Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 149  Következő
Szerző Üzenet
Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 feb. 24, 3:42 
doromboló írta:
...
Nacóka ! Mi volt az országos gyűlésen ?...Anyázás mi ?... :roll:

Csak nem.....?!? :roll: ...nem vagyunk mi madarászok olyanok.... :wink:
Nem tudom mi volt, nem mentem el. Igazából szerintem sok értelme sem lett volna elmenni, de ezt egy héttel ez előtt már kifejtettem. Különben Lajos bátyánk biztos részt vett rajta, megkérjük ha van ideje néhány mondatban tájékoztasson az eseményekről.
...amúgy nem hiszem hogy rolleres d'ógok szóba kerültek volna?!? :shock:

------------------------------------------------------------------

Szeva Krisz! Pü.-ben meg akartam köszönni a fuvart a kiállítási kalitok ügyében, de az ezernehányszáz felhasználó közt nincs türelmem kikeresni a profilodat... :?
Ezért itt nyilvánosan: KÖSZ'! :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 feb. 23, 22:34 
Ehummá vagyok e !... :lol:
Vérebvörsönyön vótam a hétvégibe az asszonnyal...azaz általában én nyalok !... :02:
benyomok egy képet ha tudok a dologrú !...
Nálam is semmi, azaz két tojást találtam egymást követő nap a röpde etetőjébe !...
Egyik fehér vót de már elkéstem vele, hogy a bőr hűjjön rá ! :twisted:
Nacóka ! Mi volt az országos gyűlésen ?...Anyázás mi ?... :roll:

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 feb. 23, 21:35 
Skrachlaci írta:
Gábris, Galagonya, Gizi, és Ilus...remélem nem hagytam ki egyikőjüket sem! :) Szval 3 jány, és 1 fijú a Roller állományod? Más madárkát is tartasz?

...és Gerti meg Ica s még egy pasi Illés plusz két tavalyi csoreszkám, de azoknak nincsen nevük. Egyiket már a héten postáznom kellett volna, de majd most remélem. Másik ficsur meg lehet a nyakamon marad :lol: . Szovel 5 tojó meg 2+2 hím. Osztán megvan még a nyugállományba helyezett Fruzsinám (színkanári-6 éves). S még mennyi van odakint... 8) , de én a seregélyeket várom a leginkább!

Hozzászólás 2010 feb. 23, 21:11 
Szia Gabesz!

Gábris, Galagonya, Gizi, és Ilus...remélem nem hagytam ki egyikőjüket sem! :) Szval 3 jány, és 1 fijú a Roller állományod? Más madárkát is tartasz?

Hozzászólás 2010 feb. 23, 21:04 
Idézet:
Szia Laci!

MEgtartod mindegyiket?

Az a kis bal oldali, dr Bubó frizurás nagyon tetszik...

Már az enyémek is tokosodnak, majd kiesenek a fészekből, annyira enni akarnak és hihetetlen hosszúra nyújtják a nyakacskájukat.

A fehér kölkeivel viszont megint megszívtam... Kicsréltem a hímet, ott valami gubanc van, olyan egy hetesen "összeesnek" a kölkök, elgörbülnek, megpuhulnak a csontjaik, pedig kapnak vitamint is, valami gubanc van, másik hímet tettem a tojóhoz, meglátom, most mi lesz.

Rollert nem szabad eladni a dalverseny előtt... :) Majd kifegyelem melyik lesz dalos, aztat kihallgatom mit mond! Oszt amellik nem jól tuggya a hiszekeggyet annak viszonlátás.. :D

Hozzászólás 2010 feb. 23, 16:11 
neco írta:
....melót meg intéztem magamnak, úgyhogy a következő 8-10 hónapra le van tudva a szabadidőm. :?

