Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 dec. 5, 15:26 
Igazdvan doromboló barátom a melanin szinkanári tenyésztés az egyik legnehezeb műfaj,a világon a két kezemen megtudnám számolni hogy Magyarországon hányan tenyésztik komojan,a lényeg az hogy tiszta vérvonalban szabad csak tenyészteni és akkor érhetünk el szép eredményeket nem szabad a mozaik kanárikat a klaszikus kanárikkal párositani. Avillágon alegnagyob tenyésztők mindig kisérleteznek nem kutyulnak mint ahogyan fric barátom mondja hanem kisérleteznek igy jöhetek létre az új mutációk pld onix kóbalt márvány jáspin amik mind gyönyőrü madarak.Az idre lapon még nem kérdezte senkihogy pld A mozaik kanárinál a kiállitásokon majdnem minden him kanárinak tull sok a piros lipochrom szin a mellen és a birók mégsem akarnak pontot levonni amadarakról. Ezzel férevezetik a tenyésztőket mert aszt hiszik hogy ez a jó. Amikor egy tökéletes mozaik kanárival találkoznak és első helyezet lesz, akkor mindenki csodálkozik és megbámulja a madarat. Maradok tisztelettel Pákozdi Károly

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 dec. 5, 15:17 
Különben is vörös barna TE !....Gyere haza !...Csak picit szabad belekutyulni komolyan, mélységeiben nem !...Ez sérthetné is azokat akik a fél életüket tették erre...Én is csak azért írtam hogy higgadjanak le a kedélyek de itt mindenki csak komolykodni akar !... :?

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 dec. 5, 14:47 
Meg ne kövezzetek, de mozaik ügyben nem lettem meggyőzve.

Ehhez a madárhoz a külhoni szakaik azt'at írták, hogy nem intenzív barna-vörös.

Kép

Szerintem zsírszín eloszlásában nagyon hasonlít Tomi madarára.
Kinagyítottam a sárga opál képét, és még a farok és szárnytollak is színesek egy kicsit. Talán zsírszínben a legnagyobb hibája, hogy túl narancsos. De jó lenne róla egy élesebb kép. Tomi! Meg tudod oldani?

(nehogy azt higgyétek, hogy mindenáron vitatkozni, kötözködni akarok, de meggyőződésem, hogy ebből tanulunk nagyon sokan! ha a'sszonnyátok menjek vissza rollerozni már megyek is.) :wink:

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 dec. 5, 10:42 
Bocsánat, hogy bepofátlankodok kicsit a nagy szakértők vitája közepette, csak gondoltam hozok egy kis vidámságot, hisz nem csak a szakmai dolgokról kellene, hogy szóljon ez a topik, mivel a "tartása" alatt talán a hobbisokat is érti...
Mi csak szeretjük őket és figyeljük napközben, hisz mindegyik egy külön kis egyéniség, és különös tulajdonságaikat tényleg csak így egy-két madaranként lehet kiismerni igazán...
Igenis, valóban lehet velük kommunikálni egy bizonyos eltelt idő után... Lehet, hogy ezt a tenyésztők nem hiszik, pedig a hobbitartók mind megerősítik ezt a dolgot.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára margareta 2009 márc. 14, 18:11-kor.

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 dec. 5, 5:49 
bujdosotamas írta:
Tisztelt fórumozók.
Aki nem tudná, én voltam az aki madaramról felraktam a képet nem gondolván azt, hogy ekora galibát okozok.
Mégegyszer köszönöm a hozzáertő és kissé hozzáertő szakik segítőkészségét. Azért megtartom az úgynevezett, kutyulék madarat.
Szerintem marakodások nélkül lehetne tartani a fórum színvonalát.
Üdv mindenkinek.

Tamás jó,hogy mindenképpen megtartod,majd jövőre számolj be miket örikített és mivel raktad párba.

Hozzászólás 2008 dec. 5, 5:45 
kari4312 írta:
Tisztelt fric barátom! Mikor jössz haza? Mert kerestelek, nem jössz az osztrák bajnokságra? Tisztelettel Kari

Szia,Karcsi barátom,dehogynem megyek,most értem haza ebben a pillnatba és gondoltam elolvasom a fejleményeket.

Na akkor a Tamás madara csak hordoz mozaik jeleket,nem?

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fric32 2008 dec. 5, 5:49-kor.

