Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 dec. 8, 9:23 
:P :P :P :P :P :P

Hozzászólás 2008 dec. 8, 9:20 
Ottó írta:
Feri írta:
Idézet:
hanem max szaporítasz

Feri!
Áruld már el a tisztelt fórumozoknak miért is hoztál az európa bajnokságról annyi kobaltot és vörös fekete mozaikot te mínőségi tenyésztő. Mit értél el ott? Kaptál egy különdíjat és kiderült hogy a legjobb madaraid is csak 89 pontosak. Kaptak már világ bajnokságon más magyar tenyésztők is 89 pontot csak ők nem voltak rá ilyen büszkék mint te. Amúgy ha én eladok egy madarat hímnek akkor az biztos hogy hím és fütyül. :oops:

nem ide akartam.

Hozzászólás 2008 dec. 8, 9:15 
gyepszi írta:
Szia Csaba32.Ne haragudj hogy így szólítalak meg de mivel a teljes neved nem írtad ki így nem tudlak másképp megszólítani.Nem értem a reakciódat olyan nehéz azt elképzelni,hogy ha valaki ír valamit akkor az nem Nyíri Feriről és nem neki szól.De ha már itt tartunk az valóban igaz,hogy Feri egója nagyban meghatározza a topik hangulatát.Kevés ember van magyarországon akivel még nem veszett össze.Azt hiszem,hogyha a fórumot vissza olvasnád a fórum bőven bizonyítja.Azért mert én nem írtam eddig az érdemeimről nem azt bizonyítja,hogy nincsen.Nem tartozok azok közé akik az érdemeit fitogtassák,de azért neked leírom.30 éve madarászok,de csak 1998-óta állítok ki .Azóta tudatosan a genetika szerint tenyésztek.Aminek a következők az eredményei:1-szeres magyar bajnok rizspinyty kategória,2-szeres magyar bajnok egzotikus galambok,14-szeres kanári magyar bajnoki címet értem el.Csak az idén 2 magyar bajnoki címet,4 első helyezettett,4 második,3 harmadik helyezést értem el négy kiállításon.Ezért nem értem,hogy miért vagyok is irígy?Három éve nemzetközileg is elismert Szerb,Horváth és Osztrák Com bírókhoz járok bíróképzésre.Számos hazai és külföldi kiállításon voltam már bírógyakornok.De a magyar bíróitestülettel és a magyar bírókkal is folyamatosan tartom a kapcsolatot.Igaz Európa bajnokságon nem de világbajnokságon már állítottam ki.Igaz csak négy madarat vittem kettő88 és kettő89 pontot értem el.Akkor én is nagyon büszke voltam magamra.16000 kanári közé mentem versenyezni.De egy percig se éreztem azt,hogy mártír vagyok vagy szent.De van még Magyarországon legalább két tucat ember aki részt vett már világbajnokságon sőt vannak már dobogósaink is és nagyon sok olyan madarász van aki dobogós lehetne csak nem mennek ki.De én még egyiket se hallottam dicsekedni.Én is csak azért írtam le ezeket,mert elég érdekesnek tartom írásodat.Hiszen még nem is vagy madarász.Jövőben nem kívánok erről többett eszmét cserélni ha te ezek után is így gondolsz rólam ám legyen neked igazad.Nem várok rá választ és a továbbiakban nem fogok reagálni leveleidre,hisz pont azt a műfajt képviselném amit elitélek!!!!!!!

Nem is kell,reagálnod a levelemre,mert én a földön járok,te pedig nem. :lol:
Tudod az a baj,hogy egyszerüen nem tudod elviselni a verességet(pl Szentesi kiállitás)
A Feriröl meg csak annyit,hogy Ö nem szokott az emberek háta mögögtt beszélni,hanem megmondja amit gondol...
Ezt ugy hivják,hogy:Öszinteség.
Én nem vitatom,hogy vannak olyan tenyésztök akiknek jo madaruk van,söt lehet,hogy jobb mint a Ferié,de elhiheted,hogy nem véletlenül kapott díjat