S akkor ez azt jelenti, hogy szabidő 0 s a melóidőbe fogunk mi is beleférni vagy hogy? :wink:
Doromboló, mi van, mán esmen bőgnek a bikák, hogy te így hallgatsz? :shock:

Hmna... Úgy néz ki, hogy idén sikerül az, mi tavaly nem: Gábris az elsőéves csajszikámmal (nagyapja 90 pontos hím, H ch!) családot alapít. Eddigi eredmény 3 kis formás tojika, holnap megültetem Galagonyát, me hogy ez a neve :lol: . Hanem ez se fix, neki is bélelt fészekre kell cserélnem az eddigit mert akkurátusan elássa a tojásokat, hogy a második nap vettem észre, hogy 2 tojás lapul a fészek alatt :shock: . Na, úgyhogy reménykedem, hogy idén sikerül fiat fognom Gábristól (az apja 90 pontos hím, Sk) :roll: .
Hanem az nem igaz, hogy azok a madarak pont a faxnisak és kriminálisan nehéz tőlük fiat fogni, melyek felmenői közt 90 pontos hímek vannak... Ilyen Ilusom is, a román csajszi, kivel tavaly is csak szívtam. Neki az apja 90 pontos német hím. Most éppen egy teljesen üres fészekaljat eredményezett első nekifutásra :evil: .

Két tojó (Gizi és Ica) türelmesen kotol 4-4 tojáson, 3-án kell kelniük ha lapul a tojásokban valami... még nem lámpáztam, de holnap-holnapután megkukkerolom őket. Hátha lesz meglepi a tojásban :D .

Na, további szép időt! Jobban is teszitek, ha kiültök a napra 8)
Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2010 feb. 23, 9:54 
Gabesz írta:
me úgy nez ki hogy itt meghót mindenki. :shock:
Anyááám... micsoda népség.:twisted:

Skrachlaci írta:

Na de télleg, mi ez az iszapszag itten? nagyon levagytok ülepedve! Fáj az újjatok, hogy nem tuttok írni?! Vagymi....? :shock: :D

No hali'! :wink: Piszok sok dolog van, meg hát nincs új az ujjunkba! :wink: :D :lol: Majd ha szerzünk jákót, meg bóbitás galambot talán izgalmasabb lesz az életünk, de most tényleg piszok eseménytelen az élet madár fronton. Legalábbis az én rollereim úgy néz ki rohadtul ráérnek. :evil:
....melót meg intéztem magamnak, úgyhogy a következő 8-10 hónapra le van tudva a szabadidőm. :?

Hozzászólás 2010 feb. 22, 16:00 
Gabesz írta:
Na, mégis van élet a csend után! 8)

Skrachlaci írta:
Csak került gyűrű a két roller gyerkőcre! André erre járt felénk, és hozott egy számmal nagyobb gyűrűket, oszt fel is nyálazta a kicsikre.. :D Így már nem kell szégyenszemre meztéláb járniuk!
Kép

Hű, de szép csurikák! Gratula! :D

Köszi Gabesz!

Átadom a szülőknek a gratulációt! :D
Na de télleg, mi ez az iszapszag itten? nagyon levagytok ülepedve! Fáj az újjatok, hogy nem tuttok írni?! Vagymi....? :shock: :D

Hozzászólás 2010 feb. 22, 13:39 
Na, mégis van élet a csend után! 8)

Skrachlaci írta:
Csak került gyűrű a két roller gyerkőcre! André erre járt felénk, és hozott egy számmal nagyobb gyűrűket, oszt fel is nyálazta a kicsikre.. :D Így már nem kell szégyenszemre meztéláb járniuk!
Kép

Hű, de szép csurikák! Gratula! :D

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 feb. 21, 20:34 
királymátyás írta:
Köszöntök mindenkit!!!!

ÉN a második értelmezésre gondoltam, ha kicsit is ismertek, mást nem mondanék. Szóval, mit csináltok JÓ EMBEREK?

