Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 dec. 10, 22:35 
Én is kaptam, meg egy csomó haverom... :lol:

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2008 dec. 10, 22:20 
Ahhoj fric32 !

Háát már a Mikulás is ezt szajkózza ?
Igaz én is kaptam Tőle ellyen kis videjót, csakhogy ott én voltam feltűntetve a kedvezményezettként.
Ha +tudom, hogy az "Öreg" becsapott...

canary1

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 dec. 10, 21:40 
Sziasztok.

Igen ami szép az szép,gratula a gyártonak.

Ahogy van időm meglátogatlak,még az ünnepek elött.

Nézétek meg ezt kaptam ma:

http://TRL2.TV/View/?v=2c980b0c816044d6af3a5508c066d0fd

:lol: :lol: :lol: :lol: :08: :55:

:101: :83:

Hozzászólás 2008 dec. 10, 21:29 
André !

Minden elismerésem.
Megrendelésre nem gyártol..........?????????

canary1

Valódi név: Herczeg Zoltán

Hozzászólás 2008 dec. 10, 21:18 
andré írta:
A gyártó én vagyok.

"Le producteur, c'est moi."

Bocsánat, nem hagyhattam ki... :lol: :57:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 dec. 10, 21:08 
Szevasztok!
A gyártó én vagyok.

Hozzászólás 2008 dec. 10, 21:05 
Üdv andré !

Jó gondolat volt részedről a képek felrakása.
A kalitok tágasak, modernek, a látvány önmagáért beszél.
Gratula !

Bővebb info a gyártóról ?
canary1

Hozzászólás 2008 dec. 10, 20:44 
Szép,és igényes!Gratula! :wink: Te csináltad a kalitokat?

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 dec. 10, 20:24 
Sziasztok!
Gondoltam rakok fel pár képet a madárszobámról.Vélemény?
Kép
Kép

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 dec. 10, 14:09 
a szülei nagyon jó nevelök voltak ha letojik a4dik tojás után vedd el a himet töle és egyedül kikellti a tojásokat és felneveli a fiatalokat a himmel addig egy másik tojót is letudsz párositani. én mindég két tojót használok egy himhez maradok tisztelletel kari sok sikert hozzá

Hozzászólás 2008 dec. 9, 23:13 
neco írta:
Kinyóóóóó! És a szerzői jogok?! :D

Itt van még egy kép a madaradról. nem pózol túl jól, de a rajzolat nagyon szépen látszik. Gratulálok a tenyésztőjének, Kari-nak!

Kép

Jól van na!
Ma megszereztem leendőbelijét is! :wink:

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 dec. 9, 23:06 
Kinyóóóóó! És a szerzői jogok?! :D

Itt van még egy kép a madaradról. nem pózol túl jól, de a rajzolat nagyon szépen látszik. Gratulálok a tenyésztőjének, Kari-nak!

Kép

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 dec. 8, 23:26 
Kép

Erről a madárról van szó!

Hozzászólás 2008 dec. 8, 23:16 
Köszönöm a fáradozást hogy telefonáltál is az érdekemben! Azt tudom hogy éveket veszítek mivel nem biztos hogy tudok hordozót találni de nem baj mert nagyon érdekesnek találom ezt a színt és kiváncsi vagyok mi hogyan fog alakulni! Holnap ha minden igaz meg lesz már a párja is egy piros achát mozaik amelynek felmenői szintén piros achát mozaikok de mivel mindkét szülő külföldről származik így a nagyszülők színe nem ismert hát kiváncsi leszek az utódokra!

Hozzászólás 2008 dec. 8, 23:11 
Kynyoo írta:
Van egy piros achát opál mozaik tojóm

Ez így miért nem volt elég?

Örülök hogy leírtad ezt a regényt csak ha ilyet is tudsz akkor miért nem ezt az oldaladat részesíted előnyben!
Próbáltam kutakodni mivel párosítsam de ilyen részletességgel nem találtam forrást!

Hozzászólás 2008 dec. 8, 23:08 
gyepszi írta:
Tisztelt Kinyó!
Legutolsó írásodra szeretnék válaszolni amit tegnap este igen érdekes hangsúllyal és kihangsúlyozva kértél tőlem.

Hello Gyepszi!

Azért kértem ilyen hangsúllyal a segítséget mert ti nagyon vágjátok ennek az ördögi témának minden apró bugyrát!