Hozzászólás 2008 dec. 8, 8:36 
gyepszi írta:
Szia Csaba32.Ne haragudj hogy így szólítalak meg de mivel a teljes neved nem írtad ki így nem tudlak másképp megszólítani.Nem értem a reakciódat olyan nehéz azt elképzelni,hogy ha valaki ír valamit akkor az nem Nyíri Feriről és nem neki szól.De ha már itt tartunk az valóban igaz,hogy Feri egója nagyban meghatározza a topik hangulatát.Kevés ember van magyarországon akivel még nem veszett össze.Azt hiszem,hogyha a fórumot vissza olvasnád a fórum bőven bizonyítja.Azért mert én nem írtam eddig az érdemeimről nem azt bizonyítja,hogy nincsen.Nem tartozok azok közé akik az érdemeit fitogtassák,de azért neked leírom.30 éve madarászok,de csak 1998-óta állítok ki .Azóta tudatosan a genetika szerint tenyésztek.Aminek a következők az eredményei:1-szeres magyar bajnok rizspinyty kategória,2-szeres magyar bajnok egzotikus galambok,14-szeres kanári magyar bajnoki címet értem el.Csak az idén 2 magyar bajnoki címet,4 első helyezettett,4 második,3 harmadik helyezést értem el négy kiállításon.Ezért nem értem,hogy miért vagyok is irígy?Három éve nemzetközileg is elismert Szerb,Horváth és Osztrák Com bírókhoz járok bíróképzésre.Számos hazai és külföldi kiállításon voltam már bírógyakornok.De a magyar bíróitestülettel és a magyar bírókkal is folyamatosan tartom a kapcsolatot.Igaz Európa bajnokságon nem de világbajnokságon már állítottam ki.Igaz csak négy madarat vittem kettő88 és kettő89 pontot értem el.Akkor én is nagyon büszke voltam magamra.16000 kanári közé mentem versenyezni.De egy percig se éreztem azt,hogy mártír vagyok vagy szent.De van még Magyarországon legalább két tucat ember aki részt vett már világbajnokságon sőt vannak már dobogósaink is és nagyon sok olyan madarász van aki dobogós lehetne csak nem mennek ki.De én még egyiket se hallottam dicsekedni.Én is csak azért írtam le ezeket,mert elég érdekesnek tartom írásodat.Hiszen még nem is vagy madarász.Jövőben nem kívánok erről többett eszmét cserélni ha te ezek után is így gondolsz rólam ám legyen neked igazad.Nem várok rá választ és a továbbiakban nem fogok reagálni leveleidre,hisz pont azt a műfajt képviselném amit elitélek!!!!!!!

Szia Gyepszi.
Mi már többször is találkoztunk személyesen is,de gondolom,hogy már nem emlékszel.
Én csak azt irom le amit látok...
voltam Szentesen is,meg Karcagon is és ott is ezt láttam.
Gratulálok neked a felsorolt cimekért,meg az elért erdményekért,de fogad el azt a tényt,hogy vannak nálad már sokkal jobb tenyésztök.

Üdv Csaba

Hozzászólás 2008 dec. 8, 0:13 

Hozzászólás 2008 dec. 7, 23:46 
Időközben meg is fogalmazódott bennem egy kérdés mindjárt hozzátok!
Tehát Gyepszi és Kis Vuk! Ha esetleg még olvasod a fórumot akkor Ottó!
Van egy piros achát opál mozaik tojóm milyen hímet javasoltok nekem mint kezdő tudatlan kanáritartónak! Ha esetleg érdekelne titeket a felmenői akkor Pákozdy Úr tud további tájékoztatást tud adni a madárról!
Amúgy mindenki véleményét szívesen fogadom! De kifejezetten érdekelne a tömör szakirodalmon nevelkedett fórumozók véleménye hiszen kiváncsi lennék ők hogyan látják ezt a dolgot és hogy mennyiben tér el az ő véleményük azoknak a véleményétől akiket eddig kérdeztem erről a témáról!
Előre is köszönöm az összes választ!

