Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 22, 22:30 
Külön van az egyéni, és külön van a kollekciók versenye. Egyéniben a COM szabálya szerint színosztályonként max. 5 madár indulhat, kollekcióban tetszőleges. Az, hogy te szám szerint több madarat állítottál, ki mint a másik az nem jelent semmit. Úgy működik a dolog, hogy ha az, adott színosztályon belül, pl. 3db 90 pontos madár van, akkor az összevetésnél ”jutalom” pontokat adnak és így alakul a sorrend: 92-91-90, első, második, harmadik, de tudod te ezt.Ezen a kiállításon, ha jól tudom mindenkinek volt 90 vagy 90 pont feletti madara, minőségileg nagyon jó madarak jöttek össze.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 22, 21:56 
Értem ! De a felsoroltak közül mindenkinek vannak 90 p.feletti madara vagy csak hármótoknak ?...Ja, és hogyan lehet több pontot összeszedni a másiknál ?...Kell több kollekciót kiállítani vagy elég kevesebb madarat de az mindegyik 90 p. feletti kell hogy legyen ?...

Hozzászólás 2008 szept. 22, 21:40 
doromboló írta:
Gratulálok serácok !...Gyönyörűek ezek a rigók !....Voltak 90 pont alattiak is ?.....Vagy itt már csúcsra járatott állományok nagy találkozója volt ?...Ki lett a Magyar Bajnok ?....Vagy itt mindenki az akinek 90 pont feletti madarai vannak ? Vagy az a győztes akinek több 90 p. feletti madara van ?.... :shock:

Köszönjük a gratulációt, természetesen nem csak 90 pont feletti madarak voltak, de próbáltam a legjobbakat kiválasztani. Magyar Bajnok majd novemberben lesz a Szentesi Országos Bajnokságon, ez ”csak” az egyik minősítő verseny volt a négy közül, Dehogy bajnok minden madár, amelyik elérte a 90 pontot, de a 90 pont már minőségi pontszámot jelent. Mondok egy példát, ha csak egy madár indul tök mindegy milyen színosztályban és eléri a 90 pontot, akkor ki kell hirdetni ugyan olyan győztesnek, mintha 300 madár közül nyert volna.

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 szept. 22, 19:42 
Szia Doromboló !

Ez még az előjáték volt az IDRE tagjai részéről Papp Csaba, Gyepes Imre, Nyírí Ferenc és nem utolsó sorban Konkoly Dezső részéről. Magyar bajnok majd novemberben lesz Szentesen és az elért pontszámok alapján ezek a madarak is helyezettek lesznek. Az idén remekeltek a tagjaink, bár a bácsalmási eredményeket nem ismerem azt sehol sem tették közzé, én meg nem voltam már ott abírálatkor. Lehet, hogy a z MDOSZ honlapján már megjelentek a helyezések.

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 22, 19:19 
Gratulálok serácok !...Gyönyörűek ezek a rigók !....Voltak 90 pont alattiak is ?.....Vagy itt már csúcsra járatott állományok nagy találkozója volt ?...Ki lett a Magyar Bajnok ?....Vagy itt mindenki az akinek 90 pont feletti madarai vannak ? Vagy az a győztes akinek több 90 p. feletti madara van ?.... :shock:

Hozzászólás 2008 szept. 22, 15:16 
Sziasztok!

Még néhány kép.
pappcsa sárga B 91 pont
Kép
fric 32 piros mozaik hím 91 pont
Kép
pappcsa sárga B 92 pont
Kép
fric 32 fekete-piros 91 pont
Kép
gyepszi fekete- sárga 92 pont
Kép

Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 szept. 22, 8:21 
Sajnos amint az - az IDRE közgyűlésén kiderűlt a bírálattal nem mindenki értett egyet, de az eredmények akkor is ragyognak, még ha nem is olyan személy kritizálta annak jogosságát aki részt is vett volna a minősítő versenyen. Dehát a madarászok nem mindig örülnek a mások által elért eredménynek...
Kiegészítés :

E bejegyzésben leírtakat olvasva Tóth Sándor úr az MDOSZ elnöke telefonon felhívott és kérte hogy írjam ki a nevét a hozzászólásomban és közölte, hogy megválaszolja a megjegyzésemet. Megtettem és örömmel várom a felvetésre adott választ.

Én személy szerint csodálom azt a kitartást amit a színkanárisok végeznek teljesen magukra hagyatva, központi iránymutatás nélkül.
De ez hamarosan megoldodik, hiszen az MDOSZ vezetőjének ígérete szerint a teljes COM standard leírást lefordíttatja a szövetség és azt 2oo8 december végéig a madarászok rendelkezésére bocsátja.
Remélem így is lesz és akkor már tudunk mihez igazodni.
Ha ekkorra mégsem valósulna meg az ígéret, akkor egyesületünk felvállalja a fordítást és a teljes standard könyv formájában való megjentetését.
Ehhez már kidolgoztuk a stratégiát és kezdeti lépésként felmértük a fordításban résztvevők létszámát, keressük a támogatókat, szponzorokat.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2008 szept. 23, 12:37-kor.

