eszterolajos írta:
Gabeszhoz hamarosan megy egy "barátnői futár" aki előtte hozzám is benéz, Én azzal küldöm a támogatást, Arany Gabesz meg továbbítja.
Igen, ez így nagyon jó lesz. Csak éppen két hétnél már tovább ne húzzuk a dolgot. A "futárnak" is kell időt adjunk.
Beszéltem Aureliannal. Tegnap már meg is rendelték a szükséges eszközt. Azt mondja, nagyon boldog! de főként azért, mert érzi, hogy nincs egyedül.
A borítékos kalandhoz annyit fűznék hozzá, hogy érdemes akkor már ajánlott levélként feltenni.

Olyat is hallottam egy ismerősömtől, hogy ő még aprópénzzel megspékelt cuccos levelet is küldött emígyen

. És célbaért.
Aztán van saját hírem is. Jó is meg rossz is, mint ez a március... Tudjuk, hogy innen tovább csak a tavasz jöhet, mégis ma kitartóan havazott... Akárcsak decemberben. No, hát az történt, hogy szegény Illésem úgy érezte, bevégezte dolgát... Túlhajszoltam szegényt? nemtom. Az elmúlt hónapban két tojóval két rendben is pároztattam... lehet ez volt, sokk volt a sok lamúr. Lefordult a rúdról szerencsétlen. Első rend fészekaljakból mind üresek voltak a tojások, második rendben pedig mindkét fészekben a 4-4 tojiból 3-3 fias. ÉS! Éppen aznap kellett volna keljenek a kicsinyei amikor megtért az örök kanárirétre. Csakhát... úgy gondolták a csöppségek, hogy várnak még kicsit, próbára teszik az idegeimet. Köszönték szépen, még KÉT napot ücsörögtek a tojásban. Nyugton hagytam a tojót, mondván úgyis látom majd a kidobott tojáshéjat, ha kikeltek. De semmi. Tegnap már nem bírtam cérnával, kihallgattam mindhárom tojást: lék nem volt rajuk de aranyosan és kitartóan percegett a csőrük alatt a tojás héja

. Na, úgyhogy ma reggelre kikeltek a megboldogult Illés papa fiókái. Gizi, a türelmes tojó szépen üli a fészket, eteti a gülüszemű csöpp szőrmókokat. Nagyon remélem, meg is maradnak!