Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2007 ápr. 23, 0:26 
Sziasztok!
Rövid kiruccanásomról visszatérve nem győzök olvasni (no meg röhögni) a pöttyös gatyától a fürdősk....ig. Gabesz nemi hovatartozása engem is sokkolt, rögtön visszaolvastam a hozzászólásokat, és megnyugodva vettem tudomásul hogy nem voltunk bunkók vele. Jó tudni hogy csajszi vagy, csak másképp értekezik az ember egy Hölgyel, mint egy magunkfajta lökött madarásszal.

Ígérem nem szivatlak benneteket több képpel, inkább a rolleres firkálmány következő részéhez csapom a fotóimat, Csaba biztos jobban boldogul vele mint én.

Gabesz!
Ugyan Doromboló megfejtette a fiókanevelési gondok lehetséges okait, de mivel bezséltünk néhány hete az atkákról, meg kéne nézni nincs-e tele a fészekanyag élősködőkkel. Lehet hogy a tetvek miatt nem ücsörög szívesen a fészekben a mama. Egy etetés után, ha tele van a begye a fiókának cseréld ki a fészket egy tisztára, talán az is segíteni fog.
Sok sikert!

Doromboló !
Tényleg öregszel. Kutyás a Gizmó volt, nem a Gabesz! :lol: :D :lol: :D :lol: :D

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2007 ápr. 22, 22:05 
Gabesz :D, azaz Gabriella (itt nálunk mindenki a saját nevét viseli, nem né-zünk :wink: bár annak idején nagyanyám is Józsefné volt...)
Eleint mintha a Nagygabe-t is Gabesznak nevezted volna... Lehet, hogy akkor zavartad össze?

A fióka a tojó alatt van, de ahányszor leszáll róla, mindig csak nagy későre ül visza. Kicsit mintha tesz vesz a fészekben, mondjuk egy darab madárka után nagyon nincs is mit tisztogatnia... Na, majd reggel!

Nagyon köszönöm segítségedet!
Gabesz

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2007 ápr. 22, 19:29 
A remény hal meg utoljára ! Még ne dölj hátra....
Ha sokat fürdik, annak az is lehet a következménye, hogy már nem akar mama lenni sokáig, ez a fürdősk..va komplexus ! :P .....
A keverékben a négermag a leginlább sietteti a nemi vágy kialakulását, de a többi olajos mag sem jó ilyenkor, még jó, hogy kendermag nincs benne...A repce is olajos, de abból csak a legszükségesebb mennyiséget fogyasztja a madár.
Hajrá Gabesz !...Vagy NÉ ??? Most te ki vagy ???

Hozzászólás 2007 ápr. 22, 18:34 
Gondoltam én, hogy nyűg vagyok így vasárnap... Meg egyébként is :? De hálás vagyok a segítségedért! Köszi!!!

A tojó hasa egyáltalán nem feszes, sőt, lazán puha, a kloáka meg teljesen normális. Gyakrabban fürdik mint általában, ezt biztosan a láz miatt csinálja... Fonzót csak néha tettem be hozzá, amikor valamilyen helyzetéből ki akartam billenteni, mert rá mindig reagált. Egyébként 5 éhes szájat etet nagyon szorgosan Fruzsinával, a másik tojóval... Külön helyiségben vannak, de hangok azért jönnek át... Főként reggel... Az egész ház madárricsajra, csipogásra, éneklésre ébred :wink:

Kész magkeveréket vásárolok a boltból, ezt ették eddig is... repce, len, héjtalan zab, négermag és fénymag keveréke. Az arány nincs feltüntetve a tasakon.

A kis fióka szemmel láthatóan jobban van :D A mama mostmár rendesen ül rajta és néha eteti is :D Reménykedem!

Hozzászólás 2007 ápr. 22, 15:36 
Hú Gabesz ! Te akkora feladat vagy, hogy el sem tudod képzelni ! Azzal, hogy a hímet beraktad, lehet, hogy begyorsítottál egy újraérési folyamatot, és a tojó a fiókából fészekanyagot csinál ?!....Vedd ki a hímet, de lehet hogy már késő, mert a távoli hangjától is ideges lesz a tojó....?! Mindegy, vedd ki és figyeld mi a helyzet. Ha fél órán belűl nem ül a fészekre a tojó, akkor rakjad vissza a hímet és készülj az újrafészkeléshez....Tudod mit !
Fogd ki a tojót és fújd fel a hasán a tollat, ha feszes a has és feltűnően piros és tág a kloáka, akkor nincs más hátra, be kell rakni egy másik fészket és a hímet is. Ha igaz, hogy a hím jól etet, akkor rendben lesz minden, mert már addigra lessz annyi tollkezdemény a picin, hogy talán nem fázik meg. Eleinte még a tojó is etet, mert le szokott ezért szállni a fészekről.....
Most viszont még egyet próbálj meg !...A tojónak, csak repcét + 10 % fénymagot adj. Kicsit visszaesik a kondia, de a toszikálástól is el fog menni a kedve...legalábbis egy darabig nyugodtabb lesz. Persze ha a tojó bőven eszik a lágyeleségből akkor úgyis hiába minden....