Hozzászólás 2008 szept. 22, 7:48 
Sziasztok!

Szívből gratulálok ezekhez a szép pontszámokhoz mindenkinek!!! :08:

IDRE díjas

Hozzászólás 2008 szept. 21, 21:31 
Pappcs és Neco!

Küldjétek már át nekem is ezeket a csodás képeket, szívesen feltenném a Madárfesztivál honlapjának galériájába! /most kicsit túltengenek ott gouldos képek :lol: /

GRATULÁLOK NEKTEK!!!
:31: :79: :08:

ui: ha lehet 100 kb alatti méretben
serinus@diszmadarinfo.hu

Hozzászólás 2008 szept. 21, 21:21 
Kösz, Zoli mindannyiunk nevében, majd még holnap rakok fel képeket, de mára már elég volt.

Valódi név: Cserna Zoltán ifj.

Hozzászólás 2008 szept. 21, 21:08 
Üdv pappcsa !

Őszintén Gratulálok az elért helyezésekhez !

canary1

Hozzászólás 2008 szept. 21, 20:58 
A hétvégén, Karcagon jártunk az Országos Minősítő kiállításon, ahol Nyíri Feri, Gyepszi, Konkoly Dezső, Kovács Tamás, Bana Jani bácsi és e sorok írója kb. 100 db színkanárit állítottunk ki. Egy nagyon jól szervezett és remek hangulatú kiállítás volt, ahol külön élmény volt Erős Árpád COM bíró vezetésével gyakorolni a bíráskodást. Több egyéni madár ill. kollekció kapott minőségi pontszámot

pappcsa rec. fehér 91pont
Kép
Fric32 piros mozaik 90pont
Kép
Fric32 piros B 92 pont
Kép
Fric 32 piros B 91 pont
Kép
Konkoly Dezső piros achát mozaik kollekció 366pont
Kép
Gyepszi madarai
Kép
pappcsa sárga elefántcsont kollekció 366 pont
Kép
pappcsa sárga B kollekció362
Kép
Fric 32 piros- fekete /bronz/ 92 pont
Kép
Kovács Tamás, Fric, Erős Árpád COM bíró, pappcsa, gyepszi lemaradt
Kép

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára pappcsa 2008 szept. 21, 21:08-kor.

Hozzászólás 2008 szept. 21, 8:12 
neco írta:
Néhány színes kép Karcagról:

Cserna Zoli társaságában a két szaki:
Kép

Nem én vagyok ilyen kicsi, de ez két akkora fickó.
Ma van a kiállítás utolsó napja bővebben majd este.

Valódi név: Neubrandt Gábor

Hozzászólás 2008 szept. 21, 3:19 
Néhány színes kép Karcagról:

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Az itt lakók taroltak. Gyepszi madaraiban rengeteg melanin volt, ritka szép fekete láb, köröm, csőr volt a madarain, a háton meg határozott, szép sötét rajzolat.
Csaba sárga-elefántcsont-B kollekciója gyönyörű egységes volt, Feri bronz-A kollekciója úgyszintén.
Gratulálok Nékik!

Cserna Zoli társaságában a két szaki:
Kép

http://rollercanary.hupont.hu/

Hozzászólás 2008 szept. 18, 12:58 
Ne aggódj Spirit. Az a rövid prüntyögetés egyszer csak egyre hosszabb és hangosabb lesz. Csak nehogy úgy járj mint én az egyik csapperrel. Az első két nap nem is evett. Aztán két hét határozott némasági fogadalom után (pedig tavasszal kőtözött hozzánk) egy napsütéses reggelen megszólalt az ártatlan... Úgy örültem neki mint a csuda!! Nem hangosaaaan, csak diszkréten dudorászott... Két nap múlva hajnalban jöttem haza és a társasházunk két másik lakója- akik egyébként nem járnak dolgozni és normál esetben 8-nál előbb nem látni őket- kint állnak a kertben félhatkor és próbálják túlkiabálni a madarat. A nyár végén már úgy volt, hogy ha nem kezd el másnap vedleni én koppasztom meg, de abban nem lesz köszönet. Szerencséjére pár nap múlva elhallgatott. Azóta amelyik tollát akarta már elpotyogtatta és kezd újra emberi,- öööö akarom mondani madár formája lenni. Na erre a nagy örömre tegnap hoztam neki egy feleségnek valót. Valószínűleg nagyon jó családból származik, az apukája tipikus dalnok lehetett, mert már délután elkezdett énekelni! Úgyhogy az én Giorgio-m egy cserfes menyecskét kapott, akit a lányom Pöcök névvel illetett meg a keresztségben.

Hozzászólás 2008 szept. 18, 10:38 
Szia! eszem ágában nincs kicserélni!!! Én amikor Feri bement kikalitkázni az eladó madarakat, egyet tett a kalitkába, és én akkor a nagy tömegben ráböktem Taz-ra, hogy őt lehet -e (mert a kiállítási külleműek ugye nem eladók), és mondta, hogy lehet, sőt, őt kereste, csak nem látta meg a többi között, és hogy már eleve nekem szánta... Úgyhogy így, hogy én is belé szerettem, és Feri is őt szánta nekem, biztos hogy ki nem cserélem. Várok türelmesen.
Nem kakilt le semmit azok közül a helyek közül ahová leszállt.