Hozzászólás 2008 dec. 7, 23:12 
gyepszi írta:
Sziasztok. Üdvözlök minden fórumozót.Hozzá szeretnék szólni az előző témához.Valamint válaszolni szeretnék Tamás kérdésére.Először is mély sajnálattal veszem észre,hogy minden szakmai jellegű kérdésnél nem a szakmaiság tűnik ki egy egészséges vita tárgyaként,hanem a személyes ellentétek nyilvánulnak meg.Ezért is van az,hogy én ritkán írok.Pedig higgyétek el,hogy ezekre a kérdésekre igen is szükség van.Csak azokból lesznek jó tenyésztők akiket ilyen és ehez hasonló kérdések foglalkoztatnak.Ma már egyáltalán nem szégyen kezdőnek lenni.Sokkal nagyobb szégyennek tartom azt,hogy egy-két éve madarászó kolléga többre tartja tudását,annál aki egy élet munkáját belefektette abba,hogy ezen a topikon szakmaiság is megmutatkozhasson.Hiszen ez a topik azért alakult,hogy a kezdők tanulhassanak és az(öregek)tovább adhassák tudásukat.Ha nem így teszünk,akkor továbbra is egy helyben maradunk a fejlődés útján.Igaz hogy én nem értek a kanárikhoz és nem vagyok mestertenyésztő sem,de az tény hogy a mozaik hatás az kategória nem faktor.Amely szabadon öröklődik.Az opál hatás besorolás szempontjából kategória,genetikai szempontból nézve faktor.És recesszíven öröklődik.Mind a két kategória olyan tulajdonság ami bármelyik generáció tenyésztésében kimutatkozhat,ha egyszer már össze keverték őket.Ráadásul a két öröklődési mód eggyüttesen kitörölhetetlen a genetikai állományból.Ezért időről-időre felfog bukkanni,faktortól függetlenül,abban a normál madárban is amit genetikailag tisztának hiszünk.Ezzel úgy érzem megadtam Tamásnak a választ.Valószínűleg olyan madarat vásárolt amiben mind a két tulajdonság felfedezhető.Meg kell még azt is jegyezzem ha egy normál madarat és egy mozaik madarat ami még ráadásul mutáció hordozó is,összepárosítunk akkor sose fogja egyik tulajdonságokat se 100%-osan kimutatni.Ezért nem lesznek kiállítási madarak csak műhelymadaraknak alkalmasak.Végezetül azt javasolnám,hogy kérjétek meg Varga Sanyit,hogy a genetikával kapcsolatos alapfogalmakat értem ez alatt:öröklődési mód,madár alap genetika fogalmakat írja le nektek.Mivel ő ebből doktorált.Ezt aztán át lehet vezetni a szinkanári tenyésztésére,azoknak a tapasztaltabb tenyésztőtársak segítségével akik e szerint tenyésztenek.Többek közt Pákozdi Karcsi barátomra gondoltam.Remélem senkit nem bántottam meg.Madárbaráti üdvözlettel:Gyepszi.

Hello Gyepszi!

Ez egy igazi karakán hozzászólás gratulálok hozzá ilyet még nem olvashattunk tőled, egyedül sikerült vagy segítettek hozzá? Esetleg idéztél valahonnan vagy valakitől?? Engem érdekelne!

Üdv Gábor

Hozzászólás 2008 dec. 7, 20:23 
gyepszi írta:
UTÓIRAT!!!!!Küzmi úgy gondolom,hogy nem csak azokat kell figyelmeztetni akik néha néha elragadtatják magukat hanem azokat is akik generálják ezeket a vitákak már már sportot űzve belőle.Madárbaráti üdv.:Gyepszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hello Gyepszi.
Olvasd el légyszives amit a forumra irtam,mert szerintem te is azok közé tartozol,akik csak irigységböl beszélnek.

