Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 134  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 szept. 17, 10:49 
Szia Fric! Énekelni még nem, megfigyeléseim szerint kétféle hangja van, az egyiket akkor hallatja, ha nem érzi magát biztonságban, és nyugtalan, az ilyen segélykérő hang, olyan mintha "sikítana", a másik hang meg egy bátortalan próbálkozás cseverészni a többi madárral, amikor nyugodt, amikor jól érzi magát, de éneklésnek nem nevezném, rövid prüntyögés. Amúgy Taznak neveztem el, és kedden elengedtük a nappaliban repülni, hát bámulatosan gyönyörű röpte van, nagyon csodálatra méltó... a befogásával voltak gondok, majd erre valamit ki kell találni, vagy te tudsz tanácsolni valamit? Mert máskor is szeretném kiengedni, de nem akarom hogy lestresszelje a hajkurászás. Esküszöm, sokkal szebben repül, mint a nimfám, olyan pontossággal csinál mindent, mint egy vadászpilóta...

a papagájnak is ezek a kedvenc helyei, a festmény, meg az antik óra teteje

Kép

Kép

Kép

sütit akart sütni biztos :D

Kép

Kép

fric32 írta:
Kedves,Spirit,nekifogott már énekelni a lazac hím?

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 szept. 16, 23:00 
Látom megint megált az élet ezen a topikon,akkor mesélek én is egy kicsit,ma végre sikerült lekalitkáznom a madarakat amit viszek Karcagra,bevallom ilyen még nem volt,hogy kíállítás elött 3 nappal kalizkázom le,de igazából ez a szeptemberi időszak csak korai,mert eddig nagy melegek votak.
Én személyszerint örülök ennek a lehülésnek mert ahová behozom a madarakat ilyenkor ha meleg van megtikadnak,mert egy téli kertbenfélrségben tartom öket és csak ha lehül az idő akkor tudom behozni,ennyi idő alatt tuti nem úgy fognak állni a kíállítási kalitokban mint kellene de ez van,majd csak lesz valahogy.

Kedves,Spirit,nekifogott már énekelni a lazac hím?

Hozzászólás 2008 szept. 11, 9:25 
Kösz Csaba, képzeld tegnap reggel sikerült Fricit (a fehéret) becserkésznem, de már mire elfogtam, nagyjából le is volt törve a csőre, csak picit kellett rajt igazítanom. A lábait is lekezeltem.
Gyümölcsöt (almát) minden nap kapnak, meg uborkát is, most még kis salátát tudok nekik adni, a tyúkhúrra már vadászunk, -de még nem nagyon van- azt imádják....
Rengeteg tolla kihullik szegény Csirinek, egész fészkrevaló volt reggel is a kalitkában, és még meg sem nagyon látszik rajt, annyi van neki :)
Pirkóm már kezd hangolni, ő nagyon kis fürge-ürge, -ő persze csak 1 éves- ő már szerencsésen túl van a vedlésen.
További szép napot, üdv:Margó

Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 szept. 10, 16:59 
margareta írta:
Köszönöm Csaba, akkor még megpróbálom a lábait így is kezelni, a csőrét meg levágom, ha ő nem boldogul vele...
Most még szegény Csirim (sárga) is odavan -remélem csak a vedlése miatt- annyira bizonytalan, hogy alig bír átugrani egyik rúdról a másikra és persze repülni sem, amikor ő volt a legjobb versenyrepülőm....
Remélem nem lesz vele több gond, inkább több tojásos lágyat adok nekik most (az nem baj, ugye?) és négermagot a keverékbe, amit könnyen megeszik...
Üdv.

Szia, Margó!

A négermag az jó ötlet, ilyenkor a magkeveréket olajos magokkal meg szoktuk dúsítani. Lágyeleség elég hetente kétszer max. háromszor, inkább több zöldet és gyümölcsöt adjál nekik Az idősebb madaraknál előfordul, hogy nehezebben viselik a vedlést reméljük, hogy nálad is erről van szó.

Hozzászólás 2008 szept. 10, 14:37 
Szia Spirit!!
Szép példányt szereztél ,itt sp-ban [salmon nevado]-nak hivják ezt a szint,vagyis magyarul [hamvas lazac],remélem jó énekes lesz mert tud ám énekelni eröteljesen az iljen madárka, és sok szerencsét hozá!!!!!!!!!!

Hozzászólás 2008 szept. 9, 15:41 
Köszi!

pappcsa írta:
Csak a piros B-s re használjuk a lazac népi elnevezést, az elefántcsontra nem.

Hozzászólás 2008 szept. 9, 15:17 
Csak a piros B-s re használjuk a lazac népi elnevezést, az elefántcsontra nem.

Hozzászólás 2008 szept. 9, 15:12 
Tudom, ezt is írtam!

A kérdésem másra irányult! Hogy a piros elefántcsont nem intenzívet lehet -e piros elefántcsont lazacnak nevezni?

pappcsa írta:
Szia, Spirit!

Lipochrom piros B vagy nem intenzív madarad van népi elnevezése, lazac.