A madarak megvannak. Fifó, a fia, az én bajnokom, és a leány testvérei. Tavaly nem volt szaporulatom, és az idén sem hiszem. A fiókák nevelését nem tudom felügyelni, elkápráztatnak a hangjukkal, és nekem most ennyi elég.
Tudjátok kamionozom. most az a szerencsém, hogy Magyarország és Románia között ingázom. egy gyulai cégnél dolgozom és így 2 naponta otthon vagyok. Mór-Nadab-Belényes-Karánsebes a járatom útvonala. Parketta közelben tartom a pedált, vigyázom a nőket, gyermekeket, gyámolítom az elesetteket, védem a fákat ezért hódot eszem. Imádom a rollert, és akik imádják a rollereket. Magamról most ennyit. Tudjátok,hogy FIGYELEK és örülök az érdeklődéseteknek.

Üdv Barátaim!!!

Szia Matty !
Ugyammá méne lehetne rollerkölköd ?...Veszel nevelőtápot,tudod ami olyan mint a fűrészpor és vödörben lehet kapni. Ilyen a CD, a Vitakraft,... és amit most vettem az Andrétől csak nem jut eszembe a neve, de tök mindegy mert bármelyik jó. Ebből egy nagyobbacska tálkába beadsz a tojónak ha már kiköltötte a fiákat ponosabban már a várható kelés előtti napon. Vizet egy nagy méretű önitatóba, legyen bent erős repcés magkeverék és jóccakát !...2-3 napra nyugodtan előre lehet pakolni !...Aztán ha már nagyok akkor külön rakod őket és kész !... :alien:

Hozzászólás 2010 feb. 21, 17:17 
Csak kerűlt gyűrű a két roller gyerkőcre! André erre járt felénk, és hozott egy számmal nagyobb gyűrűket, oszt fel is nyálazta a kicsikre.. :D Így már nem kell szégyenszemre meztéláb járniuk!
Kép

Na meg haverkodott kicsit Tupekkel is.. :)

Kép

neco "nagyződ" hímje mostanra tenyészkondiba lendült, betettem egy tojó mellé, teszi a dolgát.. :) 4-5 nap múlva egy André féle hím, és egy Bajcsi Jani féle tojó párosításnál is kelnek a kicsik remélhetőleg :wink:

Hozzászólás 2010 feb. 21, 16:51 
Ahááá, szóval tőlünk kérdéd! :D
Akkor aszondod: Ce mai faceti, dragilor? :wink:
Te, figyu, meglestem az útvonalad, de az jó távol tőlünk húzza le a csíkot a Ny-i részen... Errefele Csíkba mondjuk igyenös csíkba nem kell jönnöd eccer sem? Gondoltam, kűdenék fenyőág-koszorút me úgy nez ki hogy itt meghót mindenki. :shock:
Anyááám... micsoda népség.:twisted:

Hozzászólás 2010 feb. 20, 20:21 
Köszöntök mindenkit!!!!

ÉN a második értelmezésre gondoltam, ha kicsit is ismertek, mást nem mondanék. Szóval, mit csináltok JÓ EMBEREK?

A madarak megvannak. Fifó, a fia, az én bajnokom, és a leány testvérei. Tavaly nem volt szaporulatom, és az idén sem hiszem. A fiókák nevelését nem tudom felügyelni, elkápráztatnak a hangjukkal, és nekem most ennyi elég.
Tudjátok kamionozom. most az a szerencsém, hogy Magyarország és Románia között ingázom. egy gyulai cégnél dolgozom és így 2 naponta otthon vagyok. Mór-Nadab-Belényes-Karánsebes a járatom útvonala. Parketta közelben tartom a pedált, vigyázom a nőket, gyermekeket, gyámolítom az elesetteket, védem a fákat ezért hódot eszem. Imádom a rollert, és akik imádják a rollereket. Magamról most ennyit. Tudjátok,hogy FIGYELEK és örülök az érdeklődéseteknek.

Üdv Barátaim!!!

