Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 máj. 16, 9:28 
Engedély megadva :89:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 máj. 16, 9:20 
Megnéztem a DM honlapját, de szerintem nem teljes a cikklistájuk. Ezeket találtam:
1999/03 A roller kanári
2001/01 Országos Énekes Kanári Verseny
2001/12 A Magyar nemes kanári
2003/01 Országos Énekes Kanári Verseny Sopron. 2002. december 27-28.
2003/09 Az énekre tenyésztett kanári
2006/03 Rolleros hírek - A költés időszaka
2006/04 Rolleros hírek: A tenyésztés nehézségei
2007/01 Roller Szakcsoport, Veszprém. Országos énekverseny

Neco-tól kaptam egy sorozatot, amit Doromboló írt, azt még ma elkezdem feldolgozni. Aztán jöhet a többi is... Úgy látom, át kell nyálazni azokat az újságokat....

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 máj. 16, 8:50 
ckuzmos írta:
Nekem megvan az összes Dm.
Talán csak egy hiányzik...

Akkor nyálazd át, de a DM honlapon az archív anyagok cikklistáján megvannak a címek és a lapok megjelenésének időpontjai. Azokat gyüjtsd ki.

Hozzászólás 2007 máj. 16, 8:46 
doromboló írta:
Lali ! Te provokálsz ! :97:
Tőlem belendülhetünk egy vadonatúj Ludas Matyira ?! Lehet, hogy lecserélhetném az egész pöttyös gatya készletemet egyszerre !!! :D

Ehhez a cseréhez kell Gabesz engedélye, hiszen Ő a virtuális gatya ajándékozó.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2007 máj. 16, 8:25 
Nekem megvan az összes Dm.
Talán csak egy hiányzik...

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 máj. 16, 8:21 
Lali ! Te provokálsz ! :97:
Tőlem belendülhetünk egy vadonatúj Ludas Matyira ?! Lehet, hogy lecserélhetném az egész pöttyös gatya készletemet egyszerre !!! :D

Hozzászólás 2007 máj. 16, 8:19 
Szerintem senkinek, de dr. Vörös Zéta gyűjti a Magyar nyelvű szakírásokat talán neki meg vannak.

Hozzászólás 2007 máj. 16, 8:15 
Hát az a baj, hogy még a Kovács Géza előtt kezdtem el a szakírásokat a rollerről. Talán az első, egy rozella elejű újságban volt..., hát nem tudom kinek vannak meg a régi újságok ...?!

Hozzászólás 2007 máj. 16, 8:07 
Kovács főszerkesztő urat megkérdeztem már egykoron a DM cikkek interneten elhelyezése kérdésében. Nem zárkózott el előle, annyi a kitétel, hogy a DM-t, mint forrást kéreti feltüntetni.

Hozzászólás 2007 máj. 16, 7:28 
Pénz ?! Hihi ! Lassan a gatyám rajta lesz a "tudományon" ! :lol:

Hozzászólás 2007 máj. 16, 6:50 
Ha már a megjentetésen gondolkodunk :
Szerintem a rolleros szakcikkeket egy helyen kellene összefogni, mivel a madarász szörfözők többsége rutinból keres rá dolgokra és így miután már a mi fő oldalunkon "neco" megkezdte a rollerozás leírását Béla cikke passzol majd hozzá "nagygabe" viszont ráklikkelésre felhelyezi a saját lapjára.
Ez csak egy ötlet, amit meg lehet valósítani.

Béla cikkét , mivel a DM nem tette hozzáférhetővé fel lehet rakni a netre, hiszen főleg az ismeretterjesztés a célja, és gyanítom, hogy pénzt sem kapott érte így a közlési jog nála maradt annak adja akinek akarja.