Hozzászólás 2008 szept. 9, 15:08 
Szia, Spirit!

Lipochrom piros B vagy nem intenzív madarad van népi elnevezése, lazac.

Hozzászólás 2008 szept. 9, 13:06 
Igaz! És kösz a bizalmat!

Tegnap vettem egy port, Orlux, a nevét nem tudom, de vízbe keverendő és kimondottan piros kanári színezésére van, és azt írja hogy a Cantax-szal együtt ajánlatos adni... tudom, hogy most még nem kell, de mivel csak egy darab volt belőle, nem akartam hogy majd ha szükség lesz rá, úgy kelljen keresni, és esetleg nem találok...

fric32 írta:
Spiritbe én bizok Margó,nem akkora nagy dolog szerintem és az ilyen lessz majd jövőre is,igaz Spirit?

Hozzászólás 2008 szept. 9, 11:22 
Na, elolvastam újra mindent, és jelentem, minden tiszta most megint a lazaccal meg elefántcsonttal kapcsolatban...

ilyetén végülis a nem intenzív = lazac, és mivel a piros elefántcsont egy külön alapszín, annak a nem intenzívét úgy is lehet hívni, hogy piros elefántcsont lazac???

(csak mert az én fejemben az volt a kavar tárgya, hogy azt hittem, hogy a piros alapszínen belül van a lazac, és az elefántcsont, de most kibogoztam ezt a félreértést.)

Hozzászólás 2008 szept. 9, 11:04 
Szia Spirit!

Gratulálok,szép madárkához jutottál!
Sok örömöt hozzá!!!

Hozzászólás 2008 szept. 9, 11:02 
Persze! Kanárimadaram :13:

lipochrom piros lazac, ha minden igaz, bár itt most kicsit megzavarodtam megint akkor a színekkel, mert itteni olvasmányaim alapján másra emlékszem a lazac és az elefántcsont leírása miatt... sebaj, elolvasom még egyszer...

pappcsa írta:
És tudod milyen madarad van Spirit?

Hozzászólás 2008 szept. 9, 9:40 
Köszönöm Csaba, akkor még megpróbálom a lábait így is kezelni, a csőrét meg levágom, ha ő nem boldogul vele...
Most még szegény Csirim (sárga) is odavan -remélem csak a vedlése miatt- annyira bizonytalan, hogy alig bír átugrani egyik rúdról a másikra és persze repülni sem, amikor ő volt a legjobb versenyrepülőm....
Remélem nem lesz vele több gond, inkább több tojásos lágyat adok nekik most (az nem baj, ugye?) és négermagot a keverékbe, amit könnyen megeszik...

Béla megértettelek, így már más a helyzet, sok sikert Magyarországon és érezd jól magad!

Üdv.

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 szept. 8, 20:13 
Spiritbe én bizok Margó,nem akkora nagy dolog szerintem és az ilyen lessz majd jövőre is,igaz Spirit?

Hozzászólás 2008 szept. 8, 17:54 
Béla írta:
...
Nem tudom, érthető-e a bajom ?!?

Érthető Béla. Sok sikert Budapesten!

Spirit írta:
Jujj, egyedül a megfelelő topicban nem mutattam be első kanári szerzeményemet, Feritől

És tudod milyen madarad van Spirit?

Hozzászólás 2008 szept. 8, 16:58 
Jujj, egyedül a megfelelő topicban nem mutattam be első kanári szerzeményemet, Feritől vettem tegnap :74:

Kép

Kép

Hozzászólás 2008 szept. 8, 15:29 
Hello !
Először is, épp a szakik ajánlották nekem, hogy ezt a szedett-vedett, vegyes, értéktelen állományt nincs értelme tartsam és tovább használjam szaporitáshoz, hanem inkább szabaduljak meg az egész állománytól egyszerre és keritsek inkább HELYETTÜK minőségi, jó madarakat.
Másodsorban, költözök ki Magyarországra, a köv. egypár évemet Bp-en a TF-en fogom tölteni, illetve különböző lovas helyeken fogok dolgozni és tanulni. Oda pedig még nem tudom vihetek-e magammal állatokat. Még azt sem tudom, hol fogok lakni ...
Nem tudom, érthető-e a bajom ?!?

Hozzászólás 2008 szept. 8, 15:07 
Szia, Margó!

A csőr túlnövése nem kórós folyamat, de feltétlenül be kell avatkozni, mert a hosszú felső csőrkáva zavarja a madarat a táplálék felvételében. Én egy manikűr ollóval szoktam levágni, majd ha kell körömreszelővel megigazítom.
Amit a lábáról írtál, szerintem atkák által okozott megbetegedés, bár írtad, hogy már kezelted.
Próbáld úgy, hogy ezt a megvastagodott szarurészt egy kicsit áztasd fel, majd ivermektin és paraffin keverékével ecseteld be a madár lábát.

Hozzászólás 2008 szept. 8, 13:56 
Drukkolok neked, legyen vele szerencséd és majd megosztod velünk is a siker titkát, OK.?

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107 ... 134  Következő