Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 dec. 6, 20:03 
Ottó írta:
Szia Feri!
Az iskolákban sem véletlenűl tanítanak könyvekből. A gyakorlathoz mindenképpen kell elméleti tudás. Te két éve párba raktad a lipocrom hímedet melanin tojóval azért hogy szegény hím tudjon párosodni. :oops: Azt hiszem ez mindent elárul rólad. Már nem emlékszel? Egy kiállítási kalitkába bármelyik analfabéta bebírja tenni a madarát. Neked is sikerült nem? Remélem nem gondolod komolyan hogy irigyellek. Én tenyésztettem már nehezebb fajt is mint a kanári. A kiállításokra pedig magasról teszek. Én a magam örömére madarászok nem azért mert ebből szeretnék megélni. Te tényleg kizavartak Szentesen a bírálatról? :lol:

Te Otto veled szerintem baj van,de kökeményen,nem tudom honnan szerzed az információkat,de nagyon félre tájékozott vagy.

A másik,hogy sokkal nehezebeket tenyésztettél lehet,csak nem minőséget,hanem max szaporítasz és ez nem mindegy.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 dec. 6, 19:45 
Kép

Hozzászólás 2008 dec. 6, 19:24 
Szia Sanyi!
Nem is állítottam hogy ezen a kiállításon nem volt tiszta a bírálat.

Hozzászólás 2008 dec. 6, 19:19 
Köszi, most már értem, már mint a kutyát.
A bírálati asztalnál nem volt kávészünet az fix, maximum az emeleten. Ebéd is úgy kettő fele, a kanári bírák nem igazán áltak le. Persze nem voltam mindenütt ott, de a bírálatok tisztaságához asszem nem férhet kétség.

Hozzászólás 2008 dec. 6, 19:14 
Szia Dzseki!
A Feri régóta piszkál engem az elméleti tudásommal holott neki az sincs.
Én egyáltalán nem vagyok gonosz csak unom már az ostobaságokat.
Például azt hogy akinek nincs kiállítási eredménye az nem is madarász.
Sosem hazudok!

Sanyi!
A Marcsi és a Zottan válaszolt helyettem én ezért nem válaszoltam.
Én is csak azt írhattam volna neked amit Fekete Marcsi hogy Doromboló átkeresztelte az amstaffomat. Volt valami kávé szünet vagy micsoda Szentesen az asztalnál ahol a bírálat folyt. Odament, kotorászott és rendre utasították. Ennyi
Üdv : Hermann Ottó

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Ottó 2008 dec. 6, 19:27-kor.

Hozzászólás 2008 dec. 6, 18:57 
Helló fiúk

Látom szakmaizgatunk kedélyesen :D Én igazából semmit sem értek, már ha ez számít. Jó lenne tudni ki a Kis Vuk, egy kicsit konkrétabb, egyértelműbb kérdésfeltevés sem ártana, és azt sem értem hogy hogy lehet egy látatlan, ismeretlen madár genetikai hátteréről vitatkozni.

Ottó: egyáltalán nem tisztem, hogy Ferit védelmembe vegyem, de az biztos, hogy Szentesen közelébe sem került a kanári bíróknak. Egész nap én hordtam fel a kanárikat másodmagammal, ott ember nem volt. Szerintem ez pletyka a rosszabbikból. Este 4 körül el kellett mennem, de akkor már túljutottunk bőven a bronz madarakon, így ferinek nem nagyon lett volna érdeke bárkit megkeresni. (A múltkor válaszoltál a yokshire-stafordshire kérdésemre?)

Hozzászólás 2008 dec. 6, 18:53 
OFF

Én olvasom a fórumot, de nem értek a színkanárihoz. Csak annyit szeretnék mondani Ottó, hogy ez az utolsó hozzászólásod(Elküldve: 2008 Dec. 6, 17:43) olyan személyeskedés volt, ami már gonoszság. Függetlenül attól, hogy igaz-e amit írsz.

