Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 okt. 21, 18:19 
Sziasztok!

Én is leírom élményeimet a hét végi Zalaegerszegi Mínősítő Kiállításról. 46 tenyésztő kb. 600 madárral vett részt a kiállításon. Pontos adattal nem tudok szolgálni, mivel a katalógusban nem szerepelt sem a darabszám, sem a pontszám. Kanárit 110-et számoltam meg, ebben benne van a kb. 10 db alakkanári is. Színkanáriban a Lipochrom madarakból volt jóval több. Melanin madár nagyon kevés volt. Lipochrom egyéniben 3db 90 pontos madár volt, kollekcióban a győztes 362 pontot a 2. és 3. helyezett 358 pontot kapott.
Elnézést, ha valamit nem jól írtam, de mint már említettem a katalógusban nem szerepelt sem a pontszám, sem a helyezés a pontozó lapokat kapta meg minden tenyésztő. Remélem jól emlékszem, ha nem, akkor javítsatok. Nem volt egyszerű a bírók dolga, mivel nem a legideálisabb fény viszonyok mellett kellett bírálniuk, ill. nem volt külön bírói asztal. Sajnálom, hogy kokárdák sem voltak, sokkal hangulatosabbá teszik a kiállítást, de mint a rendezőktől megtudtam, ennyire tellett. Azért a kalitkák lehettek volna tisztábbak is.
Nagyon jó volt újra találkozni Kynnyoékkal, Kari4312-vel, Necoval ill. megismertem Timbáékat és Monát valamint Ley Istvánt. Ley Pistának tényleg nagyon jó madarai vannak, remélem ezek után kedvet kap a kiállításokhoz is. Nagyon szép madarakat mutatott még be Pákozdi Karcsi és Takács Zoltán is. Számomra nagy élmény volt a szombati napon Erős Árpi COM bíróval folytatott közel 2 órás beszélgetés, újra rájöttem, milyen keveset tudok én még ebből a ”szakmából.”. Itt volt még a Lajos és a Küzmi is.
Képek:

Kép
KépKép
Erős Árpád COM bíró
Kép
Timbáékkal
Kép
Egy Rolleres lány a színkanárik előtt: Mona
Kép

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 okt. 21, 18:13 
Spirit írta:
Szia Fric! Felvettem ezt a - szerintem - segélykérő hangot... Ilyet mindig akkor ad ki, amikor zaklattot (mert benyúlkálok a tálért, ilyesmi), egyébként aranyos, kiváncsi, és nyugodt madárka. A többi madarat szokta figyelgetni, és ha nagy a ricsaj, akkor beszáll egy kis prüntyögetéssel, de egyelőre ennyi. És nem, nem akarom kicserélni :wink:

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=WFpKyJ1K7mk[/youtube]

Hát ez nem ének az biztos,lehet tojó a drága vagy valami van a hangszálaival,nem szörcsög?Villanyoltás után mikor elülnek hallgasd meg,lopakodját oda és hallani fog ha..........

Hozzászólás 2008 okt. 21, 18:12 
Spirit írta:
Szia Fric! Felvettem ezt a - szerintem - segélykérő hangot... Ilyet mindig akkor ad ki, amikor zaklattot (mert benyúlkálok a tálért, ilyesmi), egyébként aranyos, kiváncsi, és nyugodt madárka. A többi madarat szokta figyelgetni, és ha nagy a ricsaj, akkor beszáll egy kis prüntyögetéssel, de egyelőre ennyi. És nem, nem akarom kicserélni :wink:

Hát ez nem ének az biztos,lehet tojó a drága vagy valami van a hangszálaival,nem szörcsög?Villanyoltás után mikor elülnek hallgasd meg,lopakodját oda és hallani fog ha..........

Bronz fokozatú IDRE díjas

Hozzászólás 2008 okt. 21, 16:47 
Kép

Kép

Fric itt küldöm a helyes standard képeket és ne vitatkozzatok rajta annyit.
kösz kari!

