Támogassa egyesületünket adójának 1%-ával

Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ] 
Keresés ebben a témában:
Oldal Előző  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 134  Következő
Szerző Üzenet
Regionális Aranykoszorús mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 21, 14:41 
Béla írta:
Meg pl. a domináns fehér és recessziv fehér közti különbséget sem tudom a szemeim elé idézni ...

Szia Béla!

A domináns fehér/német fehér/ madárnál a fehér szín uralkodik a madár alapszínén, ami vagy sárga vagy piros. Döntően fehér színű a madár, de a zsírszín jól látható a vállakon és a nagy evezők szegélyén , de más testtájakon nem!

A recesszív fehér/angol fehér/ madárnál a zsírszínnek nyomai sem fedezhetőek fel, teljesen fehér a madár.

Hozzászólás 2008 ápr. 21, 12:42 
Milyen második linket, te fehérnép? Ott csak egyről van szó kétszer ...

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 ápr. 21, 11:39 
Béla bá!!!!
Pödörjön egyet a bajszán és a második linket szedje ki!
:wink:

Hozzászólás 2008 ápr. 21, 10:11 
Inkább széles........

Hozzászólás 2008 ápr. 21, 10:10 
Miért lett ez a szövegméret most ilyen hosszú???????
Valaki állítsa már vissza legyen szíves!

Hozzászólás 2008 ápr. 21, 10:08 
Hát Béla én is átnéztem az általad javasolt weboldalt. Ezek után kanáris legyen a talpán, aki ennyi fajtát meg tudna jegyezni. Nem akarom megsérteni a profi tenyésztő urakat-hölgyeket, de talán még ők sem tudnák megkülönböztetni ezt a számos fajtát, amiket itt lehet látni, ha igen, akkor minden elismerésem az övék és bocs.....

Hozzászólás 2008 ápr. 21, 9:20 
Folytatás ...
Azon a honlapon böngészve rengeteg képet találni, csak sajnos a fő nyelvet én sem értem és csak találomra nyomogatom a gombokat. Mondjuk a holland honlappal is voltam, ahonnan a Csaba képei származnak, de ott is megtaláltam ami nekem kellett.
Esetleg a szakik felhasználhatják ezeket a képeket is, hogy megmagyarázzák a különbséget, hogy mi többiek is jobban megértsük.
Hátha segit nekik is a szemléltető anyagban ...
Félreértés ne essék, nem okoskodni akarok, csak gondoltam, hátha segithetek én is valamit ...

Hozzászólás 2008 ápr. 21, 9:09 
Sziasztok !
Necó, nem tudnál te is néhány képet mellékelni a látható különbségekről a recessziv és az elefántcsont között ? Meg pl. a domináns fehér és recessziv fehér közti különbséget sem tudom a szemeim elé idézni ...
Hát a tollszegélyt honnan tudom, hogy fehér vagy átlátszó ? A szárnytollakon kell nézni vagy a hastollakon is lehet ?
Jó lenne otthoni kép, ha van valakinek olyan madara ...
Sajnos magyar képet nem találni a neten ilyesmiről, viszont találtam egy érdekes oldalt, ezt talán bárkinek érdemes megnézni, akkor is, ha még nem tudjuk beazonositani, aztán majd csak megtanuljuk, hogy melyik micsoda ...
http://www.kanaryasesi.com/renk_kanaryalari_3.asp

Valódi név: K.-né T. Tímea

Hozzászólás 2008 ápr. 20, 15:51 
:01:
Kikelt egy kismadár odakint!
Remélem anyu nem ilyed meg az alatta mocorgó "izétől"

Holnap a sárga mozaikok kelnek, ők már mondhatnám rutinosak, bízom az ügyességükben ismét. aztán kelnek az opálok, a piros mozaikok, a "szatiné" gyerekek, majd a lazacok és vége az idénynek...
Legalábbis a kelési szezonnak.

További kellemes hétvégét mindenkinek!

Csaba!
Várjuk a továbbiakat!

Sziasztok!

:54:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 ápr. 20, 15:29 
Szia, Margó!

Nem adok nekik kendermagot, csak vedléskor. Szerintem, így is elég erős a magkeverékem. Vigyázni kell az olajos magokkal, mert könnyen behíznak tőlük a madarak.
Régen hallottunk, remélem jól vannak a madaraid!

Szia, Timba!

Örülök, hogy tetszenek a képek, lesz folytatás!

