Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jan. 13, 14:53 
Szevasztok!
A kuckós embernél nov15-én rendeltem a gyürűket és dec18-án kész voltak!Bár én jóban vagyok vele is:-)
Az ő gépe 260000ft volt hét éve.

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2009 jan. 13, 12:51 
Egy jó gyűrűkészítő gép összerakása még nem is olyan nagy probléma.
Viszont megfelelő alapanyag beszerzése a nagy kérdés, és itt elsősorban a műanyagra gondolok...
Én ennél akadtam el :cry:

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2009 jan. 13, 12:29 
Hát igen érdekes a dolog,csak azt nem értem ha valaki valamit elválal időre akkor miért nem csinálja meg,mert én is most szívok rendesen,mert lehet ezek a fiókák lesznek a legjobbak és akkor nem állíthatom őket ki saját nevembe,meg ha mennék nemzetközire akkor meg pláné.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2009 jan. 13, 12:21 
Az a gáz, hogy én már szeptemberben megrendeltem, dec. elejére ígérték, de háromszor már hallottam hogy a jövő héten... :twisted:
Nem is tudom mekkorát fog szí'nni, aki novemberben rendelt...vagy csak engem tisztelnek meg a gyorsaságukkal?
Kapott már valaki gyűrűt a kuckóból? Ha igen mikor rendelte? :shock:

Drombi, persze hogy okés...csak hát ha valaki 2-3 héten belül le tudna gyártani gyűrűket az országban csak nem kéne kavarni?! :? ezt meg nem hiszem, hogy ne lehetne megcsinálni!!!

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2009 jan. 13, 12:17 
doromboló írta:
A Péter Géza bácsi csinálta régebben a gyűrűket a roller szakcsoportnak. Igaz ő csak alumíniumot csinált de MNK-s volt...
Nagyon beteg szegény azért megpróbálok vele kommunikálni, hogy nem adná e oda a felszerelést...A színes gyűrű úgyis csak a VB-re kötelező ! Most is vittek tőlem madarakat Kaposvárra és ő is szeretne versenyezni de csak itthon...Kuckóember meg mondta neki, hogy majd áprilisban...
Az ilyen kezdőknek jó lenne a natur alugyűrű is ...Vagy, ha van olyan emberetek akik vettek madarakat tőletek és tagok is szeretnének lenni és versenyezni is szeretnének de gyűrűt már nem tudnak rendelni, akkor ha van 4-5 éves gyűrűtök (Necó, Feri, Laci...) nyugodtan adjatok nekik de ezt előre igazolni kell mondjuk itt a fórumon és minden renden van !...
Az a lényeg hogy ne maradjon regisztráció nélküli madár ! Ha az a jelölés nem szabványos, de itt, e helyen hiteltérdemlően tanusítja valamelyik "öreg ", hogy tud róla és pontosan miről van szó akkor szerintem ezért ne vágjuk el a lehetőséget az új emberünknek a továbbiaktól....Persze ebből nem szabad rendszert csinálni mert amúgy is lesz gondja a továbbértékesítéssel például, ha nem a kis családunkon belül történne az !...Legjobb az ilyen madarakat megtartani tenyésztésre mint idegennek hitegetni hogy pedig fiatal ez a madár kérdezzék csak meg a marótibélát !... Mondjuk Monoron ezzel kiröhögnék, azért mondom, hogy csak végső eetben áll a javslatom ?!...
Többiek ????...

Nekem az idén van egy tanítványom,az ő gyűrűivel gyűrűztem meg a madaraim,aztán majd a kíállítzáson csak nézni fogják ki ez aki ilyen színkanárikat kíállít:Piros fekete mozaik,kobald,bronz,hát majd kiíváncsi leszek ha ő nyer milyen pofát vágnak akik nem olvassák a forúmot.

Hozzászólás 2009 jan. 13, 12:14 
neco írta:
Ezt a kuckós embert páran már keresztre szerették volna feszíteni...
Az idrés forrás mennyire megbízható, Lajos? Kuzmi?

