Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 134  Következő
Szerző Üzenet

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 8:53 
Hali!
Én Kisvárdán éldegélek, és normál zebráim és sirálykáim vannak, meg egy törpepapi. Nálam aztán profi tenyészetre nem számíthatsz, néha van egy-egy fészekalj baba...
Tudok néhány szakit, aki színkanárival foglalkozik Nyíregyházán, privátban megírom a telefonszámukat, próbáld velük felvenni a kapcsolatot! Majdcsak benéz pappcsa, ő fog tudni még ajánlani kanárisokat.

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 8:43 
Te Béla, hát nem látod, hogy a Papp Csaba is debreceni, a főtopikos??????

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 8:25 
Sziasztok !
Az a nagy kérdésem van ismételten hozzátok, hogy Debrecen-Nyiregyháza környékén ki lakik, milyen szinkanári tenyésztőt lehet arrafelé felkeresni ?
Kb. 2-3-4 hét múlva mennék arrafelé ...
Nyuzilla, eddig csak téged láttalak Nyiregyházáról hozzászólni, te mit tartasz ?

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 8:08 
Főtt tojás héja apróra összetörve, mellette van külön szépia is nekik ...

Aranykoszorús mestertenyésztő
Valódi név: Eszteró Lajos

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 7:52 
szia Béla !

Idézet:
... mit lehet tenni azellen, hogy a tojó ne nyomja be az alatta levő tojásokat? Találtam már 5-6 olyan tojást a madaraim alatt, amelyekben csak félig fejlődött ki az embrió, mert be volt horpasztva ...

A Ca bevitelt , hogy oldod meg ?

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 7:26 
Sziasztok !
Ennyi emlegetés után a genetikáról mondja meg nekem valaki, két pár madár fiókáiból milyen eredményre lehet számitani, ha mind a kettőben van egy-egy egyszinű és egy-egy tarka.
Az első rend fióka fogja hordozni a tarka faktort is, még ha egyszinű is?
Két ilyen egyszinű, de tarka szülőjű fiókából lehet majd ismét tarka fiókára számitani ? És mi történik, ha az egyszinű szülők közül az egyik narancs, a másik meg sárga, a tarkák meg teljesen egyformák ?
Tudom, hogy a tarka kanárit nem mindenki értékeli, de nálunk keresett és van akinek az tetszik ... Eltér a szokványostól, ezért különleges ...

Külön kérdés, mit lehet tenni azellen, hogy a tojó ne nyomja be az alatta levő tojásokat? Találtam már 5-6 olyan tojást a madaraim alatt, amelyekben csak félig fejlődött ki az embrió, mert be volt horpasztva ...
Köszi :salut:

Hozzászólás 2008 ápr. 29, 6:18 
Szervusz fric32 !

Idézet:
A Gyepszi is ezt szerette volna csak azzal szúrta el valójában,hogy nem vezette fel hanem belevágott a közepébe és hidd el nem ezt a szitúácíót szerette volna elérni ami végül személyeskedésé fajult.

Ez így is van, vele ezt a témát telefonon tisztáztuk is, sok minden történt az utobbi időben amit nem is ismertek/tünk, de itt csapódott le a reakciója. Ez nem idevaló és jó, hogy nyugodtabb légkörben "lehiggadva" is tudtok erről nyilatkozni. Csak így tovább.

Idézet:
Szerintem ezt ő nagyon bánja,hogy ez így alakult de reméelem ezek a dolgok is megoldodnak.

A Rolleros topikban ki is fejtette a gondolatait. Egyetértek vele.

Idézet:
A genetikára visszatérve ezt valahogyan úgy kéne leadni,közétenni hogy egy kezdő is megérthesse

Igen teljesen osztom a nézeted, hiszen ez a fő célunk, de ezt nemcsak leírni hanem példákkal alátámasztani is szükséges, akkor érthetőbb lesz a kezdők, haladók és a mesterek számára is, mert ebben senki sem lehet igazán okos, és itt talán nagyon is érvényesűl a mondás " a jó pap is holtig tanul "

Az is egy megoldás, ha a feltett anyagot bekezdésenként (témakörönként) elemzik a hozzáértők és lefordítják köznyelvre, vannak ilyen hozzáértő tagjaink, nem is kevesen és gondolom egy szívélyes, mindenkit tiszteletben tartó topikban szívesen meg is fognak nyílni a témára. Előre is köszönöm a segítségeteket..