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 máj. 16, 1:46 
Azt azért itt az első sorban meg kell jegyeznem, hogy egyik lejjebb említett Attila sem hiszem, hogy más gyűrűszámot tenne a madaraira. Mindkettőnek vannak rollerei, van saját azonosítójuk, csak éppen nincsenek regisztrálva a Bélánál. Szerintem még vannak rajtuk kívül is néhányan akiknek Péter Géza-bá adott ki gyűrűszámot. Ezek használatának jogát nem akarja elvitatni tőlük senki . Akinek tőlük kell madár hát vásároljon tőlük. Ha valakinek jó a trabant, nem kell ráerőltetni a mercit. Ettől függetlenül így vagy úgy ki kell zárni a csalás lehetőségét valahogy a jövőben.
A népszerüsítés egy másik dolog. Ezen ügyködünk a Bélával, erre kellesz te is Gabe, meg mindenki aki szervezetten az egyesületen belül rollerezik, és remélhetőleg versenyez is. Valóban több helyen kell megjelennünk bemutató jelleggel, és tényleg legalább két verseny kéne más-más helyszínen minden évben. Várunk meghívásokat egyesületektől. Lehetőség szerint elmegyünk bárhova bemutatót tartani.
Az írás a DM-ből ami nálad van, úgy teljes ahogy megkaptad. Ha meg tudod oldani, juttasd el a Csabához, vagy jelentesd meg Te a honlapodon. Saját MNK-s honlapot még egy kicsit túlzásnak tartok. Ez a lehetőség amit Lajosék az IDRE-nél felajánlottak bőven elég. A rolleres írások ott vannak a főlapon, és itt ez a topic ha valakinek kérdése van. De a Béla álltal írt cikk tényleg jó lenne ha szerepelne valahol, ezügyben megkérlek intézkedj Gabe.

Hozzászólás 2007 máj. 15, 23:16 
Nem Nem ! A törzskönyv jó ! Minden valamire való rolleres ezzel együtt ad ki madarat. Azthiszem mindegyőnk más és más törzslapot ad a madarai mellé. Mindenkinek van előre elkészítve ilyen - olyan formátum. Ha kifogyunk, valószínű egyformát tudunk csinálni...bár lehet, hogy ebben a pillanatban az eféle megkülömböztető, megint egyfajta nehézség a hamisítóknak.
Nekem nincsenek meg az írásaim...Miután megjelentek, nemes eleganciával ki szoktam dobni őket....Pedig jó nagy hülye vagyok, mert egy kisebb szakkönyv már biztos kijött volna belőle...
Egyébként, ha az elejétől valaki veszi a fáradságot és visszaolvassa az anyagot, az szinte mindent megtalál, ami a DM-ben olvasható volt .

Hozzászólás 2007 máj. 15, 20:34 
Sajnos a rolleres cikkek nem olvashatók, ezért is javasoltam, hogy tegyük közzé. Viszont azt nem tudom, hogy a DM védi-e valahogy az ott megjelent cikkeket, vagy teljesen te rendelkezel róluk (mármint a sajátjaidról).... Szerintem nekem sincs meg az összes, de ha valamilyen formában eljuttatod hozzám, akkor én nagyon szívesen közzéteszem az oldalamon.

Nem tudom, hogy az önálló MNK információs honlapra szükség van-e? Ti mit gondoltok róla? Ha megszavazzátok, hogy legyen, én szívesen elvállalom a technikai dolgok intézését. Persze amennyiben biztosítjátok a megfelelő mennyiségű és minőségű szakanyagot. Akár papíron, akár digitális formában.

Nem feltétlenül több versenyre gondoltam az előző hozzászólásomban. Lehetne például bemutatókat tartani a díszmadárkiállításokon. Jó, jó ez azért nem biztos, hogy könnyen megoldható. Majd úgy kell kiképezni a rollereket, hogy kézjelzésre énekeljenek a mikrofonba ;)

Hozzászólás 2007 máj. 15, 9:13 
Úgy látom, sikerült feldobnom egy olyan témát, amihez rekordszámú hozzászólás született.......