Hozzászólás 2008 ápr. 20, 10:54 
Csaba Te kendermagot nem is adsz nekik a keverékbe?
Az enyémek a kölest nem eszik meg, és újabban mindig kiszedik a "feketéket" meg a kendert, a többi meg marad :wink:
Régebben volt amikor meg a repcét nem ették.... Ezek szerint változó az izlésük....
Végre megjön talán a jó idő és mehetnek közben az erkélyre napozni, azt élvezik és közben a fürdést is...
Most meg a kitárt konyhablak előtt az asztalon nyaralnak, míg én főzök...
További szép vasárnapot, üdv.Margó

Hozzászólás 2008 ápr. 20, 10:13 
doromboló írta:
A szatinett (szatiné) jobb híján, jó lehet az achátodra... :oops:

Értem, a gond csupán annyi, hogy mindkettő tojó! Szerintem nem lenne fias tojásuk!
:93:

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 20, 9:07 
..ez megint a dicco-történek bogaram !...Ki tudja mennyit fogja magukra hagyni őket a mami ?....stb. De ha kireppennek akkor minden bizonnyal ezek lesznek a legellenállób de sajnos keverék medárkáid ! A szatinett (szatiné) jobb híján, jó lehet az achátodra... :oops:

Hozzászólás 2008 ápr. 20, 7:43 
[quote="doromboló"]...Timba !quote]
No megint én vagyok.
Szóval ha napra pontos a kelés, akkor mire hazamegyek elvileg van kikelt kismadár, mert most sajna dolgozom. :-(
Persze az időjárás beleszólhat a "melegsége", így csúszhat kicsit.
Kiváncsi leszek mi lesz belőlük. Még sose fészkelt a szabadba madaram, ezért nem tudom mire számítsak. Együtt van a hímmel, így talán ha ki is kelnek a kicsik nem hűlnek ki, ha apu eteti anyut...
Ha kikelnek és megmaradnak biztosan hobbimadarak lesznek, ugyanis ez a tojóm melanin és nincs melanin hímem, sőt csak ez az egy melanin tojóm van. Illetve talán a kérdéses "fehér-barna-megfejthetetlen-tarka"?!
Nem tudom. Arra gondoltam, hogy ha kiröppentek majd alóla a kicsik, elviszem itt egy helyi szakihoz, aztán madj ő megfejti a rejtéjt.
Nos szóval ennyi.
Arra viszont nem válaszoltál (-tok), hogy ha kint kikelnek a kicsik, van-e esély a megmaradásukra? Időjárásra gondolok, hisz nincs kint 20-25 fok!
Vagy ezt anyu megoldja? :?

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 ápr. 20, 7:35 
pappcsa írta:
Intenzív(A-s) madaraknál a festékanyagok a tollazat végéig eljutnak, a madár határozott, erőteljes színhatást mutat. A tollazat rövid, zárt, feszes.Nem intenzív(B-s) madaraknál a tollazat lazább, dúsabb a festékek nem képesek a tollazat végéig eljutni, ennek következtében a madár deresebb külsőt kap.Mozaik(C-s) madaraknál a zsírszín csak a madár egyes testtájain jelenik meg. A mozaik faktor fontos velejárója a dimorphizmus.
Az AB-s madaraknál konkrétan nem lehet eldönteni, hogy intenzívek vagy nem intenzívek. Nagyon jó műhelymadarak, nyugodtan használhatjuk őket mindkét irányban.Megemlítem még az Egyéb faktort(R) : albino, lutino, rubino.Albino a madár, ha fehér alapszínű és piros a szeme, lutino, ha sárga alapszínú és piros a szeme, rubino, ha piros alapszínű és piros a szeme.

Szia Csaba!

Nagyon szépek ezek a képek, ill. a madarak.
Reméljük lesz folytatása...
:-)

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 ápr. 19, 15:25 
doromboló írta:
...Timba ! Aranyos kérdésedre az jutott eszembe, hogy ha elmegyek diszkóba utánna szűz maradok e ? :lol:
Jó a kérdés de erre csak a jó Isten tudná a választ, hogy fiasak lettek e a tojglik ?...Ha tüzesen fütyülő hím volt a párja akkor szinte biztos de ha nem akkor nem biztos ?!...Aztán a tojó oldaláról is nyilván volnának kritériumok !? Azonban ha minden oké akkor is vannak a dolognak veszélyei hisz nagy valószínűséggel már a második tojás után elkezdte ülni őket a tojó ami nem egyszerre kelést eredményez ! Ez meg azért fontos mert a jobban erőszakosabban kérő fióka simán eltakarja a kisebbet és azok néhány napon belül elpusztulnak ! Kivételesen jó tojónál előfordul hogy megkeresi a lemaradt kis tátogó csőrét is de ez a ritkább !...Lámpázni meg azért fontos mert ha most van alatta 5-6 tojás akkor abból a 6. napon ki kell venni az üreseket, hogy a többinek biztosabb a legyen a kikelése. Gyakran előfordul, hogy nem bírja beborítani mindet és esetleg pont egy fias hül ki emiatt ! Aztán van úgy hogy csak egy fias, akkor viszont kell még mellé benthagyni egy vagy két tojást ami különösen nagy testtömegű tojók agyonülését akadályozza meg ! Ha egy sem fias akkor is érdemes egy kezdő tojóval kiületni az időt...de ezzel kapcsolatben megoszlanak a vélemények ?!... :wink:

Szia Dombi!
Ez a discos dolog tetszettű! :lol:
NEmrég kimentem enni adni nekik és végre kint volt az ágon. Gyorsan kivettema fészket és megnéztem. 5 tojás van benne, elvileg fias mind. De ez hamarosan kiderül.
A tojóm egy achát tojó, tavaly kaptam, ez az első fészke. Fiúnak kaptam, így daninak hívják szegényt. Szóval nagyon ügyesen üli a tojásokat, remélem nem lesz kudarcélménye. Most mennem kell, majd írok még!
Puszi
T