Különben hol, és mennyiért lehetne egy olyan gépet venni ami szabvány' gyűrűket tud eszkábálni? Nem tud erről valaki-valamit?
Szerintem egy megbízható forrás tuti megélne belőle Kishazánkba'! (a linkócik meg eltünnének :twisted: )

Én a vecsésiektől rendeletem meg a tavaly meg is hozták három hétre mert így hirdették meg a Pannónia kíállításon,de az idén oktobertől megrendeltem és azóta csak lejárt a 3 hét.

Hozzászólás 2009 jan. 13, 12:07 
doromboló írta:
Szia Frici !
Ha tudsz írjál olyan gyűrű készítőt aki a leggyorsabb !?...Kellene egy havernek...

Hát ha tudnék én is megrendeltem volna és nem más gyűrűjével gyűrűzném a madaraim.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jan. 13, 12:07 
A Péter Géza bácsi csinálta régebben a gyűrűket a roller szakcsoportnak. Igaz ő csak alumíniumot csinált de MNK-s volt...
Nagyon beteg szegény azért megpróbálok vele kommunikálni, hogy nem adná e oda a felszerelést...A színes gyűrű úgyis csak a VB-re kötelező ! Most is vittek tőlem madarakat Kaposvárra és ő is szeretne versenyezni de csak itthon...Kuckóember meg mondta neki, hogy majd áprilisban...
Az ilyen kezdőknek jó lenne a natur alugyűrű is ...Vagy, ha van olyan emberetek akik vettek madarakat tőletek és tagok is szeretnének lenni és versenyezni is szeretnének de gyűrűt már nem tudnak rendelni, akkor ha van 4-5 éves gyűrűtök (Necó, Feri, Laci...) nyugodtan adjatok nekik de ezt előre igazolni kell mondjuk itt a fórumon és minden renden van !...
Az a lényeg hogy ne maradjon regisztráció nélküli madár ! Ha az a jelölés nem szabványos, de itt, e helyen hiteltérdemlően tanusítja valamelyik "öreg ", hogy tud róla és pontosan miről van szó akkor szerintem ezért ne vágjuk el a lehetőséget az új emberünknek a továbbiaktól....Persze ebből nem szabad rendszert csinálni mert amúgy is lesz gondja a továbbértékesítéssel például, ha nem a kis családunkon belül történne az !...Legjobb az ilyen madarakat megtartani tenyésztésre mint idegennek hitegetni hogy pedig fiatal ez a madár kérdezzék csak meg a marótibélát !... Mondjuk Monoron ezzel kiröhögnék, azért mondom, hogy csak végső eetben áll a javslatom ?!...
Többiek ????...

Hozzászólás 2009 jan. 13, 11:32 
Ezt a kuckós embert páran már keresztre szerették volna feszíteni...
Az idrés forrás mennyire megbízható, Lajos? Kuzmi?

Különben hol, és mennyiért lehetne egy olyan gépet venni ami szabvány' gyűrűket tud eszkábálni? Nem tud erről valaki-valamit?
Szerintem egy megbízható forrás tuti megélne belőle Kishazánkba'! (a linkócik meg eltünnének :twisted: )

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2009 jan. 13, 10:17 
Szia Frici !
Ha tudsz írjál olyan gyűrű készítőt aki a leggyorsabb !?...Kellene egy havernek...

Hozzászólás 2009 jan. 13, 2:03 
Látom döglödik a topik megint,akkor beszámolok egy kis élménnyel,ma kelt ki a 30 fiókám,vagyis tegnap mert éjjel van már,reggelre remélem még több lesz,aminek örülők is mert el voltam utazzva két hétre és az apám nagyon ügyes felügyelő volt.
Egy szomorú,hogy még nincsen meg a gyűrüm,pedig megrendeletem már oktoberben és 3 hetet igértek,ezért szomorú vagyok,hogy ha valaki elválal valamit és 3 hetet hírdetnek akkor miért így válalják és miért nem mondják, hogy mennyi idő.mert akkor megrendelem máshonnan.
Tegnap sajnos már gyűrűztem egy párat de nem az én gyűrűimmel,mert kénytelen voltam, még mindig jobb ha nem is az enyém ,legalább 2009 gyűrű legyen rajta ,de azért szomorit a dolog de ez van,megyek alszom egyet rá hátha elfelejtem holnapig.

Hozzászólás 2009 jan. 9, 11:54 
eszterolajos írta:
Sziasztok Színesek !