Hozzászólás 2008 dec. 7, 20:17 
UTÓIRAT!!!!!Küzmi úgy gondolom,hogy nem csak azokat kell figyelmeztetni akik néha néha elragadtatják magukat hanem azokat is akik generálják ezeket a vitákak már már sportot űzve belőle.Madárbaráti üdv.:Gyepszi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Hozzászólás 2008 dec. 7, 20:02 
Sziasztok. Üdvözlök minden fórumozót.Hozzá szeretnék szólni az előző témához.Valamint válaszolni szeretnék Tamás kérdésére.Először is mély sajnálattal veszem észre,hogy minden szakmai jellegű kérdésnél nem a szakmaiság tűnik ki egy egészséges vita tárgyaként,hanem a személyes ellentétek nyilvánulnak meg.Ezért is van az,hogy én ritkán írok.Pedig higgyétek el,hogy ezekre a kérdésekre igen is szükség van.Csak azokból lesznek jó tenyésztők akiket ilyen és ehez hasonló kérdések foglalkoztatnak.Ma már egyáltalán nem szégyen kezdőnek lenni.Sokkal nagyobb szégyennek tartom azt,hogy egy-két éve madarászó kolléga többre tartja tudását,annál aki egy élet munkáját belefektette abba,hogy ezen a topikon szakmaiság is megmutatkozhasson.Hiszen ez a topik azért alakult,hogy a kezdők tanulhassanak és az(öregek)tovább adhassák tudásukat.Ha nem így teszünk,akkor továbbra is egy helyben maradunk a fejlődés útján.Igaz hogy én nem értek a kanárikhoz és nem vagyok mestertenyésztő sem,de az tény hogy a mozaik hatás az kategória nem faktor.Amely szabadon öröklődik.Az opál hatás besorolás szempontjából kategória,genetikai szempontból nézve faktor.És recesszíven öröklődik.Mind a két kategória olyan tulajdonság ami bármelyik generáció tenyésztésében kimutatkozhat,ha egyszer már össze keverték őket.Ráadásul a két öröklődési mód eggyüttesen kitörölhetetlen a genetikai állományból.Ezért időről-időre felfog bukkanni,faktortól függetlenül,abban a normál madárban is amit genetikailag tisztának hiszünk.Ezzel úgy érzem megadtam Tamásnak a választ.Valószínűleg olyan madarat vásárolt amiben mind a két tulajdonság felfedezhető.Meg kell még azt is jegyezzem ha egy normál madarat és egy mozaik madarat ami még ráadásul mutáció hordozó is,összepárosítunk akkor sose fogja egyik tulajdonságokat se 100%-osan kimutatni.Ezért nem lesznek kiállítási madarak csak műhelymadaraknak alkalmasak.Végezetül azt javasolnám,hogy kérjétek meg Varga Sanyit,hogy a genetikával kapcsolatos alapfogalmakat értem ez alatt:öröklődési mód,madár alap genetika fogalmakat írja le nektek.Mivel ő ebből doktorált.Ezt aztán át lehet vezetni a szinkanári tenyésztésére,azoknak a tapasztaltabb tenyésztőtársak segítségével akik e szerint tenyésztenek.Többek közt Pákozdi Karcsi barátomra gondoltam.Remélem senkit nem bántottam meg.Madárbaráti üdvözlettel:Gyepszi.

Hozzászólás 2008 dec. 7, 20:00 
Tisztelt Tenyésztök.
Elöször is szeretném leszögezni,hogy nem vagyok Madarász,még nem.
Már egy ideje olvasom a Forumot,és most ugy gondoltam,hogy nekem is van mondanivalom.
Sajnos másrol nem szol az egész forum,csak arrol,hogy kit,hogyan lehet megbántani,gondolok itt "kis vukra"és Ottora.
Tisztelt Otto és" kis vuk"szerintem nem kéne egy olyan emberrel foglalkozni aki szerintem egyik legjobb Madarász Magyarországon,és akinek nem csak a szája jár,hanem tényekkel is alá tudja támasztani a munkáját.
Olyan dolgot hozott haza Olaszországbol amit még tudtommal senkinek nem sikerült.
Én is ott voltam,és aki 89 pontot elért az nagyon jo eredmény volt,mert 90 pontos volt a harmadik helyezett,de ezt ti nem tudhatjátok,hisz ott sem voltatok,csak azt nem értem,hogy miért kell akkor butaságokat irkálni,és fokozni az amugy sem nyugodt légkört.

Üdv:Csaba :D

Hozzászólás 2008 dec. 7, 17:57 
Kedves Csaba!
Nem szükséges zárolnod a felhasználó nevemet. Távozok én innen magamtól is.
További jó szórakozást mindenkinek! :lol:
Üdv : Hermann Ottó

Hozzászólás 2008 dec. 7, 17:57 
Feri írta:
Idézet:
hanem max szaporítasz

Feri!
Áruld már el a tisztelt fórumozoknak miért is hoztál az európa bajnokságról annyi kobaltot és vörös fekete mozaikot te mínőségi tenyésztő. Mit értél el ott? Kaptál egy különdíjat és kiderült hogy a legjobb madaraid is csak 89 pontosak. Kaptak már világ bajnokságon más magyar tenyésztők is 89 pontot csak ők nem voltak rá ilyen büszkék mint te. Amúgy ha én eladok egy madarat hímnek akkor az biztos hogy hím és fütyül. :oops:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ottó 2008 dec. 7, 18:03-kor.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 dec. 6, 23:04 
Kari bátyám!
Még egyszer leirom,hogy tőlem nincs miért elnézést kérnie.
Nem nekem adta a félreérthető tanácsot.
Azt csak becsülni tudom bárkiben is,hogy ilyen idős korában leül a számitógép elé és tanulja nem pedig idegenkedik tőle!
A kanáriról a véleményemet már leirtam a Neconak a rolleres topikon.
Akit érdekel ott olvasson vissza.

