Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 261  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 dec. 19, 20:25 
Mi maradt le bogarantyum ?... :shock:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 dec. 19, 19:58 
Ajajjj... Lajooos! lemaradt valami... :roll: és te kiléptél. Dorombolóóó, mi legyen??

Hozzászólás 2008 dec. 19, 19:44 
Kedves rollerosok!

Elkészült a 2008-as Magyar Nemes Kanári Országos Bajnokságának katalógus brítója. Ha tetszik 8) , a férjemet illeti a dicséret.

Kép

Puszi nektek!

Hozzászólás 2008 dec. 19, 14:16 
Hová mész Marietta !?....
Ezen a bolygón maradol vagy mész ufózni egyet ?... :lol:
Mégegyszer és utoljára ! Légyszives írjad le, hogy pontosan mennyi madarantyú is kell nektek ??...
Bocsánatot kérek de egy hete eltünt a könyvem !?...Biztos ez a ki...ott bejárónő varázsolt egyet megint...Annyit már bevallott hogy valahol látta ! Ma délután, jön remélem eddigre megálmodta hogy hol ?! :twisted:

Hozzászólás 2008 dec. 19, 12:17 
Azon ne múljon mert azért találunk itt neked olyan rigót amlyik már biztosan költött...garanciába !.... :wink:

Hozzászólás 2008 dec. 19, 10:12 
Jaaa,és azt még nem is írtam! a német kanári tojóm közben lefordult a rúdról,unokának olyan lelkifurdalása volt,hogy napokig azzal álmodott! hogy pedig ő etette őket rendesen.Az igazsághoz tartozik,hogy nem igazán tetszett már mielőtt elmentem,elég sokat gubbasztott,hiába néztem meg tüzetesebben,nem látszott semmi külsőleg rajta,evett is,sovány sem volt,de valahogy más volt mint a többi...de tény hogy a 4 tojóm közül ő volt,amelyik sem a fészkét nem fúrta meg,sem nem tojt 1 árva tojást sem,és hát sajnos,ilyen előfordul,ezzel vígasztaltam a gyereket,de nagyon sajnálom,mert a vonala nagyon jó,és szerettem volna tőle pár csurit...de hááát,rámjár a rúd mostanság,semmi nem jön úgy össze mint kellene! :(
Ilyenkor el is megy a kedvem rendesen,és komolyan gondolom,hogy így nem lehet tisztességgel felelősen madarászni! :03:

Hozzászólás 2008 dec. 19, 9:42 
Hát Kati ! Amin mostanában átmész ?!...Ennek eggyetlen rózsaszín sugara a kiscsibe !... :25:

Hozzászólás 2008 dec. 18, 23:35 
Akkor írom a Junkerst!
Kijött az a szerelő,aki a fűtésrendszert csinálta,és észrevette hogy anno amikor a márkaszervíz ominózus szakembere beüzemelte és átvette, ,nem nyitott ki egy légtelenító csapot,amit pedig ki kellett volna....és emiatt felforr a benne levő víz,mert ugye nem tud mást tenni,és túlhevül.
A fiam írt egy e-mailt a bp-i központi címükre és leírt benne mindent!Felhívta onnét a vezető és el kellett neki mondani mindent,azt is mondta,hogy 1 hete be lett jelentve hogy gond van vele és senkit nem érdekel.Másnap a pasi kiküldte ugyanazt,aki anno beüzemelte, a területi képviselő szerelőjét..Az persze nem vállalta el,hogy ő elfeledte volna kinyitni a szelepet.Nekiállt kisavazni a kazánt,azt mondta,valószínű,hogy a radiátorokat nem mosatták ki mielőtt felrakták,és kosz került a renszerbe és az okozta a gondot.Utána a kazán beindult,közölte,ez nem garanciális hiba,10 ezer ft a tisztítás,én meg közöltem,hogy nincs nálam pénz,majd átutaljuk,ha még holnap is műxik.így másnap hazavittem unokákat,és a mai napig ment is,igaz,mikor bekapcsolt a vízmelegítéshez,olyan jó hangos dunai hajó kürthangját utánozta,úgy 30 mp-ig.Ma megint leállt,de be tudtam indítani.Még nem utaltunk!
Itt tartunk,de ha karácsonykor romlik el,akkor tuti hogy a junkers mutogatva lesz a tv-ben mint elrettentő példa!nem beszélve,hogy a hátukon futva kell hogy hozzanak másikat cserére. :38:

Hozzászólás 2008 dec. 18, 21:13 
:40:
Aranyos, tündéri kis csibike!!! Nőjön nagyra egészségben, boldogságban!
Neked Nagymami, még egyszer egy nagy gratula!!!
Gyönyörű szép kislány az unokád! :88:

Hozzászólás 2008 dec. 18, 20:31 
2008.12.11.Kinga,3500 gr,a fotón 4 napos,egyébként épp ma 1 hetes.
A legifjabb kiscsibe.Fogadjátok szeretettel! :D

Kép

Hozzászólás 2008 dec. 18, 10:44 
Igen Feri, ez így van !...Kb. 50% genetika és uganennyi a jó tréning a siker záloga.
Mégegyszer mondom amit már korábban többször is, hogy a roller kanári mindenféle tréning nélkül is egy szépen, halkan és simogatóan mélyen éneklő kis lakáskedvenc ! Ezeket a tréningeket mi tenyésztők azért csináljuk hogy a tenyészetek jobb megítélése, az abból kikerülő madarak értéke minél magasabb szintű legyen !... A subaru imprezza egy kiválló autó amivel nagy biztonsággal kivételesen sportos eleganciával lehet autózni de a konstruktőrők mégis nevezik a rally világbajnokság versenyein az imprezzát csak egy kicsit jobban verseny állapotba hozzák, hogy ezzel jobban felhívják a figyelmet erre az egyébként szuper márkára.
Bár ez most rossz példa volt mert a nyesettszeműek most jelentették be hogy átmenetileg kiszállnak a VB-ből a világválság miatt... :roll:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 dec. 18, 10:24 
150 mm. hosszú pálcák kellenek, a végén 3mm.-s bemetszéssel.

http://rollercanary.hupont.hu/

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 dec. 18, 7:03 
Szia necó !

Ok. Várom a méretet.

Megkaptam az állategészségügyi engedélyt a rendezvényre.

A szokásos állatorvosi igazolást hozzátok magatokkal a versenyre.

Hozzászólás 2008 dec. 18, 5:39 
feketemarcsi írta:

Mi volt az az érdekes anyag a fészekben?

Nem tudom konkrétan mire gondolsz, csak sejtem?!

A műanyag fészkekbe egy készen kapható fészekbetét van, filc(szerű?) anyagból. Fészekanyagnak finomszálú füvet, és iratmegsemmisítőben feldarabolt vékony és kb.4-6 cm. hosszú papírcsíkokat használok.

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 dec. 18, 0:16 
Sziasztok,hidjétek így van én láttam és elég érdekesnek találtam az egészet,de hát a tréning nagy úr,ezt a Doromboló tudja szerintem a legjobban és ahogy én láttam nem kell más csak: idő,kitartás,figyelem,stb egyszóval szakértelem.
Színkanáris létemre én ezt látam,nagyon érdekes dolog a felkészítés,szerintem egyik nagyon fontos része a rollerezésnek,mert én ahogy látom felkészítés meg a genetika a lényeg,javíts ki Doromboló ha nem láttam elég "világosan".

Ja a halászlé nagyon finom volt remélem lesz még ismétlés,ha nem is halászlé hanem valami más akár nállam.