Hozzászólás 2007 ápr. 22, 12:43 
Fonzót használtam figyelem elterelésnek, be is jött, mert egyből homoriitott a tojó... Nem tudom, ez normális viselkedés egy beteg tojónál??? Sikeresen becsempésztem alája a fiókát, ám később, mikor leszállt enni, láttam, hogy a fióka nagyon erőlködik!!! Megpuffadt a hátsó része, a kloákája még mindig furán betapadva... Bekentem neki krémmel, kicsit dörzsöltem is és mikor már láttam, hogy újból erőlködik, finoman megnyomtam kétoldalt. Hát ne mondjam, hogy szegényből mekkora adag jött ki... Most újból a tojó alatt van, nem tudom, remélem, rá is hatással lesz az antibiotikum... Bár rendes etetést még mindig nem láttam...

Hozzászólás 2007 ápr. 22, 11:51 
A lámpa nem jó, mert kiszárad a pici ! Hagyjad a mamát és visza fog rá ülni.....Ne is nézz a tojóra, mert ha észreveszi, hogy direkt figyeled, akkor nem nyugszik meg. Elég, ha egy kicsit ráül, mert, ha felmelegszik a pici, akkor lesz ereje kérni is. Kb. 3 óránként etet a tojó, ilyen kicsi fiókáknál...

Hozzászólás 2007 ápr. 22, 11:32 
Tiszta füvet (száraz és puha) kaptak, ám le kellett mossam a fióka fenekét, mert beszáradt! Még ilyet se csináltam :roll: Aztán a tojó nem akart ráülni!!! Tiszta dili ez a csaj.... Hagytam, hátha visszaül, 5 perc múlva kivettem és lámpa alá raktam a picit... Az üres fészekre meg rátelepedett a tojó... Mikor meg visszarakom, jó ideig arra sem néz... A fióka begyében még van táplálék. Milyen időközönként kell enni adni, ha netán mégse fogadná vissza és ha csak olvasó lámpám van, hogyan tartsam alatta. Azért minden figyelmemet arra irányiitom, hogy ő nevelje fel a picit, mert délelőttönként erre senkinek sem lesz ideje :cry: Még életképesnek látom a fiókát. Mit tegyek?

Hozzászólás 2007 ápr. 22, 10:48 
Oké !
Figyelj ! Ha a szülők etetnek akkor ne segíts, mert megzavarod az etetési biológiai ütemet ! Az ampicilin jó, 3 napig kell adni. A fészekanyagot kicserélted ?...

Hozzászólás 2007 ápr. 22, 10:04 
Átvészelte a kismadár az éjszakát... Tele beggyel feküdt le, azt még a szülők adták. Ma reggelre nagyon elbággyadt volt szegénykém. Fióna megkapott egy ampicilin adagot. A picike is kapott csipeszes reggelit... Fonzó nagyon érdekesen áll ilyenkor a dolgok mellé. Ha rendesen kérik a gyerekek a kaját, akkor apa megeteti őket. Minél hangosabbak, annál szorgosabb apuka. Ám ha csak lapul a fészekben, rá se bagózik... Ráülni meg nem szokásuk a hímeknek. Úgyhogy tévedtem, mikor azt írtam, hogy egyedül is fel tudná nevelni a kicsinyeket...

Hozzászólás 2007 ápr. 21, 19:45 
A madaratok belázasodott, ilyenkor visszaesik, vagy meg is szünhet a begytej termelés. Valami antibiotikum kellene...bármi, ami van otthon. Az emberi egy tablette felét törd össze és keverd a vízébe. Ne add oda egyből, hanem szomjasztasd meg, kb 2 órát, hogy utána essen neki a víznek és megfelelő mennyiséget igyon belőle. Cseréld ki a fészekanyagot
mert gondolom sárga bélsaras lett körbe a belső része. Segíts a fiókát etetni ! Készíts tejföl sűrűségű pépet a főtt tojásból, kekszporból, egy porszemnyit az antibiotikumból és melegítesd fel kicsit melegebbre mint a kezed melege. Szemöldök csipesszel a kivett kismadár csőre elé odatartod a felcsippentett kaját, majd ráfütyülsz, mire a fióka kinyítja a csőrét, te pedig hagyod szétnyílni a csipeszt miután a kis falatka belecseppenik a csőrébe.....A mamának ill. a lágyeleségre szórjál friss mákot, ez megfogja a székletet.....
Sok sikert, szorítok.....máskor előbb szólj !!!