Nekem két gondolat jutott eszembe ezzel kapcsolatban:
Az egyik, hogy Monoron, és általában a börzéken nem a komoly tenyésztők vesznek madarakat, inkább a kezdők. Én is ott vettem meg a második és harmadik madaramat (egy pár zebrapintyet). Ez tanulásnak szerintem tökéletes. Viszont aki komolyabban akar foglalkozni a madarakkal, az biztos felkeres egy tenyésztőt, és inkább tőle vásárol. Én például mostmár biztos nem vennék ott kinn rollereket. De amíg nem ismertelek titeket...
A másik, hogy meglehetősen nehéz megtalálni az igazi rollereseket. Nem is tudom, mióta kerestem, míg rátok találtam. Pedig kerestem... internet, börzék... Szerintem a legtöbb kezdő madártartó is ezeken a helyeken keresi a madarakat.
Ezen mindenképp javítani kellene. Az évente megrendezésre kerülő egy verseny nagyon kevés ahhoz, hogy az emberek megismerjék az énekes kanárikat. Sőt, úgy látom, és a börzén az említett ember is ezt mondta, hogy nem is ismerik a kanáriknak ezt a változatát. Általában a kanári az csak kanárit jelent, mindegy melyik fajta, egy átlagos madártartó nem tud különbséget tenni köztük. Sokkal több megjelenésre lenne szükség ahhoz, hogy megváltozzon a rollerek helyzete hazánkban.
Doromoló, a DM-ban megjelent cikkeidet nem lehetne közzétenni az interneten is? Akár az idre-n, akár az én lapomon? Van ennek jogi akadálya? Gondolom te elleneznéd, legalábbis az alapján, ahogy megismertelek?
Sőt tovább megyek, nem kellene egy MNK-s honlapot csinálni, az összes fellelhető ismertető anyaggal, hang-, és videofelvételekkel, vásárlási-, vásárlás előtti tanácsokkal, kalitka-, mag-, egyéb tápanyag beszerzési helyekkel és tanácsokkal stb...?

Hozzászólás 2007 máj. 14, 21:57 
Szervusz Béla, és a többieknek is Helló!!

Én is hallottam a monori roller árusról, sőt: túlbuzgó kollégám
feljegyezte a telefonszámát is nekem, de mivel mondtam neki, hogy
én már "levajaztam" veled a rollikat, így érdeklődés hiányában
ki lett dobva a telszám. Szerintem.
Üdv Tangara

Hozzászólás 2007 máj. 14, 19:53 
Tudtam, hogy valamit elfelejtettem megkérdezni ;) Sajnos nem tudom, ki volt.

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 máj. 14, 14:33 
Üdv mindenkinek! (Amarylnak kiemelten. Úgy látom már fertőzött vagy roller téren! Ha sűrűn olvasgatsz minket nem gyógyulsz meg az biztos.)
Gabe! Nem tudod ki árulta a rollereket Monoron? Nem mintha nagyon fontos lenne, csak kíváncsi vagyok. Idei fiatalokat is árult.....? Nem normális........

Hozzászólás 2007 máj. 14, 9:43 
Kellesz nekünk Amaryl !
Komoly embernek látszol, de a jó humorérzék is ott lappang, ez lenne a jó rolleros alapismérve ! A helyesírást nálam se nézzed, pedig nekem itt az olvasó szemüvegem ! Hihi !... :57:

Hozzászólás 2007 máj. 14, 9:24 
Szevasztok! jaj,dehogy akarom elölről kezdeni a kérdezősdit!!! mondtam hogy vissza fogok olvasni!!!!!!csak nem otthon vagyok,és nincs velem az olvasó szemüvegem,anélkül meg csak itt vakon írok.....ráadásul a klaviatúra sem olyan mint otthon az enyém....úgy hogy helyesírást kéretik nem nézni....szóval azt én tudom,hogy mi a különbség a kanári fajták között....az a kedvenc,amiről írtam,roller volt,és szombathelyi tenyésztőtől vettem!!!!! úgy 1000 éve!!!! utána jöttek a színkanárik,a hangos csapperek!!! :lol: :lol: :lol: őket is imádtam,na de az első....az volt a szívem csücske!!! Szóóóóval,nem vagyok ám annyira analfabéta kanáriból....ráadásul azért az elejétől elkezdtem olvasni a topicot+++ :) amit folytatni fogok,és 1 éjjel végig is olvasok....szerdától!!! és köszönöm hogy fáradtok velem!!!!! :08:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 245, 246, 247, 248, 249, 250, 251 ... 261  Következő