Hozzászólás 2008 dec. 5, 0:26 
Csatlakozom az előttem szólóhoz ! Nincs itt a világon semmi probléma mert ez az állatorvosi ló (a te madarad) annyi minden fellelhető faktort hordoz magában hogy az szinte minden a világon ! Tudományoskodni lehet rajta és vannak itt akik tényleg minden porcikájában felismerik a legkisebb jellemzőket is de azt gondolom nem érdemes ! Szerintem rakjad össze egy ezüst acháttal és annak az utódait mutasd be, hogy végleg az őrületbe hajtsd vele a főszakikat ! :lol:

Bronzkoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 dec. 4, 23:27 
Szia Tamás!
Ne te érezd rosszul magad mert kérdezni mertél!
Legalább van élet ezen a forumon.
A madarat tartsd meg és döntsd el a hozzászólások alapján(vagy csak halgass a szivedre),hogy milyen párt választasz neki.
Ez a szinkanáris társadalom(sajnos)egy ilyen világ de szerintem nem annyira vérremenő a helyzet mint amilyennek látszik.
Szerintem azért sokan élvezettel olvassák ezt az ungarise vircsaftot :D .
Ha lesznek a madaradnak utódai azért majd számolj be róla képekben!
Sok sikert és kitartást a továbbiakban.
Üdv:André

Hozzászólás 2008 dec. 4, 23:09 
Tisztelt fórumozók.
Aki nem tudná, én voltam az aki madaramról felraktam a képet nem gondolván azt, hogy ekora galibát okozok.
Mégegyszer köszönöm a hozzáertő és kissé hozzáertő szakik segítőkészségét. Azért megtartom az úgynevezett, kutyulék madarat.
Szerintem marakodások nélkül lehetne tartani a fórum színvonalát.
Üdv mindenkinek.

Hozzászólás 2008 dec. 4, 22:46 
Húúú Kari ! Te aztán le tudod egyszerűsíteni az életet !... :roll:
Időnként belétek olvasok de most ütöttem ki magam a legjobban ! :lol:
Az a legszebb a dologban hogy tulajdonképpen a végtermék madárból egy pár annyit ér mint halottnak a beöntés ! A legszebb, legértékesebb egyedek soxor olyan költőpártól vannak, hogy az ember nem is hinné ! Egy magas pontszámú lipó tojót összerakni egy szuper hímmel biztos nem fog bomba utódot eredményezni. Az igazi csúcsmadarak szülei legtöbbször színhibás műhely madarak. A tenyésztők rendelkezésére a pasztel madarak sora kínál variációs lehetőséget. Ha meg összekeverik a különféle faktorokat a mágusok sincs baj mert találnak neki egy új nevet amiben minden benne van : opál achát mozaik... Azért van az hogy a COM legújabb nevezési listája már lelóg az asztalról olyan hosszú !..
Hát már ezt megtanulni is kisebbfajta hőstett ! :lol:
Úgyhogy Kari ! Úgy nézek rád mint egy lábonjáró lexikonra !...Csak ámulok ! :o és gratula !

Hozzászólás 2008 dec. 4, 19:38 
Tisztelt fric barátom! Mikor jössz haza? Mert kerestelek, nem jössz az osztrák bajnokságra? Tisztelettel Kari

Hozzászólás 2008 dec. 4, 19:35 
Kép

Az előbb feltettem egy sárga mozaik opál tojót, itt is lehet látni szépen a lipochrom sárga színeket vagy mozaik jegyeket, ha ezt nem színeztük volna, akkor sima opál tojó lenne, mert a kék faktor és ezüst faktor lipochrom színgátló, ezekkel a madarakkal lehet javítani a mozaik szabályos jellegét. Ha sok piros vagy sárga szín van a mozaik jellegben.Akkor azokat kiveszi a madárból. A piros mozaik topáz ahát tojónál ugyanaz játszódik le. Itt is lehet látni, hogy milyen kevés lipochrom piros szín van benne, hanem színeznénk, akkor sima ahát topáz tojó lenne. Tisztelettel Károly