Hozzászólás 2007 ápr. 21, 18:50 
De igen. Mit jelenthet?

Hozzászólás 2007 ápr. 21, 18:20 
A tojónak a hasa és a begye közötti mellrésze nem olyan mintha vizes lenne ???

Hozzászólás 2007 ápr. 21, 17:51 
Dehogy, dehogy... Ők a legkisebbek voltak- már csak egy maradt belőlük :cry: Az itt mutatott képen a legnagyobbakat hoztam akik szintén ettől a tojótól voltak. Van egy cseperedő fészekalj, egy másik tojóval, azok most próbálgatják a szárnyaikat. Tudják valahogyan, hogy vigasztalásra szorulok :?

Ezek voltak a picik... Az egyetlen túlélőnek van étel a begyében... Fogalmam sincs, mi történt... A tojó pont úgy vackolt a fészekre üléskor, mint mikor a tojásokat forgatta-helyezgette maga alatt egy héttel ezelőtt... Ma lettek volna 4-5 naposak...

Kép

Ezek meg a nagyobb bátyusok:

Kép

Hála égnek, ezekkel nincs baj.

Hozzászólás 2007 ápr. 21, 16:17 
Na ! Egy kicsit pajzánkodik az ember és már oda is ver a Jóisten !
Úgy emlékszem már kirepültek a kicsik ?! A képen ezeket látni, vagy az egy másik fészekalj ?....Gyorsan válaszolj !!

Hozzászólás 2007 ápr. 21, 15:06 
A piciken ülő tojóm bekattant!!! Tisztára úgy viselkedik, mintha csak most kellene a tojásokat kiköltse... Eddig úgy láttam, hogy etette a kicsiket- akik nem a szokásos ritmusban fejlődtek... És ma reggelre elpusztult két fióka, másik kettő kókadozik és egy még szegény kéri a kaját, de nemigen kap :cry: Betettem a reggel Fonzót melléjük, akarta is ő etetni, de nem nagyon volt kit... Fiónám meg ül rajta, mint a tojásokon... Tiszta dili ez a nő! Ennek a fészekaljnak már annyi, hisz szinte beszáradt a begyük a kicsiknek :cry: :cry: Mit kell ilyenkor tenni???

Hozzászólás 2007 ápr. 20, 22:00 
Hivatalosan bejegyzett nevünk : Magyar Diszmadártenyésztők Orságos Szövetsége Roller Szakcsoport.
Cím : Maróti Béla elnök 8440 Herend Dózsa Gy. u. 8
Telefon : 30/9930412, 70/4572754, 88/260352

Hozzászólás 2007 ápr. 20, 21:44 
Gabesz, vagy Gabeszné !
A díszrigótok gyönyörű, de ennek a világon semmi köze a jó roller fogalmához. Tehát ahogy ráéreztél, a külső abszolút mellékes rolleréknál, attól roller a roller, hogy lágy és mély futamokban, fuvolázó hangon énekel. A Tóth Verát sem azért szeretjük, mert olyan penge csaj, hanem, mert gyönyörű a hangja, vagy a Ray Charlst sem az éles látásáért, hanem a hangjáért....Azért szeretni lehet a madaratokat a szépségéért is, mert hibátlan, jó kiállású fiú ! Sőt, már családapa !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2007 ápr. 20, 18:55 
Szia doromboló !
Az egyesületek névjegyzékében nem látom a Ti egyesületetek elérhetőségét.
Felrakjuk? Ha igen pontos nacionálét küld meg Csabának.
Köszi.

Gabesszal jól befürödtél!! Hö - Hö - Hö....

Hozzászólás 2007 ápr. 20, 10:40 
Köszi Gabesz !
Te nagyon vágod ezt a műfajt !...De tényleg, mikor a neco elkezdett bűvészkedni a képeivel, azóta nyúlott szét a kép, mint a rétestészta !!!
Neco ! Húzd le a rigóidat !!!!! Hihi ! Azon röhögök, hogy a neco olyan hülye a számítógéphez mint én, csak ő bátor ! Én pont így vagyok a német nyelvvel....Sokat kísérek német vadászokat és olyankor úgy beszélek velük, mint a vízfolyás, feledve, hogy egy percet nem tanultam a nyelvüket...ezért aztán voltak is ebből bonyodalmak, sokszor pont az ellenkezőjét csinálták, mint amit mondtam, mert ők úgy értették...Hehe ! :twisted:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 249, 250, 251, 252, 253, 254, 255 ... 261  Következő