Én is leírom élményeimet a hét végi Zalaegerszegi Mínősítő Kiállításról. 46 tenyésztő kb. 600 madárral vett részt a kiállításon. Pontos adattal nem tudok szolgálni, mivel a katalógusban nem szerepelt sem a darabszám, sem a pontszám. Kanárit 110-et számoltam meg, ebben benne van a kb. 10 db alakkanári is. Színkanáriban a Lipochrom madarakból volt jóval több. Melanin madár nagyon kevés volt. Lipochrom egyéniben 3db 90 pontos madár volt, kollekcióban a győztes 362 pontot a 2. és 3. helyezett 358 pontot kapott.
Elnézést, ha valamit nem jól írtam, de mint már említettem a katalógusban nem szerepelt sem a pontszám, sem a helyezés a pontozó lapokat kapta meg minden tenyésztő. Remélem jól emlékszem, ha nem, akkor javítsatok. Nem volt egyszerű a bírók dolga, mivel nem a legideálisabb fény viszonyok mellett kellett bírálniuk, ill. nem volt külön bírói asztal. Sajnálom, hogy kokárdák sem voltak, sokkal hangulatosabbá teszik a kiállítást, de mint a rendezőktől megtudtam, ennyire tellett. Azért a kalitkák lehettek volna tisztábbak is.
Nagyon jó volt újra találkozni Kynnyoékkal, Kari4312-vel, Necoval ill. megismertem Timbáékat és Monát valamint Ley Istvánt. Ley Pistának tényleg nagyon jó madarai vannak, remélem ezek után kedvet kap a kiállításokhoz is. Nagyon szép madarakat mutatott még be Pákozdi Karcsi és Takács Zoltán is. Számomra nagy élmény volt a szombati napon Erős Árpi COM bíróval folytatott közel 2 órás beszélgetés, újra rájöttem, milyen keveset tudok én még ebből a ”szakmából.”. Itt volt még a Lajos és a Küzmi is.
Képek:

Erős Árpád COM bíró

Timbáékkal

Egy Rolleres lány a színkanárik előtt: Mona