Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 máj. 14, 7:33 
Az a baj Amaryl, hogy most te is elkérdezhetnéd újra az összes rollerral kapcsolatos kérdést feltenni és újra irhatnám-nánk meg a válaszokat, kérlek olvass vissza, amikor tudsz, mert úgyis 2 - 3 példányban már leíródott sok minden....
Egyébként a rollernek soha nem a színét "nézzük", alapvetően, hanem az énekét. A rollerok sárgában, zöldben,ritkán fehérben és ezek tarkájában léteznek. Ugyan ilyen színekben többségében vannak a csapperok, azaz a színkanárik. A rollert a hangjával külömböztetjük meg a csappertól. Míg a csapper nyitott csőrrel, jobbára magas és nagyon magas, sokszor fületsértően erős hangokon csippeg-csappog trillázik, addig a roller csukott csőrrel többnyire mély hangokon halkan énekel, tehát a lakások igazi madara. Kereskedésben roller nagyon ritkán kapható, mert a MDOSZ roller szakcsoport 12 tagjától háztól elviszik a madarakat. A rollert meghallgatva szokták megvásárolni, egyébként a lábán lévő gyűrűről lehet egyértelműen megkülömböztetni. A gyűrűn a tenyésztői számon, az évjáraton és a darab számon kívül az "MNK"(Magyar Nemes Kanári) felirat látható !!....

Hozzászólás 2007 máj. 13, 22:51 
Hahaha,tudtam!!))))mármint hogy a narancssárga csak álom!! :lol: :lol: ))))Olvasni fogokde csak szerdától,szorgalmasan....addig viszont nem tudok,egyéb halaszthatatlan teendőim miatt!!!Most már csak az a kérdés,hogy milyen színú álmaim lehetnek? :cry:

Hozzászólás 2007 máj. 13, 22:23 
Szevasz Amaryl !
Isten hozott köztünk ! Azt azért el kell, hogy mondjam, itt mindenkinek roller kanária van, tehát a narancssárga álmaidat oszlasd el, mert roller olyanban nem létezik. Ja ! És van kötelező olvasmány !!!...Azt eddigi írások
:wink:

Hozzászólás 2007 máj. 11, 15:00 
Szevasztok!
A google keresőben kutakodtam kanári címszóval...úgy találtam hozzátok!! Olvasni még csak kicsit olvastam vissza,de majd.....Anno nekem is volt sok kanárim,na jó az hogy sok az túlzás,volt úgy 5-6 pár,és nagyon sok fióka tőlük,amit sikeresen fel is neveltek..Utolsó kanárim 12 évesen pusztult el,ő volt a kedvenc,akkor megfogadtam hogy soha többet,de ennek már több mint 10 éve! A kalitkát már megvettem,úgy 3 hónapja!! :D Viszont sokat vagyok távolt itthonról,és emiatt halogatom a beszerzést.....de tudom,hogy egyszer csak elindulok és veszek egy szééép narancssárga hímet!!! Szakértő nem vagyok,lehet hogy nem ez a hivatalos meghatározás!!! :oops: azért nagyon ne nevessetek ki!!! addig meg itt olvasgatni fogok!!!! :flower:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 máj. 11, 12:21 
Megmosolyogtattatok, köszi. Tényleg szomorú vagyok, mert Fonzóm volt az egyik olyan madaram, akire fölöttébb büszke voltam különleges adottságai, képességei miatt... Nagyon hozzánk nőtt. És most elgondolom, hogy ebben a májusi szép zsongásban ő is hogy benne lenne... Na de vigasztal a sok utód, akit maga mögött hagyott és akik között tényleg vannak különleges egyedek. Mostmár minden figyelmemet rájuk kell fordítsam. Majd hozok róluk is képeket, csak legyen nekem is több időm... Olyankor én is be szoktam ülni a röpdébe ( :lol: ) és úgy fotózom őket... Csakhát mostanság a vendégvárással-elszállásolással töltök egy csomó időt... Kell a plusz pénz...

Örülök, hogy Ti itt vagytok és rátok számíthatok!

