Szia! eszem ágában nincs kicserélni!!! Én amikor Feri bement kikalitkázni az eladó madarakat, egyet tett a kalitkába, és én akkor a nagy tömegben ráböktem Taz-ra, hogy őt lehet -e (mert a kiállítási külleműek ugye nem eladók), és mondta, hogy lehet, sőt, őt kereste, csak nem látta meg a többi között, és hogy már eleve nekem szánta... Úgyhogy így, hogy én is belé szerettem, és Feri is őt szánta nekem, biztos hogy ki nem cserélem. Várok türelmesen.
Nem kakilt le semmit azok közül a helyek közül ahová leszállt.
A helyére azért nem tud visszamenni, ami már egyszer írtam, hogy ők egy másik szobában vannak, amit a nappalival egy hosszú folyosó köt össze... na ez esélytelen hogy onnan visszamenjen.
margareta írta:
Spirit nagyon szép ez a kis madár, nehogy kicseréld....
Meg kell neki szokni az új helyét! Majd biztosan fog énekelni, ha eljön az ideje. Még én is csak várok a Pirkónál, pedig őt már májusban vettük, és most kezd ő is kicsit próbálkozni, a vedlés után... Az új hely nekik sem mindegy ám.. Az öregjeim (Frici és Csirike, 4 évesek) meg most vedlenek és semmi hangjuk már tavasz óta, majd......
Még jó fél éven át meg is unhatjuk
Ahogy látom lesz mit mosogatnod (festmény, óra) ahova odmegy, majd meg is jelöli... Nálam a konyhaszekrény teteje a kalitka után a második bázis, mikor már eluntam a sok kakit, leterítettem azt is újsággal, azóta csak azt kell lecserélnem. Igaz néha így is van az ajókon is lefolyás
Egyébként vissza kell, hogy menjen a helyére, próbálj neki valami csábító finomságot berakni és ha figyeli, be fog rohanni. Az enyémeknél mindig bejön. Én sem szeretem megfogni, hajkurászni őket, de néha sajnos muszáj. Amikor Csiri megfürdik, kirepül, illetve majdnem esik és nem tud felszállni vizesen (most még szárazon sem nagyon), akkor bizony könnyen megfogom és nem is ellenkezik...
Legyen benn sok örömed, további jó madarászást!