Hozzászólás 2008 okt. 21, 16:39 
Feri ilyen sárga mozaik topáz kanári kell.kari

Hozzászólás 2008 okt. 21, 16:38 

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 okt. 21, 16:26 
André,kari vagyok! Tudom,hogy mi az a standard leírás de igen is van kicsi és nagy madár 13 és fél centitől 14 és fél centiig van a standard.
A Pannónia bajnokságon óvás volt és engem hívtak oda,hogy közöljem az óvás tárgyát. A 3 madárból a kisebbik nyert. A német bírók azt mondták,hogy összehívták őket Olaszországban tehát kombírókról van szó és ott közölték velük, ha két azonos pontszámú madár van, akkor mindig a kisebb győzzön. De természetesen a kisebb madárnak arányosnak kell lenni, erős mellűnek mint ami a standard leírásban van.
Természetesen ha csak 14 és fél centis madarak vannak, akkor azok közül kell választani. üdv. kari

Hozzászólás 2008 okt. 21, 16:19 
brimston, kari vagyok! Jó témát vetettem fel,mert sokan vitatkoztok rajta. Először is meg kellene nézni és megvizsgálni az országos szövetség szabályzatát. És akkor lehetne róla vitatkozni. Én nagyon sok országos bajnokságon voltam már, a 90-es évek közepén Debrecenben két kiállítás is volt,ahol részt vettek román állampolgárságú magyarok,akik Erdélyben laktak és neveztek az országos bajnokságra és magyar bajnokok lehettek.
Akkor miért ne lehetne magyar bajnok egy másik szövetségnek tagja?!
Ez megint egy vitatott kérdés. Mert ez egy magyar bajnokságnak van kikiáltva. Amin minden magyar részt vehet.
Tehát szerintem jogtalan a kizárt egyesületek diszkrimizácíója.
Mert akkor ez nem magyar bajnokság. Hanem országos szövetségi bajnokság.

Hozzászólás 2008 okt. 21, 10:47 

Hozzászólás 2008 okt. 21, 10:38 
Köszi az információkat! Ezek tényleg csak elméleti szintű kérdések, mert nem fenyeget minket az a veszély hogy magyar bajnok madarunk legyen :D
Csak abban sem voltam képben hogy bármiféle tagság nélkül lehet -e egyáltalán kiállítani... de ez már csak azért is elméleti, mert belépünk :D

brimston írta:
Szia

Ha nem tagja valaki semmilyen egyesületnek, úgy természetesen a Szövetségnek sem (bár meg kell mondjam, nem vagyok képben, mi van akkor ha valaki így kéri a felvételét a szövetségbe. Mert ilyen szerintem még nem volt), tehát a leírtak vonatkoznak rá, vagyis minden lehet, csak magyar bajnok nem, így ha a Világkiállításra való kijutást fontolgatja akkor nehezebb dolga lesz. Nem lehetetlen persze a szövetségen kivülállónak sem kijutni, de ahhoz az elnökség egyhangú beleegyezése kell.

Hozzászólás 2008 okt. 21, 10:33 
Szia

Ha nem tagja valaki semmilyen egyesületnek, úgy természetesen a Szövetségnek sem (bár meg kell mondjam, nem vagyok képben, mi van akkor ha valaki így kéri a felvételét a szövetségbe. Mert ilyen szerintem még nem volt), tehát a leírtak vonatkoznak rá, vagyis minden lehet, csak magyar bajnok nem, így ha a Világkiállításra való kijutást fontolgatja akkor nehezebb dolga lesz. Nem lehetetlen persze a szövetségen kivülállónak sem kijutni, de ahhoz az elnökség egyhangú beleegyezése kell.

Hozzászólás 2008 okt. 21, 10:26 
És ha valaki egyáltalán nem tagja semmilyen egyesületnek? :)

Egyébként én elég lelkis vagyok ilyen dolgokban, és mivel vasárnap voltunk Kertész Dezsőnél, akinek mondtam is hogy be fogunk lépni a H-50-be, most ezen információk tudomásomra jutása után sem lenne képem inkább máshová lépni be emiatt :D

brimston írta:
Szia

A Szövetség honlapján (www.mdosz.org) megtalálod a tagegyesületeket, pestit is fogsz találni. A másik kérdésedre: ha nem a Szövetség tagja a legjobb madár kiállítója, akkor a második kapja a magyar bajnoki díjat, vagy ha 10-en előzik meg szövetségen kívüliek, akkor 11.-ik kapja. De az osztály gyűztes ő lesz.

Hozzászólás 2008 okt. 21, 10:15 
Szia

A Szövetség honlapján (www.mdosz.org) megtalálod a tagegyesületeket, pestit is fogsz találni. A másik kérdésedre: ha nem a Szövetség tagja a legjobb madár kiállítója, akkor a második kapja a magyar bajnoki díjat, vagy ha 10-en előzik meg szövetségen kívüliek, akkor 11.-ik kapja. De az osztály gyűztes ő lesz.