Puszi: gabi

Hozzászólás 2007 máj. 10, 21:42 
Borzasztóan sajnálom Gabikám ! Te mindent megtettél, de egy 6 éves madár, ha egyszer megbetegszik, akkor kevés esély marad a meggyógyítására. Lehet, hogy egy másik antibiotikummal kellet volna másodjára próbálkozni...?! Egyébként csak a friss vizet issza jóízűen, a gyógyszeres kellő mennyiségének megitatásához szomjaztatni kell őket, ami azt jelenti, hogy 3-4 órára ki kell venni az itatót. Szerintem még nem volt egészen jól a Fonzó mikor kiraktad a röpdébe és néhány nap múlva jöttek az éjjszakai hidegek ??!!...
Ne sírj ! ..Mert akkor én is sírok !

Hozzászólás 2007 máj. 10, 21:14 
És el is ment :cry: Ő pedig családtagnak számított :cry:

Doromboló, így utólag szerinted mit jelenthet, ha visszatúrta a nyálát? Elég furcsa, mert inni is nagyon keveset ivott az ampicilines vízből...

Hozzászólás 2007 máj. 10, 20:00 
Lelkiek terén ajánlom szíves figyelmetekbe a csíksomlyói pünkösdi búcsut!

És közben Fonzóm nem akar helyrepattanni :cry: Ugyanúgy tátogva vesz loevegőt, enni eszik, de most már gubbaszt is :? Úgy látszik a vedlés, a tavasz a sok fiókanevelés ártott meg neki. 6 éves. Ma újból kezdtem adni neki ampicilint, teljesen külön tettem, míg az ifjakat kipakoltam a röpdébe. Pont most, fagyosszentek előtt...

Üdv: gabesz

Hozzászólás 2007 máj. 10, 7:47 
Gizmó ! Ma megint klerikális rohamaid vannak ?!... :05: Ebben a korban ne vidd túlzásba !
Ne vegyél négermagot, mert ezt csak legörbült cerkájú hímeknél ajánlom üzekedés előtt, egyébként folyamatos etetése károsítja a májat, meg k. drága !... :wink:

Hozzászólás 2007 máj. 9, 21:40 
Koszi a valaszt.
Megnyugtat valami modon h te nem hasznalsz semmit. Mostmar napi kb 3 orat eri napfeny az alllatainkat is, nomeg van valamifele folyekony vitamin, amiben D3 is van. Viszont a standard etelben, mert ilyet kapnak, nem tudom van-e elegseges olajos mag benne. Vennek kulon negermagot is, de valami hollandot lattam, s annak nagyon draga kiloja, nem engedhetem meg magamnak. Sajnos.
De nem panaszkodom, hanem szep estet kivanok nektek.
Testveretek (Krisztusban) Gizmo

Hozzászólás 2007 máj. 9, 20:29 
A vedlés a madár életében egy diszkrét folyamat, mely erősen megviseli szervezetét. Ezért a nyugalom és a vitamindús olajos magvakban bőséges takarmányt kell biztosítani számára. A toll növekedését a D vitamin erősíti, de mivel zsirban oldódó vitaminról van szó ezért óvatosan kell bánni vele. Ezzel együtt a napfény még stimulálja a folyamatot. Van egy régi Filazol készítmény A + D3 a neve, ivóvizbe kell keverni, de van ma már rengeteg adalék az itatáshoz...én nem használok semmit ! :89:

Hozzászólás 2007 máj. 9, 9:14 
Sziasztok,

elvezem a hangulatot. Amennyiben elvezhetem, mert leven multbeliek nem ismerem a tortenetuket.
Lassan de biztosan hullatjak a madaraim a tollaikat. Mire kell esetleg figyelnem? :)
Aldott napot.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 máj. 8, 19:07 
A baromfitenyészetben, már a 8o - as évek elején sláger volt a Mádi közetzuzalék a "Zeovit" azóta egész Európában elterjedt adalékanyag, melyet jó drágán forgalmaznak hazánkban is a külföldi cégek. Természetesen más néven.

Hozzászólás 2007 máj. 8, 19:00 
Azthittem azért nem olvastál a macskaalomról, mert én találtam ki...., de ezek szerint már korábban is használták ?!...Nem tudtam.
De nem is az a lényeg hogy ki gondolt rá először, hanem, hogy nagyon praktikus !

Hozzászólás 2007 máj. 8, 18:48 
Szia nagygabe !