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 dec. 6, 22:34 
andré én még kezdő vagyok az internetezésben ésnehezen boldogulok a billentyükkel egy ijen cikk megirássakor vért izzadok maradok tisztelletel károly és elnézését kérem ha hibát ejtek de azt őszintén kijavitom

Hozzászólás 2008 dec. 6, 22:26 
ottó én mindig amadarakat tartom fontosnak a hozá szolásaimban én nemtehetek róla ha valakik szeméjeskednek én ugy tudom hogymindig segitő szándékkal irok hogy segitsek másoknak atenyésztésben.én azt irtam hogy a klaszikus és nem klaszikus madarakat lehet egymással párositani ha nem tudná valaki a klaszikusok a fekete achát barna izabelák a nem klaszikusok a pasztel szürkeszárnyu opál feó szatiné topáz eumó legujabban onix kobalt kategoriába intenziv nem intenziv mozaik egyéb faktorba r ino albino lutino rubinó aki nincs tisztában a fogalmakkal az ne vitatkozon hanem kérjen tanácsot madarász barátaitól maradok tisztelletel kaároly teháta különleges kategóriába tartozik a mozaik

IDRE tag
Valódi név: Küzmös Csaba

Hozzászólás 2008 dec. 6, 22:18 
Kedves Ottó,

azt hiszem most már tényleg átléptél egy bizonyos határt!
Az ennyire személyeskedő és rosszindulatú hozzászólások ezen a fórumon nem megengedetek. Figyelmeztetlek, ha nem változtatsz a stílusodon és modorodon, kénytelen leszek zárolni a felhasználói nevedet.

Mielőtt pedig bármiféle híreszteléseket tovább adnál, tanácsolnám hogy előtte győződjél meg annak a helyességéről.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 dec. 6, 21:39 
Üdv Kari Bátyám!
Tőlem nincs miért elnézést kérnie!
A mozaik szó kimaradt a citrom opál elöl.
Igy már pontos,hogy mozaik mozaikkal.
Még annyit tennék hozzá nem kötözködtem hanem öntöl idéztem!!

Hozzászólás 2008 dec. 6, 21:12 
andré nem értem kötözködésteket énaztmondtam hogy a mozaik kanárit mozaikal kell párba rakni tisztázás véget sárgamozaik opált citrom opál mozaikkal kell párba rakni ha a mozaikszót kifelejtetem volna elnézésedet kérem maradok tisztelettel károly

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 dec. 6, 20:16 
Ottó írta:
Szia Feri!
Az iskolákban sem véletlenűl tanítanak könyvekből. A gyakorlathoz mindenképpen kell elméleti tudás. Te két éve párba raktad a lipocrom hímedet melanin tojóval azért hogy szegény hím tudjon párosodni. :oops: Azt hiszem ez mindent elárul rólad. Már nem emlékszel? Egy kiállítási kalitkába bármelyik analfabéta bebírja tenni a madarát. Neked is sikerült nem? Remélem nem gondolod komolyan hogy irigyellek. Én tenyésztettem már nehezebb fajt is mint a kanári. A kiállításokra pedig magasról teszek. Én a magam örömére madarászok nem azért mert ebből szeretnék megélni. Te tényleg kizavartak Szentesen a bírálatról? :lol:

Csak egy dolgott felejtesz el,hogy az a madarat ingyen adtam neked,hogy pasztázzál,de ez a köszönet.

A tudásról annyit,hogy szerencsére nem te kell elismerd a tudásom,elég ha azok ismerik el akik hívatottak,már megszoktam Magyarországon ez van,de a lényeg,hogy europába is elértem azt amit eddig színkanárisnak eddig nem sikerült,akkor gondolhatod mennyire érdekel a te véleményed.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 ... 134  Következő