Ma reggel olvastam a szövetségi honlapon, hogy kik küldenek madarat Olaszországba a világkiállításra.

Közületek nem láttam egyikötöket sem.
Gyepszi, Papcsa, Fric32, mi az oka ?

A gazdasági váltság :46: !

Én személyszerint jeleztem is a Tóth Sanyinak,de köztudott tény,hogy a pénz hiány nagy úr és sajnos(vagy inkább hála)sokan eladják ilyenkorra a madaraikat ami meg marad az kell a tenyésztéshez.

A másik szempont ahogy tapasztalom ebben az országba elsőtleges szempont nem a minőség hanem az olcsó madár,tisztelet annak az egypár tenyésztőnek akik nem ide tartoznak,mert sokan a kintről hozzot madarat azért hozzák be,hogy kupeckedjenek és hogy az mondhassa,hogy német,olasz,osztrák madár,mert ez a lényeg.

A Pappcsát is azért nem ír már mert sajnos amig ilyen acsarkodás folyik mint amit egyesek gerjesztenek az elméleti tudásukkal,nem csodálom,hogy sokan úgy érzik,hogy többet nem írnak inkább,szerencsére(vagy szerencsétlenségemre) én nem tartozok ezek közé :61: és simán vállalom a vitatárgyát :85: mert megszoktam és lepattanak róllam dolgok.

Egy baj van csak aki nincs benne ezekben a berkekben és nem tudja,hogy mi és hogy is van pontosan,azt nem értheti,de remélem ez is előbb utobb végetér egyszer.(ezt érti aki benne van)

Itt elsősorban nem csak a vezetésnek kéne változnia,hanem elsősorban a madarásztársadalomnak,az eddigi bevett szokásokat be kéne fejezni és nem irigykedni,mert sajnos ezt tapasztalom évek óta,hanem tenni is érte mindenféle téren.

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2009 jan. 9, 8:30 
Sziasztok Színesek !

Ma reggel olvastam a szövetségi honlapon, hogy kik küldenek madarat Olaszországba a világkiállításra.

Közületek nem láttam egyikötöket sem.
Gyepszi, Papcsa, Fric32, mi az oka ?

Hozzászólás 2009 jan. 8, 22:26 
Mondjuk látszik ,hogy gyors képek meg,hogy telefonnal készültek,majd kimegyek hozzád megsasolom őket,holnap otthon vagy?
Ha nem vagy már ma este fent itt,holnap csöröglek.

Hozzászólás 2009 jan. 8, 22:04 
Köszönöm a segítséget mindenkinek! Köszi André a telefonos tanácsadást! Holnap beszerzem a megbeszélt szereket és majd tájékoztatlak, hogy milyen sikerrel jártam!

Jó éjszakát!

Hozzászólás 2009 jan. 8, 21:39 
Pár db gyors telefonos kép 4 madárról.
Azér a rajzolat igy is látszik.A legalsó him a legjobb,jó melanin és kevés piros a mellen.
Kép
Kép
Kép
Kép

Hozzászólás 2009 jan. 8, 20:31 
andré írta:
Szeva Feri!
Miért nem a saját mozaikodról raktál fel képet?
Biztos sokan kiváncsiak lennének rájuk.

Mert a Lei Pistával telefonon beszélek még azóta mert ingyen beszélünk és ez volt kéznél mert nem tudta pontosan melyik a fekete piros mozaik és ez kéznél volt,mert a Pista barátom nem egy nagy internet guru.
De készítek és csinálok,de hála már van fiókám is tőlük :25:

Hozzászólás 2009 jan. 8, 20:01 
Szeva Feri!
Miért nem a saját mozaikodról raktál fel képet?
Biztos sokan kiváncsiak lennének rájuk.

Hozzászólás 2009 jan. 8, 19:59 
Hajni!
Nem szeretnék regényt irni és pár kérdésem is lenne a madár tüneteiről!
Ha gondolod hivj fel és megpróbálunk megoldást találni a problémádra.
Tel:06-20 475-20-63 vagy 06-70-281-46-61 Gergely André

Hozzászólás 2009 jan. 8, 19:58 
Hajni írta:
Ti mit csinálnátok?

Ha nem állatorvos, akkor szóról-szóra amit André leírt.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76 ... 134  Következő