Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 149  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 feb. 28, 18:15 
umari írta:
doromboló írta:
Ha az Umariska azt alázásnak veszi ha útmutatásként javaslom, hogy olvasson visza akkor nagy baj van !...Ezt gondolom csak viccből írta mert harapok ! :twisted:
Ha egy kalitkában véletlenül bekerül 2 hím és mindkettő elkezd énekelni akkor ott vérfürdő lesz előbb utóbb !...Ez alapvető. Ilyenekről is írtunk tizenhétszer, de ha félévenként nézel be ide akkor mondja az ember, hogy legyélszéles és lapozz mert tizennyócacccór is leírni!?..Mikor annyi dóga van az embörnek ?...Hát nem tudom !...Bisztos bennem van a hiba !,,, :cheese: :bom:

Nem veszem rossz néven,teljesen megértem,hogy senkinek nincs kedve mindent ezerszer elismételni. :24:
Nem volt szándékomban 2 hímet együtt tartani,azért ennyit még én is tudok! :wink: :wink:
Viszont nem fél évente jövök ide,csak sajnos nincs mit hozzászóljak,DE minden nap elolvaslak titeket,és figyelem kinél mik a fejlemények!

De még mindig nem derült ki mi a fene bajuk van a madaraimnak,hogy ilyen lelkesen "rágcsálják" a kalitka rácsait. :30:

Csinálhatja unalom űzésből is, tetszik neki,hogy zörög...nekem is volt 2 rágcsálósom. Az egyik most egy tojó mellett van, úgy tűnik az egyéb szórakozási lehetőségek feledtették vele egyenlőre ezt a rossz szokást. A másikat áttettem egy lejjebb levő kalitba, így most az sem zörög. Gondolkodtam már rajta én is mitől lehet, ..ásványi anyagokat, szépiát kapnak...nem látszik rajtuk semmi féle betegség jele..így sztem csak szórakoznak.

Hozzászólás 2010 feb. 28, 18:07 
doromboló írta:
Ha az Umariska azt alázásnak veszi ha útmutatásként javaslom, hogy olvasson visza akkor nagy baj van !...Ezt gondolom csak viccből írta mert harapok ! :twisted:
Ha egy kalitkában véletlenül bekerül 2 hím és mindkettő elkezd énekelni akkor ott vérfürdő lesz előbb utóbb !...Ez alapvető. Ilyenekről is írtunk tizenhétszer, de ha félévenként nézel be ide akkor mondja az ember, hogy legyélszéles és lapozz mert tizennyócacccór is leírni!?..Mikor annyi dóga van az embörnek ?...Hát nem tudom !...Bisztos bennem van a hiba !,,, :cheese: :bom:

Nem veszem rossz néven,teljesen megértem,hogy senkinek nincs kedve mindent ezerszer elismételni. :24:
Nem volt szándékomban 2 hímet együtt tartani,azért ennyit még én is tudok! :wink: :wink:
Viszont nem fél évente jövök ide,csak sajnos nincs mit hozzászóljak,DE minden nap elolvaslak titeket,és figyelem kinél mik a fejlemények!

De még mindig nem derült ki mi a fene bajuk van a madaraimnak,hogy ilyen lelkesen "rágcsálják" a kalitka rácsait. :30:

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 feb. 28, 15:54 

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 feb. 28, 1:08 
Gabesz írta:
neco írta:
Fogadjunk, hogy a gonosz, Vasorrúdorombibélabá bántott?! :23: ....No majd valami merényletet kitalálunk ellene.... :60:

:53: :51: :57:

:88: :89:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2010 feb. 27, 20:19 
Gabesz írta:
Ja, bocs, persze, hát láttam is azokat az aranyos zöldfejűeket! :D Csak André meg Neco gyűrű meg új fészek meg a kilencpontos tojgli... :lol: ... kicsit bekavart. Na de mostmánakkor tudom 8) Jó érzés saját gyűrűt húzni fiókára! :)

Jaj de nagyon nem szeretem azt a csepp átlátszó lábukat megfogni, attól tartok eltörik! Persze Andrénak akkora keze van mint a levesestányér, oszt mégis milyen szépen meggyűrűzte őket.. :lol:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 feb. 27, 20:16 
Ja, bocs, persze, hát láttam is azokat az aranyos zöldfejűeket! :D Csak André meg Neco gyűrű meg új fészek meg a kilencpontos tojgli... :lol: ... kicsit bekavart. Na de mostmánakkor tudom 8) Jó érzés saját gyűrűt húzni fiókára! :)

Hozzászólás 2010 feb. 27, 20:02 
Gabesz írta:
Skrachlaci írta:
...mondok magamban, kidobom a tojásokat ha nem üli, erre csak mit látok, ott tátog egy fióka.. :shock: :lol:

:cyclopsani: és grat! ő az első????