Tisztelettel:Dani

/OFF

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára DJackson 2008 dec. 6, 19:09-kor.

Hozzászólás 2008 dec. 6, 18:43 
Szia Feri!
Az iskolákban sem véletlenűl tanítanak könyvekből. A gyakorlathoz mindenképpen kell elméleti tudás. Te két éve párba raktad a lipocrom hímedet melanin tojóval azért hogy szegény hím tudjon párosodni. :oops: Azt hiszem ez mindent elárul rólad. Már nem emlékszel? Egy kiállítási kalitkába bármelyik analfabéta bebírja tenni a madarát. Neked is sikerült nem? Remélem nem gondolod komolyan hogy irigyellek. Én tenyésztettem már nehezebb fajt is mint a kanári. A kiállításokra pedig magasról teszek. Én a magam örömére madarászok nem azért mert ebből szeretnék megélni. Te tényleg kizavartak Szentesen a bírálatról? :lol:

Hozzászólás 2008 dec. 6, 18:28 
andré írta:
Jó estét mindenkinek!
Nekem úgy tűnik a kis Vuknak igaza volt.
Szerintetek?

Szia,André!!!

Én egyetértek abba,hogy a kérdése a Kis Vuk-nak ez volt:

Ime a kérdés:
"Tisztelt szinkanári TENYÉSZTŐ urak!
Szeretném ha szakmailag megmagyaráznátok,hogy lett egy ezüs opál tojó és egy sárga opál himből mozaik kanári???"

Ebben az esetbe sehogy,de mivel a szülőkről nincs semmi bizonyíték csak max az amit a Tamás írt,mert a madárr annak látszik,de recesziven hordozhattak,még mozaik faktort,nem?

Vagy a mozaik faktor mitől jelent meg a madáron?

Várom a válaszokat.

Hozzászólás 2008 dec. 6, 18:18 
Képzeld Otto,nem voltunk padtársak,mert azért van korkülömség,igazából egy nagy baj van,hogy ti most ezt a vitát nem a szakmára terelitek hanem,tudjátok..........

A másik,mind többszőr is írtam,nem itt kell a nagy tudásodat(Elméletit) megmutassad,hanem a munkád(mit tenyésztettél) igazolja a nagy szakértelmed és ezek a madarak.

A másik lehet itt szakmáról,beszélni,de az igazi szakma nem elméletbe van,hanem a gyakorlatba és azt el kell vinni olyan helyre(versenyre) ahol erről állást foglalnak,mások,jobb esetbe bírok.

Lehet kifogásokat mondani ezért meg azért,de ott látszik ki mit tud,de sajnos az irigység nagy úr!!!

Igaz a bírok is tévednek,mert emberek,de azért nagyjából csak el tudnak dönteni a madarakról dolgokat,"Ti" és ezt nagyjából értik kire célzok,itt elsősorba nem a madárról szólt ez a vita,hanem másról.

A "Kis Vuk" nicknév mögött kezdem sejteni ki regisztrált és sejtem egyesek jó pajtásai,de hogy az a madár "mozaik" jelegű az biztos,mert kütyülék.

Tamás megkérlek nézd meg annak a madárnak a gyürűjén a törzsszámot,meg a tenyésztői számát és kiderítjuk honnan származik és hátha tudunk egy kis tájékoztatást kapni a gazdájától,ha a te gyürűd van rajta,akkor a szülők gyűrűjét nézd meg,köszi.

Hozzászólás 2008 dec. 6, 16:39 
Sziasztok

Új tag vagyok az idre-n. A nyáron kezdtem el madarakkal foglalkozni.

Hozzászólás 2008 dec. 6, 9:56 
Sziasztok!
Én tudtam hogy a Kis Vuk barátomnak van igaza. Esetleg a modortalan moderátor bocsánatot kérhetne tőle hátha akkor vissza térne! Szerintem szükség lenne ebben a topicban olyan szakmailag is toppon lévő egyénekre mint amilyen Ő. Mert tőle tényleg lehet tanulni. Itt a többség nagy részétől csak azt lehet megtanulni hogyan kell véres harcot vívni egy féldecis pohár méretű serlegért.