Valódi név: Nyíri Ferenc

Hozzászólás 2008 ápr. 28, 23:53 
eszterolajos írta:
Kedves Fric 32 !

Nem az volt a probléma, hogy fel lett vetve a " sötét " dolog, hanem az, ahogy az egyesek részéről elhangzott, a hangnem nem volt kulturált és keményen személyeskedővé vált, amire itt semmi szükség.

Lehet a problémákat kulturáltan is leírni és azokra kulturált válaszokat adni, megjegyzéseket tenni. Ebben is példát illik nekünk mutatni, hamár példaadó egyesületté kívánunk vállni. Lásd a készülő Etikai Kódexünket is.

Ezt a hangnemet egy oktatással foglakozó honlapon nem illik meghonosítani senki részéről sem, még akkor sem, ha azzal növekedik a topik látogatottsága, bár ezt én nagyon kétlem, mert kevesebb a vitatkozni vágyó ember, mint a jószándékú olvasónk, és a végén elveszítjük még azt is aki tényleg informácíót keresve jár ide.

Remélem ezzel egyett értesz.

Ami a tetteket illeti lesz alkalmad rágyúrni, hiszen ha bekukkantasz az egyesületi élet csoportba annyi kivitelezendő témára bukkansz, hogy nem gyözől válogatni közülük, remélem tettrekészen bekapcsolódsz a végrehajtásukba.
Varga Sanyi meg igéretéhez híven előszedte és elküldte levélben a megígért AZ-és cikksorozatot és szerzett szakfordítót is. Ha megkapjuk felrakjuk, teljesen nyíltan mindenki számára olvashatóan.
Ez már jó fordulat az ügyben. Ehhez aztán lehet konkrét tapasztalati véleményeket is írni.
Ennek reményében éljen és viruljon a "színes" topik is.

Kedves Lajos!!!

Igen vannak dolgok amikben egyetértek és vannak amikben nem,pl a brimstone hozzászólása de mégegyszer a tisztánlátás érdekében leírom,hogy nem azzal volt bajom amit írt,hanem azzal ahogyan fogalmazott és ne feledjük el,föként neki nem lett volna szabad ebben a stílusba írnia(vagy nem olvasta el az etikai kodexet?),mert mint megtudtam és itt tájékozottam elég magas pozició mellett tölt be szerepet,azt viszont értékelem,hogy megossza az Az-től összegyűjtött anyagát és közszemlévé teszi.

A Gyepszi is ezt szerette volna csak azzal szúrta el valójában,hogy nem vezette fel hanem belevágott a közepébe és hidd el nem ezt a szitúácíót szerette volna elérni ami végül személyeskedésé fajult.

Szerintem ezt ő nagyon bánja,hogy ez így alakult de reméelem ezek a dolgok is megoldodnak.

A genetikára visszatérve ezt valahogyan úgy kéne leadni,közétenni hogy egy kezdő is megérthesse(tudom nem egyszerű) vagyis arra gondolok hiába írjuk le szakmailag mert én is amikor elkeztem én se sokat értettem az egészből,hanem valahogy köznyelven,egyszerűen és az alapoktól kezdve felvezetve,mert ha egyből szakmailag lesz közölve akkor túl nehéznek fog tünni és ezzel elriaszuk a színkanári kedvelöket.

Hozzászólás 2008 ápr. 28, 23:07 
Kedves Fric 32 !

Nem az volt a probléma, hogy fel lett vetve a " sötét " dolog, hanem az, ahogy az egyesek részéről elhangzott, a hangnem nem volt kulturált és keményen személyeskedővé vált, amire itt semmi szükség.

Lehet a problémákat kulturáltan is leírni és azokra kulturált válaszokat adni, megjegyzéseket tenni. Ebben is példát illik nekünk mutatni, hamár példaadó egyesületté kívánunk válni. Lásd a készülő Etikai Kódexünket is.

Ezt a hangnemet egy oktatással foglakozó honlapon nem illik meghonosítani senki részéről sem, még akkor sem, ha azzal növekedik a topik látogatottsága, bár ezt én nagyon kétlem, mert kevesebb a vitatkozni vágyó ember, mint a jószándékú olvasónk, és a végén elveszítjük még azt is aki tényleg informácíót keresve jár ide.

Remélem ezzel egyett értesz.