A helyére azért nem tud visszamenni, ami már egyszer írtam, hogy ők egy másik szobában vannak, amit a nappalival egy hosszú folyosó köt össze... na ez esélytelen hogy onnan visszamenjen.

margareta írta:
Spirit nagyon szép ez a kis madár, nehogy kicseréld....
Meg kell neki szokni az új helyét! Majd biztosan fog énekelni, ha eljön az ideje. Még én is csak várok a Pirkónál, pedig őt már májusban vettük, és most kezd ő is kicsit próbálkozni, a vedlés után... Az új hely nekik sem mindegy ám.. Az öregjeim (Frici és Csirike, 4 évesek) meg most vedlenek és semmi hangjuk már tavasz óta, majd......
Még jó fél éven át meg is unhatjuk :lol:
Ahogy látom lesz mit mosogatnod (festmény, óra) ahova odmegy, majd meg is jelöli... Nálam a konyhaszekrény teteje a kalitka után a második bázis, mikor már eluntam a sok kakit, leterítettem azt is újsággal, azóta csak azt kell lecserélnem. Igaz néha így is van az ajókon is lefolyás :wink:
Egyébként vissza kell, hogy menjen a helyére, próbálj neki valami csábító finomságot berakni és ha figyeli, be fog rohanni. Az enyémeknél mindig bejön. Én sem szeretem megfogni, hajkurászni őket, de néha sajnos muszáj. Amikor Csiri megfürdik, kirepül, illetve majdnem esik és nem tud felszállni vizesen (most még szárazon sem nagyon), akkor bizony könnyen megfogom és nem is ellenkezik...
Legyen benn sok örömed, további jó madarászást!

Hozzászólás 2008 szept. 18, 9:07 
Spirit nagyon szép ez a kis madár, nehogy kicseréld....
Meg kell neki szokni az új helyét! Majd biztosan fog énekelni, ha eljön az ideje. Még én is csak várok a Pirkónál, pedig őt már májusban vettük, és most kezd ő is kicsit próbálkozni, a vedlés után... Az új hely nekik sem mindegy ám.. Az öregjeim (Frici és Csirike, 4 évesek) meg most vedlenek és semmi hangjuk már tavasz óta, majd......
Még jó fél éven át meg is unhatjuk :lol:
Ahogy látom lesz mit mosogatnod (festmény, óra) ahova odmegy, majd meg is jelöli... Nálam a konyhaszekrény teteje a kalitka után a második bázis, mikor már eluntam a sok kakit, leterítettem azt is újsággal, azóta csak azt kell lecserélnem. Igaz néha így is van az ajókon is lefolyás :wink:
Egyébként vissza kell, hogy menjen a helyére, próbálj neki valami csábító finomságot berakni és ha figyeli, be fog rohanni. Az enyémeknél mindig bejön. Én sem szeretem megfogni, hajkurászni őket, de néha sajnos muszáj. Amikor Csiri megfürdik, kirepül, illetve majdnem esik és nem tud felszállni vizesen (most még szárazon sem nagyon), akkor bizony könnyen megfogom és nem is ellenkezik...
Legyen benn sok örömed, további jó madarászást!

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 szept. 18, 0:50 
pappcsa írta:
Sziasztok!

Nem maradtál le semmiről Feri, én is csak ma tudtam még őket kirakni kalitkákba. A lehűlésnek én nem nagyon örülök, mert a madárházban van olyan 12-13 fok, Karcagon meg lehet, hogy tízzel több lesz, meg egyébként is utálom a hideget. Pénteken reggel jössz, vagy ott leszel már csütörtökön? Na, megyek össze kell még állítanom 3 kollekciót.

Pénteken reggel 5-kor indulunk,remélem időben odaérkezünk,hát holnap remélem én is összetudom majd állítani a kollekcíókat.

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 szept. 18, 0:48 
Kedves,Spirit azon,hogy jól repül nem csodálkozom mert láttad honnan fogtam ki és ott egész év alatt volt ideje gyakorolni,azon viszont csodálkozom,hogy még nem szól,de ha gondolod most már vannak lekalitkázva madarak és ha akarod kicseréljük egy másikra amit már akár itt megnézzel,hogy énekel,de az még mindig nem jelenti azt,hogy nállad is fog.
Lehet kell neki egy kis idő,mert énekelnie kell annak elöbb utobb,de mint mondom a jövőhétem ha akarod kicserélheted egy másikra mert még van.

Hozzászólás 2008 szept. 17, 11:01 
Sziasztok!

Nem maradtál le semmiről Feri, én is csak ma tudtam még őket kirakni kalitkákba. A lehűlésnek én nem nagyon örülök, mert a madárházban van olyan 12-13 fok, Karcagon meg lehet, hogy tízzel több lesz, meg egyébként is utálom a hideget. Pénteken reggel jössz, vagy ott leszel már csütörtökön? Na, megyek össze kell még állítanom 3 kollekciót.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106 ... 134  Következő