Hozzászólás 2010 feb. 20, 19:31 
Elolvadtak már a tetőről lecsüngő orgonasíp jégcsapok. Csontszáraz út mellett nehéz, vastag hótömeg várja az utolsó kivonulási parancsot: Alo mars! Hú, de nehezen szedi magát... Jól letestelt. Olvasom, itt is-ott is láttak már visszatérő vándorokat, jó lenne a kertünkben is hallani a seregély cifra strófáit! Biza. Nade, addig is hallgatom a duruzsló legényeket idebe. Tombol bennük a tavasz! :wink: No, hát az van, hogy három tyúkocskám, szinte hihetetlen, de abszolút egyszerre lendültek fészekrakásba és kotlásba. Gizi 4-, Ica 4- és Ilus pedig 3 tojáson ül szorgalmasan. Na Ilusnál lesznek problémák, mert tőle nem szedhettem el a tojásokat tanulva a tavalyi feljegyzésekből. Március első napjaiban kiderül hogy beborul?... Merthogy Gertim alatt 4 tojásból 1 volt fias és az sem bírt rendesen kifejlődni, kikelni. Újdonsül asszonykám, Galagonya elpottyintott egy tojást s azóta kussban van. :shock: Hogy az is mit akar? :roll: Szovel evvan nálam.
S akkor toate cele bune! :wink:
Ja! S a tagdíjat fizesse bé, ki még nem tette! :shock:
Puszi nektek: Gabesz

Hozzászólás 2010 feb. 20, 5:48 
Megkérek minden egyesületi tagot, aki az idei tagdíjat (3000 ft.) még nem rendezte, hogy juttassa el ezt rózsaszín csekken az alábbi címre:

Eszteró Lajos 6727. Szeged Gyémánt u. 7.

A csekk megjegyzés rovatába fel kell tüntetni "H-MNK 2o10 - évi tagdíj "

Kösz'! :wink:

Hozzászólás 2010 feb. 20, 5:32 
Amaryl írta:
....
Mivel csak 4 tojóm van,gondoltam arra is,hogy a röpdében rakok fel nekik fészket,és ha valamelyik megfúrta,akkor berakom a neki szánt pasit!aztán így szépen sorban...csak akkor lenne gond,ha pl.egyszerre 2 tenné ugyanezt,és azokhoz más-más füttyöst terveztem.....mit mondtok????

Butaság! A tenyészszezon alatt mindenképpen külön tartsd őket!

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 feb. 19, 21:46 
Köszi de a tieteket már lelestem :-)

Hozzászólás 2010 feb. 19, 20:01 
andré írta:
Sziasztok!
A technika ördöge az összes telefonszámot eltüntette a mobilomból.
Aki úgy gondolja küldje el a nevét és telefonszámát nekem SMS-ben.

Az enyémet, meg még egypár emberét megtalálod a Rolleros honlapon a tagok listáján...
Itt la.... :lol:
http://www.rollerkanari.hu/index.php?page=tagok&lang=hu

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 feb. 19, 19:55 
Sziasztok!
A technika ördöge az összes telefonszámot eltüntette a mobilomból.
Aki úgy gondolja küldje el a nevét és telefonszámát nekem SMS-ben.

Hozzászólás 2010 feb. 19, 18:52 
Skrachlaci írta:
Szia neco!
Ma du. megérkeztek a gyűrűk! Köszönöm szépen!
Sajnos nem tudtam felhúzni, a kisebbik kanárinak is akkora a lábfeje, hogy ott elakad a gyűrű! :)
Kép

Wazze.... :evil: , korábban kellett volna lépni gyűrű ügyben... :?
...na mindegy! Az vigasztal, hogy csak két kölökről van szó, és őszintén szólva ezért is ajánlottam fel a gyűrűket. Elvitt volna az infarktus, ha kirepül nálad tizenegykét kölök karika nélkül!

...nálam viszont néma csend, és "hullaszag"! :evil: A tojók fele fogyókúrán. :evil: Nem tudom, mikor lesznek ebből kölkök?!? :twisted:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 149  Következő