Hozzászólás 2008 okt. 21, 9:53 
Ez egyelőre csak elméleti szintű kérdés volt, mert mi még ott nem tartunk :D ...
És milyen egyesület van Pesten, ami tagja a szövetségnek?
És ha egy ilyen kiállításon olyan nyer, aki nem tagja a szövetségnek, és nem kapja meg a magyar bajnoki címet, akkor ezt a címet a második helyezett kapja, vagy egyáltalán nem is kerül kiosztásra?

brimston írta:
Szia

Már hogy a fenébe nem jöhetnél el az MDOSZ kiállításaira? Természetesen a rendezők téged is várnak, nagyon örülnénk ha el tudnál jönni Szentesre. Ez vonatkozik a H-50-re is. Ez lenne a lényeg! Mármint mindenki mindenhonnan. Ugyanakkor magyar bajnok nem lehet az, aki nem tagja a szövetségnek, így a H-50-esek sem, akik szabad akaratukból kiléptek a szövetségből. De ott a helye mindenkinek, sőt ha a madaraitok a legjobbak, ugyanolyan kitüntetést, plakettet kaptok, de a Magyar bajnoki címet nem szerezhetitek meg, amit a Szövetség ad ki a Szövetségben lévőknek. Remélem érthető. Bízom benne találkozunk Szentesen.

Hozzászólás 2008 okt. 21, 9:44 
Szia

Már hogy a fenébe nem jöhetnél el az MDOSZ kiállításaira? Természetesen a rendezők téged is várnak, nagyon örülnénk ha el tudnál jönni Szentesre. Ez vonatkozik a H-50-re is. Ez lenne a lényeg! Mármint mindenki mindenhonnan. Ugyanakkor magyar bajnok nem lehet az, aki nem tagja a szövetségnek, így a H-50-esek sem, akik szabad akaratukból kiléptek a szövetségből. De ott a helye mindenkinek, sőt ha a madaraitok a legjobbak, ugyanolyan kitüntetést, plakettet kaptok, de a Magyar bajnoki címet nem szerezhetitek meg, amit a Szövetség ad ki a Szövetségben lévőknek. Remélem érthető. Bízom benne találkozunk Szentesen.

Hozzászólás 2008 okt. 21, 9:32 
Előre bocsánat ha valami állati nagy baromságot fogok kérdezni, de aki a H50 tagja, az akkor nem is kiállíthat egy MDOSZ kiállításon? (Csak mert mi épp most készülünk belépni a H50-be). Tehát itt egy elvi széthúzásról van szó, hogy ők valami elleségeskedés miatt nem mennek MDOSZ kiállításra, vagy egyszerűen nem is mehetnek, mert nem tagja az országos szövetségnek?

andré írta:
Kari4312!
A bpesti kanárisok java a H40 és a H50 tagja amely egyesületek nem tagjai az országos szövetségnek!Szerinted ők elmennek egy MDOSZ kiállitásra?Üdv:andré

Hozzászólás 2008 okt. 21, 1:05 
neco írta:
KépKép

Elhiszem,hogy a fotó egy művészet de ennyire nem lehet [cenzúrázva] egy 92 pontos madár mert ha megnézzi bárki,szerintem még a laikus is lássa melyik szebb,nem?

Hozzászólás 2008 okt. 21, 1:04 
neco írta:
Azért Feri a fotó csalóka lehet. Itt valóban nagynak tűnik a különbség, de élőben teljesen más színezete is lehet a dó'goknak.
Én ezt a Pannóniás madarat nem láttam élőben. A másikat igen. Ez a másik q..a szép volt, és a z.szegi kiállításon a legszebb vör.lip.mozaik. Szerintem más kiállításokon is megállná a helyét

Neco azért a képen is látszik,mennyire hiányos a maszkja,alsó maszkja nulla ezért nem értem,hogy kapott ráadásul 92 pontot.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 okt. 21, 0:05 
Azért Feri a fotó csalóka lehet. Itt valóban nagynak tűnik a különbség, de élőben teljesen más színezete is lehet a dó'goknak.
Én ezt a Pannóniás madarat nem láttam élőben. A másikat igen. Ez a másik q..a szép volt, és a z.szegi kiállításon a legszebb vör.lip.mozaik. Szerintem más kiállításokon is megállná a helyét, kiváló madár.
A másikról nem tudok nyilatkozni.

http://rollercanary.hupont.hu/

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára neco 2008 okt. 21, 3:30-kor.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 okt. 21, 0:00 
KépKép

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 93, 94, 95, 96, 97, 98, 99 ... 134  Következő