Ami a tetteket illeti lesz alkalmad rágyúrni, hiszen ha bekukkantasz az egyesületi élet csoportba annyi kivitelezendő témára bukkansz, hogy nem gyözől válogatni közülük, remélem tettrekészen bekapcsolódsz a végrehajtásukba.
Varga Sanyi meg igéretéhez híven előszedte és elküldte levélben a megígért AZ-és cikksorozatot és szerzett szakfordítót is. Ha megkapjuk felrakjuk, teljesen nyíltan mindenki számára olvashatóan.
Ez már jó fordulat az ügyben. Ehhez aztán lehet konkrét tapasztalati véleményeket is írni.
Ennek reményében éljen és viruljon a "színes" topik is.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára eszterolajos 2008 ápr. 29, 6:14-kor.

Hozzászólás 2008 ápr. 28, 21:14 
:55:

Hozzászólás 2008 ápr. 28, 20:08 
Na végre,brimstone rakott fel képet,azt nem értem,hogy eddig miért nem volt arca a sorainak,most mivel törölték a vitát és megint szent a béke végre van arc is hozzá,amit pozitivan értékelek.
Külön köszönet a lányoknak,hogy megint megprobálják feléleszteni ezt a topikot.
Azt furcsálom,hogy amig mentek itt a viták a genetikáról volt forgalom a topikon bőven,voltak pozitiv,negativ megjegyzések de érdekségként megjegyezem,hogy valahogy mégis csak érdekelt pár embert,nem?
Tudom a vezetőség mindig csak a szép dolgokat akarják,hogy olvasák a topikot olvasok de ha soha nem beszélünk a problémákról akkor azok mindig megoldatlan problémák maradnak.
Mert véleményem szerint sötét dolgokról is kell beszélni de vannak akik ezekre a dolgokra megprobálnak fátylat teríteni és ezzel el van minden rendezve.
Tudom most sokan azt lássák,hogy lázadok pedig nem csak végre ideje lenne végre nem csak szavakba hanem tettekbe is tenni valamit a magyar madarászat fellendítéséért.
Abban is egyetértek,hogy nem csak írásban hanem tetekben is hozzá kell ezekhez járulni,kiváncsian várom mások véleményét.

Hozzászólás 2008 ápr. 28, 14:38 
Köszi, megjött és már válaszoltam is.....

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 ápr. 28, 14:37 
margareta írta:
Köszi Timba, de nem értem, eddig még nem ért ide....

Szia!
Megnéztem, bizony elment a válasz. HA ma nem kapnád meg, írj és elküldöm újra!

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 ápr. 28, 14:32 
Köszi Timba, de nem értem, eddig még nem ért ide....

Hozzászólás 2008 ápr. 28, 14:31 
Mindenkinek postázva az említett német AZ anyag. A magyarnyelvű is menni fog hamarosan (köszönet a fordítónak)

Hozzászólás 2008 ápr. 28, 14:20 
margareta írta:
Szia Timba, írtam neked privit, megkaptad?

Szia!

Igen, válaszoltam is már!

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 ápr. 28, 14:04 
Szia Timba, írtam neked privit, megkaptad?

Hozzászólás 2008 ápr. 28, 13:02 
Megint én. Sikerült néhány képet készítenem:
Sárga-mozaik:
Kép
Kép

Achát-vörös (két fészekben):
A különbség szemmel látható!
Kép
Kép

"Feo":
Kép
Kép

Piros-mozaik:
Kép
Kép

Ovi:
Kép
Kép
Kép

"Nagyok":
Kép
Kép

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 ápr. 28, 11:15 
Halihó!

Megint én kezdjem? ... Na jó.
Sikeresen kikeltek a kis "feo" gyerekek, mind az 5 db. Most jobb a helyzet mint a múltkor, mert akkor csak nézte mi mozog a fészekben, most viszont ügyesen etet végre, így nem kellett átpakolnom a gyerekeket. Biztosan tarka hobbi madarak lesznek megfelelő hím hiányában. De majd meglátjuk. Ha sikerül lencsevégre kapni a kicsiket, amikor nem csücsül rajtuk, megpróbálom lefotózni őket.
Az achat gyerekek is sikeresen átvészelték a kinti kelést és nevelést, tegnap meg is gyűrűztem őket. 2 egészen sötét lesz, 3 meg egész világos. Tudom, ők is csak hobbi madárkák, de legalább kikeltek, megmaradtak, szépek és az enyémek!
:47:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 ápr. 27, 22:24 
Látom ezzel a megállt ezen a topikon a forgalom,sajnos dobjon fel valaki fel egy témát.

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 117, 118, 119, 120, 121, 122, 123 ... 134  Következő