Hozzászólás 2008 dec. 4, 19:25 
Kép

Hozzászólás 2008 dec. 4, 19:23 
A kérdésre válaszolnék. Ezüst opál tojónak és sárga opál hímnek nem lehetnek mozaik utódai. Az előző válaszokfejtésemben leírtam, hogy mi lehetett az oka, hogy a képen látható kanári sárga mozaik opál lett. Arra is kitértem, ha valaki nem tudja, hogy milyen madarai vannak, mert a mozaik tojóknál a mozaik jelleg nem mutatható ki, ha nincsenek színezve. Különösen a kékeknél, az ezüst opáloknál, mivel a kék és az ezüst gátlófaktorú a színezésekkel szemben úgy mint a piros, mint a sárga színnél, különösen ha nincs színezve úgy néz ki, mint egy ezüst madár. A színezés által megjönnek a mozaik jegyek. A kék színnel kilehet venni a madarak túl sok piros vagy sárga lipochrom színét vagy csökkenteni lehet, hogy szabályos rajzolat jöjjön ki a madáron. Ezeket is azért írom le, mert segíteni szeretnék, ha valaki ezt nem tudja. Én mindig segítő szándékkal írom meg leveleimet vagy hozzászólásomat. Hiszen az az érdekünk, hogy minél többen értsék és tenyésszék a szép mozaik kanárikat. A képen látható sárga mozaik opál hímnek mozaik jegyei vannak, ha még nem szabályos is. Amiről pontot vagy pontokat vonhat le a bíró, de a benevezésnél mozaiknak kell benevezni, mert a bíró, ha nem így döntünk a besorolás miatt kizárja a madarat vagy súlyos pontokkal sújtja. Nem gondoltam volna, hogy hozzászólásom ilyen vitákat hoz létre. Tisztelettel minden madártenyésztőnek Kari

Hozzászólás 2008 dec. 4, 16:07 
Ottó írta:
Ckuzmos!
Én például azt sem tartom etikusnak hogy a feleséged próbált írásban védeni Hegedűs Zsoltival szemben akit kitiltottál mert olyan dolgokat kérdezett az Eszteró Lajostól és tőled amiket itt nem illik.

Kedves Ottó!

Nem igazán értem hogy ha én elmondom a véleményem az miért nem etikus. Nem Hegedűs háta mögött tettem ezt.
Vagy én nem mondhatom el a véleményem csak mert Csaba felesége vagyok?? Én látom a másik oldalt is (ami lehet nálad azt jelentheti hogy csak azt tudom szajkózni amit az okos férfiaktól hallok) bizonyos szinten kívülről, hiszen nem vagyok "nagy madarász" sőt semmilyen egyesület tagja sem!

Hozzászólás 2008 dec. 4, 15:55 
Ottó írta:
Szia Feri!
Kép
Ezen a képen valóban úgy tünik mintha mozaik tulajdonságú lenne a madár.
A Lajos bá kérdésével kapcsolatban is érdekelne a véleményed.
Szerinted ki a felelős a kiállításokon előforduló beteg madarakkal kapcsolatban?
Üdv : Ottó

Sziasztok!
Szerintem semmi köze nincs ennek a madárnak a mozaikhoz!
A mozaik kanárinak csak bizonyos testrészeken fordulhat elő zsírfestékes tollazat. Hímeknél: homlok, váll, fartő, mell. Tojóknál: váll, fartő. Ezeken a testrészeken túl már hibának számít, vagy már nem is lehet tiszta mozaiknak említeni a madarat. Gondolom, azért itt sokkal több hozzáértő madarász van, akinek ez teljesen egyértelmű. A képen "B" Sárgaopált lehet látni. Amire neco is utalt.

Hozzászólás 2008 dec. 4, 13:46 
Ottó írta:
Szia Feri!
Kép
Szerinted ki a felelős a kiállításokon előforduló beteg madarakkal kapcsolatban?

Akkor a mozaikrol egyelore ennyit,a Lajos kerdesere megpedig,ha a tenzeszto mar betegen vitte kiallitasra a madarat,akkor termeszetesen a tenyeszto,ha a madar a kiallitason betegedett meg akkor lehet a rendezoseg,mert sajnos koszos,nem fertottlenitett kalikat biztosit a kiallitoknak,de nem minden esetbe.