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

kétszeres Gyémántkoszorús Mestertenyésztő

Hozzászólás 2008 ápr. 19, 14:30 
...Timba ! Aranyos kérdésedre az jutott eszembe, hogy ha elmegyek diszkóba utánna szűz maradok e ? :lol:
Jó a kérdés de erre csak a jó Isten tudná a választ, hogy fiasak lettek e a tojglik ?...Ha tüzesen fütyülő hím volt a párja akkor szinte biztos de ha nem akkor nem biztos ?!...Aztán a tojó oldaláról is nyilván volnának kritériumok !? Azonban ha minden oké akkor is vannak a dolognak veszélyei hisz nagy valószínűséggel már a második tojás után elkezdte ülni őket a tojó ami nem egyszerre kelést eredményez ! Ez meg azért fontos mert a jobban erőszakosabban kérő fióka simán eltakarja a kisebbet és azok néhány napon belül elpusztulnak ! Kivételesen jó tojónál előfordul hogy megkeresi a lemaradt kis tátogó csőrét is de ez a ritkább !...Lámpázni meg azért fontos mert ha most van alatta 5-6 tojás akkor abból a 6. napon ki kell venni az üreseket, hogy a többinek biztosabb a legyen a kikelése. Gyakran előfordul, hogy nem bírja beborítani mindet és esetleg pont egy fias hül ki emiatt ! Aztán van úgy hogy csak egy fias, akkor viszont kell még mellé benthagyni egy vagy két tojást ami különösen nagy testtömegű tojók agyonülését akadályozza meg ! Ha egy sem fias akkor is érdemes egy kezdő tojóval kiületni az időt...de ezzel kapcsolatben megoszlanak a vélemények ?!... :wink:

Hozzászólás 2008 ápr. 19, 12:56 
pappcsa írta:
Béla írta:
Szia, Timba!Kikelnek a madaraid vagy nem ez napokon belül eldől, azt viszont nem nagyon értem, hogy miért nem lámpázol. Korábban volt egy kérdésed, hogy ki, milyen összetételű magkeveréket használ? Leírom az enyémet!
40% fénymag /lisztes/
30% repce /olajos/
10% lenmag /olajos/
10% hántolt zab /lisztes/
10% négermag /olajos/
10% sárga köles /lisztes/

Szia!

Eddig mindíg lámpáztam, nem is volt vele gond. Ez viszont hogy kint tojt, eleinte nem láttam sok esélyt a kelésre. Jogos lenne a kérdés, hogy akkor miért hagytam ülni a tojót...
Nem tudom. :cry: Viszont ahogy teltek a napok az tűnt fel, hogy sose láttam leszállni a fészekről, tehát talán nem hűlnek ki, így akár ki is kelhetnek. Aztán már úgy voltam vele, hogy ezt a pár napot megvárom, hátha...
A magot köszönöm!

+3620/503-8303
timba76@freemail.hu

Hozzászólás 2008 ápr. 19, 12:39 
Béla írta:
Én egyébként turizmusban dolgozom és egyébként is beszélek angolul-németül, szóval a megértéssel nincs baj. A baj csak ott van, hogy a szakszavakat nem tudom helyesen leforditani.

Szia, Béla!

A lényeg az Béla, hogy teljesen más, hogy tudsz angolul és teljesen más, ha ismered a szaknyelvet. A kettő között óriási a különbség. Ezért írtam korábban, hogy nem tartom jó ötletnek, hogy angolul is írjuk a topicot és szerintem a Gabesz is, ezért reagált így. Inkább azt tudnám javasolni, hogy mindig csak azokat a dolgokat nézd át, amiken már átrágtuk magunkat.

Szia, Timba!

Kikelnek a madaraid vagy nem ez napokon belül eldől, azt viszont nem nagyon értem, hogy miért nem lámpázol. Korábban volt egy kérdésed, hogy ki, milyen összetételű magkeveréket használ? Leírom az enyémet!

40% fénymag /lisztes/
30% repce /olajos/
10% lenmag /olajos/
10% hántolt zab /lisztes/
10% négermag /olajos/
10% sárga köles /lisztes/

Bronz fokozatú IDRE díjas
Valódi név: T.G.

Hozzászólás 2008 ápr. 19, 11:17 
Béla írta:
Azért kérném az angol fordítást is, mert közülünk többen is beszélnek angolul (Gabesz, Balance, stb. , a török srácnak is probléma nélkül válaszoltak) és úgy sokkal több honlapon találhatók képek és leirások kanárikról és egyéb madarakról, amikról magyarul alig. Pl. gyémánt galamb/gerlice ...

Hú, na engem ebbe ne kavarjatok bele!
Igaz, kínaiul is tudok, ha akarok :01: .
Hogy megértik-e :lol: , na ez már más kérdés...
:15:

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Hozzászólás a témához  [ 2662 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 119, 120, 121, 122, 123, 124, 125 ... 134  Következő