Hogy ki, mikor hányadik lett hány ponttal azt légyszi KUZMI odaadni, hogy ne kelljen újra összeszednem. Volt egyik év, mikor a Kitulják volt a reggeli etető felelős és akkor "elfelejtett" (?!) vizet adni az egyik madaramnak, ami miatt nem szólalt meg szerencsétlen a Richter Guszti bíró úr előtt, csak felborzolva pityegett. Mivel a másik 3 madár maximális pontszámot énekelt, ezért azthiszem joggal képzelhető el, hogy a 4. sem lett volna sokkal rosszabb. Az első csapatomba mindig klasszis madarakat sikerült idáig raknom. Mivel ez a kollekció volt az utolsónak bírált, ezért, mikor kivittem őket, vettem észre, hogy csont száraz volt az egyik itatója. Azonnal rohantam a bíró után, hogy nézze meg mi történt és adjon fél órát, mire a megitatott madár össze szedi magát, de sajnos nem kaptam, hogy már mindenki siet, mert tél van, este van.....Ennek ellenére ottmaradtunk, csak a Kitulják és a Guszti siettek el ?! Mondanom sem kell, hogy olyant énekelt a szerencsétlen madár, hogy a székmellé esett aki hallotta. Akkor még úgy volt, hogy csak az etető ember mehetett be az előző este leadott madarakhoz és a verseny is zártkörű volt, ezért nem vehettem észre a szomjas madarat, a bírónak meg nem kötelessége, hogy vizsgálódjon, amit elétesz a felhordó azt elbírálja. Legrosszabb esetben is minimum 359 pontos volt az a kollekció, mégha itthon elötte s utána sem volt egyetlen icipici hiba sem egyik madár énekében sem !!!
Ezért nem ismerem el akkor a Kitulják győzelmét a jóval alacsanyabb pontos kollekciójával szemben !!!
Azóta bevezették, hogy mindenki gondoskodhat a leadás után a madaraival. Ráadásul a versenyre 39-40 fokos lázzal mentem és a hirtelen lefagyott úton dobtam egy hátast az akkor vadonatúj subaru imprezámmal. A 20 esztendőn át művelt rally versenyzői múltam dacára sem tudtam megfogni a kocsit a jégen, kanyarban, lefelé. Az utolsó kanyar egyébként gyönyörű volt, amolyan VB-s, csak nem adta ki....
A madarakra ráömlött a vörösbor és mégis miután kiszedtek az árokból és öreg este a verseny szinhelyére Pécsre értünk azonnal kiraktam a madarakat és már fújták is ! Bomba kollekcióm volt abban az évben (is)
A szerénység fél egészség ! Hihi...
Ezt meg is írtam valamelyik versenyt követő évben....a DM-ben

Hihi ! Ez nem én vagyok !!!
esetleg a nem megfelelő emotikon kicserélhető egy szalonképesebbre...
ezért érdemes egy kis koplalás után, egy széles spektrumú antibiotikumot bevetni, amit egy enyhe vitaminkúra kell, hogy kövessen, esetleg egyidőben is, de semmiképen ne legyen erős a koncentrátum. Az anti, legyen 3-4 nap, a vitamin egy hét az együttes kezelés után is .....

És nagyot nevettem a döngetős ikonon is
Lassan már képeskönyvet csinálunk a topikból
A fiókák közül pár fiút szeretnék meghagyni, a többinek a fiaim majd gazdát találnak