Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 149  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2010 feb. 4, 15:51 
Amit most levágott itt ez a 4 csuri,nem igaz!Kár hogy csak én hallom!!!! zene füleimnek! :bounce: Jövőre én leszek a :king: :afro: :afro:

Hozzászólás 2010 feb. 4, 15:25 
ilyenek a fijjjug!!! elment kóricálni Veszprémbe,én meg itt sasolom a netet,mikor kerül elő!!!! :lol: :lol: :lol:

Hozzászólás 2010 feb. 4, 15:17 
Hun vagy dorombolóóó??? mire előkerülsz,lejárnak a rigóim,pedig fenyemóóód fújják!!! 2 óráról volt szó,remélem nem éjjel 2-őt gondoltál!!! :mrgreen:

Hozzászólás 2010 feb. 4, 12:32 
neco írta:
Sz'asztok!

Ha ráérek majd jövök, de addig is olvasgatom miről v'ót itt nagyba'szó, míg nem v'ótam! :wink:

Szeva neco! Meggyütté?... :) Gondolom barna vagy mint a sz.. :D Szval jó színed van ?! :lol:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2010 feb. 4, 12:25 
Sz'asztok!

Ha ráérek majd jövök, de addig is olvasgatom miről v'ót itt nagyba'szó, míg nem v'ótam! :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2010 feb. 4, 10:32 
feketemarcsi írta:
...ki nem mondjuk a nevüket ezen a fórumon kanáriaim...

Dehhhogynem! Csak bátran, ki vele! :wink:

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2010 feb. 4, 0:09 
andré írta:
Fél órát pötyögtem a gépen,elküldtem de nem jelent meg a hozzászólás :11:

Sajnos nekem még sosem sikerült ezt a helyzetet reprodukálnom, mert valszeg gyorsabban pötyögök. Az előbbi verziónál is tapasztalható volt ez a jelenség és gondolom itt sem másabb.
Ha lejár egy bizonyos idő, inaktivitás miatt kiléptet a rendszer. Ennek elkerülése végett, kérlek pipáljátok be a bejelentkezésnél hogy automatice lépjen be.

Hozzászólás 2010 feb. 3, 22:29 
Én emberi vonatkozásban tudok annyit még hozzáfűzni a salmonellához, hogy ma már nem kezeljük antibiotikummal, mert igaz, hogy hamar elmúlnak a tünetek, de sajnos az esetek döntő többségében az ember tünetmentes hordozóvá válik, és terjeszti tovább a nyavalyát titokban. :shock: Így mindig a tüneti terápia a nyerő: probiotikum, Smecta és C vitamin no meg a megfelelő folyadékbevitel.
Nem tudom, madáréknál is lehet-e ilyen (tünetmentes hordozás)??? Ezért egyetértek emys-sel: érdemes lenne először megbizonyosodni, valóban salmonella-e a gond, azután kezelni, és tényleg csak akkor, ha nagy a baj, sok az elhullás.

És a hőkezelés: én 2 percet tudok, hogy annyi idő kell a salmonella elpusztulásához, 2 perc 100 fokon való forralás. Természetesen a tojás sárgájának maradéktalanul meg kell főnie!

Bocsi a bekotyogásért, kibújt belőlem a nővérke. :oops: :)

IDRE tag
Valódi név: Dr Sátorhelyi tamás

Hozzászólás 2010 feb. 3, 22:18 
andré írta:

Emys!
Az enrofloxacinnál vannak kimondotta csak szalmonellára való hatóanyagok,de ahány ház annyi szokás :lol:
Kezelni lehet megelőzés céljából is a megfelelő gyógyszerekkel!

Szia!

Igazad van. Ha hordozó az állományod, akkor lehet megelőzően kezelni, ha mentes, akkor nincs mit kiirtani. Mivel az állományok közel sem zártak, a megelőző kezeléseknek van létjogosultságuk.

Az én ízlésemnek jobban tetszik a megelőző szűrővizsgálat: parazitologia, baktériumtenyésztés és minden nem balesetben elhullott madár boncolása, és ennek megfelelően kialakított kezelés/megelőző kezelés.
(Bár ehhez hozzájárulhat, hogy egy részét meg tudom csinálni, a többihez meg könnyen hozzáférek :lol: )

emys

http://www.exopet.hu/

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 feb. 3, 22:01 
Köszi !
Ha nem megy el az írásod az azért van mert éppen akkor más is írt pont abban az időben.
Semmi baj mert az írásod nem veszett el csak gurgass lejjebb jó sokat és ott lesz meglátod !...Ezután "küldés" megint és kész... :shock:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2010 feb. 3, 21:46 
Fél órát pötyögtem a gépen,elküldtem de nem jelent meg a hozzászólás :11:
Szóval:
Gabesz!
A Lacival sefteltünk ezért a PÜ :roll:
Emys!
Az enrofloxacinnál vannak kimondotta csak szalmonellára való hatóanyagok,de ahány ház annyi szokás :lol:
Kezelni lehet megelőzés céljából is a megfelelő gyógyszerekkel!
Doromboló!
Én a tenyésztés előtt 3 héttel már nem kezelnék semmivel.Egy E-vitamin kúra az jól jön de gyógyszert ilyenkor már nem!
A jövőhéten ha jössz kivesézzük a témát :lol:

Én a vedlés után csinálok egy 6 hetes megelőző kúrát triho,kokci,szalmo,adeno-coli ellen közben probiutikumos és pihenő napokkal.Nekem ez az elmúlt 3 évben bejött.Ha a paratifusz benne van a fiókában akkor a szülőkben is.Ezt akkor már baszhatjuk.A legjobb ellene a hideg falas freskó.
Én tenyész szezonban nem gyógyszerezek.heti 1 vitamin nap az van.Inkább a jó minőségű lágyeleségre és a csíráztatott magokra fektessétek a hangsúlyt!!!

Hozzászólás 2010 feb. 3, 21:17 
Amaryl írta:
Idézet:
Télleg Béla, tanítómestert alakalmazol a fiataloknál?

Alkalmaz hát,viszi magával etetéskor a szintetizátort,behergeli,fütyülve,tánclépésekkel etet,itat,aztán mire végeznek madárkái az abrakolással,ő elfárad,leül a fotelba,és míg szundít egyet,rollerkái leutánozzák az összes hangot! naja,így könnyűűű! :lol:

Aszta, ezt persze nem írták bele a könyvbe.. :13: Nna még jó, hogy véletlenül van egy szintim az ágy alatt.. :) A tánclépéseket kihagyom, de jó mélyen tudok dúdolgatni.. :89:

Hozzászólás 2010 feb. 3, 21:12 
Idézet:
Télleg Béla, tanítómestert alakalmazol a fiataloknál?

Alkalmaz hát,viszi magával etetéskor a szintetizátort,behergeli,fütyülve,tánclépésekkel etet,itat,aztán mire végeznek madárkái az abrakolással,ő elfárad,leül a fotelba,és míg szundít egyet,rollerkái leutánozzák az összes hangot! naja,így könnyűűű! :lol:

Hozzászólás 2010 feb. 3, 21:03 
hihi,itt röhögök,mert az jutott eszembe,hogy engem tuti azért kerültek el EDDDDDIG,kop-kop-kop,ezek a nyavalyák,illetve a csurikáimat,mert úúúgy,de úúúúgy megsütömfőzöm azokat a jobb sorsra érdemes tojásokat,hogy a minap is a konyha közepén ugráltak,durrogtak,pufogtak,ablak 2 napig tárva,fazék a kukába! :drunken: :drunken: de a madaraim egészségesek!! :lol: :lol: :lol:

Hozzászólás 2010 feb. 3, 20:58 
Béla írta, (vagyis doromboló)
-Egyébként a legnehezebb tenyészteni a kiváló énekű, ill, annak tojó testvéreit !...A rahedli az gyün mint csapbul a Wasser !-

Ez a nagy lutri, mit fog csacsogni a madárka... :) Wasser az csak sima kis csobogó görgő semmi vagy csak kevés mély hang? Meghát a kisokos is írja az énekhang csak kis mértékben rögzül, öröklődik, inkább tanul felvesz hangokat..jól mondom? Télleg Béla, tanítómestert alakalmazol a fiataloknál?

Hozzászólás 2010 feb. 3, 20:58 
Nem lehetne inkább ide felírni mit ajánlasz Andris ?... :cyclops:

Hozzászólás 2010 feb. 3, 20:55 
Emmá valami !...Mire megirtam a hsz.-emet addig pont hatan irtatok be !... :lol:

Kedves Emis kolléga ha lennél szíves megírnád,hogy mit javasolsz ha kb. 3 hét mulva kezdeném a költést...Mármint a fény és hő stimulációt. Mármint mikkel itassak le szerinted?...

Hozzászólás 2010 feb. 3, 20:50 
Gabesz írta:
Jóvan, itt mi most marhulunk, de Marcsi fog befo...ni, ha elolvassa. Na, de azé gondolom skubiztad, hogy mire vonatkozott az utóbbi bejegyzés! :wink:

Persze vágom, és köszönöm szépen emys-nek a választ! Meg neked is Gabesz! Na de a hirtelenötödiknapos halálozás ellen nincs is gyógyszer. Óvatosnak kell lenni, meg résen...de főleg résen :wink:

Hozzászólás 2010 feb. 3, 20:45 
andré írta:
Slaci
Ment a PÜ

:shock: :| Jóvan, csak titkolózzatok! :twisted:

Hozzászólás 2010 feb. 3, 20:43 
Jóvan, itt mi most marhulunk, de Marcsi fog befo...ni, ha elolvassa. Na, de azé gondolom skubiztad, hogy mire vonatkozott az utóbbi bejegyzés! :wink:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2972 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45 ... 149  Következő