Hozzászólás 2008 dec. 17, 23:58 
Én szivesen segítettem volna összerakni a kollekciót - kat, ha lejöttetek volna úgy mint necóék ! Tudom a távolság nagy és az idő meg pénz...!
Szegeden kerítünk lehetőséget a hangzások külön megismerésére !
Addig a minél mélyebb madarakat rakjátok össze úgy, hogy a 4-es madár (ez a legalsó, másnéven asztal madár) legyen a legmélyebb ! A 3-as legyen a legjobban éneklő, a 2-es amit valamiért el akarsz dugni (ezt figyelik a legkevésbé a bírók), az 1-es (ez a legfelső, másnéven a fejmadár) legyen a 4 közül a legmagasabb !...
Ha van olyan ami valamiért nagyon kilógna a csapatból meg nevezzétek egyénibe...
Ha tréningeztek tegyetek egy mattfekete hátteret a kollekció mögé, hogy az ugráló madár ne lássa a saját árnyékát mert akkor azt nézegeti és nem fog énekelni ! Természetesen a versenyen is lesz a madarak mögött ilyen... Erős fényforrást ne irányítsatok a madarakra tréning alatt ! Legjobb ha a fényforrást nem is látják mert a fekete paraván mögött van.
A maghallgatáskor a kollekció az asztal túlvégén legyen és te kb. 1,5, - 1,8 m-re legyél tőlük. Először mozdulatlanul, majd lassú mozgásokkal kell szoktatni a madarakat ahhoz, hogy közban a bíró-k, ha írással mozognak akkor se ijedjenek és álljanak le ?!...Minden hirtelen mozdulattól megállnak a madarak !...Ha hülye hangokat hallat valamelyik madár a kollekcióban akkor le kell inteni, vagy rákiáltani és többszöri leszúrás után rendesen fog viselkedni...Nekem most van egy madaram amelyik szenzációs túrákat tud de sajnos vannak kitörései amikor visít mint egy kismalac ! Mióta észrevettem rendszeresen rászólok,sőt egy hosszú vékony bottal oda is szoktam verni egy nagyot a kalitkára ha elkezdi !...Arra vigyázni kell ha nem egyedül van kirakva hanem kollekcióban, nehogy akkor csapj oda ha éppen a másik meg egy gyönyörű túrát hoz, mert az meg azthiszi ő kapta és nem szabad szépen énekelni !....Szóval csak ügyesen !....
:shock:

Hozzászólás 2008 dec. 17, 22:06 
Sziasztok, szia Lajos!
Igen, nyolcba kell ülőpálca. Holnap ideírom a méretet, mert mint írtam ezek nem szabványos kalitok, csak a kül'méretük stimmel.. 4-5 mm eltérés is lehet a rácstávolságnál.

Ezen a héten remélem mindenkinél lezajlanak a dó'gos szürke hétköznapok. Oszt a következőn egész nap lehet hallgatni-válogatni a verebeket a versenyre.
Nagygabe, Lacidoki, Bajcsijani hajrá! Néktek van miből összeszedni egy "námber ván" bandát! Ha úgy érzitek segítség kéne hívjátok Dorombit, vagy akár engem.

Hozzászólás 2008 dec. 17, 19:21 
Sziasztok !
Ülőrúdnak valót tényleg be tudok szerezni, fanyesedékből fabrikáltam a
papírdoboz minihifibe is a rudakat, de a jószándékotokat nem akarom
visszautasítani !
Üdv: Laci

Hozzászólás 2008 dec. 17, 15:02 
Hali,kösz a segítséget,gratulációkat,egyebeket! Kazán műxiik,tegnapelőtt óta,így tegnap hazaköltöztünk a gyereksereggel!Majd leírom mi volt a baja,nem oxigén,de hosszú,és most nincs időm,de holnap 1-2 napra hazamegyek,és holnap este lesz időm. Bébyke jó gyerek,hiába,lány! :D A 2 éves bátyus el van tőle halva,a 4 éves meg fürdetni akarta,de csak a lábát mosta!szóval zajlik,jó madarászást,én is megnézném már kis csurikáimat,lehet a rizsák le is tojtak azóta.Na majd holnap!!!

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 dec. 17, 13:44 
Szia necó !

Viszek én ülőpálcákat méretre szabva, ugye nyolc kalitba kell ?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 5220 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 261  Következő