Károly ti padtársak voltatok a Ferivel az iskolában? :61:
Annyira egyformán írtok.

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 dec. 5, 22:54 
Szeva Neco!
A kis Vuk kapásból azt irta,hogy sárga opál kanárival kell párbarakni a madarat.
Idézném Károly szavait"nem szabad mozaik kanárikat klasszikus kanáikkal párositani" 3 perc múlva "rakd párba citrom opál tojóval nagyon szép madarakat fogsz kapni".
Most vagy a him kanári nem mozaik(és a vuknak van igaza)Vagy a citrom opál nem klasszikus kanári vagy Károly egyik tanácsa üti a másikat!
Nem szeretnék ebben a témában tovább értekezni!
Meddő vita az egész a kérdéseitekre nem kapjátok meg az egyenes választ.
Remélem ismét nem voltam sértő :wink: .
Maradok TISZTELETTEL:gergely andré csupa csupa kisbetüvel.

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 dec. 5, 21:55 
Köszönöm a kimerítő választ Károly! Asszem már világosak az alapok. Örülök, hogy végre erről is szó esett a topicon.

andré írta:
Jó estét mindenkinek!
Szerintetek?

Szeva André! Miben, a "kutyulék"- ban?

http://rollercanary.hupont.hu/

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 dec. 5, 21:04 
tisztelt neco barátom.Az opál kanáriban is vannnak gyönyőrü intenziv madarak nekem is van de akinek nincs az se essen kétségbe mert mig amozaik madarakat tiszta vérbenkell tenyészteni addig a klaszikus és nem klaszikus madarakat lehet egymással párositani vagyis vannak feketék ezek zöldek kékek vörös feketék ezeknek az aljtolazata fekete aztán az akhátok ezek a felhigultak aljtolazatuk szürke vannak abarnák aljtolazatuk barna jönek az izabelák aljtollazatuk antracid vagy bézsszinű a feketék és abarnák oxidáltak ha ezeket párositjuk egymással akkor ezek erősitik egymást melaninjukban az akhátok és izabelák higultak.van egy szabáj miszerint a sárga alapu madarakat lehet párositani egymással hogy viszatérjek a kérdésedre vannak sárga alapu zöldek amivel fel lehet javitani a tollazatot és a szint aztán sárga szatiné sárga feo pld sárga feó opál párositásból kaphatsz feót opált tiszta sárgát piros szemmel.ezt én kiprobáltam nagyonszép madarakat fogsz kapni amik opál hordozok és feó hordozoók lesznek és ezekkel tovább lehet lépni ha akarod feó felé vagyha akarod az opál felé. Aszatinénál ugyanez a helyzet azőldnél ugyszintén maradok tisztelletel kari ezekről a dolgokról órákiglehetne beszélni és oktatni valamint leirni ezeket szokom mondani a barátaimnak hogy ez nem lipochrom madár tenyésztés hanem melanin szinkanári tenyésztés ehez érteni kell hoszuévek kemény munkája hozhat tapasztalattot és tudást .nekemjelenleg vannak feóim sárgaizabelláim sárga szatinéim ahát topázom sárgamozaikba ződjeim vőrős feketém mozaikban kékem fekete vőrős mozaikban ezüstöm stbi ezekel foglalkozom

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 dec. 5, 19:34 
Jó estét mindenkinek!
Szerintetek?

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 dec. 5, 16:33 
Kösz' a válaszokat mindenkinek és örülök, hogy nem b@szogatásnak veszitek a kérdéseimet.
Szóval a szakik nagyrésze szerint: Tomi madara egy sárga opál tojóval nagy valószínűséggel szép fiókokat hozhat.
Tamás, HAJRÁ!