Hozzászólás 2008 dec. 8, 22:47 
Tisztelt Kinyó!
Legutolsó írásodra szeretnék válaszolni amit tegnap este igen érdekes hangsúllyal és kihangsúlyozva kértél tőlem. Miszerint a Pákozdi Karcsitól vásárolt achát opál tojódhoz mit tegyél. Elég hiányosan adtad meg madarad besorolását. Mint azóta kiderült ez a madár ráadásul mozaik tehát a teljes besorolással achát opál piros mozaik (b-3-II-c) ez a COM kulcs ha ezt adtad volna meg akkor nem kellett volna felhívnom a Pákozdi Károly barátomat. Most nem vagy egyszerű helyzetben ezt a madarat nagyon kevesen tenyésztik de van egy jó hírem apai vonalon tőlem származik. Ez csak azért lehet mert Karcsi barátommal hosszú évek óta összetenyésztünk így éveket tudunk megspórolni. Mert köztudott dolog hogy a mutációknál előbb hordozókat kell előállítani ahhoz hogy később ne gyengüljön a kategória. Így hát apai vonalról a szülők nagyszülők és dédszülők achát opál topáz piros mozaikok (b-6-II-c). Ez azt jelenti hogy topáz hordozó is a madarad. Ennek a lényege az hogy a topáz tulajdonság kissé elmossa a feomelanint és az eumelanint is. A tollszerkezetek elvékonyulnak és kifelé világosodnak magyarul az opálosodás tovább folytatódik egy világosabb árnyalat fele. Ugyanakkor a rajzolatot elválasztó feomelanin is fehéredik és ezért az eumelanin erősebbnek látszik de már szagatottabb mint a normál opálé. Ezért semmiféleképpen nem javaslom az opál egyik kategóriáját sem mert az tovább világosítaná a melaninokat sőt lehet hogy az egész rajzolat eltűnik ami nyílván nem célod. Ha nem tudsz saját kategóriában szerezni hímet akkor biztosabb ha egy piros achát mozaik hímet veszel. Így fog a rajzolat erősödni az opálosodás csökken de így fogsz a legkevesebbet rontani a kategórián. A topáz tulajdonság teljesen eltűnik de mint tulajdonság hordozóként fel-fel üti a fejét. Az sincs kizárva hogy majdnem tiszta kategória piros achát mozaikokat fogsz kapni. Azért írom hogy majdnem tiszta kategóriát mert az opál mindig rontani fog a karakteren és meg fog mutatkozni mivel recesszíven öröklődik. Tehát az utódjait ha eladod mint piros achát mozaik igen meg fog lepődni az új tenyésztőtárs mert achát opál és achát topáz mozaikokat is ki fog dobni. Ugyanúgy hordozók maradnak. Következő évben azt javaslom hogy mindenféleképpen szerez be achát opál piros mozaikot vagy topázt és az általad nevelt utódokat azzal párosítsd. Így évet vesztettél de minden bizonnyal tökéletes achát opál piros mozaikjaid lesznek (szép erős rajzolattal). Még egy lényeges dolgot szeretnék írni az általad nevelt hordozók nem egyformán fogják hordozni a tulajdonságokat így lesznek olyanok amik az achátot fogják erősebben mutatni és olyanok amelyek az opált. Értelemszerűen amelyik kategóriát tisztábban mutatja következő évben annak megfelelő madárral kell párba rakni és ezt aztán egy laza rokontenyésztéssel le is tudod rögzíteni. Innentől kezdve már várható a tiszta tökéletes kategória. Ehhez persze 4 év kell amihez kívánok sok sikert és kitartást.
Természetesen a másik hozzászólásodra is válaszolok ezt semmilyen könyvben nem írják le ezt igy hozzák magukkal az évtizedek.
Madárbaráti Üdvözlettel:Gyepszi

Hozzászólás 2008 dec. 8, 11:50 
Tisztelt, fórumozók!

Papagájtenyésztő révén nem szoktam bele szólni a kanárisok dolgába, ezt most sem teszem, csak egy eredményt szeretnék közölni a tegnapi rákospalotai kiállításról!

Szín kanári 1.2.3. helyezett, Nyíri Ferenc (nem Egyesületi tag)

138 kanári nevezés, 17 tenyésztő állított ki!

Gondolom a bírálatok tisztaság nem kérdőjelezitek meg, aki ismer tudja, hogy arra nagyon figyelek!!

Üdv nektek Tóth István 2005-ben világbajnok, ma a H01-Egyesület elnöke

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 dec. 8, 11:41 
Kedves fórumozók,

úgy látom a helyzet itt magától nem fog megoldódni!
Hogy a további sérelmek, személyeskedések és a felesleges feszültségkeltéseket megszüntessem, ezentúl minden olyan hozzászólást automatikus törölni fogok, melyekben ezeknek csak a halvány jelét is látom!

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 dec. 8, 9:28 
Ottó írta:
Idézet:
hanem max szaporítasz

Feri!
Áruld már el a tisztelt fórumozoknak miért is hoztál az európa bajnokságról annyi kobaltot és vörös fekete mozaikot te mínőségi tenyésztő. Mit értél el ott? Kaptál egy különdíjat és kiderült hogy a legjobb madaraid is csak 89 pontosak. Kaptak már világ bajnokságon más magyar tenyésztők is 89 pontot csak ők nem voltak rá ilyen büszkék mint te. Amúgy ha én eladok egy madarat hímnek akkor az biztos hogy hím és fütyül. :oops:

Kedves Otto!!!

Hát igen a "csak 89" mindent elárul,mennyire vagy tájékozott dolgokról,tudod néha ha az ember hallgat okosabb marad.

Igen értek el más magyar tenyésztők 89 pontot,csak én nem egy madárral értem el,hanem több madárral és egy színcsoporton belül.

Ha nem tudtad elárulom,hogy egy tenyésztői díj,sokkal többet ér mint ha egy madárral értem volna el valamit,pl 93 pontot.

De neked lehetne írni bármit,mindig találnál kivetnivalót,de mint írtam nem fontos hidd el a te véleményed.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fric32 2008 dec. 8, 21:07-kor.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 134  Következő