Köszi Gabesz! :)
Nem, ő a harmadik, sajna két fészekaljban csak 1-1 fióka lett, azok már nagyok az egyik lassan már magától eszik.. de ő az első akire saját gyűrűmet teszem majd. :D

Hozzászólás 2010 feb. 27, 19:44 
Skrachlaci írta:
...mondok magamban, kidobom a tojásokat ha nem üli, erre csak mit látok, ott tátog egy fióka.. :shock: :lol:

:cyclopsani: és grat! ő az első????

Hozzászólás 2010 feb. 27, 18:31 
Mostanra vártam az egyik tojónál a kelést, reggel villanyt felkapcs, nézem a tojót nincs a fészkén a tojások hidegek.... Délután megnéztem, mondok magamban, kidobom a tojásokat ha nem üli, erre csak mit látok, ott tátog egy fióka.. :shock: :lol:

Hozzászólás 2010 feb. 27, 11:28 
Köszi Neco a tanácsokat,külön is szedem őket ma,aztán meglátjuk,bár én csak hobby kanárizom,nincsenek tenyésztői ambícióim...ezügyben bőven kiélem magam a kutyákkal. :24:
A leb...óval kapcsolatban pedig: :12: megértem,hogy tele a zsákja az ilyen kezdő játékosok hülye kérdéseivel! :oops:

Hozzászólás 2010 feb. 27, 10:36 
neco írta:
Fogadjunk, hogy a gonosz, Vasorrúdorombibélabá bántott?! :23: ....No majd valami merényletet kitalálunk ellene.... :60:

:53: :51: :57:

IDRE tag
Valódi név: Iker Ferenc

Hozzászólás 2010 feb. 27, 5:59 
Sziasztok!

Hű de megváltozott az elektronikus környezet. Alig ismerem ki magam.

Tegnap letojta az egyik tojó a 2010 tenyész szezon első tojását nálam. Úgy vártam, mint egy gyerek. 10 tojóval indultam, mindent szakszerűen előkészítettem. Most pedig kiváncsian várom, hogy mi lesz?

Mindenkinek jó tenyésztést és sok sikert!

Hozzászólás 2010 feb. 27, 3:06 
umari írta:

Az alázást pedig komolyan mondtam,nem el viccelni... :roll: volt már,hogy csúnyán le lettem hordva amiért nem olvastam vissza és olyat kérdeztem amit már tudnom kellett volna!! :oops: :oops:

A kanárikat nem szoktuk párban tartani a tenyészszezonon kívül, a kanárinak nincs is erre igénye. A tojókat lehet egy közös röpdében tartani, de a hímeket esetleg csak a költés végén, a vedlés alatt engedjük össze a röp'ibe egymással, a tojókkal.

Szóval tedd külön őket, és mindjárt jóval többet fogod hallani énekelni a hímet. Ha lehet ne is lássák egymást, legjobb ha egymásra teszed a kalitjaikat. Amelyiket tojónak sejted, annak néhány napon belül adj fészkelési lehetőséget, fészekanyagot, oszt ha beleült a fészekbe, rendezgeti azt, akkor engedd be hozzá a hímet újra. Ha ezután van időd sokat figyelni őket, nem veszekednek, a hím a tojások megérkezése után is hagyja kotlani a tojót, akkor bent hagyhatod, ha nincs időd, vagy láthatóan zavarja a tojót szedd ki a hímet a tojó mellől.

