Az almaecet itatásának célja, hogy a bélrendszer pH-ját csökkentse, ezáltal egyes patogén baktériumok szaporodását megakadályozza!
Én nagyobb kockázatot látok abban, hogy túlitatás esetén olyan szintű pH csökkentést érhetünk el a belekben, hogy a madár természetes bélflóráját és a bélhámok felszívó felületét is károsítjuk, ezáltal a tápanyagok nem tudnak felszívódni és egyből megtörténik a baj, mert az első baktérium a Coli lesz, ami a bélben pangó szervesanyagokon fel tud szaporodni!
Én az idén már egyáltalán nem használtam semmilyen savanyítót, inkább hagyatkozok a lactobacilus ssp.-re probiotikum formájában. Illetve 1 hónapja tesztelek egy új természetes készítményt, melyet egész évben kell itatni a madarakkal, ennek célja, hogy hatására a bélrendszerben a tejsav felszaporodik ezzel biztosítja az ideális pH-t, gátolva minden patogén baktérium (E. Coli, Clostridium, Salmonella...) elszaporodását, illetve megnöveli a bélben a felszívó feületet, ezáltal jobb tápanyaghasznosulást idéz elő.
feketemarcsi írta:
Tamás08 írta:
Sziasztok az almaecet mire is jó akkor,és hogyan adagolható?
Megelőzésre alkalmas, főleg emésztőrendszeri fertőzéseknél, max. heti egy alkalommal, max. 8 ml/l arányban, különben kálcium felszívódási és veseműködési zavarokat okoz, legalább is az állatorvosi előadáson ezt mondták vele kapcsolatosan.