Még egy kérdésem lenne Kari4312. Ha jól tudom az opál magában, több generáción körösztül párosítva a tollszerkezet leromlásával jár. Lehet, hogy Tomi madara nem egy kiállítási példány, de talán még jó is hogy hordoz más faktort?
(konkrétan pl. itt a mozaik faktor lehet nem túl szerencsés)

Dear Dorombi, kedves kollégám! Nem bántanék én egy madarászt sem soha az életben! Főleg olyanokat nem, akik "fél életüket tették erre". Csak hát itthon gipszbe ágyazva q...ra ráérek olvasgatni össze-vissza, és megfogalmazódik bennem néhány kérdés, amit az itteni szakik -remélem szíves-örömest!!! :wink:- megválaszolnak. Amint jelzik, vagy látom hogy terhükre vagyok abbahagyom a kérdésözönt. :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 dec. 5, 15:37 
kari4312 írta:
Igazdvan doromboló barátom a melanin szinkanári tenyésztés az egyik legnehezeb műfaj,a világon a két kezemen megtudnám számolni hogy Magyarországon hányan tenyésztik komojan,a lényeg az hogy tiszta vérvonalban szabad csak tenyészteni és akkor érhetünk el szép eredményeket nem szabad a mozaik kanárikat a klaszikus kanárikkal párositani. Avillágon alegnagyob tenyésztők mindig kisérleteznek nem kutyulnak mint ahogyan fric barátom mondja hanem kisérleteznek igy jöhetek létre az új mutációk pld onix kóbalt márvány jáspin amik mind gyönyőrü madarak.Az idre lapon még nem kérdezte senkihogy pld A mozaik kanárinál a kiállitásokon majdnem minden him kanárinak tull sok a piros lipochrom szin a mellen és a birók mégsem akarnak pontot levonni amadarakról. Ezzel férevezetik a tenyésztőket mert aszt hiszik hogy ez a jó. Amikor egy tökéletes mozaik kanárival találkoznak és első helyezet lesz, akkor mindenki csodálkozik és megbámulja a madarat. Maradok tisztelettel Pákozdi Károly

Szia,Karcsi a kutyulást szót nem véletlenül raktam idézőjelbe,sajnos ezt használják még ha tudatosan is csinál valamit a tenyésztő,mert nem minden esetbe kell tiszta vérbe tenyészteni,sőt,egyes színeknél kimondottan hordózóval,de ezzel te is tisztába vagy,mert erről sokszor beszélgettünk együtt.

Hozzászólás 2008 dec. 5, 15:32 
neco írta:
Meg ne kövezzetek, de mozaik ügyben nem lettem meggyőzve.

Ehhez a madárhoz a külhoni szakaik azt'at írták, hogy nem intenzív barna-vörös.

Kép

Szerintem zsírszín eloszlásában nagyon hasonlít Tomi madarára.
Kinagyítottam a sárga opál képét, és még a farok és szárnytollak is színesek egy kicsit. Talán zsírszínben a legnagyobb hibája, hogy túl narancsos. De jó lenne róla egy élesebb kép. Tomi! Meg tudod oldani?

(nehogy azt higgyétek, hogy mindenáron vitatkozni, kötözködni akarok, de meggyőződésem, hogy ebből tanulunk nagyon sokan! ha a'sszonnyátok menjek vissza rollerozni már megyek is.) :wink:

Dehogy menjél,legalább van téma,a topikon.
Neco,ez a madár nem kimondottan mozaik csak,hanem mozaikra utaló jelek vannak rajta,vagyis én még mindig az állítom,hogy valamelyik szülő,mozaikhordozó volt,a szírszinek jöhettek a másik féltől.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fric32 2008 dec. 5, 15:39-kor.

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 dec. 5, 15:29 
Kedves Tomi barátom! A madarat tartsd meg és tegyél hozzá egy citrom opál tojót és nagyon szép madarakat fogsz kapni belőle. A tojók mind kiállítási madarak lesznek Maradok tisztelettel Kari

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 134  Következő