Ertem itt,hogy akkor is lehet tenyeszto hibaja mert nem keszitette fel a madarat a kialitasra es a stresztol is foshat a madar.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 dec. 4, 11:56 
Hali!
Nem akarom az itteni paprikás hangulatot fokozni, és a kanárihoz jóval kevésbé értek mint az itt lakók jórésze, de ennél a madárnál a zsírszín az egész háton jelen van. Biztos hogy mozaik, nem egy egyszerű B.-s madár?
(Hangsúlyozom: nem provokatívnak szántam a kérdést, csak egyszerűen kíváncsi vagyok. :scratch: )

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 dec. 4, 11:44 
Szia Feri!
Kép

Hozzászólás 2008 dec. 4, 11:24 
Ottó írta:
Kedves Csaba,
Egy árnyalatnyi különbséget megemlítenék a fikázással kapcsolatban. Én olyanokat fikázok akik jelen vannak a fórumon és tudnak reagálni a hozzászólásaimra. Mások olyan embereket fikáznak akik nincsenek regisztrálva a fórumra sőt nem is olvassák. Tudom ez egy nagyon kicsi és elhanyagolható különbség de ez van.
Akiknek szólt Kis Vuk kérdése azok tudták hogy miről van szó hiszen azért reagáltak rá. Hogyan viselkedett Kis Vuk? Feltett egy kérdést aminek egyetlen szavába sem lehet belekötni. Köszönt és kérdezett ennyi.
Ime a kérdés:
"Tisztelt szinkanári TENYÉSZTŐ urak!
Szeretném ha szakmailag megmagyaráznátok,hogy lett egy ezüs opál tojó és egy sárga opál himből mozaik kanári???"
Melyik szót találod sértőnek?
Az egyenes és nyílt ember egy kérdésre egyenes választ ad és nem a kérdésben található szavakba próbál belekötni. Számomra minden teljesen világos.
Hermann Ottó

Szia,Otto!!!

A KERDES TOK EGYSZERU,EGZSZERUEN NEM LEHET,EGY EZUST OPAL TOJONAK ES EGY SARGA OPAL HIMNEK,MOZAIK UTODAI.

ITT ELSOSORBA NEM AZON VOLT A HANGSULY,HANEM AZON AHOGY FEL VOLT TEVE A KERDES,RAADASUL,HOGY CSAK MEGJELENIK EGY UJ NICKNEV A KIS VUK FELTESZI EZT A KERDEST,EZZEL NINCS SEMMI BAJ,DE MEGKERDEM,O ESETLEG TUDJA HA AZ OPAL SZULOK MENNYIRE VOLTAK,TISZTA VERVONALBOL? TALAN TOLLE SZARMAZTAK?

A TAMAS AMELYIK KEPRE RAKERDETT,ANNAK VANNAK MOZAIK JEGYEI ES NEM HISZEM AZERT MERT A KET OPAL SZINKEVERESEBOL FAKADNA,HANEM MERT AZ OPAL SZULOK HORDOZNAK(TAK),MOZAIK TULAJDONSAGOT.

NEM NEHEZ MEGVALASZOLNI A KERDEST ES EDDIG SE AZERT TETTEM MERT NEM TUDTAM,HANEM MERT HA EGY ISMERETLEN SZEMELY CSATLAKOZIK A FORUMHOZ,NEM SZOKOTT EGYBOL IGY BEIRNI,RAADASUL AZ AZ ERDEKES,HOGY INKOGNITOBA,TE PL LEGALABB VALALOD A KEPED ES IGY LEHET TUDNI KITOL JONNEK A VALASZOK ES KERDESEK.

HA VALAKINEK VAN EGY KIS TAPASZTALATA A SZINKANARI TENYESZTESBE AKKOR AZ TUDJA MIT,MIBOL ES HOGYAN,DE HA A MADARAK MAR "KUTYULTAK" ES NEM KET SZINBOL HANEM MAR TENYLEG KUTYULAS,AZ A TENYESTO NEM LETEZIK AKI MEGMONDANA,HOGY MILYEN UTODOK VARHATOAK 100%.

A MASIK,HOGY EBBOL A MADARBOL IS LEHET TENYESZTENI ES ELLEHET ERNI TISZTA VERVONALAT,CSAK IDO KERDESE,VAN AKINEK ERRE VAN IDEJE,ELOALLIT EGY VERVONALAT AZ EVEK ALATT,CSAK TURELEM KERDESE.

ILYEN DOLGOKROL LEHET IROGATNI,HOGY EZ LESZ VAGY AZ AZ UTODOKBOL,DE AMIT A TAMAS FELRAKOTT ANNAK MOST IS AZT MONDOM VAN MOZAIK TULAJDONSAGA.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 78, 79, 80, 81, 82, 83, 84 ... 134  Következő