Hozzászólás 2010 feb. 26, 23:09 
Jó lenne tudni milyen neműek a rigók, hányan, mekkora helyen vannak.
Legvalószínűbb, hogy unatkoznak, vagy talán érzik a tavaszt, fészkelődnének?!? :roll:
Fogj össze 5-6 15 cm.-s kenderspárgadarabot, köss a közepére csomót, majd ezt a köteget erősítsd a kalit rácsára, had' cincálják ezt.
...ha különben élénkek, hibátlan tollazatúak sok bajuk nem, lehet.[/quote]

2 rigó akiket Kynyoo-tól vettem szeptemberben.
Elvileg párban vannak,gyakorlatilag még nem tiszta a dolog nekem..nem bántják egymást,de énekelni csak az egyiket hallottam...mielőtt elkezdtek volna vedleni...
De még Kynyoo sem tudta biztosan..szóval még figyelek... :shock:
Együtt vannak,bár épp terveztem,hogy külön szedem őket,hátha újra megszólalnak,mert egy ideje nagy a csend sajnos.
Normál kalitkában vannak,nem extra nagy,de semmiképp nem kicsi.
Remélem tényleg csak unatkoznak..nem vagyok elég jó társaság nekik egész nap a konyhában a közelükben.. :lol: :evil:
Köszönöm az ötletet ki fogom próbálni.

Az alázást pedig komolyan mondtam,nem el viccelni... :roll: volt már,hogy csúnyán le lettem hordva amiért nem olvastam vissza és olyat kérdeztem amit már tudnom kellett volna!! :oops: :oops:

Hozzászólás 2010 feb. 26, 22:38 
Gabesz írta:
Kép

Gabeszom, gratula! :cheers:

umari írta:

Alázzatok,mit csinálok már megint rosszul?? :oops: :oops:

Drága Marcsi! Ne'má...!! Mi itt szolíd, konzervatív (elsősorban NEM politikai értelemben :wink: ) családapák vagyunk. Méghogy "alázás", meg esetleg bőrszerkó, korbács, bilincs?!? :shock:
:D :D :D

Jó lenne tudni milyen neműek a rigók, hányan, mekkora helyen vannak.
Legvalószínűbb, hogy unatkoznak, vagy talán érzik a tavaszt, fészkelődnének?!? :roll:
Fogj össze 5-6 15 cm.-s kenderspárgadarabot, köss a közepére csomót, majd ezt a köteget erősítsd a kalit rácsára, had' cincálják ezt.
...ha különben élénkek, hibátlan tollazatúak sok bajuk nem, lehet.

Hozzászólás 2010 feb. 26, 21:40 
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem. :roll:
A rollerjeim napok óta azzal szórakoznak, hogy folyamatosan csípkedik a kalitka rácsait.
Nem tudom csak hülye szokás vagy valami nagy hiányuk van? :?: :oops:
Alázzatok,mit csinálok már megint rosszul?? :oops: :oops:

Hozzászólás 2010 feb. 26, 21:09 
eszterolajos írta:
...ha arra gondoltál, hogy...

:lol: , arra hát! No, s hogy betartsam a szavam, tessék, egy kosár...

Kép

Hoppá! :shock: Az egyik eltört :roll: :lol: 8)

eszterolajos írta:
Na..ugyi fiúk ezt a szokást lehetne alkalmazni máshol is..

Na ugyan hol? :roll:

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2010 feb. 26, 9:56 
Gabesz írta :

(fogadjunk egy fészek tojásba, hogy ezt Lajos nem ismeri!),

Szia Gabesz !

Küldheted a kosár tojást, ha arra gondoltál, hogy

" Máttyás napnak pirkadatján véletlen nem esne a hó, vagy az eső, akkor a szöged járási (környéki) öregasszonyok (némelyike,) tiszta gyócs lepedővel leteríti a harmatos füvet. Kisvártatva azután a pőre tehénre teríti, hogy bőven tejejjön, a sajtár mög minnég csurig lögyön "

Na..ugyi fiúk ezt a szokást lehetne alkalmazni máshol is..

Hozzászólás 2010 feb. 26, 3:09 
Április közepe'-végéig ha fel tudsz(tudok) húzni 20 gyűrűt, akkor nem gond. Inkább a november végére, +december végére, tehát két turnusban történő felkészítéssel van a gáz.
Kinek lesz erre ideje.....?!? :roll: :shock: :?
...azé', remélem legalább az egyikünk meg tudja oldani mindkét problémát! 8) :wink:
De persze mindenki számára itt van a lehetőség, ahogy itt olvasgatok elsősorban André, és a Gabe számára!!

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 feb. 25, 17:56 
Arra nem hát de a Duna kupáról lassan lecsúszhatunk !... :twisted:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36 ... 149  Következő