekben találtam: http://diszmadarak.dyndns.org/?q=rollergyoztes
Hiányoznak a pontszámok az 1991-1997 időszakról, valamint nem tudtam eldönteni, hogy 1997-ben te nyertél, vagy Kitulják Pál.
Ha valami más sem stimmel, szólj!
És bocsi, hogy ezzel zargatlak már sokadszorra.... Látom, már nagyon szigorúan nézel a képen ;)

Hozzászólás 2007 máj. 22, 17:10 
Tudom az összes bajnokot 1970-től pontszámokkal együtt. Leadjam, vagy csak amit kértél ?...

Hozzászólás 2007 máj. 22, 7:13 
Igen, felírtad, meg is találtam ;) , csak az a pár adat hiányzik amit kértem.
Ezt írtad, most a 18. oldalon van:
"1991-97-ig Kitulják Pál nyerte a már maroknyira zsugorodott tenyésztői gárda versenyeit.
- 1997-2007-ig Maróti Béla madarai nyerték az országos énekeskanári versenyeket,"
Ezért kérdeztem, hogy "1997-ben ki nyert? Te, vagy Kitulják Pál?" És, hogy "1991-97-ig a győztes pontszámokat írd még le, lécci, ezek még hiányoznak."

Hozzászólás 2007 máj. 21, 23:08 
Valahová leírtam a múlt századtól mostanáig a győzteseket és a győztes kollekciók pontszámait ez hótbiztos....

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 máj. 21, 22:02 
Halihó,

Nekem nincs teljesebb listám, csak azok vannak amiket korábban Béla beirkált a forumba...

Hozzászólás 2007 máj. 21, 18:10 
Köszi. Akkor a Vincze cikket leszedem.
Innen a fórumról szedtem össze az eredményeket, csak néhánynál nem szerepelt a pont. Ezek szerint Kuzmi kapott egy teljesebb listát?
Egyébként azt a balesetes cikket már felraktam... és azon volt Makra Edina az aláírás....

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nagygabe 2007 máj. 21, 22:06-kor.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 242, 243, 244, 245, 246, 247, 248 ... 261  Következő