Valószínűleg azért nem emlitették még mert a macskaalom is " 1oo % Zeovit " melyről már sok fórumon és itt e honlapon is többszőr esett szó.
Az oktatási anyagunkban a "Zebrapinty " anyagban az "Ásványi anyagok" fejezetnél egész bőven olvashatsz róla.( ZEOVIT RCL-O)

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 máj. 8, 11:17 
Sziasztok!

Egy ideje már nem írtam, inkább csak olvastam a fórumot.... De ugye, ha nincs probléma...
Neco, a tojónak, ami eleinte furcsán viselkedett, kutya baja! Teljesen megnyugodtam....
Doromboló, a macskaalmot, amit ajánlottál kirpóbáltam. Ezt senki más nem ismeri, nem ajánlja? Sokmindent ajánlottak már a madarak alá: folyami homok, papír, faforgács... Utóbbit ugyan nem próbáltam, de ez a macskaalom dolog teljesen meggyőző. Miért nem mondta ezt eddig senki?

Hozzászólás 2007 máj. 7, 9:38 
Sziasztok !

Ami eddig biztos !

Szeptember 21-22-23 Karcagon lesz a Hazay Béla emlékkiállítás a Karcagi egyesület rendezésében mint fő rendezvény. Ezzel egyidőben és egy helyen, de külön teremben tartja az IDRE a Rizspinty Országos minősítő versenyét.
Tervezzük ugyanebben az időben és helyen megtartani a kanárisok (szín és alak) minősítőjét is, de ez VÉGLEGESEN csak máj 13 án dől el. Erről a pontosítás után értesítéssel leszek majd.
A ROLLEROSOK NEMZETI VERSENYÉT szívesen megtartanánk DECEMBERBEN Szegeden ha elfogadják a füttykanárisok a meghívásunkat, ezt "doromboló" szentesíti és ezután elkezdjük a RENDEZVÉNY előkészítését.

Ami még nem biztos :

Hogy a szeptemberi rizses szemléhez csatlakoztatni tudjuk -e az egzoták szemléjét is. Ezt még meg kell tárgyalnunk a szövetséggel, szerintem szükséges lenne, mivel az egyesületünk nevezni fog az összel tartandó Olasz Bajnokságra és előzetesen szemlézni akarjuk a madarakat.
A pontosításokról máj 14 én tudok részletesen beszámolni.
Az egyesületi rendezvényeket viszont az "eseménynaptár" menügombnál nézzétek meg, mivel abban több száz országos és külfőldi rendezvény van felsorolva és leírva.
Az IDRE következő nagy rendezvénye a SACILEI BÖRZE látogatása lesz Augusztus 18 - 19 én.

Hozzászólás 2007 máj. 7, 0:23 
Szia Gizmó !
Hú de Ady Edrés merengésed van...A Nők nem fognak bírni magukkal ! :wink: Azaz csak a Gabi, mefrt egyenlőre ő az egyetlen nőneműnk a lapon....

Szia Tambura !
Szeptemberben biztos nem fogunk találkozni, mert a rollerekkel akkor kezdjük a tréning időszakot. Az országos énekverseny mindig az év utolsó hétvégéje. Ha biztosan akarsz madarat akkor fel kell iratkozni, mert nem biztos, hogy marad a versenyre. Idáig minden évben a verseny végével, az eredményhirdetés után, már viszik is a madarakat.....Hívj fel, ha komolyak a szándékaid : 30/9930412
Ciao : bé

Hozzászólás 2007 máj. 6, 21:08 
Helló Doromboló!

Az az igazság, hogy én is még csak annyit tudok, hogy valamikor szeptemberben lesz. Legalább is Lajos nekem ennyit mondott. Amit kérdeznék: lesz eladó madarad / rolli / szeptember felé?
Üdv Tangara

Hozzászólás 2007 máj. 6, 20:59 
Szia Tangara !
Még nem tudom, hogy mikor lesz a hol ?! Ill. most mondod, hogy Karcag, de nem tudom, hogy ugyan arról van e szó, amit az Eszteró Lujóval beszéltünk ???! Pontos dátumot írj kérlek ha tudsz ?!

Kuzmi ! Te egy pajzán malac vagy. A pöttyös alsómat csak a madaraimnak veszem fel, ha nem akarnak megszólalni, mert ha meglátnak benne, még a kacagó futamot is hozzák, pedig ez a hangzás minden rolleros álma, jó sok plusz pontot lehet kapni érte... :33:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 246, 247, 248, 249, 250, 251, 252 ... 261  Következő